Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Συλλαλητήριο ενάντια στην κυβέρνηση την Πέμπτη στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο ενάντια στην κυβέρνηση διοργανώνουν την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία. Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς τονίζει:

Κατά της απόφασης Μπεγλίτη τα κόμματα

Αρνητικά αντέδρασε σύσσωμη η αντιπολίτευση στη σημερινή έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ και την απόφαση για σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μίκης Θεοδωράκης: Εντελώς υποκριτικό το νέο εύρημα του δημοψηφίσματος


Για υποκρισία, παιχνίδι με τις αντοχές του λαού και χρησιμοποίηση των θεσμών αδιαφορώντας για τις συνέπειες κατηγορεί την κυβέρνηση ο Μίκης Θεοδωράκης σχολιάζοντας την χθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού,

Ο Γιούνκερ συνδέει το “όχι” με χρεοκοπία

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παραμένει μια εμβληματική προσωπικότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup έχει κερδίσει επαξίως τον χαρακτηρισμό του «Mr. Euro»,

Ο Παπουτσής διεκδικεί το “δαχτυλίδι”

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Χρήστος Παπουτσής είναι ένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που φιλοδοξούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις του Κινήματος, σε επίπεδο ηγεσίας.

Εισήγηση για παραίτηση και εκλογή (νέου) πρωθυπουργού

REPORTER
Στο Μέγαρο Μαξίμου η οργή περισσεύει. Αυτό άλλωστε δείχνουν και οι διαρροές που γίνονται από το πρωθυπουργικό επιτελείο, για όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου ουσιαστικά να παραμερίσει, προκειμένου να μην καταρρεύσει η Κυβέρνηση.

Πετσοκόβουν Στρατό και Αστυνομία πριν φύγουν

Του Γιώργου Αδαλή
Αρον – άρον και πριν λήξει η θητεία τους, πετσόκοψαν την Αστυνομική ιεραρχία και τώρα καρατομούν το Στράτευμα! Τρέχουν να προλάβουν εδώ και δεκαπέντε μέρες! Αρον – άρον και πριν λήξει η θητεία τους, πετσόκοψαν την Αστυνομική ιεραρχία !

Τι θα κάνει ο Βενιζέλος;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Όσο περνούν οι ώρες, και κορυφώνονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τόσο περισσότερο καθίσταται σαφές ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξελίσσεται στο βαρόμετρο των εξελίξεων.

Μέχρι 31/12 η παραλαβή των νέων σημάτων τελών κυκλοφορίας

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Γ.ΚΑΠΕΛΕΡΗ

Έως τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να απευθυνθούν στις τράπεζες και τις εφορίες προκειμένου να παραλάβουν τα νέα σήματα τελών κυκλοφορίας για το 2012, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρης.

Αλλάζουν την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων


Σε αλλαγή των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων προχωρά η κυβέρνηση. Τι εισηγείται ο Πάνος Μπεγλίτης. Οι επικρατέστεροι να τους αντικαταστήσουν

Η λέξη της εβδομάδας: το Λαμόγιο

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός (24grammata.com)
Στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, στον αγώνα Παναθαναϊκού - Εργοτέλη (22/10/2011), αναρτήθηκε πανό που έγραφε «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων».

Οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης

Μια φωτιά στον Πύργο Τριγωνίου, που θα ανάψει την 1η Ιανουαρίου 2012 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και θα παραμείνει αναμμένη όλο τον χρόνο, θα σηματοδοτήσει την επέτειο των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΔΑΚΕ Ι.Τ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι πολιτικές των εκβιαστικών διλημμάτων του τύπου ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ή ΤΑΝΚΣ, κορυφώνονται με το ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΟ δίλημμα του δημοψηφίσματος, από μια ανίκανη κυβέρνηση που ομολογεί την αποτυχία της παίζοντας μια ακόμη ΠΑΡΤΙΔΑ εις βάρος της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και στην πλάτη των Ελλήνων, στην πράσινη τσόχα που έστρωσαν εδώ και δύο χρόνια φτωχοποιώντας την κοινωνία.

Με ανεξαρτητοποίηση απειλεί και η Καϊλή

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής ζητά η Εύα Καϊλή. Απειλεί με ανεξαρτητοποίηση. Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της. Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Ε. Βενιζέλου

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΙΛΙΑΚΟ ΑΛΓΟΣ
Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομίας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος εισήχθη τα ξημερώματα στην Κεντρική Κλινική Αθηνών με κοιλιακό άλγος.

Το μετέωρο βήμα του .. Παπανδρέου

Με 152 βουλευτές έμεινε το ΠΑΣΟΚ μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μ.Αποστολάκη - ΠΑΜΕ ΦΟΥΛ για εκλογές ή Κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης!

