Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Η πίστη (τους) δεν σώζει

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ
Επί τρεις μέρες, αυτοί που θέλουν να σώσουν τη χώρα, προσπαθούν να βρουν μια κοινή κυβέρνηση και έναν κοινό τόπο. Αν έπρεπε να βρουν μέτρα σωτηρίας, πόσους αιώνες θα χρειάζονταν;

Σαμαράς: Το ποθούμενο είναι οι εκλογές

Δεν έχω πρόβλημα με τα πρόσωπα αλλά κατά το Σύνταγμα η πρωτοβουλία ανήκει στην κυβερνητική πρωτοβουλία

Ανατροπή με Παπαδήμο

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η νέα εμπλοκή που παρουσιάστηκε απόψε το βράδυ, με την αναβολή του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, σε ένα φόντο διαλυτικών φαινομένων, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να αποχωρεί καταγγέλλοντας, και…

Αδικία και… σκανδαλώδεις συμπτώσεις

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Την προηγούμενη φορά που το πολιτικό σύστημα, ή μάλλον η Κυβέρνηση, βρέθηκε σε δύσκολη θέση, ενώπιον της ανάγκης να ανακοινώσει δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, ο Μάκης Ψωμιάδης έγινε…

Νέα εμπλοκή!

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η αποχώρηση του Γιώργου Καρατζαφέρη από το Προεδρικό Μέγαρο, και η θύελλα που έχει ξεσπάσει αναφορικά με την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να προτείνει τον Φίλιππο Πετσάλνικο

“Θύελλα” για Πετσάλνικο-αποχώρηση Καρατζαφέρη

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Κάποιοι πίστεψαν το μεσημέρι, ότι το εθνικό αδιέξοδο με τις ατελείωτες ζυμώσεις ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία για την επίτευξη συμφωνίας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού της νέας, κυβέρνησης συνεργασίας, είχε happy end.

Τέλος ή… αρχή;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου από το Μέγαρο Μαξίμου είχε έντονο το δραματικό στοιχείο. Εύλογο, από τη στιγμή που ένας Πρωθυπουργός ανακοινώνει στους πολίτες την παραίτησή του. Έστω κι αν δεν χρησιμοποίησε ποτέ, αυτή την «απαγορευμένη» λέξη.

Αποχαιρετιστήριο διάγγελμα Γιώργου

Την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, χωρίς όμως να αποκαλύψει το όνομα του διαδόχου του.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατήγγειλε τακτικισμούς και αποχώρησε από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Μόλις λίγα λεπτά παρέμεινε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος το ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς αποχώρησε στις 19:05, φανερά εκνευρισμένος.

Οι πολιτικοί απέναντι στους τεχνοκράτες

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα η Ιταλία κλονίζεται, είναι επιτακτική ανάγκη ο σχηματισμός μιας ισχυρής κυβέρνησης, ανεξάρτητα από το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Η αποκατάσταση του εθνικού κύρους

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Σ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΡΑΤΗΣ
Εκεί που φθάσαμε προτιμότερες είναι οι εκλογές. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο Πρωθυπουργός παραιτείται. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση συμφωνεί στην υπογραφή της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου 2011.

Ο Σάντος… δεν είναι Ρεχάγκελ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Φερνάντο Σάντος δεν φαίνεται να ακολουθεί την πεπατημένη του προκατόχου του. Οι κλίσεις παιχτών στην εθνική Ελλάδας

Μία υπογραφή χρειάζεται και ο Ρεν και η Ελλάδα

Ο τρώσας και ιάσεται
Σοφία Βούλτεψη
Η θύελλα που ξέσπασε χθες, όταν έγινε γνωστό πως προκειμένου να εκταμιευτεί η έκτη δόση, πρέπει, κάτω από ένα δεσμευτικό επί των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου κείμενο, να μπουν πέντε υπογραφές, ουδεμία σχέση έχει με το πένθιμο, πλην όμως, αυτάρεσκο κλίμα, που επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ζητείται κύρος…

