Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011, από τις 08:00 μέχρι τις 16:30, θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης δικλείδων στη συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου με Μ. Αλεξάνδρου στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης

ΟΑΣΘ. Απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου

 Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 19η και 20η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Κατά τις ημέρες της απεργίας ο Ο.Α.Σ.Θ. θα προσπαθήσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό της πόλης και θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:25΄ και το τελευταίο 23:18΄περίπου.

Ο Γιώργος είδε τους εκδότες του “Mega”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ένα σκηνικό εθνικού θρίλερ υφαίνει με τρόπο μεθοδικό το Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της αυριανής συνάντησης του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά, και στο περιθώριο των δραματικών διαβουλεύσεων των εταίρων και δανειστών για την απόφαση περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, που αναμένεται να δρομολογηθεί μετά τη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Κάποιος περισσεύει. Το ΠΑΣΟΚ…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η πολιτική είναι η κατεξοχήν τέχνη της σύνθεσης. Της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού. Της άθροισης δυνάμεων, ιδεών, προθέσεων και αποφασιστικότητας, με στόχο την κινητροδότηση ανατροπών. Αν μπορούσε κανείς να αναζητήσει στη διαχρονικά έμπλεη ποικιλίας νοημάτων ελληνική γλώσσα, μια και μόνη λέξη, μάλλον θα έτεινε στην εσωτερική δυναμική της «σύνθεσης». Που υπερβαίνει και έχει περισσότερο πολιτικό, επομένως και ουσιαστικό περιεχόμενο, σε σχέση με τη συναίνεση, ή την πολιτική «συνεννόηση».

Η Κατσέλη δεν φοβάται τη διαγραφή

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης, τότε που το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθούσαν να βρουν τα «πατήματά» τους, απέναντι στην αδιασάλευτη πολιτική ηγεμονία του Κώστα Καραμανλή, η Λούκα Κατσέλη ήταν το στέλεχος που είχε σηκώσει στις πλάτες της τη διαμόρφωση μιας αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης, στον τομέα της οικονομίας.

Ο “απερχόμενος” και ο “επόμενος”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Το απόγευμα της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις που διαγράφονται για την Ελλάδα, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 23 Οκτωβρίου.

Συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά την Τρίτη


Τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα ενημερώσει την Τρίτη ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Στο επίκεντρο οι ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, θα έχει το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.Επί τάπητος θα τεθούν οι εξελίξεις στην οικονομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

Παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος


Μετά από ολιγοήμερο θρίλερ, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Θ. Ρομπόπουλος παραιτήθηκε. "Δεν μπορώ να συνεχίζω να ψηφίζω χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω" τόνισε. Γιατί δεν ανεξαρτητοποιήθηκε. Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Οι εκλογές ως μονόδρομος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
Εάν «το αφήγημα της Κρίσης» που δημοσιεύτηκε στο Βήμα της Κυριακής είναι έστω κατά 50% ακριβές (που είναι μάλλον κατά 100% ακριβές, χωρίς να τα λέει και όλα) τότε είναι ολοφάνερο ότι τέσσερα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ έχουν την κύρια ευθύνη για την πορεία της χώρας προς την καταστροφή.

Ο Παπουτσής στη μάχη της διαδοχής

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η «κίνηση των τριών» άνοιξε και επίσημα τον χορό της διαδοχής για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έστω φυσικά και αν η… politically correct προσέγγιση του θέματος, δεν επιτρέπει στην παρούσα χρονική συγκυρία να επιβεβαιωθούν δημοσίως και χωρίς μισόλογα, οι προσωπικές φιλοδοξίες.

“Περικοπές και μείωση της δυναμικότητας της ομάδας ΔΙΑΣ"

Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε ο Αχαιός Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος με θέμα “Περικοπές και μείωση της δυναμικότητας της ομάδας ΔΙΑΣ κατά 40%,” εκλήθη στο ΖΟUGLA GR, από το δημοσιογράφο Πέτρο Κουτσουλο στη εκπομπή “Πέτρα σκανδάλου”, μαζί με τον εκπρόσωπο των Αστυνομικών υπαλλήλων να δώσει απαντήσεις και πληροφορίες σχετικές.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ . ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!


ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Εργάτριες/ες, εργαζόμενες/οι, νέες/οι,

Τώρα είναι η ώρα, να βγούμε στο δρόμο. Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Όλοι στην απεργία, στις διαδηλώσεις και στις καταλήψεις. Η γενική απεργία στις 19-20 του Οκτώβρη είναι η αρχή. Πρέπει να παλέψουμε να εξελιχθεί σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης των Τροϊκανών και να ανοίξει ο δρόμος για την εξουσία της εργατικής τάξης.

Γιατί οι “αξιωματικοί” αμφισβητούν τον “ύπαρχο”

REPORTER
Στη χειρότερη περίοδο- εν μέσω «τρικυμίας- επέλεξαν οι «αξιωματικοί καταστρώματος» να θέσουν δια της πλαγίας θέμα… «Υπάρχου». Διότι ας μην αυταπατόμεθα ότι, το κοινό άρθρο των τριών έχει περισσότερη αγωνία για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, παρά για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας. Δεν θα πρέπει-επίσης- να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι, η κίνηση αυτή μπορεί να μην είχε την έγκριση του Μαξίμου, σίγουρα όμως ήταν σε γνώση του.

Προετοιμάζοντας το αύριο…

STATESMEN
Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς, τι ακριβώς ζητούν και επιδιώκουν οι τρεις «ετερόκλητοι» Υπουργοί της κυβέρνησης. Το κείμενό τους είναι «πολιτικό», ή συνιστά δημόσια απολογία, μπροστά στην αδυναμία της κυβέρνησης και των ιδίων, σ΄ έναν βαθμό, να επιτύχουν στα υπουργεία που διοικούν;

Ο “Mr. Normal” απέναντι στον Σαρκοζί

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Από χθες το βράδυ, οι Γάλλοι Σοσιαλιστές έχουν «εκλεκτό» για την Προεδρία της Δημοκρατίας, στην αναμέτρηση της άνοιξης του 2012. Με την εύλογη προσδοκία να αποδειχθεί ο Φρανσουά Ολάντ εκείνος ο οποίος θα καταφέρει να συσπειρώσει γύρω τους όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που δεν επιθυμούν να δουν τον Νικολά Σαρκοζί να ανανεώνει τη θητεία του στα Ηλύσια Πεδία, για άλλα πέντε χρόνια.

Νίκος Χουντής : «Κοινός παρανομαστής της διαμόρφωσης των στατιστικών στοιχείων η πολιτική σκοπιμότητα»

 Στην Ελλάδα και την Ευρώπη υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας. Πρέπει να μιλήσουν οι λαοί».

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στον Ρ/Σ Flash 96 ( κ. Αντώνη Κοκορίκο)

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής απαντώντας σε ερώτηση στον Ρ/Σ Flash 96 (Αντώνη Κοκορίκο) για τα Greek statistics τόνισε ότι : «Τα στοιχεία χειραγωγούνταν από παλιά, και χρησιμοποιούνταν «κατά το δοκούν» με ευθύνη τόσο των ελληνικών αρχών όσο και της eurostat που τα αποδεχόταν. Η eurostat ήξερε τις αλχημείες από την εποχή του κ. Σημίτη με τα περιβόητα Swaps και δεν λειτούργησε αμερόληπτα και αντικειμενικά, διότι υπήρξε η πολιτική επιλογή να μπει η Ελλάδα στο ευρώ.

Κάλεσμα της Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας

Η επιτροπή μας καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες που καταστρέφονται από τη κρίση και τη νεολαία που μάχεται στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, να οργανώσουμε τώρα τη δράση μας για να αντιμετωπίσουμε τη κοινωνική καταστροφή που μας σπρώχνει η κρίση του καπιταλισμού.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στο 10,6% το έλλειμμα του 2010

Ανοδική αναθεώρηση
 Στο 10,6% του ΑΕΠ, από 10,5% που είχε αρχικά υπολογιστεί, αναθεώρησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ), το έλλειμμα του 2010. Στο 10,6% του ΑΕΠ, από 10,5% που είχε αρχικά υπολογιστεί, αναθεώρησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ), το έλλειμμα του 2010.

Το απεργιακό τσουνάμι

Απεργεί ο ΟΑΣΘ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες.
Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη με την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Νίκος Χουντής : «Αν η Τρόικα θέλει την κυβέρνηση, θα δώσει την 6η δόση ως αντίδωρο»

 Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» (Μπάμπης Αγρολάμπος).
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής σε συνέντευξη του στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» (Μπάμπη Αγρολάμπο) ερωτώμενος για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη και της Συνόδου κορυφής της Ε.Ε. την Κυριακή, τόνισε μεταξύ άλλων :

Η Ελλάδα «διώχνει» τα παιδιά της

Tο μέλλον των νέων δεν μπορεί να είναι η ανεργία και η μετανάστευση γιατί οι νέοι είναι το μέλλον του τόπου μας

Από το καταστροφικό «υπερφορολογικό αλαλούμ» της κυβέρνησης δεν γλιτώνουν ούτε οι νέοι επαγγελματίες. Την ώρα που η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας αποτελεί κεντρικό ζητούμενο για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την πολυπόθητη διασύνδεση της καινοτομίας με την παραγωγική διαδικασία, στην Ελλάδα κάθε επιχειρηματικό ξεκίνημα της νεολαίας τιμωρείται σκληρά και μάλιστα αναδρομικά.

Ν. Νικολόπουλος: "Κινδυνεύουν οι Μονάδες Απεξάρτησης Εφήβων"

Λόγω των περικοπών από το Υπουργείο Οικονομικών, κινδυνεύει με κλείσιμο η Μονάδα Απεξάρτησης Εφήβων της Πάτρας «Οξυγόνο», επισημαίνει σε ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής:«Η εξέλιξη αυτή έχει δικαιολογημένα προκαλέσει αγανάκτηση στους Συλλόγους Γονέων που στηρίζουν την λειτουργία των προγραμμάτων αυτών και αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους».

Συνάντηση της Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Β’ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου Πασχαλίδου Ευαγγελίας με τους εργαζόμενους του Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης που τελεί υπό κατάληψη.


«Η υγεία του λαού μας κινδυνεύει από την εξαθλίωση που τον οδηγεί η κυβέρνηση» δηλώνουν οι απεργοί της ΠΟΕ – ΟΤΑ σε συνάντηση τους με την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία στο Δημαρχείο Θερμαϊκού στην Περαία που τελεί υπό κατάληψη.

Τα σενάρια “χορεύουν”…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η χθεσινή πρωτοβουλία της «Ιερής Συμμαχίας» (Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Ραγκούσης) να πιάσουν… από το μανίκι την Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να επανακαθορίσουν το πολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου θα χαραχθούν οι εξελίξεις του μέλλοντος, είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί στο tipping point της διακυβέρνησης του 3ου Παπανδρέου ο οποίος υπέγραψε δημόσια έγγραφα με τη θεσμική ιδιότητα του Πρωθυπουργού.

"Οι χρήστες κινητών, πρέπει να προστατευθούν από ανεπιθύμητες χρεώσεις internet".

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ.πρωτ.: 595/14-10-2011 ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθώς και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με Θέμα : «Χρεώσεις διαδικτύου (internet) από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εν αγνοία και χωρίς προηγούμενη έγκριση των καταναλωτών».

Ο Χρυσοχοϊδης σε ρόλο “Λαλιώτη”

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Το 1995, όταν σχηματίστηκε η «ομάδα των τεσσάρων», που κατάφερε τελικά να κληρονομήσει το ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρχε ακόμη ένα κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος, που είχε προσκληθεί στο σπίτι της Βάσως Παπανδρέου, δεν προσήλθε ωστόσο ποτέ. Ο Κώστας Λαλιώτης.

ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Η Ν.Δ.

Ο Γιάννης Μιχελάκης στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων παρουσίασε νέα στοιχεία για τη διόγκωση του κράτους από το ΠΑΣΟΚ, αφού ακόμη και τις τελευταίες ημέρες αποφασίζονται προσλήψεις προσωπικού, όπως είπε ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ευνοεί το νόμο της ζούγκλας, καταδικάζοντας παράλληλα φαινόμενα αυτοδικιών.

Δεν είναι ώρα για «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και ιπποτισμούς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν ξέρω αν θα χρησιμεύσει σε τίποτε, αλλά καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουν όσοι υποστηρίζουν ότι ασχολούνται με τον δημόσιο βίο της χώρας (αν υπάρχει ακόμη κάτι που να θυμίζει δημόσιο βίο), ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ούτε οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ούτε οι ταξιτζήδες, ούτε οι δημοσιογράφοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης.

Η ώρα της λύτρωσης…

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Το κράτος παρέλυσε, η οικονομική δραστηριότητα της χώρας βυθίζεται στο απόλυτο μηδέν και η εγκληματικότητα κυριαρχεί. Οι αντιφατικές δηλώσεις των κατεχόντων, οι εξάρσεις των εκλεγμένων λίγο πριν την κάθε ψηφοφορία πού συνοδεύονται από το γνωστό ναι σε όλα αλλά και οι παρασκηνιακές αποφάσεις, οι αιφνιδιασμοί και οι πολιτικοί εκβιασμοί οδήγησαν την χώρα σταδιακά να παραδίδεται στους δανειστές μας χωρίς λογιστική αξία.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ…

«Το κείμενο των τριών συναδέλφων μου, με τους οποίους ανήκουμε στην ίδια γενιά, έχουμε κοινές προσλαμβάνουσες παραστάσεις και δίνουμε έναν κοινό συλλογικό αγώνα είναι ένας πολύ καλός οιωνός για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει, κατά τη διάρκεια της οποίας κρίνονται πολλά, ίσως όλα».
Αυτό είναι το τέλος της ανακοίνωσης του Β. Βενιζέλου για το άρθρο των τριών συναδέλφων του. Ξεπερνάμε το γεγονός ότι ο κ. Αντιπρόεδρος ξεπερνιέται από τις εξελίξεις και οι συνάδελφοί του τον «φτύνουν» στη μετά – Παπανδρέου εποχή. Ξεπερνάμε και την εμφανή αμηχανία του.

Γιώργος Χρονάς: «Δεν μπορώ να βλέπω Έλληνες εναντίον Ελλήνων…»


Συνέντευξη στον Σπύρο Θεοδωράτο
Ο ποιητής Γιώργος Χρονάς μας υποδέχθηκε με ευγένεια στις εκδόσεις «Οδός Πανός», στην οδό Διδότου, στα Εξάρχεια, και μας μίλησε για αυτήν την πόλη που σπαράζει μέρα με τη μέρα, για την τρόικα και την Ύβριν, καθώς και για τους σπουδαίους ανθρώπους της Ελλάδας μας, που τους κρατάμε ζωντανούς όσο ακολουθούμε το έργο και τον βίο τους...

Είναι η Ευρώπη μονόδρομος;

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, οριοθετώντας το ιδεολογικό, οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο και στόχευση της χώρας μας είχε πει ότι ‘ανήκομεν εις την Δύση’. Αρχή και αξίωμα που με συνέπεια υπηρέτησαν, όσοι έκτοτε ανέλαβαν τις τύχες της πατρίδας μας. Ανεξάρτητα από ιδεολογικές αγκυλώσεις , άκριτες αποδοχές και δημοκοπικές διαφοροποιήσεις (που με τόση μαεστρία ο Ανδρέας Παπανδρέου χρησιμοποίησε, χωρίς ωστόσο ποτέ να αποκλίνει από τις σταθερές των συμμαχιών της χώρας.

Πεθαίνει ένας, κλαίνε εκατομμύρια…


ΟΛΓΑ ΧΗΡΑ
Η φωτογραφία του Steve Jobs από τη μια, σε αντίθεση με μια φωτογραφία που παραπέμπει στον υποσιτισμό, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και κάνει αίσθηση. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, και η Παγκόσμια ημέρα επισιτισμού έρχεται να μας ευαισθητοποιήσει και να μας κινητοποιήσει περαιτέρω. Η 16 Οκτωβρίου έχει θεσπιστεί εδώ και 30 χρόνια από τον Οργανισμό Τροφίμων & Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) ως Παγκόσμια ημέρα επισιτισμού (World Food Day), για να δώσει

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο νόμος για τα αυθαίρετα, που ισχύει από την 1η/10 θα βρεθεί στο στόχαστρο της ΝΔ Θεσσαλονίκης, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που θα δοθεί το μεσημέρι, στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων των δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα, στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο νέος νόμος είναι ανεφάρμοστος και τελικά αναποτελεσματικός, όπως φαίνεται από τις πρώτες εβδομάδες της εφαρμογής του.

ΕΠΑΝΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗ Ν.Δ. Ο ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ


Την ένταξή του στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε  ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Στάθης Αβραμίδης. Ο κ. Αβραμίδης έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στα κεντρικά γραφεία και αμέσως μετά ανακοίνωσε την απόφασή του να επανενταχθεί στο κόμμα.



Η «άλλη Ελλάδα» που μας κρύβουν

ΣΕ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ
Χρήστος Προυκάκης,
 δημοσιογράφος

Η βραβευθείσα καθηγήτρια στο Purdue,
κ. Δήμητρα Ευαγγέλου

Η είδηση πέρασε εντελώς απαρατήρητη, αν και είναι από τις λιγοστές στιγμές που η Ελλάδα προβάλλεται θετικά στο εξωτερικό. Το προεδρικό Βραβείο PECASE, απονεμήθηκε φέτος από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ομπάμα σε δύο Ελληνίδες καθηγήτριες, ζωντανή απόδειξη ότι η χώρα μας έχει όλα τα εχέγγυα και τις εφεδρείες σε ανθρώπινο δυναμικό για να σταθεί στα πόδια της.

7+1 λόγοι για να κατέβεις στις πορείες και να απεργήσεις στην 48ωρη απεργία 19-20 Οκτώβρη

1. Γιατί η επίθεση των αφεντικών δεν θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε εμείς οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Γιατί η εφιαλτική κοινωνία που σχεδιάζουν για εμάς δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από το 1984 του Όργουελ σε τρομοκρατία, ιδεολογική χειραγώγηση, ατομισμό, απελπισία, φτώχεια και ανεργία. Τα σχέδια τους μιλάνε για 1.300.000 άνεργους στην Ελλάδα μέχρι το 2015, για την καταστροφή κάθε ψήγματος περίθαλψης για τους φτωχούς, για την διάλυση των εργασιακών συμβάσεων, για σχολεία 2 ταχυτήτων. Γιατί τα σχέδια τους μας θέλουνε να γίνουμε κανίβαλοι σε μια κοινωνία ζούγκλας και το πρώτο βήμα για να μην περάσουν είναι να απεργήσεις και να κατέβεις στις πορείες. Είμαστε εμείς και όχι ο καθένας μόνος του.

Χωρίς νερό σήμερα οι κάτοικοι της Νεάπολης Θεσσαλονίκης

Σήμερα, Δευτέρα, από τις 9:30 έως τις 16:30 θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης δικλείδων στις οδούς Ζάκκα με Καραμανλή και Καραμανλή με Αγίου Γεωργίου. Λόγω των εργασιών θα υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή της Νεάπολης,