ΟΧΙ στο ΝΑΙ των παραδομένων. Αδιαπραγμάτευτα ΝΑΙ στην πραγματική επαναδιαπραγμάτευση

Σε αλληλοδιάδοχες συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, στους δημοσιογράφους

Η Βάσω “καθαιρεί” τον Γιώργο!

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Τον Ιούνιο, μετά το ναυάγιο στις συζητήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά, για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος…

Η Κυβέρνηση οδηγείται σε πτώση

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η «επόμενη μέρα» της απασφαλισμένης βόμβας… πολιτικής διασποράς, που ήταν η προαναγγελία δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή μη της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με την τρόικα, εξελίσσεται όσο… επεισοδιακά θα την περίμεναν όλοι.

Ακολουθούν κι άλλοι τη Μιλένα

REPORTER
Πριν από λίγο γνωστό κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός, δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να μη φθάσουμε την Παρασκευή στη ψήφο εμπιστοσύνης!

Οι εκλογές είναι… παρωχημένες

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Μια παράπλευρη διαπίστωση από όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που προσλαμβάνει πλέον… ιστορικό χαρακτήρα, λόγω της αναγγελίας διεξαγωγής δημοψηφίσματος,

Εθνική ανάγκη οι εκλογές

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Σε αυτές τις κρίσιμες για την Ελλάδα στιγμές, ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να διατηρήσει ενωμένη τη χώρα, και να αποτρέψει ακραίες εξελίξεις, που θα έθεταν ενδεχομένως σε κίνδυνο ακόμη και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό μας.

Αν αυτή είναι η φωνή της Πατρίδας, να την ακούτε μόνοι σας!

Γράφει ηΣοφία Βούλτεψη
Αν καταλάβαμε καλά διαβάζοντας το – εντασσόμενο στον νέο επικοινωνιακό ορυμαγδό – άρθρο του υπουργού των Οικονομικών κ. Βενιζέλου στην εφημερίδα «Τα Νέα», ελάχιστοι είναι εκείνοι που ακούνε την φωνή της πατρίδας.

Περίσσευμα υποκρισίας…

ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΪΡΗΣ
Ακατανόητη η μη πιστευτή δυσφορία που εξέφρασε μέρος του πολιτικού- κομματικού συστήματος, δηλαδή εν ενεργεία Βουλευτές, πρώην και νυν εθνοσωτήρες υπουργοί για την δικαιολογημένη αγανάκτηση μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας που απειλείται με τα πρόσφατα άδικα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής ,

Μια πρόβλεψη για τον Ολυμπιακό

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Το δίδυμο της άμυνας θα απαρτίζουν, όπως όλα δείχνουν, ο Αβραάμ και ο Μέλμπεργκ. Επιστρέφει ο Τοροσίδης. Λόγω αποτελέσματος του 1ου αγώνα, ο Ολυμπιακός θα είναι πιο συγκρατημένος, αφού ευνοείται και από το Χ.

Αδιέξοδο ή… έξοδος;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
Το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, έτυχε να γίνω μάρτυρας –καθόμουν στο διπλανό τραπέζι σε ένα καφέ- μίας συζήτησης – ανταλλαγής απόψεων μεταξύ δύο φίλων σχετικά με τα προβλήματα που βασανίζουν τη χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τον σταματήσει. Ο κ. Γ.Α.Παπανδρέου βάζει σήμερα τη χώρα στον έσχατο κίνδυνο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
Και μόνο με την ανακοίνωσή του για δημοψήφισμα έχει ήδη τινάξει στον αέρα τη συμφωνία Κορυφής των Βρυξελλών, για την οποία συγχρόνως θριαμβολογεί. Πρόκειται για καθαρή «σχιζοφρένεια».

ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Το κίνημα «Δεν πληρώνω» συνεχίζει τον ανένδοτο αγώνα του ενάντια στους εκμεταλλευτές του λαού δύο χρόνια τώρα. Στα πλαίσια αυτού του αγώνα τα στρατόπεδα πλέον έχουν διαχωριστεί.

Οι κυβερνήσεις νομοθετούν για το λαό. Εσείς; - Κώστας Βαξεβάνης vs Βενιζέλος

Κύριε Βενιζέλο,

Σας έχω απευθύνει δημόσια, αρκετά ερωτήματα, τα οποία θέτουν σοβαρά θέματα για τον τρόπο που πολιτεύεστε. Δεν ήταν μια θεωρητική ανάλυση αλλά στοιχεία. Δεν μου απαντήσατε. Πίστευα πως ήταν η ενασχόλησή σας με την σωτηρία της χώρας που δεν σας επέτρεπε να απαντήσετε.

