Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζει αήττητη η Εθνική του Σάντος

1-1 με τη Ρωσία στο γήπεδο «Καραϊσκάκη»
Δεν ξέρει τι θα πει ήττα η Εθνική, τουλάχιστον όσο προπονητής είναι ο Φερνάντο Σάντος. Στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας ενόψει του EURO 2012, η Ελλάδα πραγματοποίησε μία άκρως πειστική εμφάνιση και αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τη Ρωσία στο γήπεδο «Καραϊσκάκη».

Κούρδοι κατέλαβαν πορθμείο στο Μαρμαρά

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ «ΒΟΜΒΑ»
Πέντε Κούρδοι "πειρατές" κατέλαβαν ένα πορθμείο που μετέφερε 21 επιβαίνοντες στο Μαρμαρά, στη βορειοδυτική Τουρκία και ένας από αυτούς υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του μια βόμβα που απειλεί να την πυροδοτήσει.

Νεκρός σε συντριβή ελικοπτέρου ο Μεξικανός υπ. Εσωτερικών

Νεκρός είναι ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού, Φρανσίσκο Μπλέικ (φωτογραφία), ο οποίος επέβαινε σε ελικόπτερο που συνετρίβη ενώ πετούσε με προορισμό την πολιτεία Μορέλος.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας απο τον «Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή»

Κεντρικός ομιλητής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος
Το πολιτικό κόμμα «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» καλεί όλους τους Έλληνες πατριώτες στην πρώτη ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα κυβέρνηση του Μνημονίου.

Νέα Δημοκρατία: Η Πατρίδα είναι ένα βαρύ χρέος που θέλεις μόνο να το τιμήσεις

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας   κ. Αντώνη Σαμαρά
Επί δέκα μέρες, η χώρα βρέθηκε χωρίς κυβέρνηση, χωρίς πρωθυπουργό, με το λαό βαθιά ανήσυχο, ενώ η κρίση στην Ευρώπη έπαιρνε πρωτοφανείς διαστάσεις.

Ν. Νικολόπουλος: «Η συμμετοχή στην μεταβατική κυβέρνηση δεν σημαίνει αυτόματα ότι δίνεται συγχωροχάρτι στη εγκληματική πολιτική του Γ. Παπανδρέου και στους συνενόχους της ούτε και ότι η ΝΔ αναθεωρεί την κεντρική επιλογή της περί επαναδιαπραγμάτευσης. Το αντίθετο μάλιστα.»


Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου Λίνας Μπάστα σε τηλεοπτική συνέντευξη που παρεχώρησε ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων είπε :
«Τα επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της πατρίδας τελείωσαν.

Από το Ασφαλιστικό… στις εκλογές

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Η επιλογή του Τάσου Γιαννίτση για τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ξύπνησε μνήμες από την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τον Κώστα Σημίτη.

Παπαδήμος και 47 υπουργοί

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις περί μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος, η μεταβατική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου,

Ήττα χωρίς συνέπειες, αλλά γεμάτη μαθήματα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ 76-78, έγραψε ο ηλεκτρονικός πίνακας μετά το τέλος και της 5λεπτης παράτασης.

Ορκίστηκε Ο Λουκάς Παπαδήμος. Αναλυτικά η σύνθεση της κυβέρνησης

Η σύνθεση της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Γιατί παραιτήθηκε ο Δ.Αβραμόπουλος και τι σχέση μπορεί να έχει η ... Αλέκα Παπαρήγα;;;

Διαβάστε το κρυφό πολιτικό νόημα που κρύβει η παραίτηση αυτή και πως σχετίζεται με το ΚΚΕ !!!

Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr
Από χτες ακούμε και διαβάζουμε ότι θα παραιτηθεί από βουλευτής ο Δημήτρης Αβραμόπουλος! Και τελικά σήμερα υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Βουλής. Την θέση του στην βουλή καταλαμβάνει από τη ΝΔ η κ.Ελενα Κουντουρά.

Εξωκοινοβουλευτικός Πρωθυπουργός ή Συνταγματική νομιμότητα;;;

Μια ανάλυση που περνάει από κόσκινο τα ψιλά γράμματα της υπόθεσης Παπαδήμου
Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr
Πρόκειται για ένα από τα ανοικτά ζητήματα του ελληνικού συνταγματικού δικαίου, εάν το υπάρχον πολίτευμα επιτρέπει τους εξωκοινοβουλευτικούς πρωθυπουργούς.

