Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Στο Βόρνεο Ινδονησίας κατάρρευση γέφυρας που ήταν υπό επισκευή.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 30 αγνοούνται μετά από  κατέρρευσε γέφυρας στην Ινδονησία.΄Το ατύχημα συνέβη το Σάββατο στο Ανατολικό Καλιμαντάν στο Βόρνεο νησί. 

Financial Times: Σε δέκα ημέρες καταρρέει η Ευρωζώνη

"Ο χρόνος τελειώνει για την Ευρωζώνη" αναφέρει εκτενές άρθρο των Financial Times. Ο συντάκτης υποστηρίζει, ότι το τέλος της Ευρωζώνης είναι πολύ κοντά. Οι τρεις δρόμοι της σωτηρίας

"Πρόβα" επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή


Τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες τους, ενόψει επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, προετοιμάζουν εταιρείες διαχείρισης συναλλαγών συναλλάγματος. Διαβάστε τι αποκαλύπτει η WSJ για τις δοκιμές της σχέσης δραχμής - ευρώ, δολαρίου και λοιπών νομισμάτων

Τα «τριάντα αργύρια» και η διαχρονική τους σημασία!

Η Γερμανία του σήμερα, η Γερμανία της κ. Μέρκελ, βαδίζει στα χνάρια της Γερμανίας του Χίτλερ

Αθανάσιος Τσίγκας
aegeantimes.gr
Απ` ότι φαίνεται αγαπητοί συνοδοιπόροι, τα «τριάντα αργύρια» έχουν διαχρονική ισχύ για τους εκπροσώπους του κεφαλαίου.

Πρέοδρος ΕΛΣΤΑΤ: Διώκομαι επειδή δεν μαγείρεψα τα βιβλία

«Διώκομαι επειδή δεν μαγείρεψα τα βιβλία», δήλωσε στους Financial Times ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σχολιάζοντας την έρευνα για τις καταγγελίες ότι «φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009 για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες της κυβέρνησης και των Βρυξελλών.

Πρόγραμμα δράσης της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας

Το πρόγραμμα:
• Τρίτη, 29/11, 10.00πμ, Ειρηνοδικείο, Δικαστήρια Βόλου (εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ).
• Τρίτη, 29/11, 5.30μμ, ουζερί «ΑΔΙΕΞΟΔΟ», Ιωλκού & Αγ. Παρασκευής, Βόλος (Λαϊκή συνέλευση Αγ. Παρασκευής).

Το “αν” που μας οδηγεί σε εκλογές

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Το… πόσο κακό έκανε ο Κίπλινγκ στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους με το «Αν», μονάχα η εξέλιξη των κοινωνιών μπορούσε να το αποδείξει τόσο έμπρακτα και κατηγορηματικά. Η αμφιβολία που ενυπάρχει στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας, στον τρόπο που σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε, εξελίχτηκε σε αναπόσπαστο στοιχείο της προόδου και του μέλλοντος.

Τραβάει το χαλί στον Παπαδήμο

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Οι δικοί του οφείλουν να τον «μαζέψουν» το συντομότερο.

Συνεχίζει και τώρα να κάνει, όπως έκανε από την αρχή της πρωθυπουργίας του, μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα.
Με τις συνεντεύξεις του στα γερμανικά –κυρίως- έντυπα που έχουν αναλάβει εργολαβικά, τα δυο τελευταία χρόνια, τη δυσφήμηση και την απαξίωση της χώρας, με τα σόου και τους λόγους που εκφωνεί εδώ κι εκεί στην Ευρώπη, επιμένοντας στο παραμύθι του δημοψηφίσματος ως δήθεν «παραχώρησής του προς το λαό»!

Οι αναζητήσεις των Ρώσων ναυτών συνεχίζονται

Σήμερα το πρωΐ στην θάλασσα της Ιρλανδίας ξεκίνησαν και πάλι οι αναζητήσεις των 5 Ρώσων ναυτών που θεωρούνται αγνοούμενοι λόγω της βύθισης του αγγλικού εμπορικού πλοίου Swanland.

Αποκάλυψη: Η Ελλάδα έγινε πράγματι πειραματόζωο!

