Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Υγεία. Υπάρχει θεραπεία για την κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου;

Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ, φυσικοθεραπευτής -
χειροθεραπευτής, http://www.fysiotek.gr/
 Πολλοί ασθενείς με ρωτούν τι γίνεται με τη θεραπεία της κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου. Πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας πάσχουν από οσφυϊκή ή αυχενική δισκική παθολογία και συνήθως μπαίνουν σ' έναν ατέρμονο κύκλο θεραπειών με αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά, κατάκλιση, μασάζ κ.λπ.

ΠΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΦΟΡΤΙΟ ΜΕ ΧΡΥΣΟ, ΑΞΙΑΣ 7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗΣ


Ο θησαυρός «πέταξε» με Ολυμπιακή

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ
Την ώρα που απεγνωσμένοι πολίτες εκποιούν για να ζήσουν ακόμα και βαπτιστικά σταυρουδάκια κι όσοι έχουν ακόμα κομπόδεμα καταφεύγουν στην αγορά λιρών, τη στιγμή που ο εθνικός πλούτος της χώρας σε κοιτάσματα χρυσού έχει ήδη εκχωρηθεί πλήρως σε ιδιώτες, το πολύτιμο αυτό μέταλλο ζει εποχές δόξας ακόμη και στα δικαστήρια.

Επιτέλους. Η γλυκαντική ουσία Στέβια και επίσημα ελεύθερη για χρήση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Μετά από πολλά χρόνια αναμονής η γλυκαντική ουσία Στέβια πήρε την πολυπόθητη έγκριση από την Ε.Ε για την καλλιέργεια της και την διάθεση της στους καταναλωτές. Είναι μια γλυκιά ευχάριστη είδηση για εκατομμύρια καταναλωτές ιδιαίτερα δε στους πάσχοντες από σακχαροδιαβήτη. Σχετικά στην ιστοσελίδα του ο Γεωπόνος κ. Παύλος Καπόγλου αναφέρει:

Ένα τραγούδι επίκαιρο του Πάνου Τζαβέλα. Δείτε το Βίντεο

Η αρχή του τέλους

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Όταν στις 20 Νοεμβρίου του 1995, ο Ανδρέας Παπανδρέου εισαγόταν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που είχαν επιβαρυνθεί από το καλοκαίρι, πολλοί υποψιάζονταν, αλλά κανείς δεν μπορούσε μετά βεβαιότητας να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ, το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του θα ζούσαν ένα επώδυνο «τέλος εποχής».

Μισό “λουκέτο” στην “Ελευθεροτυπία”

REPORTER
Οι δύσκολες ώρες για την «Ελευθεροτυπία» συνεχίζονται, επαναφέροντας την ιστορική εφημερίδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, στο σκέλος του κατά πόσο θα συνεχίσει αταλάντευτα τη διαδρομή της, ή θα υποχρεωθεί σε ένα οδυνηρό «λουκέτο», το οποίο φυσικά θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Βαλβίδα ασφαλείας» η ημερομηνία εκλογών για την αποφυγή κοινωνικής έκρηξης

Την ξεκάθαρη θέση ότι η συμφωνημένη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης για το συμφέρον της χώρας, διατύπωσε ο Νίκος Νικολόπουλος κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στους πρώην δήμους Κλειτορίας, Αροανίας και Ψωφίδας της επαρχίας Καλαβρύτων.

Ντέρμπι ήταν… και πάει

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΙΤΙΤΣΙΟΥ
Ωραία! Ένα ντέρμπι ακόμη τελείωσε και μαζί μία εβδομάδα υπεραναλύσεων –όπως άλλωστε συνηθίζεται πριν από ανάλογους αγώνες- και μαζί κάποιοι χαίρονται γιατί επιβεβαιώθηκαν μέσω των προβλέψεων τους και τελικά αυτό το «classico» τι άφησε;

Η ΝΔ είναι κόμμα ή παράταξη;

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Σε μια μεγάλη παράταξη η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων, οι οποίες θα έχουν κοινό σημείο εκκίνησης την ιδεολογία της, δεν είναι μόνο απαραίτητη αλλά και αναγκαία. Το πλαίσιο άσκησης πολιτικής, δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένο σε στερεότυπα και ιδεοληψίες.

Τα πριγκηπόπουλα και τα ... πόπολα !!!

Με αφορμή μια δήλωση του Φ.Πετσάλνικου
Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr
Ο Πρόεδρος της Βουλής και παραλίγο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας της χώρας, Φίλιππος Πετσάλνικος, δήλωσε:

Δήλωση του κ. Νίκου Νικολόπουλου για το χαράτσι στους πολύτεκνους

Ο Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Νικολόπουλος βουλευτής Αχαΐας, με αφορμή τη ρύθμιση για το χαράτσι στους πολύτεκνους προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Θράκη : Οταν η υποχώρηση βαφτίστηκε ρεαλιστική πολιτική, ο πατριωτισμός ... εθνικισμός και η κοινή λογική ... αδιαλλαξία!


