Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Λευκός καπνός από το Προεδρικό - Συμφώνησαν για νέα κυβέρνηση Παπανδρέου - Σαμαράς

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας τονίζεται ότι μετά τη συνάντηση των δύο αρχηχών αποφασίστηκε να συγκροτηθεί νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αφού πρώτα υλοιποιήσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης - 27ης Οκτωβρίου.



Παπανδρέου - Σαμαράς ενώπιον του Προέδρου στις 8.30

Στο τελικό στάδιο η γεώτρηση στοι Οικόπεδο 12 Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος»

Στο τελευταίο στάδιο της γεώτρησης μπήκε η πλατφόρμα «Όμηρος» της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση της γεώτρησης και των δοκιμών απαιτεί ακόμα 11 περίπου μέρες εργασίας.

Oταν η πολιτική γίνεται συντεχνιασμός !!!εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας μιά τέτοια αναστάτωση χωρίς λόγο;;;

Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr
Ομολογουμένως το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στην βουλή τών Ελλήνων, με εξέπληξε.

Βίντεο από την βιβλική καταστροφή στην Ιταλία

Με το κινητό τους κατέγραψαν οι Ιταλοί τις μαρτυρικές στιγμές που έζησε η χώρα. Δείτε ένα από τα πολλά βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο:


aegeantimes.gr










Οι τελικοί πίνακες επιτυχόντων του διαγωνισμού ειδικών φρουρών έτους 2011 - Ολα τα ονόματαμε αναλυτική βαθμολογία κατά κριτήριο και συνολικό αριθμό μορίων

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας αναρτήθηκαν οι τελικοί Πίνακες Επιτυχόντων, κατά κατηγορία απολυτηρίων-πτυχίων υποψηφίων Ειδικών Φρουρών έτους 2011, με αναλυτική βαθμολογία κατά κριτήριο και συνολικό αριθμό μορίων κατά φθίνουσα σειρά.

Σε εξέλιξη το κρίσιμο υπουργικό - Εκπνέει η προθεσμία των Ευρωπαίων

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Στο πιο κρίσιμο στάδιο εισέρχεται η απόπειρα εθνικής συνεννόησης με σκοπό τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αναμένεται να οριστικοποιήσει τις σχετικές αποφάσεις της από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ν. Νικολόπουλος στον ant1 radio: “Σε λίγες ώρες παραιτείται ο Παπανδρέου και αποτελεί πια ένα κακό παρελθόν”

Μιλώντας στον ant1 radio στην μεσημεριανή πολιτική εκπομπή με τον δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας Ν. Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

Νέα εμπλοκή, λόγω… διαδικασίας

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Δεν ήταν θετική η πρώτη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην απαίτηση του Αντώνη Σαμαρά να υποβάλλει ο Γιώργος Παπανδρέου την παραίτησή του από την πρωθυπουργία, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, με τη συνεργασία περισσότερων πολιτικών κομμάτων.

“Αν παραιτηθεί, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Περίπου 20 λεπτά κράτησε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κάρολο Παπούλια. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο, επαναλαμβάνοντας ότι είναι από την πλευρά του αποφασισμένος να συνδράμει στην επίτευξη λύσης για την έξοδο της χώρας από την κρίση, μέσα από μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Οι δημοσκοπήσεις του έδειξαν την έξοδο

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σε ένα εξαιρετικά βαρύ κλίμα για τον ίδιο και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως αποτυπώνεται από τις τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο, ο Γιώργος Παπανδρέου καλείται να πάρει τις αποφάσεις για το πολιτικό μέλλον του. Που όπως όλα δείχνουν, τον οδηγούν στην παραίτηση από την πρωθυπουργία.

Ο Σαμαράς έκανε το βήμα

REPORTER
Λίγη ώρα αφότου έκλεισε η πόρτα στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, και ο Αντώνης Σαμαράς με τον Κάρολο Παπούλια μείνουν μόνοι να συζητήσουν με την ιστορία, διαφαίνεται ότι οδεύουμε σε λύση.

