Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αιφνιδιαστική παραίτηση του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών

ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Την παραίτησή του, για προσωπικούς λόγους, υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πεντάζος, ο οποίος ήταν μέλος της κυβερνητικής ομάδας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Αναρωτιούνται γιατί η ΝΔ δεν κάνει ισχυρή αντιπολίτευση.

Ο Κλεισθένης γράφει.
Ο λεγόμενος δεξιός τύπος, οι δημοσιογράφοι που κινούνται στο ευρύτερο φάσμα της δεξιάς, και πολλοί ΝΔτες περίμεναν(;) απ’ τον Σαμαρά και το κόμμα της ΝΔ να  είναι  καταγγελτικό και καταδικαστικό στα όσα στραβά κι ανάποδα γίνονταν απ’ την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά

Έκτακτα μέτρα λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Θεσσαλονίκη

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αναγκάστηκαν να λάβουν σήμερα οι αρμόδιες αρχές. Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στη μείωση των τιμών των αιρούμενων σωματιδίων, που όπως προέκυψε από τις μετρήσεις των τελευταίων ημερών είναι εξαιρετικά υψηλές.

Δήλωση Σταύρου Καλαφάτη για την προώθηση του ενεργειακού σχεδίου "ΗΛΙΟΣ"

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τις συναντήσεις του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση του ενεργειακού σχεδίου "ΗΛΙΟΣ", έκανε την ακόλουθη δήλωση :

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΝΤΙ & ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας στέκεται αλληλέγγυα στους αγωνιζόμενους εργάτες της ΚΟΝΤΙ, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα μήνες ολόκληρους κάτω από καθεστώς εκβιασμών και απολύσεων και στους εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας ενάντια στο πρόγραμμα απολύσεων, περικοπών μισθών υπό την απειλή κλεισίματος της μονάδας.

Ύποπτος ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Από διώκτης έγινε ύποπτος και διωκόμενος. Ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρης είναι ύποπτος για ενδεχόμενη διάπραξη αδικήματος

Κηδεύτηκε σήμερα ο Νεοκλής Σαρρής

ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 71 ΕΤΩΝ
Πλήθος κόσμου παρευρέθη σήμερα στην κηδεία του καθηγητή Νεοκλή Σαρρή, η οποία τελέστηκε στο Α΄Νεκροταφείο Αθήνας. Το στερνό αντίο στον "αγαπημένο δάσκαλο", τον "εξαίρετο άνθρωπο" και τον καταξιωμένο καθηγητή, είπε πλήθος φίλων του, κυρίως από το χώρο των Γραμμάτων, της Πολιτικής, της Διπλωματίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αθλιότητα της κυβέρνησης ή μια κυβέρνηση της αθλιότητας;


Γιάννης Χατζηγιάννης
Δεν είμαι ακόμα στη θέση να διασταυρώσω τις πληροφορίες των ΜΜΕ, ότι το υπουργείο Οικονομικών και ο μέγας Βενιζέλος αποφάσισε να απαλλαγούν από το τέλος (χαράτσι) ακινήτων που ενσωματώνεται στο λογαριασμό του ρεύματος οι λεγόμενες...... ευπαθείς ομάδες.

Ιδού για ποια «εθνική σωτηρία» πρόκειται!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται υπέρ αναξιοπαθούντων τραπεζιτών στον προϋπολογισμό του 2012
(ο νέος, δηλαδή, πακτωλός που θα έρθει να προστεθεί στα 128 δισ. ευρώ που πήγαν στις τράπεζες κατά την προηγούμενη διετία)

Δήλωση Νίκου Νικολόπουλου για το θάνατο του Νεοκλή Σαρρή

«Ο Νεοκλής Σαρρής υπήρξε εμβριθής και ελληνόψυχος διανοητής που αφιέρωσε τη ζωή του στην αναζήτηση και τη μεταφορά της γνώσης, ως γνήσιο πολιτικό όν, όχι με την τρέχουσα, αλλά με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου.

Δήλωση του κ. Σταύρου Καλαφάτη αναφορικά με την πιθανότητα διασύνδεσης των ελληνικών νησιών με δίκτυα ηλεκτρισμού της Τουρκίας,


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με δημοσίευμα της αγγλικής έκδοσης της τουρκικής εφημερίδας "Hurriyet" (Daily News & Economic Review), σύμφωνα με το οποίο...

Ο Κουίκ στη Β’ Αθηνών

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μετά από μια δημόσια δημοσιογραφική διαδρομή, που σπανίως απαντάται στη χώρα μας, και έχοντας στηριχθεί διαχρονικά στην αξιοπιστία και την ευπρέπεια, ως συγκριτικά πλεονεκτήματα του λόγου και των θέσεών του, ο Τέρενς Κουίκ φαίνεται ότι θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.

