Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Θεσσαλονίκη : Ακριβότερη έως 30% η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Ακριβότερα ως και 30% αγοράζουν εφέτος το πετρέλαιο θέρμανσης οι Βορειοελλαδίτες, αφού με την έναρξη διάθεσής του, η τιμή κυμαίνεται από 90 έως και 95 λεπτά/λίτρο, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι, αυτή διαμορφωνόταν στα 68-73 λεπτά/λίτρο.

Εγκλημα εσχάτης προδοσίας με δόλο αν υπογραφεί υποχρεωτικό haircut


Από αυτή την μικρή γωνιά της blogόσφαιρας αισθανόμαστε την ανάγκη αυτή την κρίσιμη στιγμή να πούμε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Αν δεχθείτε και υπογράψετε κούρεμα των χρεών της Ελλάδας το οποίον δεν θα είναι απόλυτα εξασφαλισμένο ότι θα είναι εθελοντικό από τους πιστωτές, θα έχετε διαπράξει έγκλημα εσχάτης προδοσίας με δόλο απέναντι στην Πατρίδα μας.

Σούπερ Λίγκα, Άρης-ΠΑΟΚ 1-1

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ (3' Λαζαρίδης - 48' Παπάζογλου). Χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα οι «κίτρινοι», πίσω από το γκρουπ των πρωτοπόρων πλέον ο ΠΑΟΚ.

Θρήνος στο MotoGP, σκοτώθηκε ο Μάρκο Σιμοντσέλι

Μαύρες στιγμές ζει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός με το χαμό του Μάρκο Σιμοντσέλι, ενός από τους πλέον αγαπητούς και ανερχόμενους αναβάτες του MotoGP. Ο αγώνας της Μαλαισίας διεκόπη και οι φίλοι των αγώνων ταχύτητας θρηνούν τον θάνατο του 24χρονου Ιταλού.

«Πράσινο φως» για αλλαγές στη Συνθήκη της ΕΕ


Η Σύνοδος Κορυφής που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στις Βρυξέλλες, συμφώνησε στη διερεύνηση "της πιθανότητας περιορισμένων αλλαγών στην Συνθήκη" της ΕΕ με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης και δημοσονομικής πειθαρχίας στη ζώνη του ευρώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011, από τις 08:30 έως τις 12:30, θα πραγματοποιηθούν εργασίες σύνδεσης αγωγού στη συμβολή των οδών Ακριτίδου με Αρμενοπούλου στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011, από τις 08:00 μέχρι τις 16:30, θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης δικλείδων στην οδό Παπαδιαμάντη (από Αγάθωνος μέχρι Γεννηματά) του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Γενική συνέλευση της ΕΝΙΘ αύριο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Αύριο στις 12 το μεσημέρι η ΕΝΙΘ Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση των μελών του. Επίσης συγκέντρωση  θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 9.30 στην πύλη του Νοσοκομείο Λοιμωδών οι εργαζόμενοι του, οι οποιοι βρίσκονται σε συνεχείς κοινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα.

Ευνοϊκή ρύθμιση για τις συντάξεις στρατιωτικών

Οι απόστρατοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους και έχουν αποστρατευτεί αυτεπάγγελτα, αλλά και οι απόστρατοι που έχουν συμπληρώσει 35 έτη συντάξιμης υπηρεσίας θα εξαιρεθούν από τη μείωση του 40% του τμήματος της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Φονικός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Τουρκία

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Τουρκία. Πεντακόσιοι έως χίλιοι οι νεκροί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Κατέρρευσαν σπίτια και κτίρια. Έκκληση για βοήθεια απευθύνουν δήμαρχοι πολλών πόλεων.

«Στις εκλογές που έρχονται αναμετρώνται οι.. ελεύθεροι με τους δεσμευμένους»

«Εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή και για τον λόγο αυτό, εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και κυρίως, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προκειμένου να κατανοήσουν όλοι ότι το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο της χώρας μας, εδώ που την έφτασε η λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ,

Εκδηλωση στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονικης


Η ιστοσελίδα iskra.gr διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: Στάση πληρωμών - Έξοδος από το ευρώ
Καταστροφή ή διέξοδος; Ομιλητές: Π. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ
Στ. Κουβελάκης, Πανεπιστημιακός Σπ. Σακελλαρόπουλος, Πανεπιστημιακός

Οι “180″… πρόφαση για πρόωρες εκλογές

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Είναι προφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Αδυνατώντας πλέον να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ,

Το Μαξίμου προωθεί νέο εκλογικό νόμο

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Υπουργός Εσωτερικών δεν είναι… Ούτε Διοικητικής Μεταρρυθμίσης, ώστε να έχει πρωτογενώς λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση του νέου εκλογικού νόμου. Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ωστόσο, σημερινός Υπουργός Δικαιοσύνης, είναι ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με βαθιά γνώση της πολιτικής και…

Ο Παπουτσής κατέθεσε πλατφόρμα… διαδοχής

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Από τη στιγμή που άνοιξε και δημοσίως η συζήτηση για το «μετά-ΠΑΣΟΚ», δηλαδή για τη διαμόρφωση νέων συσχετισμών στην ηγετική πυραμίδα του Κινήματος, και φυσικά τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, θα ήταν αφελές να περίμενε κανείς ότι προβεβλημένα στελέχη θα έμεναν εκτός νυμφώνος.

