Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ν. Νικολόπουλος: «Κούρεμα» χωρίς σχέδιο ανάπτυξης θα είναι μία τρύπα στο νερό

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πολιτεία fm» στο δημοσιογράφο Ν. Γιαπρακά, ο Βουλευτής Αχαΐας Ν. Νίκος Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων είπε: «Την «χαριστική βολή» δίνει το ΔΝΤ με το «μεγάλο κούρεμα» για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ροζ χρώμα για την ελπίδα, σε Λευκό Πύργο, Καμάρα και Πλατεία Αριστοτέλους

Το ροζ χρώμα της ελπίδας για τη ζωή, φώτισε απόψε το Λευκό Πύργο, την Πλατεία Αριστοτέλους και την Καμάρα. Η φωταγώγηση έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στην εκστρατεία της «Ροζ Κορδέλας», που αφορά στην ενημέρωση για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού η οποία διοργανώνεται παγκοσμίως κάθε Οκτώβριο.

ΓΕΡΑΚΑΡΟΥ Επιχείρηση ανασκαφής από τις διωκτικές αρχές

Ανασκαφή για τον εντοπισμό αρχαίων αντικειμένων σε χωράφι έξω από τη Γερακαρού Θεσσαλονίκης οργάνωσαν χθες οι διωκτικές αρχές, ύστερα από τον ισχυρισμό 41χρονου κατηγορούμενου για αρχαιοκαπηλία ότι στο συγκεκριμένο σημείο βρήκε θαμμένα τα δεκάδες αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν στις αρχές του μήνα.

Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω… Τόνι Μπλερ

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Κάθε άνθρωπος δικαιούται να έχει όνειρα για τη ζωή του. Για το πώς βλέπει το μέλλον. Για το τι θέλει να κάνει όταν μεγαλώσει. Όνειρα που φυσικά, τις περισσότερες φορές, δεν αποτελούν και ζώσα πραγματικότητα.

Ο Κάμερον θέλει “μια άλλη” Ευρωπαϊκή Ένωση

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η βρετανική πολιτική ζωή έχει συνηθίσει να πορεύεται με σταθερές, χωρίς φυσικά η παραπάνω πραγματικότητα να αποτρέπει ή να αναιρεί τις εκπλήξεις. Κάποτε ήταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Αργότερα, η Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ο θάνατος του Καντάφι, αρχή δεινών…

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Οι εικόνες αποτροπιασμού που συνόδευσαν τις τελευταίες στιγμές του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη, αποκάλυψαν σε όλο το εύρος του, το δομικό πρόβλημα που παρατηρείται με την «αλλαγή σελίδας» στη χώρα.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ

Στις 25-10-2011 στο Προξενείο της Στουτγάρδης συγκεντρώθηκαν μαθητές του μοναδικού Γυμνασίου της πόλης μας και του ελληνικού Λυκείου,για να διαδηλώσουν και να εκφράσουν ενεργά την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας,το οποίο ψηφίζεται αυτές της μέρες στη Βουλή.

Περιφορά της εικόνος του Αγίου Δημητρίου στην Νυμφόπετρα


Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Δημητρίου προστάτη της Νυμφόπετρας. Της πομπής η οποία περιήλθε στους δρόμους του χωριού, προηγείτο η φιλαρμονική του δήμου Βόλβης.

Κίνημα Φλωρίδη ή… κόμμα Σημίτη;

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Γιώργος Φλωρίδης ήταν συνεπής στο ραντεβού με τις… πολιτικές εξελίξεις, όπως το είχε περιγράψει από το καλοκαίρι κιόλας, τότε που επέλεξε να παραιτηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αντί να δεχθεί μια θέση στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, μετά τον μεγάλο πολιτικό συμβιβασμό του Πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους αμφισβητίες του.

Δήλωση του Επιτρόπου Μπαρνιέ για την πώληση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom: «Διαπιστώσαμε σαφείς παραβιάσεις σε σχέση με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας».


 Απάντηση σε Νίκο Χουντή.
Σαφείς παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας σε σχέση με την πώληση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, αναγνώρισε, για άλλη μια φορά, ο αρμόδιος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, κ. Μπαρνιέ, σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Ο Σαμαράς σταθερός στο “εθνικό όχι”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Στα όρια του «πολιτικού εκβιασμού» εκτιμά η Νέα Δημοκρατία ότι κινείται η Κυβέρνηση, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, περί του ενδεχομένου να ζητηθεί η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης από 180 βουλευτές, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες διαρροές που από το Σαββατοκύριακο γίνονται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η λιτότητα δεν πρέπει να λειτουργεί σε βάρος της κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία

Περίπου 80 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία ζουν στην Ευρώπη και συνιστούν το 16% του συνολικού πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόνο ένα μικρό ποσοστό εξ αυτών έχει ενταχθεί στην αγορά εργασίας ή έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μια θέση απασχόλησης.

