Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Έρχεται νέα φοροεπιδρομή

Το κατώφλι της εφορίας για την πληρωμή έκτακτης εισφοράς δεν αποκλείεται να περάσουν τελικά όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 5.000 ευρώ ετησίως αντί των 12.000 ευρώ που ισχύει σήμερα

Ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ σπουδαία νίκη στην "Τούμπα"

Αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο και συνεχίζοντας τις μεστές εμφανίσεις ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ σπουδαία νίκη στην «Τούμπα» επικρατώντας 3-1 του ΠΑΟΚ, σε παιχνίδι για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Οι «πράσινοι» του Ζεσουάλδο Φερέιρα έφτασαν στο 3-0 με τους Κλέιτον (33’), Κουίνσι (56’) και Λέτο, ενώ ο Βιεϊρίνια με πέναλτι στο 85’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Επεισοδια πριν τον αγωνα ΠΑΟΚ - ΠΑΟ

Πρωτοβουλίες ΥΠΟΙΚ για φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαβουλεύσεις Ελλάδας - Ελβετίας για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες. Τα κύρια σημεία της συμφωνίας -που θα βασίζεται στο πλαίσιο αντίστοιχων συμφωνιών της Ελβετίας με Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανίας- αναμένεται να δημοσιοποιηθούν με τη μορφή προσύμφωνου στα τέλη του έτους.

28η Οκτωβρίου, ήμερα φόρου τιμής

Του Γιάννη Τζέκου
Πρέπει να καταδικάσουμε την αμαύρωση της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Δεν είναι δεξίωση αυτή η μέρα αλλά προσφορά φόρου τιμής γι'αυτους που έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα.
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το όραμα μεγάλων και ιστορικών ηγετών της Ευρώπης, όπως του ντε Γκολ και του Αντενάουερ, ήταν η δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της… από εδώ πλευράς του Ατλαντικού.

Τα Ταμεία απειλούν το “κούρεμα”!

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Στη σκληρή διαπραγμάτευση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, που οδήγησε σε συμφωνία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%, η στάση των τραπεζιτών, και ευρύτερα των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων, ήταν εκείνη που έκρινε τα πάντα.

Η Κατσέλη αμφισβητεί τον Γιώργο

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Με τη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η Λούκα Κατσέλη ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα του συζύγου της, Γεράσιμου Αρσένη, και όπως εκείνος μετά από μια ρήξη με τον Ανδρέα Παπανδρέου, έτσι και εκείνη σήμερα που διεγράφη από τον Γιώργο Παπανδρέου, να προχωρήσει στην ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος.

Η Μπατζελή ζήτησε να αλλάξει η Κυβέρνηση

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η Κατερίνα Μπατζελή ήρθε να προσθέσει και τη δική της φωνή στις ανησυχίες αλλά και τις παρεμβάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που εκτιμούν ότι όπως διαμορφώνεται η εθνική, πολιτική και οικονομική πραγματικότητα, θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή φρουράς στη διακυβέρνηση του τόπου.

Ο Αναστόπουλος έστειλε μήνυμα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μια του κλέφτη (με ΠΑΟΚ), δυό του κλέφτη (με ΑΕΚ), …τρεις του κλέφτη (με Ολυμπιακό)! Ο ΟΦΗ του Νίκου Αναστόπουλου, έβγαλε τη δύσκολη τριάδα αγώνων με τους 3, από τους 4, μεγάλους χωρίς να χάσει. Με απολογισμό 5 βαθμούς και τις ισοπαλίες στις δύο πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Τούμπα και Καραϊσκάκη!

Οι… ευαίσθητοι πατριώτες

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Λέτε όλοι ανοησίες! Άκου προσβολή στη Δημοκρατία και στην εθνική επέτειο οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Απύθμενη βλακεία και έλλειψη ιστορικής γνώσης. Δηλαδή, αυτοί που επικαλούνται αυτές τις ανοησίες τι λένε; Απλά ότι, ο κόσμος πρέπει να διαμαρτύρεται κάνοντας… γιόγκα ή βλέποντας τα δελτία ειδήσεων.

Σοκ! Νεκρος ο πρωην πρυτανης του ΑΠΘ.Παρασυρθηκε απο ΙΧ

Τραγικο θανατο βρηκε το πρωι ο πρωην πρυτανης του ΑΠΘ, Γ.Αντωνοπουλος . Λιγο μετα τις 8 κι ενω εκανε τζογκινγκ στην Μ.Αλεξανδρου παρασυρθηκε απο ιχ που οδηγουσε 24χρονος οδηγος, ο οποιος εχασε τον ελεγχο του οχηματος του και παρεσυρε τον πρωην πρυτανη.

Αφοί Τσαχουρίδη - Μνήμη μου σε λένε Πόντο (ΕΤ3 - Α' μέρος)

«Μνήμη μου σε λένε Πόντο» στην ΕΤ3 .
Την ιστορική πορεία του ποντιακού ελληνισμού, αλλά και τη σημερινή πραγματικότητα που βιώνουν οι Πόντιοι στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Ρωσία καταγράφει η νέα σειρά της ΕΤ3 «Μνήμη μου σε λένε Πόντο»  Που άρχισε  το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, στις 15.00.

Αντώνη Σαμαρά, ή τώρα ή ποτέ..

Αντώνη Σαμαρά. 
Η προγιαγιά σου αυτοκτόνησε όταν είδε τους Γερμανούς να καταλαμβάνουν την Αθήνα. Εσύ αυτοκτόνησες πολιτικά το 1993, όταν είδες να ξεπουλιέται η πατρίδα και η δημόσια περιουσία. Σήμερα όμως και πάλι οι Γερμανοί ξανάρχονται και με όχημά τους τον κ. Παπανδρέου, ξαναμπαίνουν στην Ελλάδα, καταλύουν την Εθνική μας Κυριαρχία και εγκαθιστούν στο νέο τους προτεκτοράτο,.... τον δικό τους Έπαρχο.

Προκαλούν το κοινό αίσθημα οι αμοιβές των «πράσινων» συμβούλων της ΕΕΤΑΑ

Στις προκλητικά υψηλότατες αποδοχές των συμβούλων που απασχολούνται στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε σε σχετική του ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, - Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον κ. Χάρη Καστανίδη

«Να πληρώνουν οι Ευρωπαίοι για κάθε ελληνική λέξη που χρησιμοποιούν»

Ένα βήμα παρακάτω έχει προχωρήσει η Γερμανίδα ιστορικός και συγγραφέας Λεονόρα Ζέελινγκ. Αντιδρώντας στα υποτιμητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για τη χώρα μας, η πανεπιστημιακός ζητεί την επιβολή ενός ιδιότυπου πολιτιστικού φόρου για τη δημοσιονομική διάσωση της Ελλάδας.