Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

"Λουκέτο" στο Μακεδονία Παλλάς

"Τέλος εποχής" για ένα ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης όπου είναι συνδεδεμένο με τις χρυσές εποχές της πολιτικής, της καλής ζωής και της υψηλής κοινωνίας.

Θεσσαλονίκη: Κλειστό το κέντρο την Πέμπτη λόγω διαδηλώσεων για το Πολυτεχνείο

Σε κλοιό αστυνομικών και διαδηλωτών θα είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη λόγω των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 38ης επετείου του Πολυτεχνείου, με συνέπεια όλοι σχεδόν οι δρόμοι να παραμείνουν κλειστοί.

Διεγράφη ο Καμμένος από την Κ.Ο. της Ν.Δ.

Τη διαγραφή του Πάνου Καμμένου από την κοινοβουλευτική της ομάδα ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία, επειδή δεν παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ναι από τη Βουλή στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Με ψήφους 255 υπέρ,38 κατά και 7 απόντες, η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την Ελληνική Βουλή.







“Όχι” από Σαμαρά στη λίστα


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Το… τανγκό για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, και την εφαρμογή του από τις επόμενες εκλογές κιόλας, της 19ης Φεβρουαρίου, απαιτεί εκτός από το ΠΑΣΟΚ, και τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση.

Ο Παπαδήμος υπογράφει… για λογαριασμό όλων

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Όταν ο Λουκάς Παπαδήμος εκλήθη την προηγούμενη εβδομάδα στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Κάρολο Παπούλια, και άκουσε τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη να συμφωνούν στο πρόσωπό του,

Θέμα διαδοχής (και) από τον Σκανδαλίδη

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Το 2007, μετά τη βαριά ήττα του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμφισβήτησε ευθέως τον Γιώργο Παπανδρέου.

Oι Σοσιαλιστές παραδέχονται ότι… θα χάσουν

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής 20 Νοεμβρίου, οι Ισπανοί αναμένεται να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, για να αποδοκιμάσουν… το ίδιο μαζικά το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ο Καρατζαφέρης στο πλευρό του Σαμαρά!

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής αμέσως μετά τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κάνει… αντάρτικο πόλης

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν έκρυψε ποτέ την πρόθεσή της να καταγραφεί στο εθνικό υποσυνείδητο ως η πιο δυναμική, στα όρια της άκαμπτης, συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας.

Ν. Χουντής: Ανάλγητες ελληνικές κυβερνήσεις «δεν γνώριζαν καν» ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν χρήματα για τη στήριξη των ανέργων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης

Αιτιολόγηση ψήφου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Με αφορμή την ψήφιση σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της πρώτης αίτησης της Ελλάδας για την στήριξη 642 απολυμένων από τα σούπερ μάρκετ ALDI, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής έκανε την ακόλουθη αιτιολόγηση ψήφου:

Ποιον θα υποστηρίξει ο Σημίτης;

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Το σκηνικό που ζούμε, δεν σας θυμίζει λίγο… επιστροφή στο 1996; Τότε που ο Κώστας Σημίτης και το θεώρημα περί «εκσυγχρονισμού» βρήκαν πρόσφορο έδαφος στην κοινωνία,

Η Ελλάδα του… ό, τι δηλώσεις

ΟΛΓΑ ΧΗΡΑ
Η Ελλάδα της κρίσης και η Ελλάδα της μη κρίσης παραμένει η ίδια και δίνει εφόδια για περαιτέρω… δηλώσεις!

Το παζλ συμπληρώθηκε

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Με τις τελευταίες 4 θέσεις να οριστικοποιούνται χθες, συμπληρώθηκε η 16άδα των ομάδων που θα συμμετέχουν στο Euro 2012 της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Βέβαια Ιρλανδία, Κροατία και Τσεχία ήταν από τα παιχνίδια της Παρασκευής με το ένα πόδι στην τελική φάση και απόμενε το παιχνίδι της Πορτογαλίας με τη Βοσνία. Οι Πορτογάλοι τελικά θριάμβευσαν με το ευρύ 6-2.

Η «μόλυνση» της μνημονιακής πολιτικής…χτύπησε και τον ΕΕΣ

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τον τελευταίο καιρό οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Αν και ο εν λόγω οργανισμός, που μόνο καλό έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα,

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2 μμ- ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΠΟΙΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ; H άρνηση εκτέλεσης διαταγής καταστολής όχλου ήταν η αιτία καρατόμησης της ηγεσίας του Στρατού!