Ένα προαποφασισμένο “κόλπο”

REPORTER
Το δημοψήφισμα σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, είχε προαποφασισθεί πολύ πριν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου,

Ενώπιον του χάους... πρέπει να φύγουν

Γράφει ο Χρήστος Νικολαίδης
Όλα αυτά τα οποία διαδραματίστηκαν την 28η Οκτωβρίου στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης αλλά και στις παρελάσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας μόνο μία διέξοδο μπορούν να βρουν: τις εκλογές. Η Κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο, το καταλάβαμε όλοι μας μέσα από τις πρωτοφανείς αυτές αντιδράσεις.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ- ΣΑΜΑΡΑ

«Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, έχω την ιστορική ευθύνη να κάνω ό,τι απαιτείται προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας μας να μην μπει σε περιπέτειες. Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια, τα οποία υπάρχουν, τουλάχιστον εμάς να μην μας βρουν συνεργούς»

Εκδήλωση Αυτόνομης Παρέμβασης

Η Αυτόνομη Παρέμβαση διοργανώνει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 στις 6 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Imperial (Πλ. Καραϊσκάκη) εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ»

Δήλωση του Ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για την ελληνική ανεργία που αποκλίνουν σημαντικά έναντι των αντιστοίχων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)

Στατιστικά Λάθη ή Αλχημείες;
Το ζήτημα της σημαντικής απόκλισης στο ποσοστό της ελληνικής ανεργίας για το μήνα Ιούλιο μεταξύ των μετρήσεων της Eurostat (17.6%) και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (16.5%) -με δεδομένη και την επεξεργασία κοινών στοιχείων- έθεσε στην Κομισιόν με γραπτή του ερώτηση ο Κ. Πουπάκης. Σε αυτό το πλαίσιο ο Έλληνας Ευρωβουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στο μπούνκερ της Καγκελαρίας μέχρι την τελευταία ώρα

Κήρυξαν τον πόλεμο στον λαό
Σοφία Βούλτεψη
Πόλεμο κατά του λαού που χωρίς αμφιβολία θα εξελιχθεί σε εμφύλιο κήρυξε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, διακηρύσσοντας την απόφασή του να μην προχωρήσει σε εκλογές και αντικαθιστώντας τις με δημοψήφισμα και με ψήφο εμπιστοσύνης προς τον εαυτό του.

κ. Παπανδρέου μην ανησυχείτε, εθνική ομοψυχία υπάρχει... Εναντίον σας!

Η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη έχει ξεσηκωθεί! Μετά την 28η σειρά είχαν τα γήπεδα όλης της Ελλάδας! Το πασίγνωστο πλέον "δε σε θέλει ο λαός - παρ τη τρόικα και μπρος" δονεί κάθε εκατοστό της χώρας κ μάλιστα στα γήπεδα όπου υπάρχει κ η αντίστοιχη «γηπεδική κουλτούρα» ο πρωθυπουργός ακούει τ’ ακατανόμαστα...

Ουκρανία: 700 διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο

Περίπου 700 βετεράνοι του σοβιετο-αφγανικού πολέμου και του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ που διαδήλωναν κατά των κυβερνητικών μέτρων, έσπασαν σήμερα τον κλοιό της αστυνομίας και στη συνέχεια μια πόρτα του κτιρίου του Κοινοβουλίου και εισέβαλαν στο εσωτερικό του διακόπτοντας τη συνεδρίαση που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Στον απόηχο της προαναγγελίας δημοψηφίσματος. Μαζικές ρευστοποιήσεις στις αγορές

