Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς εγγυάται την “εθνική συνέχεια”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς ήξερε ότι το ευρύτερο ακροατήριό του ήταν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Που βρίσκεται σε κατάσταση… προχωρημένης σύγχυσης, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων πρωτοβουλιών του Γιώργου Παπανδρέου, και ειδικότερα της απόφασης του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση ή μη της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας, μετά το «κούρεμα» του χρέους.

ΔΑΚΕ Ι.Τ απαντά στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ


Η προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΣ) να ενσωματώσει στις θέσεις της την άποψη και τη θέση των υπόλοιπων παρατάξεων είναι άκρως επικίνδυνη.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ διαφώνησε με τις αποφάσεις της ΓΣΕΕ

Η ΔΑΚΕ κατέθεσε πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση  την Παρασκευή

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και αφού κατατέθηκαν οι θέσεις και οι απόψεις όλων των παρατάξεων, πάρθηκε απόφαση κατά πλειοψηφία και χωρίς τη συμμετοχή της ΔΑΚΕ, η οποία κατέθεσε πρόταση απεργιακής κινητοποίησης για την Παρασκευή 4/11/2011 με κυρίαρχο αίτημα τη μη διεξαγωγή δημοψηφίσματος,

Ο (δεύτερος) μεγάλος συμβιβασμός

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Κάποιος που επιχειρεί να αναλύσει τα διαδραματιζόμενα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και θέλει να διατηρήσει τη… σοβαρότητά του, δεν μπορεί παρά να σταθεί με έμφαση στην παράμετρο «Ευάγγελος Βενιζέλος».

Η… εξαίρεση, σε μια εποχή ασχήμιας

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Η σχέση… πάθους της βρετανικής κοινωνίας με την Κέιτ Μίντλετον, είχε διαπιστωθεί σε πλείστες περιπτώσεις, πολύ καιρό προτού νυμφευθεί τον διάδοχο του θρόνου Γουίλιαμ. Προτού δηλαδή… μετονομαστεί σε Αικατερίνη, δούκισσα του Κέμπριτζ.

Το δημοψήφισμα του Πρωθυπουργού

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
Η πρόθεση δημοψηφίσματος του πρωθυπουργού για την νέα δανειακή σύμβαση είναι προσχηματική και τυχοδιωκτική κίνηση. Είναι προσχηματική γιατί έπρεπε, βάσει αυτής της λογικής, να φέρει σε δημοψήφισμα την αρχική σύμβαση του Μαΐου του 2010 με την Ε.Ε.

Στάση… εισφορών στις εφορίες

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα… αγωνίας για την αύξηση των κρατικών εσόδων ως το τέλος του έτους, προκειμένου να «αυγατίσει» ο προϋπολογισμός, τις τελευταίες εβδομάδες ο εισπρακτικός μηχανισμός του κράτους εμφανίζει εικόνα πλήρους παράλυσης.

Η Ελλάδα είναι πάνω από το ΠΑΣΟΚ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
Ο διασυρμός της Ελλάδος από τον κ. Γ. Παπανδρέου δεν πρέπει να συνεχιστεί ούτε μια μέρα παραπάνω.Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να πάρουν επειγόντως τη μοίρα της Πατρίδας στα χέρια τους.

Ο Θαπατέρο… δεν είναι Παπανδρέου

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η εκτόξευση του Χοσέ Θαπατέρο στο Έβερεστ της πολιτικής ζωής της Ισπανίας, υπήρξε εκρηκτική. Δυστυχώς, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, καθώς αξιοποίησε την οργή της ισπανικής

Σκορπάει τον πανικό πριν από την συντριβή του

Ολονυχτία πολιτικής ανωμαλίας

Σοφία Βούλτεψη
Έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και την κατάλληλη ώρα της έδωσε μια κλωτσιά και την πέταξε στο κενό.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

«Ώρες για αλήθειες, κι ας είναι δύσκολες…»
Την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες και να απαντήσει «ζωντανά» στις ερωτήσεις τους σε σχέση με την οικονομία και τις πολιτικές εξελίξεις, είχε το βράδυ της Δευτέρας, ο τομεάρχης εργασίας της Ν.Δ., βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Η κυβέρνηση ζήτησε με καθυστέρηση μικρότερο ποσό του αναμενόμενου, από το EGF (European Globalization Fund) , για τους εργαζόμενους της ALDI όπως αναφέρουν τα στοιχεία της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Η ελληνική κυβέρνηση, με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να έχει αξιοποιήσει από το 2006 μέχρι σήμερα τη δυνατότητα στήριξης από το EGF απολυμένων σε επιχειρήσεις που έκλεισαν στην

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ: «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ» ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΟΧΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΔΥΟ ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΑ - ΕΞΗΓΟΥΝ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΤΗΝ "ΣΦΑΓΗ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΧΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η πολιτική και κοινωνική κατάσταση έχει φθάσει πλέον σε οριακό σημείο. Η χώρα έχει εισέλθει εμφανώς σε φάση ακυβερνησίας, ενώ η οργή των πολιτών παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Κίνηση-”βόμβα” από το Μαξίμου!

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 03.00 σήμερα τα ξημερώματα, εξελίχτηκε σε υγιεινό περίπατο για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Παρέμβαση Καραμανλή

REPORTER
Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο πρωθυπουργός που γνώρισε μια εκκωφαντική ήττα στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 από τον Γιώργο Παπανδρέου, εξαιτίας κυρίως της… ιστορικής πλέον υπόσχεσης από τον σημερινό ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου περί της «ύπαρξης λεφτών».