Ο Καραμανλής έκανε λάθος…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η Ελλάδα γνώρισε έναν Κυβερνήτη και δυο Εθνάρχες. Κι αν ο Ιωάννης Καποδίστριας μνημονεύεται μέχρι και σήμερα ως η ιστορική και μη αναστρέψιμη, μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα, που σφράγισε δια βίου την πορεία της μέχρι… την τρόικα,

Σαμαράς σε Παπούλια: Πρώτα παραίτηση Παπανδρέου, μετά συναίνεση.

Την άμεση παραίτηση Παπανδρέου για να προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις με σκοπό την κυβέρνηση συνεργασίας έθεσε ως όρο ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ύστερα από την ολιγόλεπτη (μετα βίας ενός τετάρτου) συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια

"Το ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει, εμποδίζει την οποιαδήποτε λύση. Και βέβαια όσο ο κ. Παπανδρέου δεν παραιτείται μπλοκάρει και τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα. Εγώ είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον παραιτηθεί όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους", ήταν η δήλωση του κ. Σαμαρά που αν δεν τις οδηγεί σε νέο ναυάγιο φαίνεται να δημιουργεί σοβαρή εμπλοκή στις διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.



Αν είχαν γίνει εκλογές…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
Εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού. Ήταν η πιο έντιμη, η πιο καθαρή, και η πιο δημοκρατική λύση. Η χώρα δεν θα είχε υποστεί πολλές από τις ζημιές που υπέστη σ΄αυτό το διάστημα. Και πάντως θα είχε γλυτώσει από την παγκόσμια κατακραυγή και τις βαρύτατες συνέπειες της αδιανόητης, αλαζονικής και άκρως επικίνδυνης επινόησης ενός αχρείαστου και παραπλανητικού Δημοψηφίσματος.

Στιγμές ιστορικής ευθύνης

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ας ελπίσουμε ότι το ενδεχόμενο της συναίνεσης δεν έκλεισε. Ας ευχόμαστε ότι παραμένει ανοιχτό. Ειλικρινά δεν θα ήθελα να σκεφθώ ποια θα είναι η επόμενη ημέρα, στην περίπτωση που η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου, επιλέξει αυτό που όλοι-ανεξάρτητα από κομματική προέλευση- θεωρούμε απευκταίο. Κι αυτό είναι να μην βρεθεί το σημείο σύγκλισης που θα οδηγήσει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Οι ηγέτες που άλλαξαν το μέλλον

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η Μάργκαρετ Θάτσερ και ο Ρόναλντ Ρέιγκαν. Όχι επειδή… οι κυρίες προηγούνται, αλλά επειδή η «σιδηρά κυρία» πέτυχε με την πολιτική διαδρομή της να καταγραφεί ως ισοϋψής ακόμη και ενός «πλανητάρχη».

Χρειαζόμαστε έναν… Γκάι Φοκς

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Την ιστορική φυσιογνωμία του Γκάι Φοκς, τη γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από την κινηματογραφική ταινία «V for Vendetta». Έκτοτε, οι τόσο χαρακτηριστικές μάσκες του πρωταγωνιστή, έγιναν συνώνυμο της διαρκούς επανάστασης, και χρησιμοποιούνται μέχρι τις μέρες μας από τους αληθινά «αγανακτισμένους» σε όλο τον κόσμο.

Κ. Παπούλιας: Πρέπει να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα

Αντ. Σαμαράς: Nα στείλουμε μήνυμα σταθερότητας
Στην παραίτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εμμένει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, δηλώνοντας, μετά τη σύντομη συνάντησή του με τον Πρόδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ότι εφόσον συμβεί αυτό, «όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους».

