Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη. Στην φυλακή δύο εφοριακοί

Συγκεκριμένα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, τους επέβαλλε τις ποινές των 15 ετών για εμπλοκή στο μεγάλο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α., δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από επιχειρήσεις που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές.

Σεισμός 4,6R βορειοδυτικά της Ναυπάκτου

ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ Η ΠΑΤΡΑ
Σεισμική δίνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 7.30 με επίκεντρο βορειοδυτικά της Ναυπάκτου.

Βαρύτατοι υπαινιγμοί Κομισιόν για κερδοσκοπία στην Ελλάδα

Του Γιάννη Αγγέλη
Κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr δήλωσαν ότι «αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ελλάδα σε συνάρτηση με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας συνιστούν βαρύτατα ποινικά αδικήματα.

Πρώτη σύσκεψη για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη πριν από λίγο ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για να έχει συνεργασία με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση.

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ : “Έστω και με Παπαδήμο”

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έξω από τη Βουλή, ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στη ακόλουθη δήλωση:

Η πρώτη δήλωση του κ. Λουκά Παπαδήμου

«Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΜΟ!»

Ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ρ/σ Flash και την εκπομπή του Γρ. Νιάκα, τόνισε, μεταξύ άλλων, για τη νέα κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου:

wmΗ “προφητεία” εκπληρώθηκε

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ήταν μια… αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Το γεγονός ότι ο Λουκάς Παπαδήμος περνάει πλέον την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου ως οικοδεσπότης και όχι ως επισκέπτης, ήταν μια περίπου

Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η 19η Φεβρουαρίου παραμένει η σχεδόν βέβαιη ημερομηνία για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, μετά τη σημερινή ανάθεση στον Λουκά Παπαδήμο της εντολής για τον σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης, με τη συμμετοχή και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Η Ελλάδα παραμένει με “παπά”

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Επί πενθήμερο το πολιτικό σύστημα έπαιζε τον «παπά». Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο Παπάς; Μεταξύ ενός απερχόμενου Παπανδρέου κι ενός επερχόμενου Παπαδήμα, βρέθηκε τελικά ο «παπάς» στο πρόσωπο ενός ικανού και έμπειρου τεχνοκράτη.

Ελλάδα, η χώρα του 1 εκατομμυρίου ανέργων

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Μια αφήγηση που προκαλεί δάκρυα απόγνωσης… Όταν διαβάσει κανείς τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Αρχή για την εξέλιξη του μεγέθους της ανεργίας στην Ελλάδα,

Οι δυο ώρες της “μεταβατικής αλλαγής”

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ο Κάρολος Παπούλιας, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης βρέθηκαν τελικά γύρω από το ίδιο τραπέζι.

Θα “κόψει” η ΕΚΤ ευρώ;

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Όλο και πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, αναφορικά με την αναγκαιότητα να γυρίσει σελίδα η ευρωζώνη,

Μια χώρα γεμάτη… πρωθυπουργούς

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ο αθλητισμός είναι ιστορικά η κινητήριος δύναμη νέων ρευμάτων, ιδεών και αναζητήσεων. Επειδή στους χώρους όπου εκδηλώνεται, μπορούν να συναντηθούν και να συνομιλήσουν άφοβα,

Η “απαγορευμένη” λέξη

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Τη λέξη «παραίτηση» δεν την ακούσαμε ποτέ. Μικρή σημασία ωστόσο έχει. Με το χθεσινό διάγγελμά του, ο Γιώργος Παπανδρέου σηματοδότησε ουσιαστικά το τέλος της πολιτικής δυναστείας του παπανδρεϊσμού.

Άντε στο καλό Γιώργο…

Κοντά στο ένα εκατομμύριο οι άνεργοι στην Ελλάδα

Στο ύψος ρεκόρ του 18,4% "εκτινάχθηκε" η ανεργία στη χώρα τον Αύγουστο, κατά 6 και πλέον μονάδες υψηλότερα από τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Πάνω από 20% το ποσοστό των άνεργων γυναικών

ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ, «o Βασιλιάς απέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς»

Δορυφοριοποίηση ή Πόλεμος !!! Μια στάση στη Μ.Ανατολή

Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr
Παλαιστίνη (εβραϊκά: פלשתינה δηλ. Παλεστίνα και αραβικά: فلسطين‎ δηλ. Φιλαστίν ή Φαλαστίν) είναι ένα από τα ιστορικά ονόματα της περιοχής που βρίσκεται μεταξύ της Μεσογείου και των οχθών του Ιορδάνη ποταμού,στη Μέση Ανατολή.

Η ανακύκλωση δεν είναι happening, πρέπει να είναι τρόπος ζωής.

Ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την ανακύκλωση που έγιναν το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Γεωργίου από το ΣΚΑΙ και την Vodafone, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί μείωση του ποσοστού της εθνικής χρηματοδότησης στα προγράμματα που συγχρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

  Απάντηση της Επιτροπής σε Νίκο Χουντή
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί πρόταση για να μειωθεί το ποσοστό της εθνικής χρηματοδότησης στα προγράμματα που συγχρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ύμνος των Αρχηγών πριν τη σύσκεψη !!! Εξαιρετικά ... αφιερωμένο!!

