Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις στηρίζεται την βιωσιμότητα των ιστοσελίδων μας, «Σιδηροδρομικά Νέα» και «Εμβόλιμα Νέα»

Όταν στον Γοργοπόταμο στέλνεις τον Γραμματέα Καταναλωτή, είναι ώρα να φεύγεις!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. Μιλώντας στο «Σπίγκελ» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου παραδέχθηκε πως δεν είναι αλάνθαστος. «Κάναμε λάθη», είπε. «Και εγώ ο ίδιος έκανα λάθη». Από την απάντησή του, βέβαια, δεν προκύπτει πως θέλει να παραδεχθεί ποια ακριβώς ήταν τα λάθη του – κάτι ψέλλισε για καθυστερήσεις και υπερβολικά βάρη στον λαό.

Αρχίζει το σίριαλ της… επόμενης δόσης

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Δείτε μόνο πόσοι μήνες χρειάστηκαν για να επουλωθεί το τραύμα από την κόντρα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Πολ Τόμσεν και τους υπόλοιπους αξιωματούχους της τρόικας, που στις αρχές Σεπτεμβρίου, έφυγαν περίπου… διωκόμενοι από την Ελλάδα, για να τους παρακαλάμε στη συνέχεια να επιστρέψουν.

Το ΠΑΣΟΚ μας κόστισε 60 δισεκατομμύρια ευρώ!

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η σημερινή εμφάνιση του Γιώργου Προβόπουλου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, «κυοφόρησε» πλείστες και σύνθετες ειδήσεις. Θυμίζοντας ότι ένας καθηγητής Πανεπιστημίου μπορεί, υπό συγκεκριμένες συνθήκες ακραίας κρίσης, να γίνει τεχνοκράτης. Και να βλέπει τα πράγματα περισσότερο καθαρά και ρεαλιστικά, σε σχέση με το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Η Ελλάδα πήρε την 6η δόση

Εγκρίθηκε από το Eurogroup, η 6η δόση ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, μετά από μια μεγάλη περιπέτεια, που παραλίγο να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ. Το θρίλερ που ξεκίνησε με την αποχώρηση της τρόικας από την χώρα, μετά από διαφωνία με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και συνεχίστηκε με την εξαγγελία για το δημοψήφισμα και τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, είχε τελικά αίσιο τέλος.

Μονόδρομος η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

"Χρειάζονται και οι έφεδροι οπλίτες" δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος. Ουσιαστικά προανήγγειλε αύξηση θητείας. Δραματική η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω της μείωσης των εφέδρων και του περιορισμού των προσλήψεων ΕΠΟΠ

“Κόκκινη γραμμή” από Σαμαρά για εκλογές

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Καθώς η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου διανύει τις πρώτες εβδομάδες… ζωής, και μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης εκκρεμότητας με την εκταμίευση της 6ης δόσης, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση δυο ετών από την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στις 29 Νοεμβρίου του 2009, ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος να χαράξει «κόκκινη γραμμή», αναφορικά με το φλέγον ζήτημα των εκλογών.

Θέλει να κάνει τη Μέρκελ… νοικοκυρά

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Θα μπορούσε κανείς να διαπιστώσει με προφανή έκπληξη ότι οι Γάλλοι Σοσιαλιστές… έχουν φωνή. Με αφορμή φυσικά τη δημόσια παρέμβασή τους, δια του εκπροσώπου Τύπου τους, στις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και τον διαβρωτικό, κατ’ εκείνους, ρόλο της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί, που κάθε άλλο παρά υπηρετούν με τις πρωτοβουλίες τους το όραμα της πολιτικής ολοκλήρωσης και ενοποίησης της ηπείρου.

Ανατροπή Γιώργου με Φώφη!

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η Φώφη Γεννηματά και ο Γιάννης Ραγκούσης είναι τα δυο σημερινά… ραντεβού του Γιώργου Παπανδρέου, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο πρώην πρωθυπουργός με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συζητήσει τις επόμενες κινήσεις του.

Τα πολιτικά γενέθλια της ελπίδας

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Εκείνο το βράδυ, ακριβώς πριν από δυο χρόνια, με τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας αλλά και συνολικά την ελληνική κοινωνία να περιμένουν τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή, τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στο στρατηγείο της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ελλειμα η ΕΛΣΤΑΤ και τα παιχνίδια στις πλάτες μας !!! Ποιος ο ρόλος του διευθυντή της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, που είναι πρώην στέλεχος του ΔΝΤ;

Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr
Η Moodyʼs προειδοποιεί για χρεοκοπία της Ευρωζώνης, αναφέρουν οι “Financial Times” σε σημερινό τους άρθρο, επικαλούμενοι το κεντρικό σενάριο με το οποίο, όποιο κράτος μέλος της ευρωζώνης χρειάζεται οικονομική υποστήριξη θα βαθμολογείται με “speculative", or “junk” status.

Συνεχίζουν των αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα της «Μακεδονίας»

Εργαζόμενοι στις εφημερίδες του συγκροτήματος Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική διαμαρτυρήθηκαν σήμερα και ενημέρωσαν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης για το ιδιότυπο καθεστώς εργασιακής ομηρίας το οποίο βιώνουν το τελευταίο τετράμηνο και για τους λόγους μη κυκλοφορίας tων εφημερίδων.