Κατέρρευσε και το «ισχυρό χαρτί» του Παπαδήμου

Ούτε αυτός θεωρείται αξιόπιστος!
Σοφία Βούλτεψη
Η εντελώς εξοργιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τις συνεχιζόμενες πιέσεις για έγγραφες δεσμεύσεις – δηλώσεις νομιμοφροσύνης, καθίσταται ακόμη εξοργιστικότερη εξαιτίας του αμέριμνου τρόπου με τον οποίο την αντιμετωπίζει ο Γ. Παπανδρέου.
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Τ.Ο ΝΔ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στο μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου των εκλογέων που παγιώνεται, σε μια ακόμα έρευνα εταιρείας και που καταγράφεται ως κύριο χαρακτηριστικό εύρημα η μεγάλη μετακίνηση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ κατά 8,7% αναφέρθηκε ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια ανοικτής συγκέντρωσης με δημόσιο ελεύθερο διάλογο που διοργάνωσε η Τ.Ο ΝΔ Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής με την πολιτική καθοδήγηση του Γραμματέα Οργανωτικού Κώστα Ζωντανού.

Σταύρος Καλαφάτης: "Όπως και τότε, έτσι και σήμερα οι Έλληνες μπορούν..."

Ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, τέως Υπουργός Μακεδονίας Θράκης και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ιστορικής 71ης Επετείου Απελευθερώσεως της Κορυτσάς κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940, που διοργάνωσε η "Ηπειρωτική Εστία" Θεσσαλονίκης.

Μια “παιδική χαρά” που… θέλει υπογραφή

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Όταν η «Le Monde» αφιέρωνε τον εύγλωττο χαρακτηρισμό «παιδική χαρά», στη σημερινή πολιτική και οικονομική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσοι πιστεύουμε στο κοινό μέλλον μιας Ευρώπης των λαών και όχι της γραφειοκρατίας ή των μηχανισμών, προσδοκούσαμε ότι η διαχρονικά έγκυρη και διορατική γαλλική εφημερίδα, ήταν απλώς υπερβολική. Ακόμη καλύτερα, έκανε λάθος.

Ο Σαμαράς… φταίει;

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Το κράτος έχει κατεβάσει ρολά, η νέα κυβέρνηση συνεχίζει στους ρυθμούς της προηγούμενης, ο κόσμος τα έχει χαμένα και όλοι και όλα περιστρέφονται γύρω από το αν θα υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς. Κυνικά: Την υπογραφή σου ή τη ζωή σου.

Επίσκεψη της Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Νέας Προποντίδας-Χαλκιδικής : « Τα προβλήματα του δήμου αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής. Οι δημότες να ξεσηκωθούν»


Επίσκεψη πραγματοποίησε  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου στο δήμο Νέας Προποντίδας του Ν. Χαλκιδικής. Η βουλευτής, συνοδευόμενη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, έγινε δεκτή από τον δήμαρχο κ. Ιορδανίδη και τα μέλη του δημοτικού συμβούλιου στο Δημαρχείο Νέων Μουδανιών.

Τι θα κάνει ο Χατζηνικολάου

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η προσαγωγή του Κώστα Γιαννίκου λόγω οφειλών προς το δημόσιο, έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στο χώρο των ελληνικών ΜΜΕ.

Κυρίες και κύριοι, σας αποχαιρετούμε

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
«Κυρίες και κύριοι, σας αποχαιρετούμε. Φτάσαμε στο τέλος του ωραρίου μας»… Με ένα έξυπνο «σκετσάκι», οι δημοσιογράφοι της ΝΕΤ ολοκλήρωσαν την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων των 12.00, διακωμωδώντας με τον δικό τους τρόπο, την σχεδόν τραγελαφική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με την ένταξη των δημοσιογράφων οι οποίοι απασχολούνται στο δημόσιο, στο ενιαίο μισθολόγιο. Δηλαδή, η… μεταμόρφωσή τους σε δημοσίους υπαλλήλους, όχι φυσικά στα ωράρια και τον χαρακτήρα της εργασίας, αλλά μονάχα στις αποδοχές.

Ένα… βηματάκι μπροστά

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς, η καλή εικόνα στις εξέδρες του Γ.Καραϊσκάκης το Σάββατο και η επίσης καλή ατμόσφαιρα στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α. την Κυριακή. Θα μου πείτε αξίζει να μιλάμε για τα αυτονόητα; Εδώ που έχουμε φτάσει, δυστυχώς, ΝΑΙ!

