Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η μεσογειακή διατροφή βοηθάει και τη γονιμότητα

Μένουν ευκολότερα έγκυες οι γυναίκες που ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή.
Οι γυναίκες που ακολουθούν την μεσογειακή διατροφή, τρώγοντας πολλά φρούτα, λαχανικά, λάδι, θαλασσινά και δημητριακά ολικής άλεσης, είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν δυσκολίες για να μείνουν έγκυες, σύμφωνα με μία νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ. ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΛΑΪΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ. ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ.

Ανακοίνωση της αστυνομίας για την ακύρωση της παρέλασης στη Θεσ/νίκη

Ανακοίνωση για την ακύρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, και την φραστική επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει, εξέδωσε η αστυνομία.

Επεισόδια στις παρελάσεις σε όλη τη χώρα

Ένταση και επεισόδια σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Αποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το χώρο όπου θα πραγματοποιούνταν η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, η οποία και ακυρώθηκε.

ΒΟΛΟΣ. ΟΧΙ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ

Όπως σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο δακρύβρεκτος Παπανδρέου δεν έπεισε για τη σωτηρία της χώρας. Σαν το παραμύθι με το μικρό τσοπάνο φώναξε πολλές φορές «σας σώσαμε». Στις σημερινή παρέλαση στο Βόλο ο πληθυσμός της πόλης ανέλαβε να σώσει τον εαυτό του μόνος του.

Πλειοψηφία “180″ με μυστική ψηφοφορία;

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Μια… διασθαλτική ερμηνεία του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής, φαίνεται ότι έχει καρφωθεί στο μυαλό των επιτελών της Κυβέρνησης,

Οι κουραστικές αφηγήσεις

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Βαρεθήκαμε να σας ακούμε να μιλάτε για το παρελθόν. Για το τι έγινε, τι δεν έγινε, τι θα μπορούσε να γίνει και άλλα τέτοια. Εντάξει, η κυβέρνηση απέτυχε σε όλους τους τομείς, και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο μάλλον μένει σε άλλη χώρα.

Χάιλ Γκέμπελς!

Γράφει ηΣοφία Βούλτεψη
Τι είναι μια χώρα που γιορτάζει την εθνική της επέτειο φιμωμένη και χωρίς να μπορεί να μιλήσει για την αλήθεια της;  Τι είναι μια χώρα που γιορτάζει τις νίκες της ηττημένη, καθημαγμένη, ντροπιασμένη, πτωχευμένη, καταπτοημένη;

Μέρες (Νέας) Μεταπολίτευσης…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η οργή μιας κοινωνίας που βλέπει να επιχειρούν να της αφαιρέσουν ακόμη και την εθνική υπερηφάνεια, είναι απολύτως δικαιολογημένη, εξηγήσιμη, και φυσικά κατανοητή.

Η Fitch λέει το “κούρεμα”… χρεοκοπία

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Το καλοκαίρι, αμέσως μετά τη Συμφωνία των Βρυξελλών της 21ης Ιουλίου, οι Οίκοι Αξιολόγησης άρχισαν μαζικά να περιγράφουν τις εξελίξεις ως «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας.

Ο Μητσοτάκης ζήτησε κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Υπέρ της ψήφισης του Μνημονίου ΙΙ, της νέας δανειακής σύμβασης που θα προκύψει για την Ελλάδα μετά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απομείωση του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%, τάχθηκε σήμερα ο Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ξέρει κάτι ο Γιώργος για τα “πλαστά στοιχεία” της ΟΝΕ;

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ήταν λάθος που εντάχθηκε η Ελλάδα στην ευρωζώνη και συνέχισε τονίζοντας ότι η ένταξή της επετεύχθη με ψεύτικα στοιχεία. Θυμίζουμε ότι πρωθυπουργός τότε ήταν ο Κώστας Σημίτης, υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου και κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ.

“Μόνο οι εχθροί μας θέλουν διχασμένους”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να αρθρώσει έναν νηφάλιο, εθνικό λόγο, την ώρα της μεγάλης σύγχυσης, μετά τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, και εν μέσω γενικευμένων και έντονων αντιδράσεων κατά πολιτικών προσώπων, σε όλες τις παρελάσεις.

Η Ελλάδα που… θα είναι εδώ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ένα “ΟΧΙ”, πιο επίκαιρο από ποτέ. Η Ελλάδα που αντιστέκεται, είναι η Ελλάδα που δικαιούται να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον. Μια Ελλάδα που έπαθε, και έμαθε. Αναγνωρίζει τα λάθη της, παραδέχεται τις υστερήσεις της, κατανοεί τις εγγενείς αδυναμίες της. Μια Ελλάδα που… θα είναι εδώ, και μετά από δέκα χρόνια. Σε πείσμα της επιτήρησης… του λαϊκισμού… της υποτίμησης της εθνικής αξιοπρέπειάς μας.



Μπλόκο στον Διαμαντίδη από πολίτες

Παρασταση διαμαρτυριας εξω απο το σπιτι του πρωην υπουργου Θαλασσιων Υποθεσεων, Διαμαντιδη, πραγματοποιησαν πολιτες.

«Ισοπεδωτική για όλους, η «επόμενη μέρα» στον τομέα της υγείας»

Σε αδιέξοδο οδηγείται ο Ιατρικός κόσμος της Πάτρας, ενώ όπως χαρακτηριστικά διαμηνύουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, «αρνούνται να γίνουν υπάλληλοι των 900 ευρώ μεικτά.» Μάλιστα, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, εξετάζει ήδη τη δημιουργία ταμείου αλληλοβοήθειας,

Η απαγωγή του στρατηγού Κράιπε - 24 Απριλίου 1944

Σπύρος Θεοδωράτος
Σήμερα, η «Ελεύθερη Ζώνη» επιχειρεί μια καταβύθιση στις σελίδες της λαμπρής Ιστορίας αυτού του τόπου, υπενθυμίζοντας πως η Ελλάδα κάποτε υπήρξε το κόσμημα της Αντίστασης απέναντι στη ναζιστική θηριωδία, αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα για ολόκληρη τη Ευρώπη... Το μοναδικό σε επινοητικότητα και τόλμη περιστατικό της απαγωγής του Γερμανού Διοικητή της Κρήτης, Χάινριχ Κράιπε, από Βρετανούς και Κρητικούς κομάντος, στις 24 Απριλίου του 1944, σήμανε γενικό συναγερμό στο Βερολίνο και υπήρξε ένα ηχηρό ράπισμα στη γερμανική αλαζονεία…

Μαρτυρίες από το έπος του ΄΄40. Δείτε το Βίντεο

Η θυσία του ’40 χωρίς ανταπόδοση…

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ
Καθώς τα γεγονότα με χειμαρρώδη ορμή κατακλύζουν την ελληνική κοινωνία και οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας οδηγούν τη χώρα σε νέες περιπέτειες με απρόβλεπτες συνέπειες, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αναμοχλεύει μνήμες και αναπτύσσει σκέψεις…