Αλλαγή στάσης για τη συμμετοχή των ιδιωτών
Σοφία Βούλτεψη


ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μπουγιώτης Ευάγγελος

Η δημιουργία μιας Ευρώπης δύο (τουλάχιστον) ταχυτήτων, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια εξορκιζόταν ακόμη και ως σκέψη, βρίσκεται πλέον στα σκαριά λόγω της γενικής έξωθεν επίθεσης που δέχθηκε και εξακολουθεί να δέχεται το ευρώ, αλλά και των καθυστερήσεων και της αδυναμίας των Ευρωπαίων ηγετών να δώσουν άμεσες και δυναμικές απαντήσεις.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/
Μπουγιώτης Ευάγγελος

Erik Weihenmayer . Ο ΄΄ανθρωπος με την μεγάλη θέληση

Ο Erik Weihenmayer έχασε την όρασή του όταν ήταν 13 ετών.  Αργότερα έγινε δάσκαλος σε ειδικό σχολείο. Το 2001 έγινε ο πρώτος τυφλός που μπόρεσε να ..αναρριχηθεί στο όρος Έβερεστ.
Στις 5 Σεπτεμβρίου 2002, ο Eric πήγε στο υψηλότερο σημείο της Αυστραλίας, στη κορυφή του Kosciusko.

Νίκος Νικολόπουλος: «Προστασία ΤΩΡΑ της Ελληνικής αγοράς Βιοκαυσίμων από τον αθέμιτο και περιβαλλοντικά «βρώμικο» ανταγωνισμό, έτσι ώστε επιτέλους να αξιοποιηθούν οι μεγάλες δυνατότητες της χώρας μας.»


Οξεία παρέμβαση του Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου για την κατάσταση στο χώρο των βιοκαυσίμων. Ο Βουλευτής Αχαΐας κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη ζητώντας τους άμεση δράση για την προστασία των Ελληνικών επιχειρήσεων

Βρηκαν τρόπο… να μας διώξουν από την ευρωζώνη

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το… σενάριο της ζωής μας, τουλάχιστον στο σκέλος που αφορά στη παρουσία της Ελλάδας στον στενό πυρήνα της ευρωζώνης, περνάει αναπόφευκτα από τις αποφάσεις και τις διαθέσεις των δυο κυρίαρχων δυνάμεων της ηπείρου. Δηλαδή, το τι θα πράξουν η Γερμανία και η Γαλλία.

Το μήνυμα του Πούτιν για την Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη θυελλώδη κυριαρχία της υπόθεσης του Βατοπεδίου, στην ελληνική επικαιρότητα. Του «σκανδάλου», όπως περιγράφηκε, και έστειλε στη Δικαιοσύνη τον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, ενώ ανάγκασε ακόμη και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο να παρέμβει.

Γιατί θα (ξανα) χάσει το ΠΑΣΟΚ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το 2007, μετά την ήττα στις βουλευτικές εκλογές από τη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου σεργιάνιζαν διόλου αμέριμνα στο χείλος του γκρεμού. Η αμφισβήτηση του παπανδρεϊκού imperium από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν οδήγησε στον αντικειμενικό στόχο της, δηλαδή στην αντικατάσταση του…

Ανώμαλη προσγείωση

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μετά από την εκτόξευση με …‘διαστημόπλοιο’ και τους …‘αστροναύτες’, μετά τη …‘θεοποίηση’ (πρωτοσέλιδα Πέμπτης), ήρθε η ανώμαλη προσγείωση για τον Ολυμπιακό στην Superleague. Ο Αστέρας νίκησε τους ερυθρόλευκους στην Τρίπολη, μπροστά σε χιλιάδες φίλων των Πειραιωτών, από όλη την Πελοπόννησο.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ… οι αθόρυβοι συνεργοί στο έγκλημα!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Το τελικό σχέδιο ήταν καλά προμελετημένο. Η άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι εκμεταλλεύτηκαν τις προσδοκίες και τα όνειρα ενός λαού για καλύτερες μέρες και υφάρπαξαν την ψήφο του. Από εκεί και πέρα όλοι, όσοι συμμετείχαν στην εφαρμογή του σχεδίου, ήταν στις θέσεις τους. Το αποτέλεσμα αγγίζει την… «τελειότητα»!

Αποκτήσαμε κυβέρνηση μέσα στην κυβέρνηση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μ’ αρέσει που κάποιοι διορατικοί πολιτικοί νόες ανησύχησαν λίγο μετά τον σχηματισμό της παρούσας κυβέρνησης μήπως και… υπονομευτεί το έργο της!  Ούτε οι ίδιοι γνώριζαν – και βέβαια δεν γνωρίζουν ακόμη – ποιο ακριβώς είναι αυτό το έργο, αλλά άρχισαν τις προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση.

