Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Κούρεμα ανθρωπίνων ομολόγων

ΤηςΛιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Προσοχή! Καρχαρίες εν όψει! Έρχονται κατά πάνω σας οι πεινασμένοι, οι γονείς σας με τα προδομένα όνειρα που έκαναν για σας. Να σας δουν κάποια μέρα αφεντικά. Σας βλέπουν να τριγυρνάτε με κάνα δυο πτυχία στο τσεπάκι, τρία τέσσερα ακριβοπληρωμένα μεταπτυχιακά, τρεις γλώσσες κ.λπ. κ.λπ.

Η μεγάλη ληστεία του τρένου


Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος όσων πολιτών χρησιμοποιούν τους συρμούς του ΗΣΑΠ. Δεκάδες κακοποιοί συνελήφθησαν για κλοπές και ληστείες εντός και εκτός των σταθμών. Εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία

Τραγωδία στην οικογένεια Λιβαδά


Απανθρακωμένος βρέθηκε ο θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λιβαδάς, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:30 σε διαμέρισμα 3ου ορόφου επί της οδού Κολοκοτρώνη 19, στη Γλυφάδα Αττικής.

To απόλυτο παζλ στο νέο El Dorado !!! Μελετώντας τα «φαινόμενα» στοιχεία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης


Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr
“οι συμμαχίες είναι πρόσκαιρες, τα συμφέροντα όμως, μόνιμα “

Ποιοι θέλουν “αρχηγό” του ΠΑΣΟΚ τον… Παπαδήμο!

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ακόμη και σήμερα, που οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν κρίση κυκλοφορίας και αξιοπιστίας, το «Βήμα της Κυριακής», διατηρεί εφεδρείες εμπιστοσύνης στο αναγνωστικό κοινό. Η δε ιστορική διαδρομή του, ως «ναυαρχίδα» του Συγκροτήματος Λαμπράκη, του επιτρέπει να έχει εκ των έσω πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στη λεγόμενη «Δημοκρατική Παράταξη», η οποία σήμερα εκπροσωπείται από το ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ θέτει θέμα επίσπευσης των εκλογών

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Την προηγούμενη εβδομάδα, και σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς στους δανειστές της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για εφαρμογή της Συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, αλλά και την ίδια στιγμή τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει την τροποποίηση των όρων που βαθαίνουν την ύφεση, το θέμα που κυριάρχησε στο πολιτικό παρασκήνιο ήταν η… προδιάθεση για μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών.

Ο Πάγκαλος “ροκανίζει” τον Βενιζέλο

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Εκείνοι που έχουν ζήσει… από μέσα το ΠΑΣΟΚ, επιμένουν ότι διαδοχή χωρίς τον Θεόδωρο Πάγκαλο, δεν γίνεται. Το 1996 βοήθησε τον Σημίτη. Το 2004… δεν έβαλε τρικλοποδιά στον Γιώργο, όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι. Σήμερα, αρχίζει να ροκανίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Λοβέρδος “πέταξε το γάντι” για τη διαδοχή

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Όταν το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Ανδρέας Λοβέρδος περνούσε το κατώφλι του γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου, πολλοί ήλπιζαν ότι οι δυο άλλοτε «συμμαχητές» κατά του Γιώργου Παπανδρέου, θα κατάφερναν να ξαναπιάσουν το νήμα που ένωνε τις πολιτικές διαδρομές τους. Αντί να διαγράφουν πλέον διαφορετικές τροχιές.

Πως θα ψηφίσει η κοινωνία;

ΒΕΝΗ ΜΟΥΖΑΚΙΑΡΗ
Η αδυναμία ένα πολιτικό κόμμα να μπορέσει να πείσει την εκλογική του βάση να ψηφίσει είναι ένα πολύ κομβικό σημείο σε ένα πολιτικό σύστημα. Και χωρίς ιδιαίτερη αμφιβολία θα αποτελέσει και ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που τα πολιτικά κόμματα, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ώστε από τη μια να μην προκληθεί σοβαρό κοινωνικό ζήτημα από το μεγάλο ποσοστό αποχής και από την άλλη να μπορέσει να είναι νομιμοποιημένη η λαϊκή εντολή που θα λάβει το πρώτο σε ψήφους κόμμα.

