Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η 6η δόση έρχεται. Και το Μνημόνιο ΙΙ

Προσθήκη λεζάντας
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Δεν χρειάστηκε τελικά να περιμένουμε επτά αγωνιώδεις ημέρες, μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup της 29ης Οκτωβρίου, για να μάθουμε αν οι εταίροι και δανειστές της Ελλάδας θα παραμέριζαν τις… τυπικότητες, και θα έδιναν την έγκρισή τους για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου.

Η εκλογική λίστα… μας τελείωσε

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε τον κύκλο επαφών του με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και ειδικότερα στη σύσκεψη συντονισμού που είχε με τους υπουργούς της κυβέρνησης Παπαδήμου που… είχε επιλέξει και ο ίδιος, έριξε στο τραπέζι την πολιτική «βόμβα» του ενδεχομένου αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Ο Παπαδήμος με τον πρώην και… τον επόμενο

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μετά την επιστροφή του από την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο, με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού, ο Λουκάς Παπαδήμος συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, δηλώνει απερίφραστα και εμφατικά, την συμπαράταξη του με τον αγώνα των απολυμένων και των εργαζομένων στην "Ελληνική Χαλυβουργία".

ΠΡΟΤΑΣΗ των AegeanTimes: ΛΟΥΚΑ, πάρτο πάνω σου και χώρισε στα δύο τις Τράπεζες!!!

Σε Λιανικές και Επενδυτικές, έτσι ώστε να προκαλέσεις αναστροφή της κρίσης!!
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr
Ο Λουκάς Παπαδήμος, γνωρίζει τα προβλήματα του διεθνούς και του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως γνωρίζουμε εμείς την τσέπη μας! Σε αντίθεση με τον Ε. Βενιζέλο που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται που πατά και που βρίσκεται, ο νέος Πρωθυπουργός δεν έχει την δικαιολογία ότι «δεν γνωρίζει»!

Στη δημοσιότητα η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων

Η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων ισχύει από 1 Νοεμβρίου 2011

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Εργασίας η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, η οποία ισχύει από 1 Νοεμβρίου 2011.  Σε αυτή θα υπάγονται 365.000 περίπου εργαζόμενοι από 531.000 που ήταν με βάση το σημερινό καθεστώς.

Ο τεχνοκράτης απλώς παρέλαβε το τελεσίγραφο του Άξονα!

360 δις ευρώ το προδοτικό χρέος
Σοφία Βούλτεψη
Χρειαζόμασταν ηγέτη και απλώς αποκτήσαμε άχρωμο και άοσμο τεχνοκράτη. Αυτό προκύπτει από τον τρόπο που έχει μέχρι στιγμής χειριστεί τα πράγματα στο εξωτερικό ο μεταβατικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Ο Σαμαράς έστειλε επιστολή στις Βρυξέλλες

REPORTER
Επιστολή στους επικεφαλείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έστειλε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, «απαντώντας» με τον τρόπο αυτό στις ασφυκτικές πιέσεις των Βρυξελλών για έγγραφες δεσμεύσεις έναντι της Συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου.

Μήπως χρειάζεται Μνημόνιο και… η Γερμανία;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ζούμε σε μια εποχή βαθιάς κρίσης; Προφανώς όχι. Μόνο που ο καθένας δίνει άλλη προτεραιότητα στον τομέα που επηρεάζεται περισσότερο από την κρίση αυτή. Μιλάμε για κρίση οικονομική, κρίση κοινωνική, κρίση ηθική και αξιών. Μάλλον όμως, πάνω απ’ όλα μιλάμε για κρίση πολιτικής ηγεσίας, όπως δυστυχώς παρατηρείται στην Ευρώπη αλλά και στις άλλες υπερδυνάμεις του πλανήτη.