Σε επίπεδα-ρεκόρ τα spread των ιταλικών και βελγικών ομολόγων

Με έντονα πτωτικές τάσεις άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τράπεζες.
«Βουτιά» σημειώνουν σήμερα οι διεθνείς αγορές, καθώς η αιφνιδιαστική ανακοίνωση περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση πυροδότησε νέες ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
Μιλώντας χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε το δημοψήφισμα ενώ είπε επίσης ότι ζητά ψήφο εμπιστοσύνης.
Με έντονα πτωτικές τάσεις άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τράπεζες.
Λίγα λεπτά πριν τις 11:00, ο γενικός δείκτης τιμών στο Χ.Α. σημειώνει πτώση 6,5% στις 756,03 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,53 εκατομμύρια ευρώ.
«Βουτιά» άνω του 13% σημειώνει ο τραπεζικός δείκτης, με τη μετοχή της Alpha Bank [ACBr.AT] να υποχωρεί κατά 16,06% στα 0,8310 ευρώ και τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να χάνει 19,52% στα 0,1690 ευρώ. Στο -21,32% και τα 0,5350 ευρώ ο τίτλος της Eurobank [EFGr.AT] .
«Η πολιτική αβεβαιότητα θα επικρατήσει στη σημερινή συνεδρίαση και θα οδηγήσει την αγορά χαμηλότερα», ανέφερε η Eurobank EFG Equities στο πρωινό της σχόλιο.
Μεγάλη πτώση με επίκεντρο τις τράπεζες σημειώνουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία, πέραν του είδησης του δημοψηφίσματος, επηρεάστηκαν αρνητικά και από τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα.
Στις 10:38 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε πτώση 2,7% στις 969,62 μονάδες, διευρύνοντας τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης. Ο FTSE 100 [.FTSE] στο Λονδίνο υποχωρούσε κατά 2,4%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 3,8% και ο CAC 40 [.FCHI] στο Παρίσι κατά 3,3%.
Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Societe Generale (-14,45%), Crédit Agricole (-12,10%), BNP Paribas (-11,08%), Commerzbank (-6,2%) και Deutsche Bank (-8,5%).
Νωρίτερα, και το ιαπωνικό χρηματιστήριο είχε κλείσει σε αρνητικό έδαφος εξαιτίας των απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων και της αναζωπύρωσης των ανησυχιών για την κρίση στην ευρωζώνη.
Ο Nikkei [.N225] σημείωσε πτώση της τάξεως του 1,7% κλείνοντας στις 8.835,52 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 1,3% στις 754,50 μονάδες.
Ο όγκος των συναλλαγών παρέμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, καθώς «άλλαξαν χέρια» συνολικά 1,47 δισεκατομμύρια μετοχές, λιγότερες από τις 1,78 δισεκατομμύρια μετοχές της Δευτέρας και τις 2,16 δισεκατομμύρια μετοχές της Παρασκευής.
Με πτώση έκλεισαν χθες και οι βασικοί δείκτες στη Wall Street. Συγκεκριμένα, απώλειες 2,26% κατέγραψε ο δείκτης Dow Jones [.DJI] , ο οποίος διαμορφώθηκε στις 11.955,01 μονάδες, ενώ με πτώση 2,47% στις 1.253,30 μονάδες έκλεισε ο Standard & Poor's 500. Κατά 1,93% υποχώρησε ο δείκτης Nasdaq [.IXIC] , ο οποίος τερμάτισε στις 2.684,41 μονάδες.
Υπό πίεση βρίσκεται επίσης το ευρώ, το οποίο έχει χάσει όλα τα κέρδη που κατέγραψε από την περασμένη Πέμπτη, όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στις 10:49 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3707 δολάρια.
NAFTEMPORIKI.GR

Μειώσεις για πάνω από 500.000 συνταξιούχους

Μειώσεις επέρχονται από σήμερα στις συντάξεις πάνω από 500.000 δικαιούχων. Για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών οι μειώσεις θα ξεκινούν από 20% και θα φθάνουν ως και 40%, για το ποσό άνω των 1.000 ευρώ. Κατά 30% θα μειωθούν και οι επικουρικές συντάξεις, ενώ μειώσεις προβλέπονται και για το εφάπαξ, κυρίως του Δημοσίου.

Κατάληψη στην ΕΛΣΤΑΤ Θεσσαλονίκης από απλήρωτους απογραφείς

Σε κατάληψη των γραφείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στη Θεσσαλονίκη έχουν προχωρήσει από το πρωί απογραφείς και τομεάρχες που απασχολήθηκαν προ εξαμήνου από την ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή πληθυσμού και παραμένουν απλήρωτοι.

Συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ

Η συνεδρίαση θα γίνει στη Βουλή στις 13:30 υπό την προεδρία του Γιώργου Καρατζαφέρη και το θέμα που θα κυριαρχήσει θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα

Σπρώχνουν 30.000 στην εφεδρεία, καταργούν 150.000 θέσεις

Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ
 Με κουρεμένη αποζημίωση και μέσα σε ασφυκτικά χρονικά όρια ρίχνονται στην εφεδρεία 30.000 υπάλληλοι από 27 Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ καταργούνται άμεσα 150.000 κενές οργανικές θέσεις στο Δημόσιο και κουρεύεται τουλάχιστον το 30% των τμημάτων και των διευθύνσεων.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Θεσσαλονίκης

Δυσαρεστημένοι οι Ευρωπαίοι από την απόφαση Παπανδρέου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ
"Ενοχλημένος" από την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ζητήσει δημοψήφισμα δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών, Ράινερ Μπρούντερλε, λέγοντας πως του φάνηκε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να κάνει πίσω στη συμφωνία με τους ευρωπαίους ηγέτες. Παράλληλα, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, επεσήμανε ότι το δημοψήφισμα θα σημαίνει και ψήφο για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Κλείνουν απο σήμερα τα Τέμπη λόγω εργασιών

Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας ξεκινούν σήμερα, Τρίτη, στην κοιλάδα των Τεμπών.Οι εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα η κυκλοφορία στα Τέμπη είτε να απαγορεύεται συγκεκριμένες μέρες για κάποιες ώρες, είτε να απαγορευτεί ολοκληρωτικά για 12 ημέρες από τις 14 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Καλό μήνα απο το Viotia-Radio