Παρέμβαση του Νίκου Νικολόπουλου στα αθλητικά τεκταινόμενα

Βροντερή παρέμβαση του Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με την ανάγκη θεσμικής προάσπισης του ποδοσφαίρου και του Φίλαθλου κόσμου στην εκπομπή “η Δίκη” στον ΣΚΑΪ», ενώ κατέθεσε και ουσιαστικές θέσεις για την βιωσιμότητα του επαγγελματικού
αθλητισμού στην χώρα μας, με αφορμή τις ενδεχόμενες επενδύσεις των Αράβων, στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ακριβοπούλου. Ο Παπανδρέου το μοιραίο πρόσωπο για την Ελλάδα. Δείτε το βίντεο

Μ. Θεοδωράκης: "Θα εκραγούμε και θα τους πάρουμε μαζί μας"


Να σταθούν όρθιοι οι Έλληνες πολίτες και να παλέψουν ζητά ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Ant1.Άστραψε και βρόντηξε κατα της κυβενρητικής πολιτικής για άλλη μια φορά ο Μίκης Θεοδωράκης. Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο πρωινό του Αnt1 , ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, δήλωσε:

• Νίκος Χουντής : «Απειλή για τη δημοκρατία η διαδικασία ελέγχου των προϋπολογισμών των κρατών μελών από την Κομισιόν»


 «Για το αν θα πάρει ο άνεργος επίδομα ανεργίας, θα το εγκρίνει ο κάθε Μπαρόζο και ο κάθε Ρεν»
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση για το «ευρωπαϊκό εξάμηνο» δηλαδή για τα κριτήρια συμμόρφωσης και ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών, ο Νίκος Χουντής είπε τα ακόλουθα :

Μόνη υπηρεσία προς τη χώρα, να αποσυρθείτε ησύχως

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με το θέμα δεν θα άξιζε να ασχοληθούμε καν, αν δεν αποτελούσε την βασική πτυχή της ελληνικής κακοδαιμονίας. Που δεν είναι άλλη από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, που πλέον, εξαιτίας της καταστροφής, έχει εντελώς απογυμνωθεί από τα μπιχλιμπίδια του και στέκει μπροστά μας καταρρακωμένο μεν, αλλά πάντα έτοιμο να χρησιμοποιήσει κάθε μέσον για να συνεχίσει να κυβερνά επί ερειπίων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ

Στις παλινωδίες του πρωθυπουργού, που ενώ κάποτε λοιδορούσε την Ελλάδα και τους Έλληνες σήμερα μιλά για ευρωπαϊκή και όχι μόνο ελληνική κρίση, την ελληνική ανυπαρξία στις συζητήσεις των Βρυξελλών και την έκθεση της Τρόικας για το χρέος αναφέρθηκε ο Γιάννης Μιχελάκης, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Οι “δελφίνοι” προσπαθούν να… κουρέψουν τον Βενιζέλο

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Το άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Spiegel», είναι επικεντρωμένο στον Ευάγγελο Βενιζέλο, επιχειρώντας τη σκιαγράφηση του προφίλ του αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, που ουσιαστικά σηκώνει αυτή τη στιγμή στις πλάτες του το βάρος της πολιτικής του Μνημονίου. Μιας πολιτικής με την οποία αντιδρούν, όχι μονάχα οι πολίτες, αλλά και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Οι «γραβατωμένοι ταλιμπάν»

ΞΕΡΟΛΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ ΤΟ BBC

Σπύρος Θεοδωράτος
Με σκληρή γλώσσα αντιμετωπίζουν πλέον οι ξένοι δημοσιογράφοι τους τεχνοκράτες της τρόικας, τους οποίους αποκαλούν ειρωνικά «σοφολογιότατους» και τους κατηγορούν για πλήρη αποτυχία κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.

