Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»
ΤΡΙΤΗ 18/10/2011 ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 76 ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

Γκράφιτι στα κτίρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης


Ομορφαίνουν οι εξωτερικές προσόψεις κτιρίων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με καλλιτεχνικές απεικονίσεις. Τα κτίρια που εντάσσονται στο πρόγραμμα της Μπιενάλε είναι το Γ΄ Κτίριο –μπλε- και της αιμοδοσίας.

Γ. Παπανδρεου: “Δεν μπορώ να εγγυηθώ μια άμεση λύση σήμερα”

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρωθυοπυργός αναφέρει οτι "αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να λύσει τα προβλήματά της, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για όλους μας".«Θα ήθελα πολύ να εγγυηθώ σε όλους μία άμεση λύση, μία καλύτερη ζωή σήμερα.

Έστειλε την υπογραφή του ο πρίγκιπας στον Παναθηναϊκό

Έγινε το πρώτο βήμα, έστω και καθυστερημένα και μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για την αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο πρίγκιπας έστειλε με e-mail την πιστοποίηση της υπογραφής του στον δικηγόρο του Παναγιώτη Πετρόπουλο, οποίος με τη σειρά του προώθησε το e-mail με την υπογραφή στους νομικούς του “Τζίγκερ”.

Ανοικτή επιστολή του Νίκου Νικολόπουλου Βουλευτή Αχαίας

Αγαπητοί συμπολίτες μου,
Με ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθώ μέσα από την αρθρογραφία που “φιλοξενείται” σε κάποια ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, ότι επιχειρείται να δοθεί η αίσθηση πως «τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει» και πως ακόμα και οι εκλογές δεν μπορούν να προσφέρουν κάποια εναλλακτική λύση, αφού η ουσιαστική πολιτική ασκείται εκτός Ελλάδας. Μόνο κάποιες «καρέκλες» θα αλλάξουν και τίποτα παραπάνω…

Η κρίση μας στέλνει στον ψυχίατρο

Αυξημένες επισκέψεις στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, ανάλογη αύξηση της ανεργίας με τις ανθρωποκτονίες και τα διαζύγια, καθώς και σημαντική σχέση των αυτοκτονιών με το μέσο εισόδημα, καταγράφουν τα πρώτα στοιχεία που αφορούν την αρχή της κρίσης στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες, δεδομένα των οποίων ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας, φαίνεται σημαντική συσχέτιση μεταξύ ποσοστού ανεργίας και επισκέψεων στα εξωτερικά ιατρεία και το τμήμα επειγόντων του Αιγινητείου Νοσοκομείου, θετική συσχέτιση της ανεργίας με τις ανθρωποκτονίες και αύξηση των διαζυγίων λόγω της ανεργίας έως το 2008.

17 Οκτωβρίου: «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας»

Από το φορολογικό παροξυσμό της Κυβέρνησης δεν γλιτώνουν ούτε οι πραγματικά φτωχοί

Την ώρα που ένας στους πέντε συμπολίτες μας αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας (20% του συνολικού πληθυσμού), με εισόδημα χαμηλότερο των 7.200 ευρώ (εισοδηματικό όριο φτώχειας σύμφωνα με τη Εurostat), η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει τη μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 5.000 ευρώ, διευρύνοντας τη φορολογική βάση προς τα κάτω και στοχοποιώντας πλέον όχι μόνο τους «συνήθεις υπόπτους» -μισθωτούς και συνταξιούχους- αλλά ακόμα και τους φτωχούς Έλληνες.

Προκήρυξη με γρίφους για την έκρηξη στην Τριανδρία

 Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής κείμενο που αποδίδεται στο κόμμα DHKP-C

.Του Κώστα Καντούρη

Προκήρυξη για την έκρηξη στην Τριανδρία που προκαλεί ερωτήματα έχει στα χέρια της η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Από την αστυνομία αναφέρθηκε ότι η προκήρυξη έχει σταλεί για να δημοσιευτεί στο περιοδικό “Ο Αγώνας” και αποδίδεται στην τουρκική οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C), τα μέλη του οποίου εμφανίζονται να υπογράφουν το κείμενο, τονίζοντας ότι ο 32χρονος Κούρδος που έχασε τη ζωή του στο υπόγειο της οδού Υψηλάντου ήταν μαχητής της επαναστατικής οργάνωσης.

Προβλήματα στην υδροδότηση

 Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου από τις 9:30 έως τις 16:30 θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης δικλείδων στις οδούς Ζάκκα με Καραμανλή και Καραμανλή με Αγίου Γεωργίου. Λόγω των εργασιών θα υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή της Νεάπολης,

Πολίχνη: Έκρυβε αρχαία και όπλα στο σπίτι του

Ολόκληρο αρχαιολογικό θησαυρό με αντικείμενα της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου έκρυβε στο σπίτι του ένας 52χρονος στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης.
Οι αστυνομικοί, που έκαναν μετά από πληροφορίες έφοδο στο σπίτι του και έρευνα στο αυτοκίνητό του, εντόπισαν και ένα μικρό οπλοστάσιο και τον συνέλαβαν με τις κατηγορίες της παράβασης των νόμων “περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς” και “περί όπλων”.

