Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ψήφος εμπιστοσύνης ή… ομηρίας του ΠΑΣΟΚ;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, για την έγκριση ή όχι από τον ελληνικό λαό, της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, μετά το «κούρεμα» του χρέους, έχει ένα βασικό προαπαιτούμενο: Να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Για “εθνικό διχασμό” μιλάει η Νέα Δημοκρατία

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Με παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση και τον Γιώργο Παπανδρέου για «εθνικό διχασμό», αναφορικά με την απόφαση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση ή όχι της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας, όπως προέκυψε από την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%.

Ο Σαμαράς στον Παπούλια για εκλογές

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, και τις πολιτικές «βόμβες» που αφόπλισε ο Πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, και στη συνέχεια θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, σχετικά με την κύρωση ή όχι του Μνημονίου ΙΙ, ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον Κάρολο Παπούλια, και αύριο το πρωί θα έχει έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θεωρούν την Ελλάδα “στιγμιαίο λάθος”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ένας φίλος φεύγει από τη Φρανκφούρτη. Ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ αφήνει τα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα χέρια του Ιταλού Μάριο Ντράγκι. Η Ελλάδα, η Ευρώπη στο σύνολό της, χάνει έναν συνεπή σύμμαχο, που στάθηκε με θάρρος απέναντι στους κερδοσκόπους.

ΛΑ.Ο.Σ.: Τυχοδιωκτικό το δημοψήφισμα


Το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, αποτέλεσμα τυχοδιωκτικής πολιτικής.
"Το επισφράγισμα μιας τυχοδιωκτικής πολιτικής, ο κ. Παπανδρέου φαίνεται πως θέλει να την σφραγίσει με ένα εξ ίσου τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα. Όσον αφορά στην ψήφο εμπιστοσύνης, ας τολμήσει να ψηφίσουν οι βουλευτές του πίσω από παραβάν και τότε θα διαπιστώσει την πολιτική του γύμνια. Καληνύχτα κύριε Παπανδρέου.", υπογραμμίζει η ανακοίνωσηξ του ΛΑΟΣ.



Εκλογές… μετά το δημοψήφισμα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η τελευταία ζαριά του παπανδρεϊσμού συνεπαγόταν τελικά την επιδίωξη να κερδίσει η Κυβέρνηση πολιτικό χρόνο, να παραταθεί για μερικούς μήνες η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και να κλονιστεί συθέμελα η βιωσιμότητα της Συμφωνίας των Βρυξελλών για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Δημοψήφισμα διχασμού και καταστροφής

Την διενέργεια δημοψηφίσματος ανακοινώσε ο πρωθυπουργός κ Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. Η ανακοίνωση προκάλεσε την άμεση αντίδραση όλων των κομμάτων τα οποία χαρακτήρισαν το δημοψήφισμα απόφαση διχασμού και κάλεσαν του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν την κυβέρνηση κατά την ψηφοφορία της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός


Προσφυγή στον λαό, μέσω δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
"Λέμε στον πολίτη να μιλήσει καθαρά με το ναι και το όχι του. Η εντολή του θα μας δεσμεύσει όλους" τόνισε ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος.

Μιχελάκης: Μόνη λύση οι εκλογές

«ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ»
Προσφυγή στις κάλπες ζήτησε εκ νέου ο εκπρόσωπος Τύπου τοης ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, με πρωϊνές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.Οπως ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, οι εκλογές αποτελούν τη μόνη λύση όχι μόνο για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και για τη σταθερότητα της χώρας.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Τι αναμένεται να βρεθεί στις ανασκαφές

Σύμφωνα με τα έως σήμερα γνωστά τοπογραφικά δεδομένα, αλλά και τα νεότερα ανασκαφικά αποτελέσματα, στους σταθμούς που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, και ιδιαίτερα στο σταθμό Αγίας Σοφίας, αναμένεται να αποκαλυφθεί η συνέχεια του οικιστικού ιστού των πρώιμων βυζαντινών χρόνων της Μέσης Οδού, μαρμαρόστρωτη λεωφόρος, καθώς και τα οικοδομικά τετράγωνα των υστερορωμαϊκών – παλαιοχριστιανικών χρόνων εκατέρωθεν αυτής.

Όλοι αντάμα και η Κυβέρνηση… χώρια

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Είναι πανθομολογούμενο- ακόμα και από τους πλέον «ακραίους» φιλελεύθερους- πως ήταν λάθος η μείωση μισθών και συντάξεων, η οποία σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, έχει οδηγήσει σε ασφυξία την αγορά. Και είναι «λάθος», όχι μόνο γιατί αυτό το μέτρο είναι κοινωνικά άδικο, αλλά γιατί δεν ωφελεί ούτε την επιχειρηματικότητα ούτε αποδίδει τα προσδοκώμενα έσοδα για τα κρατικά ταμεία.