Αθανάσιος Τσίγκας
aegeantimes.gr

Ἀρχηγοί

Τοῦ Διογένη πιάσετε ἀμέσως τὸ φανάρι,
κι᾿ ἐλᾶτε νὰ γυρέψουμε κανέναν ἀρχηγό·
ἀλλὰ καθένας μας, θαρρῶ, εἶν᾿ ἄξιος νὰ πάρῃ
τὴν ἀρχηγίαν κόμματος, ἀκόμη δὰ κι᾿ ἐγώ.
Γιὰ τὰ πρωτεῖα ξεψυχᾷ κάθε Ρῳμιὸς λεβέντης, μόνον αὐτὸς πρωθυπουργός, μόνον αὐτὸς ἀφέντης.

Ποιον ενδιαφέρει με ποιον πρωθυπουργό θα χάσει το ΠΑΣΟΚ;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όσοι σ’ αυτή την χώρα διατηρούν σώας τας φρένας, αν και αηδιασμένοι από το διαρκώς αυτογελοιοπούμενο – στην προσπάθειά του να διασωθεί – πολιτικό της προσωπικό, έχουν, πιστεύω, μια σειρά ερωτήματα να θέσουν.

Αντάρτικο βουλευτών για Πετσάλνικο


Οι αντιδράσεις από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στο αδιέξοδο της επιλογής του Φίλιππου Πετσάλνικου. Απειλές για ανταρσία από βουλευτές της ΝΔ

ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ . Ηλεκτρικό όχημα 60.000 φορές μικρότερο από μία τρίχα

Το μικροτερο ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο, το οποίο είναι 60.000 φορές μικρότερο από μία ανθρώπινη τρίχα κατόρθωσαν να δημιουργήσουν Ολλανδοί και Ελβετοί επιστήμονες.

Οι πιο καλά κρυμμένες αλήθειες της ελληνικής κρίσης

Πάνος Παναγιώτου Επικεφαλής
χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής ΕΚΤΑ
Τόσο στο ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης όσο και κατά τη διάρκεια της οι Έλληνες πολιτικοί και η Τρόικα έδωσαν πολλές υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και έκαναν πολλές προβλέψεις που δεν επιβεβαιώθηκαν.

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο


Στην ώρα τους προσήλθαν οι αρχηγοί των τριών κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα εξελιχθεί η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για να αποφασισθεί και να ανακοινωθεί το όνομα του πρωθυπουργού που θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Το σχέδιο οργάνωσης της προεκλογικής εκστρατείας έθεσε σε εφαρμογή η ΝΔ Θεσσαλονίκης. Η Εκτελεστική Επιτροπή, που συνεδρίασε χθες το βράδυ

Σκηνικό “τελικής λύσης”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η πραγματικότητα μας έχει διδάξει ότι (σχεδόν) κάθε τέλος είναι απλώς η αρχή για κάτι καινούριο, συνήθως μάλιστα διαφορετικό.

Θέμα παραίτησης για Πετσάλνικο;

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Στο πρόσωπο του Φίλιππου Πετσάλνικου, ο Γιώργος Παπανδρέου πίστεψε χθες ότι βρήκε την οριστική, συμβιβαστική λύση για τη θέση του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Να ανάψει η Ελλάδα τις μηχανές της. Ξεπερνώντας τον... τραγέλαφο

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Όσα προηγήθηκαν πριν από το σχηματισμό της κυβέρνησης, πρέπει να τα ξεπεράσουμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε.

Ευρώπη των κρατών ή του “άξονα”;

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Σ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΡΑΤΗΣ
Ο Γάλλος Πρόεδρος, δήλωσε στο Στρασβούργο, στους φοιτητές του εκεί Πανεπιστημίου, ότι ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδος στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολιτική Η λύση (και όχι μέρος) του προβλήματος

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η νέα εμπλοκή που παρουσιάστηκε απόψε, με την αναβολή του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για αύριο, και στο περιθώριο διαρροών από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου για λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σήκωσε το γάντι.

Δώστε δύναμη στον Αντώνη Σαμαρά...


ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ./Γ.Γ. ΓΣΕΕ
Τα εξαπτέρυγα και οι πρόθυμοι που στήριξαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το Μνημόνιο, φτωχοποιώντας την ελληνική κοινωνία, μπορούν να συγκροτήσουν 3/5 και να συνεχίσουν να λένε υποτακτικά «ναι» στους υπαλλήλους της Ε.Ε. αγνοώντας τη λαϊκή βούληση, τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση….

ΟΥΤΕ ΧΘΕΣ ΒΡΗΚΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Ο ΓΑΠ!

Το ρεσιτάλ «αποτελεσματικότητας» του Γιώργου Παπανδρέου συνεχίστηκε και χθες, καθώς παρήλθε και η τέταρτη μέρα κατά την οποία ψάχνει αλλά δεν βρίσκει πρωθυπουργό!

ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!!!

Δύο σημαντικές αποκαλύψεις, που δυστυχώς δεν βρήκαν τη θέση που τις άρμοζε στα ελληνικά ΜΜΕ, έγιναν γνωστές χθες. Ίσως επειδή το περιεχόμενο τους δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά. Η πρώτη:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΙΣ 12/11/11 και 13/11/11

ΕΝΑΡΞΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΕΧ.ΕΛΕΓΧ. 12/11/11 ΕΝΑΡΞΗ 09:30
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΧ.ΕΛΕΓΧ 13/11/11 ΕΝΑΡΞΗ 08:15

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΣΤΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΜΟ.ΛΕ. Μητρόπολης - ΟΔΜΑΑ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