Κάτι ανησυχεί τον Προβόπουλο

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Γιώργος Προβόπουλος παρέδωσε σήμερα την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Αυτή φυσικά είναι η γραφειοκρατική διαδικασία που ακολουθείται, εδώ και πολλά χρόνια, επομένως σε εποχές κατά τις οποίες η χώρα είχε τα περιθώρια να ζει… τον μύθο της.

Και ξαφνικά, η δραχμή έγινε “λύση”

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Παρά τη συναισθηματική φόρτιση και τις αναμνήσεις που προκαλεί η αναφορά στη δραχμή, μάλλον το πάλαι ποτέ εθνικό νόμισμα αποτελεί απαγορευμένη λέξη και προοπτική για τη σύγχρονη Ελλάδα.
Όπου δραχμή, οι περισσότεροι διαβλέπουν μια βίαιη έξοδο από την ευρωζώνη, με τις αναπόφευκτα αρνητικές συνέπειες της επιστροφής σε ένα αδύναμο και ξεθωριασμένο εθνικό νόμισμα. Την ώρα που η υπόλοιπη… πολιτισμένη Ευρώπη θα κινείται με ευρώ.

Ο Βενιζέλος θα διεκδικήσει την ηγεσία

REPORTER
Ο κύβος ερρίφθη, όπως έλεγαν συνομιλητές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών, ο οποίος εφόσον τελικά παρθεί η έκτη δόση, τότε τονίζουν με έμφαση «προτίθεται να τεθεί στη διάθεση των γεγονότων».

Εγκαίνια νέων γραφείων στην Αρέμιδα της "Χρυσής Αυγής"

Σε  δελτίο τύπου η οργάνωση αναφέρει:
"Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής στην Αρτέμιδα την Κυριακή 20.11.2011. Πλήθος κόσμου απ' όλες τις περιοχές των Μεσογείων ξεκίνησε να καταφτάνει στα νέα μας γραφεία από νωρίς το απόγευμα.

Ποιοι (και γιατί) κάνουν υποκλοπές;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Από την εποχή του Watergate, πιθανότατα του μοναδικού καταγεγραμμένου πολιτικού σκανδάλου που είχε τόσο εκκωφαντικές επιπτώσεις και παρενέργειες, ώστε να «γκρεμίσει» από το αξίωμά του ακόμη και έναν Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι εξουσίες μοιάζουν να φλερτάρουν με τις… ακροάσεις εκείνων που τους ενδιαφέρουν. Χωρίς οι τελευταίοι να το γνωρίζουν.

‘Εξηγήσεις’ από τον Όλι Ρέν για το θέμα των ‘γραπτών εγγυήσεων’ θα ζητήσει σήμερα από τον Όλι Ρέν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Την Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο (GUE/NGL) θα εκπροσωπήσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, κατά τη διάρκεια της ακρόασης του Επιτρόπου Όλι Ρέν, από την Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα στις 17.00 ώρα Ελλάδας.

Ο Λαλιώτης επιστρέφει

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Κώστα Λαλιώτη, θυμίζει υπερβολικά… άνοστο φαγητό. Το «πολιτικό παιδί» του Ανδρέα Παπανδρέου, που στοίχειωσε για πολλά χρόνια τις στρατηγικές των αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ, και κατήργησε τις προφανείς διαφορές ανάμεσα στην επικοινωνία και την προπαγάνδα, ταυτίζοντάς τις δυο έννοιες, έχει επιλέξει συνειδητά να απέχει από τα εσωκομματικά δρώμενα.

Ο Βορίδης “βραχυκύκλωσε” το ΠΑΣΟΚ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη σε θέση Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της κυβέρνησης Παπαδήμου, ήταν η πιο «φωτεινή» στιγμή της συμμετοχής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού σε ένα σχήμα συνεργασίας, το οποίο κατέστησε αναπόφευκτο η εθνική ανάγκη.