Πρωτιά για Λοβέρδο και Αβραμόπουλο

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Σ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΡΑΤΗΣ
Με πολύ ενδιαφέρον ο κόσμος περιμένει τις δημοσκοπήσεις της ΚΑΠΑ RESEARCH, που δημοσιεύονται κατά καιρούς στο «Κυριακάτικο Βήμα». Οι ερωτήσεις και τα διλήμματα που θέτονται στον κόσμο, ξεπερνούν, συνήθως, τις παραδοσιακές ερωτήσεις που περιορίζονται στο πολιτικό διακύβευμα της χώρας και επεκτείνονται και σε θέμα οικονομίας και κοινωνίας.

Μια Ελλάδα γεμάτη με «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» οραματίζεται η Κομισιόν!

Απάντηση Όλι Ρεν σε Νίκο Χουντή
Μια Ελλάδα γεμάτη με διάφορα είδη « ειδικών οικονομικών ζωνών» όπως «π.χ. ζώνες ελεύθερου εμπορίου, ζώνες μεταποίησης προς εξαγωγή, βιομηχανικές ζώνες, ελεύθεροι λιμένες, κ.λπ…» με «απαλλαγές από τους εισαγωγικούς και εξαγωγικούς δασμούς»,

Τα μυστικά του άνθρώπου από τους πάγους

"Iceman" ονόμασαν μια μούμια ανθρώπου που ανακαλύφθηκε το 1991 στις Άλπεις του Τιρόλο σε έναν παγετώνα στην κοιλάδα Ötztal Similaun σε υψόμετρο 3200 μέτρων.

Εκλογές… τώρα ή την άνοιξη

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στην πτήση της επιστροφής από τις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 27η Οκτωβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχείρησε να «ταξιδέψει» τη σκέψη του στο πολιτικό μάλλον του ΠΑΣΟΚ. Αναζητώντας ένα παράθυρο ευκαιρίας, ώστε να μετριάσει τις συνέπειες και τις παρενέργειες, από τη διαγραφόμενη ως βέβαιη ήττα του Κινήματος που ίδρυσε ο πατέρας του, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Το… δεύτερο ημίχρονο, στο Πολυτεχνείο

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο περιθώριο των παρελάσεων και των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αποτυπώνουν χωρίς… παρερμηνείες, το βαρύ κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί σε επίπεδο κοινωνίας.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ «ΚΑΠΑ»

Στην πρώτη έρευνα που δημοσιεύεται μετά τη Σύνοδο Κορυφής και τη «συμφωνία» για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, με όλες τις γκρίζες λεπτομέρειες που μένει να αποσαφηνιστούν, (Κάπα Research , δειγματοληψία 27/10, βλ. Το Βήμα, 30/10) είναι σαφές, ότι η ελληνική κοινή γνώμη υποδέχεται αρνητικά τις νέες αποφάσεις και με συναισθήματα οργής, φόβου και απαισιοδοξίας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΑΠ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ…

Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε πόσες φορές ο Παπανδρέου και οι υπουργοί του είπαν το «απεταξάμην» στο «κούρεμα χρέους». Ήταν από τις λίγες φορές που ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του συμφωνούσαν με τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά…

Δύο Ελληνοαμερικανίδες διεκδικούν θέσεις ανωτάτων δικαστών στις ΗΠΑ


Πρόκειται για την Κέιτ Χριστοφοράτου στην περιφέρεια του Κουίνς της Νέας Υόρκης και την Κάρμεν Μαρκάκη στην κομητεία Νάσο του Λονγκ Αιλαντ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ Ή ΙΣΟΤΙΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε.;

του Λάζαρου Ελευθεριάδη
aegeantimes.gr
Στην περιοχή του Αιγαίου Πελάγους εμφανίστηκαν οι πρώτοι πολιτισμοί της Ευρώπης, ο Κυκλαδικός και ο Μινωικός, ενώ αργότερα εμφανίστηκε ο Μυκηναϊκός, ο οποίος αναγνωρίσθηκε ως ο πρώτος ελληνικός πολιτισμός.

Στα χαρτιά και στον αέρα και η Συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου

Νέος κύκλος «ενημερώσεων»

Σοφία Βούλτεψη
Στη σκιά των γεγονότων της 28ης Οκτωβρίου και με τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου να αμφισβητούνται ήδη από τους ίδιους τους αρχιτέκτονές τους, ο πρωθυπουργός ξεκινά νέο γύρο «ενημερώσεων», σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει πως επιτέλους ελήφθησαν οι «ιστορικές αποφάσεις» που όλοι περιμέναμε, αλλά στην ουσία βρίσκονται και αυτές στον αέρα.