Τέλος εποχής

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ανεξαρτήτως του αν οι ζυμώσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο, θα οδηγήσουν σε σχηματισμό κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχει και η Νέα Δημοκρατία, το βέβαιο είναι ότι το τρέχον 24ωρο θα είναι και το τελευταίο με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θεσσαλονίκη: Η περιφερειακή οδός... απογειώνεται!

Με τη νέα υπερυψωμένη αρτηρία θα εξυπηρετείται η διαμπερής κυκλοφορία, η οποία θα διαχωριστεί από την τοπική κυκλοφορία, σύμφωνα με τις οριστικές μελέτες της «Εγνατία Οδός ΑΕ»

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Σαμαράς

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέπτεται στη 1.00 το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντησή τους γίνεται στο πλαίσιο των -μέχρι στιγμής ατελέσφορων- διαβουλεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης, διαδικασία που κίνησε ο πρωθυπουργός με την κοινοβουλευτική του ομιλία του πριν από την ψηφοφορία της Παρασκευής.

Ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του είναι μέρος του προβλήματος και όχι λύση του


Ερωτώμενος από δημοσιογράφο Κυριακάτικης πρωινής πολιτικής εκπομπής ο Βουλευτής Αχαίας και τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, απάντησε ως εξής:  “Το σύστημα του Γιώργου Παπανδρέου προσπαθεί να ολοκληρώσει το καταστροφικό του σχέδιο για την χώρα και την Ευρώπη με τον πλέον ανέντιμο τρόπο.

ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ

Οδηγός επιβίωσης στην κρίση

ΑΠΟ ΠΟΥ αλλού να κόψω;
Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν στα ράφια των σουπερμάρκετ τα φθηνότερα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Οι ελληνικές οικογένειες κοιμούνται και ξυπνούν πλέον με αυτή τη σκέψη, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις.

Ν. Νικολόπουλος: "Συμψηφισμός σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών"

Η απόφαση της κυβέρνησης, να συμψηφίσει την επιστροφή φόρου από την εφορία με την έκτακτη εισφορά, για όσους δικαιούνται επιστροφή πάνω από 1.500 ευρώ, παραβιάζει στοιχειώδη δικαιώματα των φορολογουμένων πολιτών,

Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία της ΕΛΑΣ στην Θεσσαλονίκη

Επίθεση από ομάδα αγνώστων δέχτηκε στις 3 τα ξημερώματα διμοιρία αστυνομικών, που βρίσκονταν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, σε κοντινή απόσταση από το τουρκικό προξενείο, στη Θεσσαλονίκη.

"Ο κόσμος δεν έγινε τώρα κακός.... πάντα ήταν" "Το βραβείο δεν το παίρνει πάντα αυτός που το αξίζει"

Δείτε αυτή την κυρία - Ας μην ξεχάσουμε ποτέ...
Πρόσφατα πέθανε μια 98χρονη κυρία που την έλεγαν Ιρένα. Κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η Ιρένα είχε εργαζόταν στο γκέτο της Βαρσοβίας ως ειδική υδραυλικός υπονόμων.
Είχε όμως κι έναν απώτερο σκοπό.

Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μυστικό της “ελληνικής κρίσης”

“…Αν επρόκειτο για μία σειρά πτωχεύσεων κρατών της Λατινικής Αμερικής, όπως για παράδειγμα της Αργεντινής, τότε το χρέος θα ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ξένο νόμισμα και διεπόμενο από ξένο δίκαιο, κατά κανόνα της Νέας Υόρκης ή Αγγλικό.

Ευρωπαίοι μικροσκοπικοί πολιτικοί «γίγαντες».

Ο Κλεισθένης γράφει.
Παρακολουθώντας τα όσα ευτράπελα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα σου ‘ρχεται να βάλεις τα κλάματα ή αν είσαι οικονομικά εύρωστος να βάλεις τα γέλια. Εδώ το παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα σείεται και οι πολιτικοί μας νάνοι διαγκωνίζονται για τις καρέκλες.