Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

«Πόλεμος» ανακοινώσεων για το ποιος προκάλεσε τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Το Κίνημα δεν Πληρώνω αντικρούει τις κατηγορίες του ΚΚΕ και το κατηγορεί για συκοφαντίες. Δείτε το βίντεο

Καλορίζικο το ονοματάκι σου Δημητράκη Καραϊσκο

Την χαρά του μυστηρίου της βαπτίσεως του γιου τους έζησαν  σήμερα ο Γιώργος και η Δήμητρα Καραϊσκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης. Συγγενείς και φίλοι μοιράστηκαν μαζί με του γονείς του μικρού Δημήτρη τις όμορφες στιγμές της βαπτίσεως του. Ιδιαίτερα ευτυχής ήταν ο Παππούς του μικρού νεοφώτιστου ο οποίος φέρει το όνομα του.

Το Μνημόνιο ΙΙ επιβάλλει εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ακόμη και μια «παιδική χαρά», όπως εύστοχα περιέγραψε η «Monde» τη σημερινή πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, φαίνεται πως βρίσκει την εσωτερική δύναμη να υπερβεί τις προφανείς αδυναμίες της, και να καταλήξει σε κρίσιμες αποφάσεις. Δρομολογώντας πρωτοβουλίες που αφορούν κοινωνίες, καθώς και το μέλλον των λαών τους.

Το “κούρεμα” θα ξεπεράσει το 50%

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το ύψος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πολιτικά και οικονομικά θρίλερ των ημερών μας. Στο περιθώριο της κρίσης χρέους της Αθήνας, που απειλεί με διάχυση των διαβρωτικών συνεπειών της στο σύνολο της ευρωζώνης, το εύρος στο οποίο θα φτάσει το «νυστέρι» σχετίζεται άμεσα με το παρόν και το μέλλον της χώρας. Καθώς θα διαμορφώσει τα καινούρια δεδομένα, με βάση τα οποία θα πρέπει να… συνηθίσουμε να πορευόμαστε.

Η Ελλάδα εκτός στόχων - Φόβοι για σκληρότερα μέτρα

SOS εκπέμπουν οι αριθμοί που συνέταξε η Κομισιόν στην έκθεσή της για την Ελλάδα. Εντυπωσιακή εμφανίζεται η επιδείνωση της κατάστασης σε 3 μήνες από την προηγούμενη επίσκεψη της τρόικας. Πλεόνασμα το 2013
Στα 62,2 δισ. (25,5% του ΑΕΠ) υπολογίζει πλέον η Κομισιόν τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι και το 2014, προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να αποκλιμακώσει το έλλειμμά της ως ποσοστό του ΑΕΠ, από το 15,8% που έφτασε το 2009 στο 2,9% στο τέλος του 2014.

Το κίνημα δεν πληρώνω, αντικρούει τις κατηγορίες για τα επεισόδια στο Σύνταγμμα

 Ψευδείς οι κατηγορίες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ ότι στα γεγονότα της πλ. Συντάγματος από το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ξεπήδησαν όσοι ενεπλάκησαν με την περιφρούρηση του ΚΚΕ, σας παραπέμπω στο φωτογραφικό υλικό που έχει ήδη αναρτηθεί. Η αλήθεια στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο να κρυφτεί και τα ψέμματα όπως λέει ο λαός έχουνε κοντά ποδάρια.

Δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου για το θάνατο του Δ. Κοτζαρίδη

Ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, μετά το τέλος της κηδείας του διαδηλωτή – συνιδκαλιστή οικοδόμου, όπου παρευρέθηκε εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τι θα γίνει… μετά τις εκλογές;

STATESMEN
Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελείωσε. Ανεξάρτητα με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, δύο είναι οι βέβαιες εναλλακτικές λύσεις, που προβάλλονται μπροστά μας, υπό το φως των πολιτικών σημερινών δεδομένων:

Βλέπουμε όλοι το ίδιο… κόκκινο;

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Όταν βλέπουμε «κόκκινο» αισθανόμαστε όλοι… ΚΚΕ; Βλέπουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο το «κόκκινο»; Γιατί άλλο είναι το «κόκκινο» του Ολυμπιακού και άλλο το «κόκκινο» της Ferrari. Άλλο είναι η Παπαρήγα και άλλο ο Μαρινάκης και ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο.