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σε πολιτική παρέμβαση στην κατεύθυνση της αναγκαιότητας να αρθούν τα κόμματα στο ύψος των περιστάσεων, να βρεθεί άμεσα λύση για τη διακυβέρνηση του τόπου, και ο νέος πρωθυπουργός να έχει το δικό του, ειδικό βάρος, προχώρησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Μαριονέττες σε θέατρο σκιών…!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Τα δύο πρώην… μεγάλα κόμματα αλλά και τα «λιμά» του συστήματος, διαγκωνίζονται να πάρουν προβάδισμα εμπιστοσύνης από τους επικυρίαρχους.

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ


Συμμετοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, σε διαμαρτυρία στην Πρεσβεία του Ισραήλ στις Βρυξέλλες

Κλιμακώνεται πανευρωπαϊκά το αίτημα για άμεση απελευθέρωση των ακτιβιστών του Στόλου της Ελευθερίας που συνεχίζει να κρατάει σε φυλακές στο έδαφός του το Ισραήλ.

Στα βράχια οδηγούν τη χώρα! το σύνολο του πολιτικού προσωπικού

Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr
Εδώ και αρκετά 24ωρα, η χώρα είναι ακυβέρνητη και όλα έχουν παραλύσει! Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο πλέον.

“Κλείδωσε” (;) ο Πετσάλνικος

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Για τις 18.00 το απόγευμα ορίστηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον Γιώργο Παπανδρέου, όπου όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού,

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη

Την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραιτείται, επιβεβαιώνοντας την αποτυχία της πολιτικής που ακολούθησε, οι πρόθυμοι και τα εξαπτέρυγα που στήριξαν αυτή την καταστροφική για τον τόπο πολιτική,

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗ ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ


Η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα σε αυστηρούς τόνους απάντησε δύο φορές ότι οι δεσμεύσεις της αρκούν για την τήρηση των όρων της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και δεν είναι αναγκαία μία γραπτή επαναβεβαίωση από τη νέα ελληνική κυβέρνηση με την υπογραφή και των πολιτικών αρχηγών.

"Τελειώσαμε", είπε ο Παπούλιας. Στις 17.00 το ραντεβού με Παπανδρέου στο Προεδρικό Μέγαρο.

“Συνεχίζεται ο εμπαιγμός για τους πρώην εργαζόμενους της ALDI από το ελληνικό κράτος”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στις 8.11.11 με τίτλο «Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής:

Μεσσίες τα φαντάσματα του παρελθόντος;

Γράφει ηΣοφία Βούλτεψη
Περάσαμε δέκα μέρες από τη ζωή μας παρακολουθώντας την μάχη εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ και άλλες δύο την προσπάθεια ολικής επαναφοράς του σημιτικού παρελθόντος.

Εγνατία Οδός: Τέλος οι... τζάμπα διελεύσεις

ΤΗΣ ΝΤΟΝΙΑΣ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ
Το... χέρι στην τσέπη θα βάζουν πλέον οι οδηγοί που κυκλοφορούν στην Εγνατία οδό, καθώς από αύριο, Πέμπτη,

Συντονιστικό για τον αποχιονισμό στη Θεσσαλονίκη

Τη συγκρότηση συντονιστικού οργάνου για την οργάνωση των υπηρεσιών για τον αποχιονισμό και την αντιμετώπιση των προβλημάτων από πιθανή χιονόπτωση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση.

Σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι, αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται μέχρι το μεσημέρι να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα υποβάλλει την παραίτησή του και την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Πέθανε ο θρυλικός πυγμάχος Τζο Φρέιζιερ

Ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να νικήσει τον Μοχάμεντ Άλι

Πώς φτάσαμε στο "ναυάγιο" με Παπαδήμο


Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και η στάση Σαμαρά ως προς τις γραπτές εγγυήσεις "έκαψαν" την υποψηφιότητα Παπαδήμου. Ο ρόλος του Ευάγγελου Βενιζέλου