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη για την νέα κυβέρνηση

Στις 10 Νοεμβρίου οι Έλληνες πολίτες πήραν βαθιά … ανάσα μετά την συγκρότηση κυβέρνησης… ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ!!!Φαίνεται ότι μετά το … μοίρασμα των υπουργείων θα σταματήσουν και οι … κωλοτούμπες!!! Κοινή διαπίστωση είναι ότι οι ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ

"Κλείδωσε" η νέα κυβέρνηση. Μετατέθηκε για τις 16:00 η ορκωμοσία

Φεύγουν. Άντε…… στο καλό

"Κλείδωσε" η νέα κυβέρνηση. Μετατέθηκε για τις 16:00 η ορκωμοσία

Η οπερέτα έφερε κυβέρνηση δύο ταχυτήτων

Οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις
Σοφία Βούλτεψη
Κυβέρνηση δύο ταχυτήτων αποκτά από σήμερα η Ελλάδα μετά από μια αφάνταστη ταλαιπωρία που στο τέλος κατέληξε σε οπερέτα, στην οποία έθεσε τέρμα ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που με επιστολή τους διακήρυσσαν την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση Πετσάλνικου και απειλούσαν με παραιτήσεις.

Έρχονται τα πρώτα γκάλοπ

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Με ρυθμό… πολυβόλου αναμένεται να ακολουθήσει τις επόμενες μέρες η δημοσίευση των πρώτων ερευνών για τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, που θα αφορά στο πως προσεγγίζουν οι πολίτες τον νέο Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, αλλά και το κυβερνητικό σχήμα που προκύπτει.

Το δαχτυλίδι… επιστρέφεται

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Πως το είχε πει ο Νίκος Παπανδρέου… Α, ναι… Το ΠΑΣΟΚ που στις αρχές του 2004 πέρασε στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου «πακεταρισμένο» από τον Κώστα Σημίτη, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα θαμπό δαχτυλίδι.

Μηδενίζoντας το κοντέρ

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η επιλογή του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ, έγινε δεκτή με ικανοποίηση, ενθουσιασμό και αισιοδοξία, τόσο από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Λευκό Οίκο, όσο και από τα διεθνή και εγχώρια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η Αριστερά περιμένει τις δημοσκοπήσεις

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, με τη συμμετοχή και την πολιτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, διαμορφώνει νέα δεδομένα και στον πολιτικό χώρο που βρίσκεται… στα αριστερά του Κέντρου.

Με Αβραμόπουλο-Δήμα στην κυβέρνηση η ΝΔ

REPORTER
Με μια κίνηση ιδιαίτερου πολιτικού συμβολισμού, ο Αντώνης Σαμαράς, έθεσε στη πρώτη γραμμή του εγχειρήματος τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος.

Βαρθολομαίος: Εύχομαι να βγάλετε τη χώρα από τη δύσκολη καμπή της ιστορίας της


Ευχές για καλή επιτυχία στα καθήκοντά του απέστειλε αργά χθες το βράδυ στον Λ. Παπαδήμο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με συγχαρητήριο τηλεγράφημά του από την Κωνσταντινούπολη.

«Έσχατο Μέτρο, η Κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης»


Κέρδος : 2 χρόνια λιγότερα της καταστροφικής πολιτικής Παπανδρέου
«Η λύση της Κυβέρνησης Εθνικής ανάγκης, μεσούσης μιας κοινοβουλευτικής περιόδου, αποτελεί έσχατο μέτρο για τη μετάβαση της χώρας προς τις Εκλογές.

Παρέμβαση Κων/νου Στεφανόπουλου

Θερμά εκφράστηκε για τον Λουκά Παπαδήμο ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, σε δήλωσή του πριν ακόμη εκδοθεί η επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις στο προεδρικό μέγαρο.

Αβέβαιο το μέλλον Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ

Αναμένονται εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Έχει τεθεί το θέμα της ηγεσίας μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Αμφισβητείται ανοιχτά από βουλευτές

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ένα αναλυτικό κείμενο για τις θέσεις του κόμματός μας σχετικά με την υπό τον Λουκά Παπαδήμο μεταβατική κυβέρνηση, καθώς ορισμένα ζητήματα θα πρέπει να ξεκαθαριστούν, ιδίως προς τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Ο ΓΑΠ!