Εξηγώντας τα αυτονόητα


Υπάρχουν και χειρότερα
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Είναι η πολλοστή φορά που η Ελλάδα καλείται να εξηγήσει στον διεθνή παράγοντα τα αυτονόητα. Αυτά τουλάχιστον που η ίδια θεωρεί ως αυτονόητα, αλλά για κάποιους λόγους οι άλλοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να εκλάβουν ως αυτονόητα.

Αρχηγίες, ιδεολογίες και μετακόμιση καναπέδων. Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

Γράφει η Σοφία
 ΒούλτεψηΕίναι πλέον βέβαιο ότι δεν υπάρχει θεραπεία. Πολύ σύντομα θα αποδειχθεί πως η περίπτωση του κ. Παπανδρέου, που αποχώρησε από την πρωθυπουργία με μια αριστοτεχνική πιρουέτα αφήνοντας πίσω του συντρίμμια, δεν είναι η μοναδική έκφραση ψυχαναγκασμού.

Ν. Νικολόπουλος: «Τα… χαράτσια δεν ΄΄χρυσώνονται΄΄, αποσύρονται!»

Στα σοβαρότατα προβλήματα και την κοινωνική αναστάτωση που προκάλεσε η επιβολή του έκτακτου τέλους στα ακίνητα, δημιουργώντας κυρίως εντονότερη ανασφάλεια στο μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και αγανάκτηση, αναφέρθηκε ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πόλη της Πάτρας.

Στην εφεδρεία όσοι αγγίζουν τη σύνταξη

Άμεσες μετακινήσεις υπαλλήλων ζητάει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Τι προβλέπει το διευκρινιστικό έγγραφο του υπουργείου Εργασίας
Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης του προσωπικού που απασχολείται στο Δημόσιο με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ή είναι μόνιμο προσωπικό που υπάγεται στο ασφαλιστικό καθεστώς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή άλλων φορέων κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δίνει με επείγον έγγραφό του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Τι (δεν) χρειάζεται η Ελλάδα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
Η στρατηγική της χώρας είναι δεδομένη. Η θέση της Ελλάδας βρίσκεται στην ΕΕ και όλες οι προσπάθειες οι οποίες καταβάλλονται στοχεύουν στο να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να συμμετέχει στην πορεία πολιτικής ολοκλήρωσης της Ευρώπης.

Χρειάζεται και η υπογραφή της Γερμανίας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η θέρμη που δείχνει το Βερολίνο για την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά στις γραπτές εγγυήσεις εφαρμογής των μέτρων που συνεπάγεται η Συμφωνία των Βρυξελλών της 27ης Οκτωβρίου, σχετικά με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, εγείρει ένα εύλογο, και διόλου ρητορικό ερώτημα.

Μιλάμε για “φελλούς” που… επιπλέουν;

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Μερικοί από τους δελφίνους «είναι φελλοί», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Έσπευσε μάλιστα προς επίρρωση των λόγων του να συμπληρώσει ότι τους ξέρει «40 χρόνια». Όσα ακριβώς ο φούρναρης.

Η υπόκλιση άργησε… μερικά χρόνια


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι Βρετανοί υπήρξαν από… κούνιας περίεργος λαός. Από την εποχή που έφτιαχναν αποικίες σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο, μέχρι τη συνεννόηση με τους πιο ατίθασους από τους υπηκόους τους, που ζούσαν… στα χωριά των Ινδιάνων, στην πέραν του Ατλαντικού όχθη.

Η πραγματική εφεδρεία… μετά τις εκλογές

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ας δείξουμε καλή προαίρεση, και ας θεωρήσουμε ότι οι εγκύκλιοι για την εργασιακή εφεδρεία που εστάλησαν σήμερα στο δημόσιο, δεν θα χρειαστούν… διορθωτικές επεξηγήσεις. Και ότι εκείνοι που θίγονται από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, θα βρουν μέσα στις γραμμές της υπουργικής απόφασης, τις απαντήσεις που χρειάζονται, για να μην καθηλώσουν την καθημερινότητά τους σε πρόσθετη μιζέρια και απογοήτευση.