Ν. Νικολόπουλος: Έναν χρόνο σχεδόν χωρίς Διευθυντήτο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Το ζήτημα της καθυστέρησης του διορισμού διευθυντή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά και το ζήτημα του αδιάβλητου στην διαδικασία επιλογής των αναπληρωτών διοικητών των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, θέτει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

Δεν χρειάζεται Μνημόνιο. Ούτε επιτήρηση…

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Σ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΡΑΤΗΣ
Στην Ελλάδα έχουμε τη μανία να διεθνοποιούμε τα δικά μας εσωτερικά προβλήματα. Τη χούντα την «επέβαλλαν» οι ΗΠΑ το 1967. Τη Βόρεια Κύπρο την κατέλαβε η Τουρκία, με «δάκτυλο» των ΗΠΑ. Λες και δεν είχαμε εμείς ευθύνη, χωρίς ωστόσο να δικαιολογούνται και σίγουρα να μην νομιμοποιούνται οι πράξεις αυτές, ούτε από το εσωτερικό, ούτε από το διεθνές δίκαιο.

Ο ρόλος Παπακωνσταντίνου στη διαδοχή

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Όταν την προηγούμενη Κυριακή στο διαδίκτυο… σερφάριζε το άρθρο «κοινού βηματισμού» της Άννας Διαμαντοπούλου, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Γιάννη Ραγκούση, η σκέψη ταξίδεψε σε δυο ονόματα που απουσίαζαν από την ενιαία υπογραφή.

Το κράτος και οι… συνεργοί του

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Και σας ρωτάω: Έπρεπε να φθάσουμε στον απόλυτο εξευτελισμό, να γίνουμε μέχρι και καρτούν, για να ασχοληθεί κάποτε μια κυβέρνηση με όλους αυτούς που δηλώνουν άνεργοι, ανάπηροι, φτωχοί, με μερικά εκατομμύρια στις τράπεζες;

Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είναι… 153;

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα REAL, του Νίκου Χατζηνικολάου, είχε φροντίσει να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει με πλειοψηφία 153 βουλευτών. Είπε αυτό που ήθελε να πει, μ’ έναν μη-κυριολεκτικό τρόπο. Ο Γιώργος Παπανδρέου εννοούσε κάτι άλλο από αυτό που μεταδόθηκε. Τι εννοούσε;

Γιατί δεν παρεμβαίνει η ΕΚΤ;

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
Η πορεία της οικονομίας λέγεται ότι σε μεγάλο, αν όχι βασικό, βαθμό επηρεάζεται και καθορίζεται από την ψυχολογία. Αλλά και από την πολιτική. Που μέσα από μια αμφίδρομη σχέση ‘δείχνει’ στις αγορές και τους καταναλωτές, ποιοι είναι οι στόχοι και οι επιδιώξεις αυτών που αποφασίζων.

392,5 εκατομμύρια ευρώ είναι οι συνολικές οφειλές στο ΙΚΑ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σε σχετική ερώτηση προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Αυθαιρεσία και βία στο Σύνταγμα

Απο νωρίς το πρωί της Πέμπτης,τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν παραταχθεί γύρω απο το κτήριο της βουλής,απαγορεύοντας κυριολεκτικά δια ροπάλου σε οποιονδήποτε άλλο πολίτη ο οποίος δεν ήταν μέλος του να προσεγγίσει τη βουλή στην Αμαλίας και Β.Σοφίας. Αποκαλυπτικο βίντεο και φωτο.

Μαθήματα Δημοκρατίας (και Ιστορίας!)

Η τεχνική της συγκάλυψης για το τι πραγματικά είναι η Δημοκρατία υπάρχει εδώ χιλιάδες χρόνια..
Αν κάναμε ένα γκάλοπ παγκόσμια στο "τι είναι Δημοκρατία;" και ρωτάγαμε 10.000 κόσμο θα παίρναμε 10.000 διαφορετικές απαντήσεις....(ασχέτως μορφωτικού επίπεδου,πλην φιλολόγων κ,λ,π )
Το γιατί είναι απλό: Γιατί δεν έχει διδαχτεί... Και γιατί δεν έχει διδαχτεί; Απλά γιατί από το 422 π.χ και μετά, μέχρι και σήμερα όλη η άρχουσα τάξη βάφτιζε και βαφτίζει τα ολιγαρχικά πολιτεύματα δημοκρατίες...