Όταν οι σφαίρες “γράφουν” το μέλλον

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Αν δεν υπήρχε το Ντάλας, και η 22α Νοεμβρίου του 1963, ίσως ο κόσμος μας να ήταν πολύ διαφορετικός. Η δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, καθοδόν προς την πανηγυρική επανεκλογή του στην ηγεσία των ΗΠΑ, έμελλε να αφήσει ανεξίτηλο το ιστορικό αποτύπωμά της στις γενιές που ακολούθησαν.

Δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών από τη διακοπή ρεύματος, αν και παρέχεται ανάλογη προστασία από την ευρωπαϊκή νομοθεσία

Στην απάντηση που δίνει ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Ενέργειας G. Oettinger σε ερώτηση του Κ. Πουπάκη αναφορικά με την προστασία των ευπαθών ομάδων από διακοπή ρεύματος σε περίπτωση μη καταβολής του τέλους ακίνητης περιουσίας, παραπέμπει τον Έλληνα ευρωβουλευτή στις διατάξεις για την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών της Οδηγίας 2009/72 σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενεργείας (άρθρο 3 παρ.7).

Δήλωση Νίκου Χουντή για τη χθεσινή προσωπική επίθεση του Υπουργού Οικονομικών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Με αφορμή την προσωπική επίθεση του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, χτες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην οποία ανέφερε ότι με τις «ερωτήσεις που καταθέτει στην Κομισιόν

Πελατειακές πονηρές σκέψεις

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να αφήσουμε αυτήν την κυβέρνηση να κάνει ήσυχη τη δουλειά της, τι ακριβώς εννοούν;  Τι δουλειά δηλαδή μπορεί να γίνει σε μια προεκλογική περίοδο –άσχετα από την διάρκειά της, αν και όσο μεγαλύτερη τόσο το χειρότερο – που δεν μπορούσε να κάνει μια κανονική κυβέρνηση, εκλεγμένη από τον λαό;

Η λέξη της εβδομάδας: Το ελαστικό.

γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος
(24grammata.com)
Ο τροχός είναι μία πανάρχαια ανακάλυψη, η οποία παρέμεινε αναλλοίωτη για χιλιάδες χρόνια : ο δίσκος (η πλήμνη), το στεφάνι και το μεταλλικό επίσωτρο. Όμως, μόνο με την παρουσία του καουτσουκ, που θα αντικαταστήσει το μεταλλικό επίσωτρο του τροχού, θα συντελεστεί η πραγματική επανάσταση στην αυτοκίνηση.

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ…

Σε ένα ακόμα ζήτημα -και μάλιστα στο εξαιρετικά κρίσιμο για την Ελλάδα- το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, η αδράνεια και η ολιγωρία της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκθέτουν τη χώρα διεθνώς!

Ταμείο Παρακαταθηκών: Διευκολύνσεις για τα δάνεια δημοσίων υπαλλήλων

Σημαντικές διευκολύνσεις, σε δανειολήπτες δημοσίους υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων στην στεγαστική πίστη μετά την μείωση των αποδοχών τους, ενέκρινε το Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σοβαρό ατύχημα στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα


Τεράστιο το πρόβλημα έλλειψης ανταλλακτικών στην Π.Α. αναγκάζει τους τεχνικούς να κανιβαλίζουν αεροσκάφη
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Στρατός έχουμε γράψει πολλές φορές! Ειδικά στο site www.adalis.gr, είχαμε αποκαλύψει παλιότερα, πληθώρα περιπτώσεων. Είχαμε αναφερθεί πολλές φορές και στα δεινά της Πολεμικής μας Αεροπορίας και αποκαλύψαμε ένα σωρό ατυχήματα τα οποία δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας!

ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΟΧΙ στην απαξίωση του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) και των εργαζομένων του

Εθνικά αναγκαία και κοινωνικά επιβεβλημένη η ενίσχυση του ρόλου του ΕΛΟΤ
Η «μερική;» παραίτηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση το τέλος της καταστροφικής της πολιτικής. Οι επαίσχυντοι νόμοι της τελευταίας διετίας βρίσκονται σε πλήρη εφαρμογή ενταφιάζοντας κάθε προοπτική ανάπτυξης, κάθε αχτίδα κοινωνικής αξιοπρέπειας και συνοχής.

Η Ελλάδα από μια άλλη οπτική


Καταπληκτικό άρθρο του Μ.Μαζάουερ στους New York Times: "Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, κλονίζει τον πλανήτη."

Του Μαρκ Μαζάουερ*
Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ισως προκαλεί έκπληξη που. αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα.