Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το νετρίνο ταξιδεύει ταχύτερα από το φως, σύμφωνα με νέα πειράματα


Αλλά δεν έχουν ακόμα πειστεί όλοι.
Νέες μετρήσεις που έκαναν οι Ευρωπαίοι επιστήμονες του πειράματος OPERA, επιβεβαίωσαν το αρχικό ανατρεπτικό πόρισμά τους, που είχε ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, αναστατώνοντας τη διεθνή επιστημονική κοινότητα (και κάνοντας τα κόκκαλα του Αϊνστάιν να τρίζουν!).

Απογορεύτηκε η χρήση του Avastin για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν επιτρέπει τη χρήση του φαρμάκου Avastin του ελβετικής εταιρείας Roche για τη θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου του μαστού, καθώς η δράση του έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική και επικίνδυνη.

Ταξίδι στο χρόνο με αφετηρία το ...«Νόησις»

Η διαδραστική έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» φιλοξενείται στο ΝΟΗΣΙΣ

Υστατη προσπάθεια για το «Μακεδονία Παλλάς»

Στόχος της πρότασης της εταιρίας ΑΞΤΕ η ομαλή μετάβαση στον νέο μισθωτή χωρίς να παύσει η λειτουργία του.  

Ένας προϋπολογισμός με… ιδιαιτερότητες

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Μετά τη σχετική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον Λουκά Παπαδήμο πλέον, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε στη Βουλή τον προϋπολογισμό για το 2012. Μια δύσκολη «ζαριά» για τη νέα κυβέρνηση, η οποία προέκυψε από τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Διοίκηση του «Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων» και κυβέρνηση, πέταξαν στο δρόμο 6 εργαζόμενους αορίστου χρόνου, στα πλαίσια της ανάλγητης μνημονιακής πολιτικής της.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Η Διοίκηση (Διαχειριστική Επιτροπή) του «Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων» (συντετμημένα: Επικουρικό κεφάλαιο), προχώρησε χωρίς καμιά προειδοποίηση στο κλείσιμο του υποκαταστήματός του στη Θεσσαλονίκη, πετώντας 6 εργαζόμενους αορίστου χρόνου στο δρόμο.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΤΩΝ AEGEANTIMES ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"

ΓΙΑΤΙ "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ" ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;
Μην χάσετε αύριο Σάββατο το νέο μας αποκαλυπτικό άρθρο για την διαταγή καταστολής όχλου , τις καρατομήσεις στο Στρατό και το "δήθεν" πραξικόπημα.
Σε πλήρη δικαίωση όσων αποκαλύπτουμε εδώ και ένα μήνα, προχώρησε σήμερα το έγκυρο περιοδικό «Επίκαιρα».

Σχεδιάζουν το τέλος των εθνικών κυβερνήσεων


Το τέλος του συμφώνου σταθερότητας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε. 'Εκανε λόγο για δημιουργία "νέας μορφής διακυβέρνησης" για να σωθεί η ευρωζώνηΗ Ευρώπη μπορεί να τροποποιήσει τις συνθήκες της "σε 24 μήνες" ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια στενότερη δημοσιονομική ολοκλήρωση των κρατών-μελών της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Να κοιταχτούν στον καθρέφτη όσοι αναζητούν υπονομευτές

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η Ευρώπη συγκλονίζεται συθέμελα από μια πρωτοφανή κρίση που βαθαίνει και εξαπλώνεται.
Η μία χώρα μετά την άλλη δέχονται τις επιθέσεις των κερδοσκόπων σ’ αυτόν που πλέον αποτελεί τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η… καθυστερημένη ανάπτυξη

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
Από την οπτική γωνία της εθνικής κυριαρχίας η της εθνικής αξιοπρέπειας η παρουσία του κου Ράϊχενμπαχ δεν είναι τιμητική για την Ελλάδα. Από την οπτική γωνία της ανάπτυξης οι πρώτες παρατηρήσεις και οι προτάσεις του είναι ενθαρρυντικές.

O Ραχόι κάνει… επανάσταση

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Μετά τις εκλογές της Κυριακής στην Ισπανία, ο Χοσέ Θαπατέρο θα προσθέσει την πολιτική υστεροφημία του σε εκείνους τους ηγέτες οι οποίοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα για την οικονομική κρίση, και τις συνέπειές της στις κοινωνίες τους.

Ατλαντιστές VS Eυρωπαϊστές : H τελική αναμέτρηση!