Νέες αποκαλύψεις για τις αναφορές του τ.Υπουργού στους Γάλλους! Τι αποκαλύφθηκε στο Γαλλικό κανάλι 5, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 ;;;

Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr

Η αναγνώριση της μη τυπικής εκπαίδευσης (πρακτικής μάθησης) αναγκαία προϋπόθεση για τη βελτίωση των όρων πρόσβασης στην αγορά εργασίας

Παρέμβαση και τροπολογίες του Κ. Πουπάκη στην Έκθεση για την εφαρμογή της οδηγίας σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων

Το “ξεχασμένο” εργαλείο για την ανάπτυξη

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
Η επικράτηση της λογικής της αυτορύθμισης των αγορών και η παγκοσμιοποίηση με το άνοιγμα των διεθνών αγορών, απέκλεισε τις πολιτικές ως εργαλείο στήριξης και κατεύθυνσης της ανάπτυξης.

Προγραμματικές δηλώσεις χωρίς… πρόγραμμα

Πέπλος μυστηρίου, άδηλο το μέλλον
Σοφία Βούλτεψη
Χωρίς να έχουμε αντιληφθεί τι ακριβώς θα κάνει η νέα κυβέρνηση, ποια ακριβώς είναι η αποστολή της, ποιες είναι οι υποχρεώσεις της, πώς θα επιτύχει την εκταμίευση της έκτης δόσης, ποιος είναι ο χρόνος ζωής της, ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Μήνυμα από Σαμαρά στη Μέρκελ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μια ιδιαίτερη πολιτική σημειολογία είχε η παρουσία του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Συνέδριο του CDU στη Λειψία, καθώς ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, στα… ενδότερα του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά της διαγραφής Πάνου Καμμένου τίθεται ο Νίκος Νικολόπουλος


Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο Γιάννης Τραγάκης
Δεν επιθυμεί τη διαγραφή του Πάνου Καμμένου ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του σε Μέσα Ενημέρωσης της Πάτρας.

"Το έθνος να λυπάστε "

"Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε. Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του. Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.

Ο Δήμας τηλεφώνησε στον Ρεν

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το διεθνές εκτόπισμα του Σταύρου Δήμα, ο οποίος είναι μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φυσιογνωμίες στις Βρυξέλλες, λόγω και της θητείας του στην Κομισιόν ως Επίτροπος Περιβάλλοντος, αξιοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να περάσει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα πολιτικά μηνύματα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Σαμαράς δεν κάνει πίσω

REPORTER
Άνθρωπος πολύ κοντά-πιο κοντά δεν γίνεται- στον Αντώνη Σαμαρά, που γνωρίζει πολύ καλά τις σκέψεις του, αποκάλυψε στο Statesmen ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην ημερομηνία των εκλογών.

Θα αρθεί ο άδικος αποκλεισμός στις προσλήψεις συμβασιούχων πυροσβεστών ώστε να αποτραπεί άμεσα ο κίνδυνος της ανεργίας;

Ερώτηση στην βουλή
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης, που είχαμε καταθέσει στις 29.8.11 και συζητήθηκε στις 1/9/2011, για θέματα που αφορούν τους συμβασιούχους πυροσβέστες ο υπουργός

Βοήθεια Σημίτη σε Παπαδήμο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με καθυστέρηση σχεδόν είκοσι ημερών αντέδρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στα όσα είπε σε συνέντευξή του ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί – και μάλιστα ανήμερα της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου – μιλώντας περί πλαστών στοιχείων που η Ελλάδα χρησιμοποίησε προκειμένου να εισέλθει στην ΟΝΕ.

Η Γενιά του Πολυτεχνείου… είναι αλλού

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Επειδή ανήκω κι εγώ στη λεγόμενη «γενιά του πολυτεχνείου», οφείλω με επίγνωση των λεγομένων μου να ομολογήσω ότι, όλα αυτά που γίνονται στο όνομά της είναι καραγκιοζιλίκια. Δεν έχουν καμία σχέση με το νόημα και το πνεύμα της εξέγερσης.

Ξημέρωμα Πολυτεχνείου!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκινά η απελευθέρωση του σιδηροδρόμουΞεκινά η απελευθέρωση του σιδηροδρόμου
Στην Αθήνα, στις 19/11/1978, στην εκδήλωση για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, ο τότε πρόεδρος της ΕΦΕΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστος Παπουτσής, ανάμεσα στα άλλα είχε πει και τα εξής: