Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Υπό έρευνα οι καταγγελίες Παπαρήγα για αστυνομικούς που ντύθηκαν κουκουλοφόροι

Να διερευνηθούν οι καταγγελίες της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα περί αστυνομικών που ντύθηκαν κουκουλοφόροι κατά τη διάρκεια του συλαλλητηρίου της Πέμπτης ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Έληξε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών
Τον τερματισμό της απεργίας, έπειτα από τρεις εβδομάδες κινητοποιήσεων, αποφάσισαν απόψε οι εργαζόμενοι στους δήμους και ξεκινάει από απόψε η αποκομιδή των σκουπιδιών κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο με τόνους σκουπιδιών να έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους.

Απίστευτο γαλλικό σατιρικό βίντεο για τον "Έλληνα του μέλλοντος"!

Ένα εκπληκτικής σύλληψης, ιδιαίτερα περιεκτικό σε νόημα και καυστικό χιούμορ βίντεο, ανάμεσα σε διάφορα άλλα που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό για να καυτηριάσουν την πολιτικο-οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε σε μία από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές της γαλλικής τηλεόρασης.

Δείτε το Βίντεο που συγκλόνισε τον κόσμο όταν 2 ετων κοριτσάκι το πάτησε αμάξι και δεν το βοήθησε κανείς περαστικός.

Το κοριτσάκι ξεψύχησε στο νοσοκομείο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το σώσουν.
Η Yue Yuem, δύο ετών μικρό κοριτσάκι, απλά περπατούσε σε ένα σοκάκι, όταν χτυπήθηκε από ένα φορτηγό στο Huangqi, στην Κίνα. Ο οδηγός του van δεν μπήκε καν στον κόπο να βγει έξω πριν την πατήσει ξανά και να οδηγήσει για να το σκάσει.

Αλλαγές στην κυκλοφορία στα Τέμπη λόγω εργασιών

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΔΙΟΔΙΑ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο τμήμα της κοιλάδας των Τεμπών,λόγω εργασιών επιθεώρησης και συντήρησης των έργων βραχοπροστασίας.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ!!!

Την ώρα που η πρόληψη και η αποτελεσματική καταπολέμηση του φαινομένου της ανεργίας και των επιπτώσεών της βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού κοινωνικού διαλόγου και της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ερχόμενη δεκαετία (ΕΕ 2020), κάθε Έλληνας εργαζόμενος είναι υποψήφιος άνεργος και κάθε άνεργος γίνεται φτωχός ή «εν δυνάμει» φτωχός αφού η ραγδαία αύξηση της μακροχρόνιας ανεργίας αποδεικνύει πως η επάνοδος στην αγορά εργασίας είναι σχεδόν αδύνατη.

Πάτερα παίξε της λίρας ψαλμωδία

Πάτερα μια επιθυμία σου ζητώ για χάρη των παιδιών μας. Παίξε το κεμεντζέ να ιάσει η ψυχή μας. Παίξε τραγούδια θλιβερά για το κακό το ριζικό μας. Παίξε τραγούδια της χαράς για να ξαναβρούμε την ελπίδα. Όπως τότε σαν ήμασταν παιδιά και με το τραγούδι και τον χορό ονειροπολούσαμε για χρόνια ξέγνοιαστα και καλά. Έτσι θέλουμε να θυμόμαστε εμείς τα παιδιά του τον Χαράλαμπο Γιαννακίδη που έφυγε από κοντά μας σαν σήμερα πριν 16 χρόνια. Να τον θυμόμαστε με τις όμορφες αναμνήσεις των λόγων και των έργων του, που εμπεριείχαν ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

Μιχελάκης για τις επιστολές: Εκβιαστικές οι μεθοδεύσεις Παπανδρέου-Βενιζέλου

Επίθεση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις επιστολές προς το ΔΝΤ που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Καταγγελία του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος


Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα χαιρετίζει την χωρίς προηγούμενο γιγάντια κινητοποίηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών σε όλη την Ελλάδα στη Γενική Απεργία της 19-20 Οκτωβρίου. Τα ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία ήταν πρωτοφανή.
Προπαντός η απέραντη λαοθάλασσα που πλημμύρισε τους δρόμους και το Σύνταγμα στην Αθήνα αλλά και τις πλατείες και τους δρόμους σε όλη την χώρα.

Η «ομερτά» έσπασε την… ομερτά!

Στον εμφύλιο για μια δόση
Σοφία Βούλτεψη
Η εμμονή του ΠΑΣΟΚ να παραμένει στην εξουσία και να κυβερνά επί ερειπίων έχει οδηγήσει τη χώρα σε μεγαλύτερη καταστροφή και από αυτήν την δημοσιονομική. Στην Ευρώπη έχει ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, που είναι οικονομικός, και στην Ελλάδα έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος, με άγριες συγκρούσεις εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Κυβερνητική έμπνευση και όχι «τροϊκανή» απαίτηση το άρθρο 37 Ο «εργασιακός μεσαίωνας» είναι αποκλειστικό έργο ΠΑΣΟΚ

Το μείζον ζήτημα του «πραγματικού συντάκτη» του άρθρου 37 έθεσε στην Κομισιόν με σχετική ερώτησή του ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης μετά και τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών προς την επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. κα Λαγκάρντ. Σε αυτό το πλαίσιο ο Κ. Πουπάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επί ημερών Χρήστου Παπουτσή, οι εργαζόμενοι στις πορείες κτυπιούνται αλύπητα, ενώ από την άλλη, τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν μετατραπεί σε έναν ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΤΕΚΕ!»

Με σκληρές εκφράσεις αναφέρεται ο Νίκος Νικολόπουλος προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή για την κατάσταση ανομίας και ξέφρενης εγκληματικότητας που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Αχαιός Βουλευτής κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το απερίγραπτο ΑΙΣΧΟΣ στο κέντρο της Πρωτεύουσας, όπως χαρακτηριστικά λέει, αφού σε Κέντρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών έχει μετατραπεί ο χώρος μπροστά και γύρω από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η μάχη δεν τελείωσε.


Ελπίζουμε ο Πρωθυπουργός να κάνει πράξη την “απειλή” του ότι δεν κυβερνά με 153 βουλευτές

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκαν ειρηνικά αλλά δυστυχώς αμαυρώθηκαν με τα επεισόδια που προκάλεσαν οι “ γνωστοί άγνωστοι” παρακρατικοί μηχανισμοί και κόστισαν τη ζωή ενός συναδέλφου μας διαδηλωτή.

Ανικανότητα ή διαπλοκή, κ. υπουργέ της υγείας;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν δεν διακόπτω κάποιον συγγραφικό – αρθρογραφικό οίστρο, μπορεί να μας ενημερώσει ο υπουργός υγείας για ποιον λόγο έκλεισε η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»;

Μετά την Πέμπτη… εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μετά τη χθεσινή οριακή υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που έθεσε ως προαπαιτούμενο η τρόικα, σε έναν απροκάλυπτο «εθνικό εκβιασμό», για να εγκρίνει την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, υπάρχει μια… εκκρεμότητα με την Κυβέρνηση.

Η “τελευταία φορά” του ΠΑΣΟΚ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Αν είχε κανείς τον χρόνο και το κουράγιο να παρακολουθήσει τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης, και έδινε έμφαση στα ρητορικά επιχειρήματα και τις αφηγήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, δεν θα δυσκολευόταν να καταλάβει ότι το Κίνημα που ασκεί σήμερα την εξουσία, έχει ξεκινήσει τον «τελευταίο χορό».

Έχουμε αλλάξει Πρωθυπουργό;

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Με τον Γιώργο Παπανδρέου «ωσεί παρών» ψηφίστηκε χθες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το πολυνομοσχέδιο, με μοναδική απώλεια τη Λούκα Κατσέλη, η οποία και διεγράφη από τον Πρωθυπουργό.

Η ώρα του Σαμαρά

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κάρολο Παπούλια δεν πρόκειται να είναι συνάντηση… ρουτίνας, ούτε θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βλέπει τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, προπαρασκευαστική της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ατζέντα την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Αυτό δεν λέγεται “άνοιξη”

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
The Arab Spring… Αυτή ήταν η κωδική ονομασία που έδωσε η Δύση στη διαρκή επανάσταση των αραβικών χωρών και της ευρύτερης περιοχής, που ξεκίνησε από την Τυνησία, συνεχίστηκε στην Αίγυπτο, κορυφώθηκε στη Λιβύη, και έχει πλέον στραμμένα τα βέλη της στη Συρία.

Λύση… “ποτέ την Κυριακή”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η Μελίνα Μερκούρη και ο Ζιλ Ντασέν, θα δυσκολεύονται να συγκρατήσουν το πικρόχολο χαμόγελό τους, εκεί ψηλά όπου βρίσκονται, βλέποντας μια ταινία-σταθμό, όπως το «Ποτέ την Κυριακή», να βιώνει ένα ετεχρονισμένο… sequel. Με πρωταγωνιστές, τα μέλη της… παιδικής χαράς,

Δεν διαγράφεται η πολιτική αξιοπρέπεια

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε, χωρίς εκπλήξεις. Όπως αναμενόταν… Η Λούκα Κατσέλη καταψήφισε το άρθρο 37. Όπως αναμενόταν… Στη συνέχεια διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναμενόταν…

Η απόλυτη παράνοια με το ΚΚΕ

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ακούστηκαν φοβερά πράγματα από τους σχολιαστές των δελτίων, όπως ότι το ΠΑΜΕ υπερασπίστηκε την έννομη τάξη, ότι σταμάτησε την έφοδο των κουκουλοφόρων στη βουλή, και άλλα πολλά τα οποία ουσιαστικά αναγορεύουν τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ σε θεματοφύλακες του Συντάγματος και του κοινοβουλίου!

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ: «ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΩ ΜΕ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ»…!

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής από τους 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το πολυνομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία και το μισθολόγιο. Μια ψήφο λιγότερη πήρε το άρθρο 37 (Το συγκεκριμένο άρθρο διευκολύνει τις επιχειρήσεις να περικόψουν τη μισθολογική τους δαπάνη συνάπτοντας επιχειρησιακές συμβάσεις, αντί για κλαδικές) και ήταν από την Λούκα Κατσέλη η οποία και διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ .

Και πάλι στα περίπτερα η «Μακεδονία»

Στις επάλξεις της ενημέρωσης και πάλι η εφημερίδα «Μακεδονία» μετά από πολύ ήμερη απουσία λόγω της επίσχεσης εργασίας που είχαν οι εργαζόμενοι. Με την ευκαιρία να επισημάνουμε ότι το σημερινό πρωτοσέλιδο δεν είχε το αναμενόμενο σφυγμό της επικαιρότητας και δεν ανταποκρίνεται στα γεγονότα όπως αυτά εξελίχθησαν.

Εκπαιδευτικός Όμιλος - αντιτετράδια της εκπαίδευσης: Ανακοίνωση για τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων σε βάρος απεργών διαδηλωτών

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος - αντιτετράδια της εκπαίδευσης καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τις επιθέσεις τραμπούκων-προβοκατόρων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκλονιστικών, πρωτοφανών σε έκταση και παλμό, απεργιακών κινητοποιήσεων στις 19-20 Οκτώβρη, σε βάρος απεργών διαδηλωτών.

Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Θεσσαλονίκης

 

Στο φως η επιστολή Βενιζέλου προς Λαγκάρντ

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Την επιστολή που απέστειλε στην διευθύντρια του ΔΝΤ, παρέχοντας διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Στις αλλαγές, ωστόσο, δεν υπάρχει αναφορά για το ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων.

Η Βάσω μας έκανε περήφανους…




Το κίνημα δεν πληρώνω αποκρούει τις συκοφαντίες εις βάρος του

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κομμάτι του ευρύτερου Λαϊκού και Εργατικού κινήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή εκφράζει βαθιές λαϊκές ανάγκες οι οποίες στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία γίνονται ακόμη βαθύτερες.