Γιατί ο Πούτιν δεν θέλει να δει τον Γιώργο;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η πληροφορία της επικείμενης επίσκεψης του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στην Αθήνα, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, και να διατρανώσει τη στήριξη της Ρωσίας προς την Ελλάδα, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, σκόρπισε ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου.Ο Ρώσος Πρόεδρος άλλωστε γίνεται ο πρώτος σημαντικός ξένος ηγέτης που επιλέγει να επισκεφτεί την Αθήνα, από τη στιγμή που η κρίση χρέους της Ελλάδας έφτασε στην κορύφωσή της, απειλώντας όχι μονάχα την ευρωζώνη, αλλά συνολικά την παγκόσμια οικονομία.

Προς διαγραφή η Κατσέλη!

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Στη διαγραφή της Λούκας Κατσέλη προσανατολίζεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου, εφόσον η πρώην υπουργός Οικονομίας και Εργασίας κάνει πράξη την πρόθεσή της να καταψηφίσει τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει το πάγωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων. Το περιβόητο άρθρο 37.

Ο Σαμαράς με “Ατζέντα 2021″

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ατζέντα 2021… Αυτή είναι η κωδική ονομασία της πολιτικής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας, που θα παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς στον ελληνικό λαό, στην πορεία προς τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.Όπως είχε δείξει και με την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θέλει να εδραιώσει στη συνείδηση των Ελλήνων, τη συμπλήρωση 200 ετών από το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821, ως ένα εθνικό ορόσημο.

Η ρήξη των κομμάτων με τον συνδικαλισμό

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Τα κόμματα δεν έχουν καμία δουλειά με τον συνδικαλισμό. Βλάπτονται και βλάπτουν τον συνδικαλισμό. Βεβαίως αυτού του είδους οι εξαρτήσεις είναι «θεσμός» στη μεταπολιτευτική πραγματικότητα, που έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση τόσο των κομμάτων όσο και των συνδικάτων, αλλά και την αλλοίωση της έννοιας του συνδικαλισμού. Η αλληλεξάρτηση τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε αρμονικά. Τα κόμματα αύξαναν την επιρροή τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, και ως αντάλλαγμα μοίραζαν βουλευτικές έδρες.

Σήμερα το παγκόσμιο ραντεβού των «Αγανακτισμένων»

«ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ»

Ραντεβού στις πλατείες 951 πόλεων σε συνολικά 82 χώρες δίνουν οι αγανακτισμένοι σήμερα, Σάββατο 15 Οκτωβρίου, καλώντας τον κόσμο να ξεσηκωθεί για να διεκδικήσει ειρηνικά τα δικαιώματα του. Στη χώρα μας η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος, στις έξι το απόγευμα."Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία", αναφέρεται στο κάλεσμα της παγκόσμιας διαμαρτυρίας με σύνθημα "15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ".

H εισήγηση που «έκαψε» τον Αντιστράτηγο

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός
Σε ακόμη μία ακατανόητη, αυθαίρετη και ποινικά ελεγχόμενη κίνηση, η οποία, αν δεν γινόταν αντιληπτή την ύστατη στιγμή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, θα ζημίωνε το ελληνικό Δημόσιο κατά 730.000 ευρώ, πρωταγωνιστεί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, κ. Στέλιος Στεφανίδης.

Σύγκρουση μέχρι τέλους για τα σκουπίδια

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
MΕ απολύσεις και κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απαντά η κυβέρνηση στην άρνηση της ΠΟΕ ΟΤΑ να επιτρέψει την αποκομιδή των σκουπιδιών. Σχετική τροπολογία προγραμματίζεται να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο την Τρίτη, ενώ η Περιφέρεια Αττικής επιστράτευσε ήδη από χθες ιδιωτικά απορριμματοφόρα.

Αμφιταλαντεύεται ο Ρομπόπουλος

Την όποια απόφασή του θα την ανακοινώσει τη Δευτέρα

Ρομπόπουλος: «Τη Δευτέρα θα υποβάλω την παραίτησή μου»  Αυτός φεύγει, αυτή έρχεται…;
Με νέες του δηλώσεις στο protothema.gr, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος επανέρχεται και δηλώνει αμφιταλαντευόμενος για το αν θα πρέπει να παραιτηθεί ή να ανεξαρτητοποιηθεί.

Αναστάτωση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ από φάκελο άγνωστου αποστολέα

ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ


Η Κρατική Ασφάλεια έχει αναλάβει την υπόθεση με την αποστολή ενός φακέλου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πριν από τρεις ημέρες, ο οποίος περιείχε τρεις σφαίρες.Ο φάκελος, όπως διαπιστώθηκε, είχε αποσταλεί με ταχυδρομική εταιρία.