Ποια κανάλια θέλουν τον Λιάτσο

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η είδηση του διαζυγίου ανάμεσα στον Αιμίλιο Λιάτσο και την τηλεόραση του Star, ξένισε πολλούς, και προκάλεσε έκπληξη στον χώρο των ΜΜΕ, καθώς δεν υπήρχαν μέχρι πρότινος ενδείξεις που να προδικάζουν μια τέτοια, συγκρουσιακή εξέλιξη στις σχέσεις των δυο πλευρών.

Θα τρελαθούμε, κυρία μου…

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ Θα τρελαθούμε κυρία μου, όπως λέει και ο Λάκης. Και πώς να μη τρελαθούμε όταν διαβάζουμε ότι «πιέζεται» ο Θύμιος Λυμπερόπουλος να ηγηθεί κόμματος ή όταν ερωτώνται ο Μόσιαλος και ο Τασούλας αν θα πρέπει ή όχι να συγκυβερνήσουν ο Παπανδρέου με τον Σαμαρά.
Εν τω μεταξύ για το «κούρεμα» της Τετάρτης-τότε κλείστηκε το ραντεβού- όλοι έχουν άποψη εκτός από τον Τρύφωνα Σαμαρά, ο οποίος σε τελευταία ανάλυση έχει και μερικές χιλιάδες κουρέματα στο ενεργητικό του.
Από Δευτέρα- όπως και με τις δίαιτες- ξεκινούν οι διεργασίες στο κυβερνών κόμμα ώστε όλοι αυτοί που ψήφισαν κατά… συνείδηση, να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά τις τύψεις τους. Όπως θα λέγαμε πήγαμε για «μαλλί» (6η δόση) και βγήκαμε «κουρεμένοι».



Σε συγκέντρωση στελεχών του στο Αίγιο ο κ. Ν. Νικολόπουλος τονισε: “Οι πολίτες χρειάζονται ελπίδα για το μέλλον”

“Θα πρέπει να τελειώνει πια αυτό το σήριαλ – θρίλερ που ζούμε μουδιασμένοι οι Έλληνες όλο αυτό το διάστημα, με τις συνεχείς φοροεπιδρομές, τους εκβιασμούς αλλά και την αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης. “, αυτά μεταξύ άλλων τόνισε μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών και συνεργατών του από την περιοχή του Δήμου Αιγίου, ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος.

Αποτεφρωτήριο στα κοιμητήρια της Θέρμης

Αύριο συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης η ίδρυση κέντρου αποτέφρωσης νεκρών.
.Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Φρένο στις ιερές διεκδικήσεις

Απορρίφθηκε αγωγή μονής που αξίωνε τη μισή Μεταμόρφωση Χαλκιδικής
.Του Κώστα Καντούρη

Εργαστήριο... τρελαμένων κομπιουτεράδων

Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ελεύθερου Λογισμικού βρήκε στέγη στη Θεσσαλονίκη
.Της Φανής Σοβιτσλή

Επικίνδυνο το έμφραγμα στη… Βόρεια Ελλάδα!

Χωρίς αιμοδυναμικό εργαστήριο πολλά νοσοκομεία
.Της Νικολέττας Μπούκα

Εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο του «Όχι» στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Κάρολου Παπούλια

Τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη από τις 25 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου. Η πόλη της Θεσσαλονίκης θα έχει σημαιοστολισμό και φωταγώγηση από το πρωί της 25ης Οκτωβρίου 2011. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Διευκρινήσεις για την ασφάλιση αγροτών που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά

Διευκρινίσεις για την ασφάλιση αγροτών που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα, έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ψόφιοι κοριοί

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ

Υπήρχε μια εποχή που ο πίνακας των δικαιούχων του ΕΚΑΣ διαμορφωνόταν στα τηλεοπτικά στούντιο. Μαζεύονταν οι συνηθισμένοι καλεσμένοι των παραθύρων και, υπό την καθοδήγηση του παρουσιαστή, άρχιζε το brainstorming.

Κινεζική άσκηση σε υψόμετρο 4500 μέτρων

Μεγάλη διακλαδική άσκηση πραγματοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας μέσα στον Οκτώβριο σε μέρος του τεράστιου σε έκταση υψίπεδου του Θιβέτ στη δυτική Κίνα.Νότια από την περιοχή αυτή υπάρχει η οροσειρά των Ιμαλαΐων ενώ βόρεια από αυτό απλώνεται η μεγάλη έρημος Τακλαμακάν.

Ζητά βοήθεια για θεραπεία από την ελεφαντίαση

Τη βοήθεια του… κοινού ζητά ένας Αμερικανός ασθενής για να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια για μία επέμβαση που θα τον βγάλει από την απελπισία.  Τα τελευταία τρία χρόνια, ο 45χρονος Γουέσλι Γουόρεν πάσχει από μία σπάνια μορφή ελεφαντίασης, που έχει προκαλέσει διόγκωση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων του.

Οι μισθοί στο Δημόσιο μετά τις μειώσεις

Τι χάνουν οι υπάλληλοι με τις νέες ρυθμίσεις

Μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων από 7% έως και 60% επιφέρει το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή. Η εφαρμογή του ξεκινά άμεσα από την 1η Νοεμβρίου οπότε και θα ξεκινήσει η επανακατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων στο νέο βαθμολόγιο βάσει της προϋπηρεσίας τους.