«Αυτός που ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον, αυτός που ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν;»
Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr

Απελπισμένοι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους στα ορφανοτροφεία

Οικογένειες σε απελπισία κατακλύζουν την εισαγγελία ανηλίκων στην Αθήνα για να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποιο ίδρυμα μη μπορώντας να τους προσφέρουν τροφή και στέγη. Η κρίση τους έχει οδηγήσει στο απροχώρητο. Οικογενειακές ιστορίες που συγκλονίζουν

Νέα «κεραμίδα» για μισθούς και συντάξεις

Στον ιδιωτικό τομέα καταργούνται, χρόνο με το χρόνοτο 8ωρο και η 5ημερη εργασία και στη θέση τους εγκαθίσταται η ευέλικτη απασχόληση

ΤΟΥ ΗΛΙΑ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Οι απολύσεις, οι δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων ώς και 55%, οι ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και η έκρηξη της ανεργίας οδηγούν χιλιάδες νοικοκυριά σε κοινωνική εξαθλίωση.

Η “ψαλίδα” στο 9,8%

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Στο 9,8% κινείται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκοπήσεις της «Rass», που δημοσιεύει το «Παρόν». Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται στο 24,6%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει υποχωρήσει στο 14,8%, επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα άλλων δημοσκοπήσεων, που εμφανίζουν το κυβερνών κόμμα να κινείται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, και κάτω από το ψυχολογικό όριο του 15%.

Εκλογές στις 18 Μαρτίου;

REPORTER
Το ενδεχόμενο μικρής παράτασης του χρονικού βίου της κυβέρνησής του, με τη μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών για τις 18 Μαρτίου, φαίνεται να εξετάζει ο Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η «Real News».

Πρόταση Καρατζαφέρη για συγκυβέρνηση με ΝΔ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μετά την πρόσφατη παρέμβασή του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, όπου στάθηκε στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας την άρνηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να υπογράψει δεσμεύσεις προς την τρόικα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιχειρεί σήμερα ακόμη ένα άνοιγμα προς τη Συγγρού.

Ο Βενιζέλος θέλει “έναν υποψήφιο” για τη διαδοχή

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Από τη στιγμή που η συζήτηση για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ άνοιξε με… ημι-επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο, όλα τα κορυφαία στελέχη προετοιμάζονται για να λάβουν θέση στην αφετηρία. Όλες οι εκτιμήσεις ωστόσο συγκλίνουν ότι τα πρόσωπα μεταξύ των οποίων θα «παιχθεί» η διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Παπουτσής.

Ο Γιώργος φεύγει και από το ΠΑΣΟΚ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να αποχωρήσει και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτει σήμερα το «Βήμα της Κυριακής», με σχετικό ρεπορτάζ, αλλά και με άρθρο του εκδότη της εφημερίδας Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος επαινεί τη στάση του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την ως πράξη γενναιότητας.

Τα σχέδια του Λοβέρδου για την ηγεσία

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Την προηγούμενη Κυριακή, το «Έθνος της Κυριακής» δημοσίευσε άρθρο του Ανδρέα Λοβέρδου για την κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Υπουργός Υγείας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των υποψηφίων διαδόχων του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Καψής πάει για κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Στην περίπτωση του Παντελή Καψή φαίνεται ότι καταλήγει ο Λουκάς Παπαδήμος, για το πρόσωπο που θα αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, ένα πόστο εξαιρετικά κρίσιμο, ειδικά για μια κυβέρνηση η οποία επιχειρεί «νέο ξεκίνημα», και ουσιαστικά αποτελεί «καινούριο πείραμα», από τη στιγμή που στηρίζεται σε τρία κόμματα του Κοινοβουλίου, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

To “κρυμμένο μυστικό” με τις έγγραφες δεσμεύσεις

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Αυτή η ιστορία της «δέσμευσης» της Ελλάδος έναντι της Τρόικας, με τις προσωπικές υπογραφές των κυρίων Παπανδρέου και Σαμαρά, ως προϋπόθεσης για την καταβολή της 6ης δόσης, είναι, ένας χονδροειδής και συγχρόνως αστείος εκβιασμός.

Διαψεύστηκαν θεαματικά και εξίσου αποτελεσματικά οι γνωστές… Κασσάνδρες

Στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα τις τελευταίες 30 ημέρες στην Ελλάδα και που αποτέλεσαν βασικό θέμα συζήτησης παγκοσμίως, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με σπουδαστές του ΑΤΕΙ.

Ποιους οργανισμούς αφορούν οι περικοπές

Οι αποδέκτες της εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών
Αποδέκτες της εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών είναι οι διοικήσεις 72 φορέων. Αναλυτικά πρόκειται για τους οργανισμούς

Το καπέλο του Παπαδήμου

ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ
Ασφαλείς πηγές μού λένε ότι, αν προσθέσεις στην ημερομηνία γέννησης του Λουκά Παπαδήμου τον αριθμό μητρώου του στη διαβόητη Τριμερή Επιτροπή και τα τρία τελευταία ψηφία από το κινητό του, θα βγάλεις άθροισμα 666.

Φλώρινα : Τραγικός θάνατος πυροσβέστη σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς

Ένας πυροσβέστης, μέλος πληρώματος από την Καστοριά έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών, στη Φλώρινα, όταν το πυροσβεστικό όχημα, το οποίο οδηγούσε, έπεσε σε χαράδρα.