Η ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ

Με οδύνη η ΝΔ Θεσσαλονίκης αποχαιρετά ένα εκλεκτό μέλος της, τον πρώην πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητή Γιάννη Αντωνόπουλο. Ο αγαπητός σε όλους μας «Πρύτανης» ήταν από τα στελέχη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης που άφησαν το αποτύπωμά τους στην πόλη, καθώς κατάφεραν να διακριθούν για την προσφορά τους.

Ο Ν. Νικολόπουλος εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου

Σημαντική και τιμητική διάκριση, η οποία αντανακλάει στο ελληνικό κοινοβούλιο και στο σύνολο της χώρας, αποτελεί η ομόφωνη εκλογή του Τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ., βουλευτή Αχαΐας, Νίκου Ι. Νικολόπουλου, ως προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΡΑΜ (Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεσογείου), κατά τη διάρκεια των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Αναγκαία η άμεση στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της απασχόλησης που υφίστανται τις συνέπειες της αναξιοπιστίας του κράτους

Ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Στο γενικότερο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον σήμερα, η διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερης σημασίας τόσο για την οικονομική ανάπτυξη, όσο και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Ωστόσο, σε κράτη μέλη, όπως η Ελλάδα, που διανύουν περίοδο έντονης οικονομικής ύφεσης, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ


Η ΝΔ Θεσσαλονίκης ως οργάνωση, που δρα στην περιοχή, όπου σημειώθηκαν τα γεγονότα της στρατιωτικής παρελάσεως της 28ης Οκτωβρίου, επιθυμεί να παρατηρήσει τα εξής: - Οι Θεσσαλονικείς βιώσαμε όλοι το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου τα γεγονότα της παρέλασης. Από τις απαράδεκτες ύβρεις των ολίγων, μέχρι τα χειροκροτήματα των χιλιάδων πατριωτών, όταν παρήλασαν αυθόρμητα οι εθελοντές.

Το ΠΑΣΟΚ κοιτάζει “μετά” τον Παπανδρέου…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Όταν η Ιστορία έχει… κέφια, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον να παρακολουθείς τα «στροβιλίσματά» της. Όπως για παράδειγμα τη μονομαχία μέχρις εσχάτων, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και έναν Παπανδρέου. Με «έπαθλο», το μέλλον της πολιτικής φυσιογνωμίας ενός κόμματος που ίδρυσε ένας άλλος Παπανδρέου, με άλλους όρους και συνθήκες. Ενδεχομένως για να υπηρετήσει άλλες κοινωνικές προτεραιότητες.

Νίκος Χουντής : « Φωνή λαού οργή Θεού, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού».

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105.5» ( Μιχαλοπούλου). Με αφορμή τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής σε συνέντευξη του στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105.5» είπε μεταξύ άλλων :

Μανιφέστο Βενιζέλου για το μέλλον

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επιλέγει τα «Νέα» για να δημοσιοποιήσει άρθρο, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί το προσωπικό, πολιτικό μανιφέστο του για την «επόμενη μέρα».

Ο Γιώργος μπροστά στη “μεγάλη απόφαση”

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Σήμερα και αύριο, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανοίξει τα χαρτιά του για το προσωπικό αλλά και το πολιτικό μέλλον του Κινήματος.

Ο φερόμενος ως..πρόεδρος της δημοκρατίας και το COLPOGROSSO !

Κύριοι, να τελειώνουμε μια και καλή με τους κατ επάγγελμα ψεύτες, και τους φερόμενους ως ..θεσμούς όσο ψηλά και να βρίσκονται .Αφορούν τη δημοκρατία τους και όχι την πραγματική δημοκρατία.

Που… το πάει ο Παναθηναϊκός;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Όταν πέρυσι, σχεδόν, τέτοια εποχή ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναλάμβανε το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, είχα γράψει πως δεν είναι ο αντίστοιχος …Ομπράντοβιτς. Ο Μουρίνιο είχε πεί γι’ αυτόν ότι δουλεύει σαν …γάιδαρος μα ποτέ δεν ήταν άλογο κούρσας! Ο Ζεσουάλδο επιβεβαιώνει τον ‘Golden 1’ και όλοι στον Παναθηναϊκό εύχονται να αποδειχθεί στην πορεία και άλογο κούρσας αλλά και μια ποδοσφαιρική παραλλαγή του Ζέλικο!

Ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης της πολιτικά ανομιμοποίητης, πανικόβλητης και καθημερινά και πιο ατελέσφορης Κυβέρνησης

Δήλωση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά
«Καθώς η απο καιρού πολιτικά ανομιμοποίητη, πανικόβλητη και καθημερινά και πιο ατελέσφορη Κυβέρνηση είναι μεγάλη ανάγκη να απομακρυνθεί αμέσως, πριν ο όλεθρος της εξωτερικής επιβολής μετατραπεί σε εμφύλια κοινωνική σύρραξη, καθήκον του συγκροτημένου πολιτικού συστήματος είναι, κατά την γνώμη μου, είτε συγκρότηση πατριωτικού ήθους Κυβέρνησης Εκτακτης ανάγκης,

Σαμαράς-Κοέλιο σε κοινό μέτωπο

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο περί της ανάγκης «τροποποιήσεων» στο Μνημόνιο το οποίο έχει υπογράψει η χώρα του με την τρόικα, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τις ανάγκες της, και να αποφύγει μια οδυνηρή στάση πληρωμών, ήρθε να επιβεβαιώσει και να ενισχύσει την αντίστοιχη πολιτική ρητορική και επιχειρηματολογία του Αντώνη Σαμαρά.

Ο επίλογος της “Δημοκρατίας στο απόσπασμα”

Μας υποχρεώνουν να επιστρέψουμε στο παρελθόν
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Πριν από μερικούς αιώνες οι άνθρωποι θυσίαζαν ανθρώπους προκειμένου να τύχουν της εύνοιας των θεών. Μετά από μερικούς αιώνες οι άνθρωποι συνεχίζουν να θυσιάζουν ανθρώπους, μόνο που οι θεοί έχουν αντικατασταθεί από τις τράπεζες. Προοδεύουμε.

Τι γιορτάζουμε στις 28 Οκτωβρίου; Το «Όχι» ή την... Αραβική Άνοιξη;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Περισσότερο ανησυχητικός και από αυτά καθαυτά τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, είναι ο αυτιστικός τρόπος με τον οποίο αντέδρασε το πολιτικό σύστημα.

Απαξίωση των 42 Μουσικών και 3 Καλλιτεχνικών σχολείων της χώρας;

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Με την εφαρμογή του Καλλικράτη και το πέρασμα αρμοδιοτήτων, που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων, στους δήμους, προκαλούνται σοβαρές δυσλειτουργίες για τα 42 Μουσικά αλλά και για τα 3 Καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας

Κλείνουν αύριο τα Τέμπη

Τέμπη, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  Ποιες θα είναι οι εναλλακτικές διαδρομές
Ταλαιπωρία περιμένει από αύριο μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου τους οδηγούς στην κοιλάδα των Τεμπών όπου θα γίνουν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας.
Στις 1, 3, 7, 9 και 11 Νοεμβρίου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνονται μόνο για δύο ώρες ανά ημέρα (6:00 - 8:00) και από 14 έως και 25 Νοεμβρίου θα υπάρχει πλήρης αποκλεισμός κυκλοφορίας.
Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές:

Στην έξοδο 24.000 δημόσιοι υπάλληλοι

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ
Ετοιμες είναι οι εγκύκλιοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το καθεστώς εφεδρείας, όπου θα υπαχθούν σε πρώτη φάση 24.000 υπάλληλοι του Δημοσίου. Οι θέσεις τους καταργούνται, όπως και οι περίπου 150.000 κενές οργανικές θέσεις Τις εγκυκλίους για το καθεστώς εφεδρείας έχει ήδη ετοιμάσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Ο θησαυρός έκανε φτερά
Της Μαίρης Αδαμοπούλου
Μία από τις μεγαλύτερες κλοπές στην ιστορία της αρχαιολογίας. Ενα ριφιφί οργανωμένο εκ των έσω, που αποκαλύπτεται με καθυστέρηση αρκετών μηνών. Επτά χιλιάδες επτακόσια χρυσά και ασημένια νομίσματα - μερικά εκ των οποίων χρονολογούνται στο 570 π.Χ. -, κοσμήματα, βραχιόλια, περιδέραια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και χρυσά περιβραχιόνια, 50 χάλκινα ειδώλια, γυάλινα και ελεφαντοστέινα αντικείμενα.

Τον σεβασμό δεν τον επιβάλεις τον ακτινοβολείς.

Ο Κλεισθένης γράφει.
Ο καλός διαδικτυακός φίλος Μπαρμπανίκος μου έστειλε το ακόλουθο μήνυμα.
«Μόλις πήρα τη πληροφορία, ότι το διεφθαρμένο φασιστικό καθεστώς, θα ξεσπάσει όλη του την οργή, εναντίον του ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥ Λαρισαίου μαθητή, που τόλμησε και φασκέλωσε τους καραγκιόζηδες της εξέδρας, που μιλούσαν στα κινητά τους ενώ περνούσε η Ελληνική σημαία από μπροστά τους.