Καμένη γη παραλαμβάνει ο νέος πρωθυπουργός από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα στοιχεία της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία δείχνουν πόσο απέτυχε ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος που πλασάρεται για νέος (παλιός) υπουργός Οικονομικών.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με τη συμμετοχή 200 και πλέον κομματικών στελεχών έγινε χθες Πέμπτη η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη στη ΝΔ Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος στην περιοχή μας.

ΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Tους κ. Σταύρο Δήμα, Γιάννη Μουρμούρα, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Δημήτρη Αβραμόπουλο, που θα παραιτηθεί από βουλευτής, πρότεινε η ΝΔ για τη συμμετοχή της στη νέα κυβέρνηση.

Eχει προδιαγραφές..σωτήρα ο Παπαδήμος;

Η επιλογή του Λ.Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού δεν υπήρξε τυχαία.Πιστό γρανάζι του σάπιου συστήματος.Πάντα αναποφάσιστος και εκπρόθεσμος στα καθήκοντά του.Πρωτεργάτης της απάτης εισόδου μας στο ευρώ..

Σύντομα θα παρακαλούν για εκλογές

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν μου αρέσει ο ρόλος του μάντη κακών, αλλά τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη. Ανήκω σ’ αυτούς που και μετά τις τελευταίες εξελίξεις θεωρούν πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν και δεν πιστεύω ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα σφάδαξε για πέντε μόνο μέρες πριν παραδοθεί αμαχητί.

Από την Πρωτομαγιά του 2012 θα κυκλοφορούν ελεύθερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα πετρελαιοκίνητα οχήματα

AΠO την 1η Μαΐου 2012 θα κυκλοφορούν ελεύθερα εντός του Πράσινου Δακτυλίου της Αθήνας τα οχήματα που θα λαμβάνουν το πράσινο σήμα που θεσμοθετείται από το Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΙΟΥΡΤΣΙΧΙΝ. Ο Έλληνας κοσμοναύτης με την ποντιακή καρδιά


Συμβουλές από... το διάστημα
"Ελληνες αναλάβετε τις ευθύνες σας. Δουλέψτε σκληρά, χωρίς εγωισμούς", ήταν το μήνυμα του Θόδωρου Γιουρτσίχιν  Ο κοσμοναύτης Θ. Γιουρτσίχιν παρουσίασε εντυπωσιακές φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο ίδιος από το διάστημα

Βαφτίζουν «λύση» την «καρδιά του προβλήματος»!

Γράφει:ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Το θέμα με τον κύριο Παπαδήμο δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο - όπως και με κανένα πρόσωπο.
Έχει να κάνει με την ιδιότητα. Η οποία δηλώνει ξεκάθαρα τα οικονομικά και πολιτικά, τα ταξικά εντέλει συμφέροντα, που υπηρετούνται μέσω της συγκεκριμένης ιδιότητας.

Χειμωνιάζει το Σαββατοκύριακο ο καιρός


Με ισχυρούς ανέμους, τοπικές βροχοπτώσεις και πτώση του υδραργύρου θα μπει ο χειμώνας αυτό το Σαββατοκύριακο, με το κύμα ψύχους να ξεκινά από την Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά.

Εκπαίδευση για την ανακύκλωση σε σχολείο της Ξηροκρήνης

Από το 66ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Ξηροκρήνης της 2ης Δημοτικής Κοινότητας άρχισε επισήμως χτες η εφαρμογή του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την ανακύκλωση στα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία του αντιδημάρχου

Γ. Κουτρουμάνης: Εξέδωσε εγκύκλιο για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων .

Δύο εγκύκλιοι του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, καταγράφουν τη διαδικασία μείωσης των επικουρικών συντάξεων. Από την 1η Νοεμβρίου το ποσό της μηνιαίας επικουρικής σύνταξης που χορηγείται στους συνταξιούχους του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ, των Τομέων ΤΕΑΠ-ΟΤΕ, ΤΕΑΠ-ΕΛΤΑ, ΤΕΑΠ-ΕΤΒΑ και του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΚΟ) μειώνεται κατά 15%, ενώ το ποσό του μηνιαίου μερίσματος που χορηγείται στους συνταξιούχους του ΜΤΠΥ κατά 20%.

Γιούνκερ: Καμία χώρα εκτός ευρωζώνης


Με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχουν τα «εργαλεία» εκείνα που να το επιτρέπουν, ο επικεφαλής του eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέκλεισε σήμερα τη δυνατότητα αποβολής οποιασδήποτε χώρας από την ευρωζώνη και απέρριψε ότι η Ευρώπη είναι χωρισμένη σε Βορρά και Νότο.