Οι τράπεζες στα χέρια της τρόικας

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
Ηλίας Καραβόλιας,
 αναλυτής διεθνών οικονομικών
Νέα «κεντρική τράπεζα» υπό ευρωπαϊκό έλεγχο προβλέπει για την Ελλάδα η απόφαση που έλαβαν Μέρκελ και Σαρκοζί.
Η πληροφορία που παραθέτω είναι από σοβαρή και επίσημη πηγή, σε επίπεδο κυβέρνησης-Βρυξελλών.

Το “μυστικό” της Γιάννας

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης μετέφερε στο βιβλίο «Εξομολογήσεις Πρωταγωνιστών», στις αρχές της προηγουμένης δεκαετίας, τις εξιστορήσεις επωνύμων της ελληνικής κοινωνίας, προφανώς και γνώριζε ότι η… υστεροφημία του εν λόγω υλικού, θα φλέρταρε με την Ιστορία, όσο θα περνούσαν τα χρόνια.

Το ΠΑΣΟΚ γκρεμίζει τη Μεταπολίτευση

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Το νέο βιβλίο του Γιάννη Λούλη «Ο δρόμος προς την άβυσσο», που επιχειρεί μια γρήγορη αλλά και διεισδυτική ταυτόχρονα ματιά στην εξέλιξη του κομματικού συστήματος στην Ελλάδα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, θέλοντας να εξηγήσει τη βαθιά κρίση στην οποία έχει περιπέσει η χώρα σήμερα, αποτυπώνει την ευθεία συσχέτιση όσων συμβαίνουν… με το ΠΑΣΟΚ.

Από ποιους κινδυνεύει η Δημοκρατία

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
Η δημοκρατία κινδυνεύει από μερικούς σπουδαστές στρατιωτικής σχολής, που τραγουδάνε ύμνους του επταετίας; Σίγουρα είναι ένα σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπισθεί δεόντως.

Στον ίδιο ντορβά όλα τα Επικουρικά με σφαγή συντάξεων 20% - 30%

  ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ
* ΘΙΓΟΝΤΑΙ 900.000 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 1.030.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ
 Ενιαίο ταμείο επικούρησης και νέο οριζόντιο «κούρεμα» των συντάξεων κατά 20%-30% για ποσά σύνταξης πάνω από 150 ευρώ προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για τα επικουρικά ταμεία.

Νέα περικοπή θα υποστεί και το εφάπαξ

Γενική απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

Γενική 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην εφεδρεία και στα σκληρά μέτρα λιτότητας. Η ΓΣΕΕ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Σήκωσαν τις μπάρες στα νέα διόδια της Ανάληψης Λαγκαδά


Την Παρασκευή λειτούργησαν τα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού, στον Λαγκαδά, το Σάββατο τα κατάργησαν οι κάτοικοι!  Ελεύθερη διέλευση στα διερχόμενα αυτοκίνητα από τις 11 το πρωί εξασφάλισαν τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής ενάντια στα διόδια, που ξεκαθάρισε ότι θα επανέλθει σύντομα με νέες κινητοποιήσεις στην περιοχή.

Ξεκινά σήμερα η εργασιακή εφεδρεία


Ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα, το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου από το Δημόσιο λόγω του κυβερνητικού μέτρου της εργασιακής εφεδρείας. Ειδικότερα περίπου 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 53ο έτος της ηλικίας τους, θεμελιώνουν πλήρες συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2013 και έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια υπηρεσίας, θα τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας.

10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Δέκα μέτρα για τον αναπροσανατολισμό και την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος παρουσίασε το Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά το χαιρετισμό του στη γενική συνέλευση του… Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) το Σάββατο. Χαρακτήρισε τον τουρισμό ως «εθνική προτεραιότητα» για τη ΝΔ, λέγοντας ότι ο κλάδος αντιμετωπίστηκε από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «πολλές φορές με αδιαφορία, κάποιες στιγμές με αναλγησία».

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Η διοίκηση Μπουτάρη έδειξε απροκάλυπτα για άλλη μια φορά, το κομματικό της πρόσωπο στρεφόμενη εναντίον εργαζομένων – συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ του Δήμου Θεσσαλονίκης.