Το blog των εργαζομένων στο συγκρότημα της "Μακεδονίας"  http://monastiriou85.wordpress.com/

Νίκος Νικολόπουλος: «Kυβέρνηση Παπαδήμου: Συγκεκριμένης ευθύνης και περιορισμένου χρόνου»

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι συγκεκριμένης ευθύνης και περιορισμένου χρόνου» τόνισε ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας σε εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωση Πετρούπολης, στην οποία παρέστη μαζί με τον Τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, Πάνο Παναγιωτόπουλο.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ


Ο ύποπτος ρόλος των FT και η ΕΛΣΤΑΤ
Σοφία Βούλτεψη
Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας ΓεωργίουΈνα περίεργο δημοσίευμα, που αποσκοπεί στον επηρεασμό της ελληνικής Δικαιοσύνης, έκανε την εμφάνισή του την Κυριακή στους Financial Times του Ρούπερτ Μέρντοχ.
Αφορά στην λειτουργία της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας και τις (παράνομες) αποφάσεις της.

Στην Εφορία εισόδημα μηδενικό, στην τράπεζα εκατομμύρια

Σχεδόν 40 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις έχουν εντοπιστεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 250 Κρητικών, σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ.

Έτσι θα μας καταντήσουν αν δεν … Τα σχόλια δικά σαςσχόλια

Ο Σημίτης “θέλει πίσω” το ΠΑΣΟΚ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η «μεταβλητή Σημίτης» δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να απουσιάζει από τη συζήτηση για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ευρύτερα στην Κεντροαριστερά, και άρα… στη χώρα, από τη στιγμή που το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν από 37 χρόνια, παραμένει σημείο αναφοράς για το ισοζύγιο εξουσίας στη χώρα μας.

«Η ένταξη όλων των χρεών των νοσοκομείων στο έλλειμμα του 2009» που τίναξε τα δημόσια ελλείμματα, δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής.

 Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή.
Ενώ οι νοσοκομειακές δαπάνες έπρεπε να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αμέσως μόλις ανέλαβε, και χωρίς να υπάρχει σχετική υποχρέωση εκ μέρους της Κομισιόν ή της Eurostat, φούσκωσε με τα χρέη των νοσοκομείων τα δημόσια ελλείμματα των ετών 2008, και κυρίως του 2009.

Θα γίνει… Βάσω ή… Ντόρα;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Τι θα κάνει λοιπόν η Άννα Διαμαντοπούλου; Αυτό είναι ένα μάλλον… καλό ερώτημα, για τις προσωπικές φιλοδοξίες της Υπουργού Παιδείας, η οποία εκ των πραγμάτων διεκδικεί ρόλο και λόγο στη διαδικασία διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μπάιντεν… χαρίζει ψήφους στον Καρατζαφέρη

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η επίσκεψη ενός εν ενεργεία Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, αποτελεί από μόνη της… μείζον πολιτικό θέμα.

Ο Βενιζέλος κάνει το “επόμενο βήμα”

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Ακόμη ένα «επεισόδιο» στο σίριαλ της διαδοχής του ΠΑΣΟΚ, ήταν η επιστολή της Συλβάνας Ράπτη προς τον Γιώργο Παπανδρέου, για την αναγκαιότητα σύγκλησης του Πολιτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο Κίνημα.

Ορόσημο αγωνιστικό η ηρωική απεργία των εργαζόμενων στη «Χαλυβουργία Ελλάδος»! Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις των 34 εργατών και να μπει τέλος στην εργοδοτική τρομοκρατία!

ΕΡΩΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Ένα μήνα απεργιακού αγώνα συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», οι οποίοι αντιστέκονται ηρωικά ενάντια στις αδικαιολόγητες απολύσεις συναδέλφων τους και στο καθεστώς τρομοκρατίας που επιβάλλει η επιχείρηση για τον εξαναγκασμό των εργαζομένων να αποδεχτούν συμβάσεις εργασίας με μείωση του ωραρίου εργασίας και περικοπές μισθών έως και 40%.

Δραχμή: Ο κόσμος τόχει τούμπανο..

όλοι προετοιμάζονται ενώ εδώ κάνουν πως δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ και αρνούνται κάθε κίνηση προετοιμασίας ώστε να ωφεληθεί η χώρα.

Στάση εργασίαας στον ΟΑΣΘ την Πέμπτη

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι προανήγγειλαν τη διεξαγωγή στάσεων εργασίας, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Φρικτός θάνατος 3χρονου μέσα σε πλυντήριο


Άφωνη είναι η Γαλλική κοινή γνώμη από θάνατο ενός 3χρονου παιδιού. Ο λόγος για τον Bastien τον οποίο σκότωσε ο ίδιος του ο πατέρας βάζοντάς τον στο πλυντήριο στο Germigny-l’Evêque κοντά στο Παρίσι!

Φιλάνθρωπος και πρώην...ροκάς, ο νέος μητροπολίτης Πίτσμπουργκ

Ο Σάβας (Ζεμπίλλας) ροκάς στα φοιτητικά του χρόνια -τέλη '70- με το συγκρότημα ''Mick and the Malignants'', ενθρονίζεται στις 8 Δεκεμβρίου 2011. Εκλέγηκε μητροπολίτης Πίτσμπουργκ από την Σύνοδο του οικουμεν. Πατριαρχείου