Χωρίς την κοινωνία. Πολύ κοντά στον εθνικό διχασμό

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Είχαμε επισημάνει εδώ και μερικούς μήνες ότι οι πολιτικές που ασκούνται ερήμην της κοινωνίας για λογαριασμό της κοινωνίας, εκτός του ότι είναι αναποτελεσματικές,

Ο ΔΟΛ δείχνει στον Γιώργο την έξοδο

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Πριν από περίπου δυο εβδομάδες, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε έναν κύκλο επαφών με ιδιοκτήτες και εκδότες ΜΜΕ.

Ο Χρυσοχοϊδης σε “ελιγμούς” διαδοχής

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Μια από τις πολιτικές συμμαχίες που διαμορφώθηκαν χθες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και προκάλεσε συζητήσεις, καθώς αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στις εξελίξεις σε επίπεδο

Ένας πρωθυπουργός «alοu fan Park»

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Όταν ο ηγέτης μετατρέπεται σε σεναριογράφο προκειμένου να δραματοποιήσει τα γεγονότα, είναι αναπόφευκτο να ταυτίζεται και ο ίδιος με τους ήρωες των φανταστικών ιστοριών που κατασκευάζει.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Πολιτιστικό Κέντρο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης

ΘΕΜΑ: Συμπεράσματα από τις κινητοποιήσεις στους Ο.Τ.Α - Οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης και η ανάγκη της ανατροπής της.

Κατηγορίες χωρίς… ονόματα

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Δια στόματος Μιχάλη Καρχιμάκη, επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες που είχαμε μετά τη λήξη του εμφυλίου, πως στην Ελλάδα όσοι ασκούν εξουσία- είτε εμμέσως είτε αμέσως- δεν έχουν ονοματεπώνυμο.

Δημοσκόπηση… πρόβα Δημοψηφίσματος!!!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Είναι γεγονός ότι όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες και όσοι κομψά ή όχι τους υποστηρίζουν, θορυβηθήκαν έντονα από την έκρηξη της λαϊκής οργής, την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου.

Πολιτικό πραξικόπημα μίσους, εμπάθειας και εκδικητικότητας

Γράφει ηΣοφία Βούλτεψη
Δεν είναι αρμοδιότητας δημοσιογραφικής ανάλυσης – ούτε καν κριτικής – όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ο κ. Παπανδρέου – και όσοι εξακολουθούν να τον στηρίζουν – έχουν πλέον περάσει στην αρμοδιότητα των ψυχιάτρων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η Κ.Ο. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και στην ομιλία του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά είναι στραμμένα τα βλέμματα της κοινής γνώμης, καθώς η μόνη διέξοδος από την πρωτοφανή κρίση αφορά τη Νέα Δημοκρατία…

Τελεσίγραφο Ευρωπαίων προς την Ελλάδα

Ή υλοποιείται η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ή χρεοκοπία.Πιθανότατα το ελληνικό δημοψήφισμα να μην πραγματοποιηθεί..

Με τον ελληνικό τίτλο «Χάος» κυκλοφορεί σήμερα η γαλλική εφημερίδα «Liberation».

Στο πρωτοσέλιδο άρθρο της αναφέρεται στην απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση. Μεταξύ άλλων, η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι η «Αθήνα παίζει κορόνα γράμματα το ευρώ», τρελαίνει τις αγορές και κολλάει την Ευρώπη στον τοίχο.

Με ψευδή στοιχεία προχωρά η κυβέρνηση στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών λαχείων. Να σταματήσει, εδώ και τώρα, η διαδικασία ξεπουλήματός τους!


ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Με μια πρωτοφανή μεθόδευση, η οποία δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα, επιχειρεί η κυβέρνηση να ιδιωτικοποιήσει τα κερδοφόρα κρατικά λαχεία. Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία κατατέθηκε τροπολογία σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των κρατικών λαχείων.

Ο Σαμαράς ξεκινάει “Ανένδοτο”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η χθεσινή, σκληρή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για την αποτροπή της διεξαγωγής δημοψηφίσματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, ήταν ο πρόλογος του πολιτικού «Ανένδοτου», που αποφάσισε να κηρύξει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Από την “αποστασία” στη “διαπλοκή”…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η πολιτική ανατριχίλα που προκαλεί και μόνο η αναφορά στην έννοια της «αποστασίας», υπήρξε η κεντρική στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, για να αμβλύνει τις αρνητικές για τον Γιώργο Παπανδρέου εντυπώσεις,

Η “περίεργη” ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Οι θιασώτες των θεωριών συνωμοσίας, ειδικά σε πολιτικό επίπεδο, θα πρέπει να έχουν… στήσει χορό, από τη στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου,

Με τη Λούκα, την Έλσα και… άλλα “παιδιά”

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η πολιτική αριθμητική του ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον του Μεγάρου Μαξίμου, είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα.

Ο παπανδρεϊσμός “κατεβάζει ρολά”

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ο Οίκος των Παπανδρέου συνέδεσε την ιστορική διαδρομή του με τη λεγόμενη «Δημοκρατική Παράταξη». Μόνο που ο πρωταγωνιστής κάθε γενιάς γκρέμιζε… ό, τι είχε κληρονομήσει από τον προηγούμενο.