Η ακατανόητη λογική της Γερμανίας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
Οι αγορές πρέπει να έμειναν εμβρόντητες ακούγοντας τον κύριο Σόιμπλε να δηλώνει χθές έντονα και με έμφαση ότι πρώτα θα πρέπει να δημιουργηθούν οι θεσμοί στην ευρωζώνη, ώστε να εξασφαλιστεί η κοινή δημοσιονομική πολιτική με κεντρικό ευρωπαϊκό έλεγχο και ύστερα θα είναι δυνατή η δημιουργία μηχανισμού ικανοποιητικού βεληνεκούς για την αγορά κρατικών ομολόγων και την αποδυνάμωση των έντονων πιέσεων των αγορών.

Οι ηγέτες δεν μιλούν όταν φεύγουν

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Μιλώντας στους ευρωπαίους σοσιαλιστές, ο Γιώργος Παπανδρέου, είπε μεταξύ άλλων πως τώρα που αισθάνεται «απελευθερωμένος» από τα πρωθυπουργικά καθήκοντα, μπορεί να λέει αυτά που δεν μπορούσε να πει ως πρωθυπουργός!

Άμεση αντίδραση Αβραμόπουλου

REPORTER
Άμεση ήταν η αντίδραση του νέου Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στο περιστατικό που αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», με… νοσταλγούς της στρατιωτικής δικτατορίας στη Σχολή Ευελπίδων.

Ποιος από τους δυο θα… χάσει το ΠΑΣΟΚ;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η χθεσινή συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ήταν έμπλεη συμβολισμών αλλά και πολιτικών μηνυμάτων. Μεσημέρι Παρασκευής, σε χρόνο δημοσιογραφικά «παγωμένο», στο τελείωμα μιας εβδομάδας όπου οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είχαν περάσει σε δεύτερο πλάνο ενδιαφέροντος, λόγω της επιστολής του Αντώνη Σαμαρά προς τους εταίρους και δανειστές της Ελλάδας.

Ο Ρεν ανακάλυψε “δικτατορία”

REPORTER
Αν όσα είπε στο Ιταλικό κοινοβούλιο Όλι Ρεν, τα έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς, ενδεχομένως να χρειαζόταν να… υπογράψει και δήλωση μετάνοιας την οποία θα έπρεπε να προσκομίσει μαζί με την επιστολή του τη Τρίτη ο Λουκάς Παπαδήμος στο Eurogroup. Ο ευρωπαίος επίτροπος αναφερόμενος στη κρίση που διέρχεται η ευρωζώνη, μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά και χωρίς διπλωματική κομψότητα για το ρόλο της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα στην Ξηροκρήνη


Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα (01.00) σε διαμέρισμα στην Ξηροκρήνη, με  αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα ο 84χρονος ένοικός του, ο οποίος  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο  διαμέρισμα, ενώ διερευνούνται τα αίτια.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.



Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
«Το αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι αδιαπραγμάτευτο από την πλευρά μας, αλλά προπάντων από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Διέκοψε τον κ Άνθιμο την ώρα της ομιλία του

Την ώρα που ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος πραγματοποιούσε την καθιερωμένη κυριακάτικη ομιλία του, διεκόπη από διαμαρτυρόμενο πολίτη ο οποίος εκδήλωσε την αντίθεση του για τις σχέσεις της ορθόδοξης με την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Μετα από λίγο ο διαμαρτυρόμενος αποχώρησε και ο κ Άνθιμος συνέχισε την ομιλία του.

Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος: "Ας βιασθούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο"

Το προσωπικό του σύνθημα είναι «η ζωή μας είναι σύντομη. Ας βιασθούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο». Και η προσευχή του, «Κύριε, μάθε μας να αγαπήσουμε αυτούς που δεν αγαπήθηκαν. Κάνε μας να υποφέρουμε με τον πόνο των άλλων. Μην επιτρέψεις πια να ευτυχούμε μόνοι μας…