Το Eurogroup ενέκρινε την 6η δόση

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, μετά και τη σχετική θετική εισήγηση της τρόικας, άναψε απόψε το Eurogroup, το οποίο συγκλήθηκε στις Βρυξέλλες, ως προπαρασκευαστική συνάντηση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Παρέμβαση Λ. Παπαδήμου

Τους σημαντικούς κινδύνους για την Ελλάδα αλλά και ευρύτερα για την Ευρωζώνη, σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των χρεών της χώρας μας, υπογραμμίζει σε άρθρο του στους Financial Times ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Σε κυκλοφορία ο νέος δρόμος Λαχανά

Μέρος του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Προμαχώνα
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
Σε κυκλοφορία παραδόθηκε χθες τμήμα του κάθετου άξονα 60 Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Προμαχώνας, στην περιοχή του ανισόπεδου κόμβου Λαχανά. Με την παράδοση του τμήματος ολοκληρώθηκε ο δρόμος Δερβένι - Λαγκαδά, μήκους 30 χλμ., προϋπολογισμού 76 εκατ. ευρώ.

Πρωτοποριακή μέθοδος κατά της ανθεκτικής αρτηριακής υπέρτασης

.Της Νικολέττας Μπούκα
bouka@makthes.gr
“Φρένο” στην ανθεκτική αρτηριακή υπέρταση φιλοδοξεί να βάλει μία νέα πρωτοποριακή μέθοδος. Πρόκειται για την απονεύρωση των νεφρών, με την οποία οι γιατρός καίει την αρτηρία του νεύρου του νεφρού, επιτυγχάνοντας τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Ρώσικη απόβαση στην Αλεξανδρούπολη

Πρωτοφανές και συνάμα ιδιαιτέρως συμβολικό είναι το γεγονός ότι άγημα 89 ρώσων πεζοναυτών θα παρελάσει φέτος μαζί με έλληνες στρατιώτες στην Αλεξανδρούπολη, τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
.Της Μαρίας Καραούλη

Σε αποθήκη-ψυγείο κρεάτων στη Μιζουράτα βρίσκεται η σορός του Μουαμάρ Καντάφι

Ουρές κάνουν Λίβυοι για να τον δουν
Εκατοντάδες Λίβυοι σχηματίζουν ουρές έξω από αποθήκη-ψυγείο κρεάτων στη Μιζουράτα, προκειμένου να δουν τη σορό του Μουαμάρ Καντάφι που φυλάσσεται εκεί μέχρι να γίνει η κηδεία του. Την ίδια ώρα, πιέσεις δέχεται η Τρίπολη από τη διεθνή κοινότητα να πραγματοποιήσει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Λίβυου συνταγματάρχη.

Βρέθηκε πτώμα 58χρονου στην Ημαθία

ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ
Το πτώμα ενός 58χρονου άνδρα εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής σε αγροτική περιοχή στο Νεόκαστρο Ημαθίας.Η αστυνομία διεξάγει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου του άτυχου 58χρονου.



«Πιαστήκαμε στον ύπνο»


Οουεν Τιούντορ γραμματέας του διεθνούς τμήματος της TUC (συνομοσπονδία των βρετανικών συνδικάτων)
Της ΕΛΙΖΑΜΠΕΤΤΑΣ ΚΑΖΑΛΟΤΤΙ
Θέλω κατ' αρχάς να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη μας στα ελληνικά συνδικάτα, που καλούνται τώρα να διαχειριστούν πολύ δύσκολες καταστάσεις και πρωτοφανείς προκλήσεις.
«Χρειαζόμαστε επειγόντως θεσμικές αλλαγές. Δεν αρκεί να αλλάζουμε κυβερνήσεις, ελπίζοντας ότι οι επόμενοι θα εφαρμόσουν πιο δίκαιες πολιτικές» είπε στην «Ε» ο Οουεν Τιούντορ

Κυριακή, Τετάρτη στην Ευρώπη και στις κάλπες τον Νοέμβρη

ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ» ΛΕΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΙ • ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ • ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
 «Ολοι βλέπουμε ότι έκλεισε ένας κύκλος. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο...» μας έλεγε χθες υπουργός της κυβέρνησης, μεταφέροντας τόσο το κλίμα που επικράτησε στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπ-της πριν από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσε το βάρος αυτής της υπερψήφισης.

Ανακοίνωση της Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Προσφύγων «Ιόλαος»

Το πρόγραμμα «ΙΟΛΑΟΣ» ξεκίνησε πιλοτικά το 2001, για να καλύψει το μεγάλο κενό στην φροντίδα και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση προσφύγων με ψυχιατρικά προβλήματα. Η λειτουργία του Ξενώνα, του Κέντρου Ημέρας και του Προστατευόμενου Διαμερίσματος που αποτελούν τις τρεις διακριτές δομές του Προγράμματος, συνεχίστηκε κανονικά παρά τις οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων ετών και κάλυψε, κατά κοινή παράδοση όλων των συνεργαζόμενων υπηρεσίων, τις ανάγκες αυτού του διπλά στιγματισμένου πληθυσμού.