Η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας - Η «κυπροποίηση» της Θράκης - Η απώλεια κυριαρχίας στο Αιγαίο !!!
Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr

Πολλοί και πολύ “ανέφεραν” το «εθνικό συμφέρον» στη διάρκεια του κωμικοτραγικού Σαββατοκύριακου και γενικά του πενθημέρου, που πέρασε, όπου άπασα η Ελλάς αγωνιούσε για τον νέο πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.

23η Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων


 Ερώτηση Νίκου Χουντή προς την Κομισιόν για την οδική ασφάλεια και την αναγνώριση της Ημέρας Μνήμης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα τροχαίων συγκρούσεων και την ανάγκη αναγνώρισής της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Κράτη Μέλη, σε συνδυασμό με το αίτημα για άμεση ανάληψη συγκεκριμένων μέτρων για την οδική ασφάλεια, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση:

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

REPORTER
Ραγδαίες φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με φόντο τη μόνιμη πλέον αμφισβήτηση του Γιώργου Παπανδρέου, και την εντεινόμενη πίεση που ασκείται στον πρώην πρωθυπουργό, για να ανοίξει άμεσα ο ίδιος, και χωρίς να προηγηθεί συγκρουσιακή πορεία, τις διαδικασίες για τη διαδοχή του.

«Κούρεμα» στην προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Μετά τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις στην καταβολή της ενιαίας αποδεσμευμένης ενίσχυσης στους αγρότες, μία νέα αρνητική έκπληξη περίμενε τους δικαιούχους σε ορισμένες περιοχές της χώρας, καθώς μεγάλος αριθμός εξ αυτών έλαβε μικρότερη προκαταβολή από την αναμενόμενη της τάξης του 50%.

Το τελεσίγραφο της αποκαθήλωσης


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ένα… ψυχολογικό deadline φαίνεται ότι έχουν θέσει τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να έχει ο σημερινός Πρόεδρος του Κινήματος το δικαίωμα της πρωτοβουλίας, για την έναρξη των διαδικασιών της διαδοχής του.

Τα… σουξέ των κομμάτων

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Το γαρ πολύ της… μεταπολίτευσης γεννά παραφροσύνη. Άρχισαν τα γλέντια και όλα τα… μωρά των κομμάτων στη πίστα.

Έρχεται, για να… τελειώνει


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Φίλος, δεν είναι και τόσο… Ούτε από τα παλιά, αλλά από την πολύ πρόσφατη, μάλλον μίζερη εθνική πραγματικότητα. Όσο για το κατά πόσο είναι φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις, κι όμως… πρόλαβε να συνθέσει ένα τέτοιο παζλ, με όσα αντιμετώπισε από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΛΑΔΟ ΤΟΥΣ ΞΕΣΠΙΤΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!


Τρίτη Γενοκτονία στη Μ. Ασία
Λιάνα Μυστακίδου
Δεν έφθανε που τους ξεσπίτωσε ο Εγκέλαδος, τη σκυτάλη πήρε τώρα ο Ερντογάν!

Ν. Χουντής: «Δεν υπάρχει προηγούμενο από ιδρύσεως της ΕΟΚ – Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαιτείται συνυπογραφή των κομμάτων αντιπολίτευσης, για την εγκυρότητα Απόφασης της ΕΕ» - «Ακραία και αντιδημοκρατική συμπεριφορά»

 Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Ερώτηση για τις γραπτές δεσμεύσεις που απαιτούν και προσπαθούν να επιβάλλουν θεσμικοί παράγοντες της ΕΕ σε κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ότι θα εφαρμόσουν «την Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου»

+12 Η Ν.Δ. ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ!

Εξόχως αποκαλυπτικά για το πολιτικό σκηνικό αλλά και την ψυχολογία του εκλογικού σώματος είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την δημοσκόπηση της Alco για το Newsit με αφορμή τη νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ


Αλλαγή στάσης από την ΕΕ στο θέμα των επιστολών;
Ο επικεφάλής του Eurogroup κ. Γιούνκερ, μιλώντας σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, διευκρίνισε σχετικά ο,τι : «Αναμένουμε επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόικα.»

ΑΠΟΨΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Αγίου Μηνά Θεσσαλονίκης προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας στην εκδήλωση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις που διοργανώνει απόψει στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μεντιτεράνιαν Παλάς».

Προπηλάκισαν τον Στέφανο Τζουμάκα


Κακήν κακώς έφυγε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ο Στέφανος Τζουμάκας. Είχε προσκληθεί από την ΠΑΣΠ σε εκδήλωση για το Πολυτεχνείο. Ξύλο, αποδοκιμασίες και τρεις τραυματίες