Μετά το “κούρεμα”…

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Μόλις επέστρεψα από το γνωστό καφεδάκι της γνωστής κατά τα άλλα παρέας. Ειλικρινά δεν ανέμενα τέτοια συζήτηση .Ο Παντελής ξεκίνησε με ένα απλό ερώτημα:  «Ας πούμε ότι στη εταιρεία μου έχω ένα Ελληνικό ομόλογο ονομαστικής αξίας 100 € και εμπορικής 42 – 43 € τι εγγραφή θα έκανα στο λογιστήριό μου;». Μείναμε άναυδοι όλοι εκτός από τον Σταύρο πού συνέχισε:

«Υπάρχει ζωή μετά την παύση πληρωμών»

Δηλαδή την μονομερή αθέτηση των υποχρεώσεων απέναντι στους δανειστές μας όχι μόνο υπάρχει ζωή αλλά είναι και πολύ καλύτερη απʼ το ζυγό των δανειστών, του κάθε Ράιχ-ενμπαχ..
Κι αν δεν πληρώσουμε..μία;
Καλύτερη χρονική συγκυρία δεν μπορούσε να υπάρχει για να αναδειχθεί η αντίθεση.Όλη η Ελλάδα, έστω το 99% για να χρησιμοποιήσουμε την πολιτική ορολογία του κινήματος «Καταλάβετε την

Συνάντηση Νίκου Νικολόπουλου με το ΔΣ Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Αιγιάλειας

Με εκπροσώπους του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί του Αιγίου συναντήθηκε ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Βουλευτής Αχαίας, Νίκος Νικολόπουλος. Ο Αχαιός πολιτικός άκουσε από τους εκπροσώπους του Σωματείου τα ζητήματα που τους απασχολούν, με κυρίαρχο βέβαια το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ


Σε κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος της Ν.Δ., της Γραμματείας Αγροτικού του Κόμματος και του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, συνεχίστηκε η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την κατάρτιση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Η ΟΝΝΕΔ Λαγκαδά καλεί τους φίλους και τα μέλη του κόμματος στο cafe- bar LOCO στο Λαγκαδά την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 .Η συνάντηση αυτή θα είναι μία ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων για το πως βιώνει η νέα γενιά την σημερινή κατάσταση της χώρας

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η περιφορά της ιερής εικόνος του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη.


Πλήθος πιστών συνόδεψαν την περιφορά της Ιερής εικόνος του Προστάτη και πολιούχο της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου. Δείτε βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Περιφορά.

Ποιος θα διαδεχθεί τον Παπανδρέου;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το κοινό άρθρο που υπέγραψαν πριν από περίπου 10 μέρες η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Ραγκούσης, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για τη δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

βαρυσήμαντο το άρθρο του Β. Κόκκινου π. Προέδρου του Αρείου Πάγου στην εφημερίδα "Αξία".

Ο π. πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β. Κόκκινος προτείνει την τιμωρία του πρωθυπουργού...!!!
«ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ... 30 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ...!!!
Όπως πάντα βαρυσήμαντο το άρθρο του Β. Κόκκινου π. Προέδρου του Αρείου Πάγου στην εφημερίδα "Αξία".

Πανηγυρίζει η εκκλησία του ο Άγιου Δημητρίου Νυμφόπετρας

Πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στην Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Δημητρίου προστάτη του χωριού. Σήμερα το απόγευμα θα ψαλθεί πανηγυρικός εσπερινός και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί περιφορά της ιεράς εικόνος του αγίου στους δρόμους του χωριού.

Οι εκλογές δεν είναι πια “απαγορευμένη λέξη”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μια εικόνα που επαναλήφτηκε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, θα περάσει αύριο μπροστά από τον «καθρέπτη» της πολιτικής καθημερινότητας. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανέβει πεζός τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να έχει νέα συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, και να τον ενημερώσει για το πόσο οριακή είναι η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Το “βαθύ ΠΑΣΟΚ” στα πρόθυρα εξέγερσης

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Για όσους γνωρίζουν καλά τις εσωκομματικές ισορροπίες και τα υπόγεια ρεύματα στο ΠΑΣΟΚ, ήταν μάλλον αναμενόμενη μια εκκωφαντική παρέμβαση, σαν και τη σημερινή του Κώστα Σκανδαλίδη, με τη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Real Fm».

Ο Βενιζέλος ενημέρωσε τον Σαμαρά

REPORTER
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά είχε το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να ενημερώσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ελληνικό χρέος, και τις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες, μεταξύ των ισχυρών της Ευρώπης, ενόψει της μεθαυριανής Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το “κούρεμα” του μέλλοντός μας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
Οι αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τετάρτη σχετικά με την ενίσχυση του EFSF, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και με το κούρεμα του ελληνικού χρέους, θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας.