Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο

 Φανταστείτε μία κάρτα που την αγοράζετε έναντι χαμηλού αντιτίμου, ας πούμε 0,50 ή 1 ευρώ. Τη «φορτώνετε» με ένα ποσό και με αυτήν χρεώνεστε μόνον για τις τρεις στάσεις που χρησιμοποιήσατε λεωφορείο. Στη συνέχεια πληρώνετε το πάρκιγκ του αυτοκινήτου σας. Ξεκινάτε και στη διαδρομή πληρώνετε τα διόδια με την ίδια κάρτα.

Ύστατο «χαίρε» αύριο στον Μητροπολίτη Αυστρίας, Μιχαήλ

Ύστατο «χαίρε» και τελευταίος ασπασμός αύριο το μεσημέρι στη Βιέννη, για τον διαπρεπή ελληνορθόδοξο ιεράρχη, Μητροπολίτη Αυστρίας - Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ, που μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο εκδήμησε την περασμένη Τρίτη, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό για την Ορθοδοξία αλλά και τον Ελληνισμό.

«Ελεύθερη πτώση» για το Χ.Α.


Στο -4,51% βούτηξε σήμερα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς συνεχίζονται τα «παζάρια» στην Ευρώπη σχετικά με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 747,08 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε σε 47,52 εκατ. ευρώ.

Eκαναν ηλεκτρονικές αγορές με κλεμμένα στοιχεία καρτών

ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ E - SHOPS
Κύκλωμα το οποίο είχε υποκλέψει στοιχεία πιστωτικών καρτών από καταστήματα e-shops και στη συνέχεια έκανε συναλλαγές, εξαθρώθηκε από το τμήμα Οικονομικής Αστυνομίας της Ασφάλειας Αττικής.

Πραγματοποιήθηκε πολιτική εκδήλωση στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκδήλωση της πολιτικής ιστοσελίδας ISKRA.GR στη Θεσσαλονίκη, με θέμα “Στάση πληρωμών – έξοδος από το ευρώ: Θετική διέξοδος ή καταστροφή”, με ομιλητές τον Παναγιώτη Λαφαζάνη κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και τους πανεπιστημιακούς Στάθη Κουβελάκη και Σπύρο Σακελλαρόπουλο.

Υπαινιγμοί της Κομισιόν για τις συμφωνίες Γερμανίας και Ελλάδας με την Ελβετία που αφορούν την φορολόγηση και την άρση της ανωνυμίας των καταθετών


 Νίκος Χουντής: Η συμφωνία που πρόκειται να υπογράψει η Ελλάδα με την Ελβετία προσφέρει άσυλο και βεβαιότητα στους φοροφυγάδες ότι δεν θα αποκαλυφθούν ποτέ.
Σαφείς υπαινιγμούς, αφήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι η συμφωνία της Γερμανίας με την Ελβετία αλλά και η αντίστοιχη επικείμενη συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας για τη φορολόγηση Ελλήνων

Εργασίες συντήρησης στα Τέμπη

Σε ισχύ τίθενται από την επόμενη εβδομάδα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κοιλάδα των Τεμπών, όπου, λόγω των εργασιών επιθεώρησης και συντήρησης των έργων βραχοπροστασίας, θα απαιτηθεί ανά διαστήματα η διακοπή της κυκλοφορίας.

O Χατζηδάκις το είχε προβλέψει

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Η Ελλάδα ετοιμάζεται να περάσει στην αίθουσα υποδοχής της ΕΟΚ (μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση)- εκεί γύρω στα μέσα Ιουλίου του ’79- και ασφαλώς τα ξένα ΜΜΕ αναζητούν να συνομιλήσουν με προσωπικότητες, προκειμένου να έχουν μια αίσθηση του κλίματος που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία για την είσοδο της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

“Μιλάμε για ανθρώπους. Όχι για αριθμούς”

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Από τη θέση του δημάρχου Χαλανδρίου, επί οκτώ συναπτά έτη, αλλά και μετρώντας μια αυτοδιοικητική θητεία που ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος έχει την ευχέρεια να προσεγγίσει τον χώρο των τοπικών κοινωνιών με ασφάλεια πρόβλεψης για τις ανάγκες αλλά και τον ρόλο τους.

Εν αρχή ην… ο τρόμος

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ
Τα τελευταία χρόνια ο τρόμος κυριαρχεί στη ζωή μας. Τρόμος για το μέλλον μας. Τρόμος για την δουλειά μας. Τρόμος για το εισόδημά μας. Τρόμος για τις συνέπειες των κυβερνητικών και γενικότερα πολιτικών αποφάσεων στην καθημερινότητά μας.

Ο Γιώργος μελετά “colpo grosso”

REPORTER
Σε συναγερμό τα κομματικά επιτελεία, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τα όσα διακηρύττει δημοσίως ο πρωθυπουργός- ό,τι δηλαδή δεν σκέφτεται την προσφυγή στις κάλπες- οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες που ουσιαστικά θα οδηγήσουν αναπόφευκτα προς τα εκεί.

Η Ελλάδα γίνεται “άγονη γραμμή”

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Η πολυήμερη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είχε ως αποτέλεσμα τον… αποκλεισμό της νησιωτικής Ελλάδας, καθώς ήδη παρατηρούνται οι πρώτες σοβαρές ελλείψεις, σε βασικά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης.

ΠΝΟ: Κανονικά από αύριο τα δρομολόγια των πλοίων -Συνεχίζουν την απεργία ANEC και ΝΕL

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με ψήφους πέντε υπέρ και εννέα κατά. Έτσι, από τις 6 το πρωί της Τρίτης τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται κανονικά.

Ν. Νικολόπουλος: Οι εκλογές θα δώσουν τη λύση στο δράμα…

‘Η ΘΑ ΛΥΘΕΙ Ο ΚΟΜΠΟΣ Ή ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΣΑΤΣΑΡΑ
«Έχουμε επεξεργαστεί ένα ρεαλιστικό και ελπιδοφόρο σχέδιο εξόδου από την κρίση και σύντομα θα παρουσιαστεί τελειοποιημένο. Ένα πρόγραμμα σκληρής κυβερνητικής δουλειάς με δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις που δεν ξεπερνούν τα «εσκαμμένα» και που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Αθήνα. Χωρίς μετρό, λεωφορεία αύριο Τρίτη

Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο Τρίτη μετρό και αστικά λεωφορεία, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο Τρίτη μετρό και αστικά λεωφορεία, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Λαγκάρντ σε ρόλο… Στρος-Καν

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών, υπήρξε ουσιαστικά η κορύφωση ενός δραματικού τριημέρου, που ξεκίνησε την Παρασκευή με τη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία αποφασίστηκε η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου για την Ελλάδα, και κατέληξε χθες σε συμφωνία πέντε σημείων, ενόψει της «τελικής λύσης», της Τετάρτης, οπότε και θα υπάρξει νέα Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ηπείρου μας.

Μετά, πως να έχεις απαιτήσεις;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ένα λούτρινο αρκουδάκι έκανε δώρο η Άνγκελα Μέρκελ στον Νικολά Σαρκοζί, για τη γέννηση της κόρης του. Ακόμη και σε τόσο προσωπικές και ανθρώπινες στιγμές, η Γερμανίδα Καγκελάριος έδειξε το πόσο…

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. ΣΤΟ Ε.Λ.Κ.!

Τελείως διαφορετικό σε σχέση με την προηγούμενη φορά – κατά την οποία ο Α. Σαμαράς είχε δεχθεί έντονες επιθέσεις από την κ. Μέρκελ και άλλους για την πολιτική του – ήταν το κλίμα στην σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Παζάρια για την Ελλάδα από ένα ζευγάρι σε διάσταση

Παίζουν θέατρο μπροστά στο κοινό
Σοφία Βούλτεψη
Όπως τα ζευγάρια που έχουν χωρίσει από κλίνης, αλλά αποφασίζουν να ζήσουν συμβατικά μαζί για… χάρη των παιδιών και για να κλείσουν τα στόματα φίλων και γνωστών υποκρίνονται οργανώνοντας ένα μεγάλο πάρτι με μπόλικες τρυφερές σκηνές, συμπεριφέρονται από χθες Μέρκελ και Σαρκοζί.

“Κούρεμα”, επιτήρηση, εκλογές…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν μας… απογοήτευσαν ούτε αυτή τη φορά. Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών διαμόρφωσε το περίγραμμα για την εκπόνηση «τελικής λύσης» για την κρίση χρέους της Ελλάδας την Τετάρτη, στο… δεύτερο ημίχρονο των ζυμώσεων, στην ουσία όμως οι αποφάσεις παραμένουν στον αέρα, από τη στιγμή που η Γερμανία και η Γαλλία αδυνατούν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους. Και επιχειρούν να επιβάλλουν τον δικό τους οδικό χάρτη η κάθε μια, επικαλούμενες τη… μόχλευση του βέτο.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ Ε.Λ.Κ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, προσήλθε στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος και ανέπτυξε τις θέσεις του για τις τρέχουσες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Πρακτικές άλλων εποχών

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Το γήπεδο αποτελούσε πάντα προέκταση της κοινωνίας μας. Μέσα από την κερκίδα, κατά καιρούς, ο κόσμος περνούσε μηνύματα, σχολίαζε καταστάσεις, ασκούσε κριτική και ενίοτε σαρκασμό. Οι πολιτικοί πάντα έδειχναν να ‘ακούν’ και να δίνουν βαρύτητα στην εξέδρα, εκλαμβάνοντας, ανάλογα, τους κραδασμούς και τις συνέπειες νομοθετημάτων ή λόγων τους, αποκομίζοντας συμπεράσματα και προσμετρώντας το πολιτικό κόστος των αποφάσεών τους.

Οι ΗΠΑ απειλούνται με νέα υποβάθμιση

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Όταν τον Αύγουστο ο Οίκος Αξιολόγησης «Standard & Poor’s» προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζοντας ορατές ανησυχίες για την εξέλιξη του χρέους της μεγαλύτερης υπερδύναμης του πλανήτη, οι συστημικές δονήσεις που ακολούθησαν, μας έδωσαν μια πρώτη γεύση του τι θα μπορούσε να συμβεί αν η Ουάσινγκτον διολίσθαινε σε οικονομική ανυποληψία. Με τις προφανείς, ολέθριες για την παγκόσμια οικονομία συνέπειες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Τη δημιουργία παραρτήματος Θεσσαλονίκης της «Ομάδας Καινοτομίας για την Πρωτογενή Παραγωγή» αποφάσισε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, υπό την προεδρία του Τομεάρχη Αγροτικού του κόμματος, βουλευτή Κοζάνης, Γιώργου Κασαπίδη.

Υπονοούμενα… αποστασίας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η διαρροή που υπάρχει στον κυριακάτικο Τύπο είναι κοινή. Πράγμα που σημαίνει ότι πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν να στείλει ένα μήνυμα χωρίς… παρερμηνείες. Και ταυτόχρονα, να εξασφαλίσει ότι το περιεχόμενο του μηνύματος θα φτάσει αυτούσιο στους παραλήπτες του.

«Εξαιρείσαι αλλά πλήρωσε»: η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ζητά το χαράτσι από αυτούς που η ίδια παραδέχεται ότι δεν μπορούν να πληρώσουν

Σε συνέχεια σειράς γραπτών ερωτήσεών του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από την ακραία φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης και συγκεκριμένα το ανάλγητο και απάνθρωπο «φορο-εφεύρημα» του τέλους ακίνητης περιουσίας και τον παραλογισμό της προείσπραξής του ακόμα και από τις κατηγορίες που εξαιρούνται, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΗ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η πρώτη διευρυμένη συνάντηση του τομέα καταναλωτικών οργανώσεων της Ν.Δ. με τους υπευθύνους καταναλωτών από την Κεντρική Μακεδονία.
Παρουσία του Γραμματέα Οργανωτικού, Κώστα Ζωντανού, της Υπεύθυνης Καταναλωτικών Θεμάτων, Φωτεινής Βρύνα, του Προέδρου της Διοικούσας Θεσσαλονίκης,

Ο Σαμαράς μίλησε ως “επόμενος πρωθυπουργός”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Αυτή τη φορά, το κλίμα που συνάντησε ο Αντώνης Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, ήταν ποιοτικά διαφορετικά, σε σχέση με το παρελθόν.

Εκτός από την 21η Ιουλίου plus, υπάρχει και το Γουδί plus…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν γνωρίζω αν ο κ. Παπανδρέου βλέπει την Ελλάδα ως μια Ιφιγένεια, που οφείλει να θυσιάζεται ξανά και ξανά για να εξευμενίζει τους δανειστές της. Αν, όμως, όντως το «μεγάλο διαπραγματευτικό χαρτί του» είναι οι «θυσίες του ελληνικού λαού», όπως είπε μετά την συνάντησή του με τον Μπαρόζο στις Βρυξέλλες, τότε δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά.

Μας παίρνουν, «εθελοντικά», το... κεφάλι

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ -ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ- ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
Σε λύση μεγάλου κουρέματος του ελληνικού χρέους με την «εθελοντική και εκούσια» συμμετοχή των ιδιωτών ούτως ώστε «να μη σημειωθεί πιστωτικό γεγονός» (χρεοκοπία) προσανατολίζεται η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε, η οποία όμως δεν κατόρθωσε χθες να συμφωνήσει και όλες οι ελπίδες πλέον στρέφονται στη νέα σύνοδο της Τετάρτης.

Οι καταλήψεις, η παρέλαση και το ΟΧΙ των μαθητών

Οι μαθητές λένε ΝΑΙ στην παρέλαση Θα πουν, όμως, ΟΧΙ στους εκπροσώπους μιας πολιτείας που τους εμπαίζει. Στη φετινή παρέλαση κανείς μαθητής δε θα γυρίσει το κεφάλι του στους επισήμους.
Θα τους γυρίσουν την πλάτη.

Οι ωραίοι έχουν χρέη

Το παπόρι του Κοχράνη
Μια φορά και έναν καιρό… πριν από 190 χρόνια περίπου, άντε, για την ακρίβεια το 1823, η Β’ Εθνοσυνέλευση, ορίζει μία…Επιτροπή. Διόλου περίεργο άλλωστε, οι Επιτροπές, είναι σταθερές αξίες στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους. Τι θα κάνει αυτή η Επιτροπή; Θα εξετάσει τα οικονομικά του Αγώνα, και θα εισηγηθεί …λύσεις.