Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Οι ΗΠΑ μπλόκαραν την ενίσχυση του ΔΝΤ


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το Παρίσι, όπως αναμενόταν, εξελίχτηκε σήμερα στην πόλη που «φώτισε» τις μελλοντικές κινήσεις της διεθνούς κοινότητας για την επαρκή αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η ευρωζώνη, και να αποτραπεί η διάχυση διαβρωτικών συνεπειών στην παγκόσμια οικονομία.

Ελλάδα (του Μνημονίου) βούλιαξε στα σκουπίδια

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ο στιγμιαίος αποπροσανατολισμός της κοινωνίας, για τον οποίο ευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας των δήμων, άνοιξε την κερκόπορτα της παράδοσης ενός ακόμη σημαντικού για την καθημερινότητά μας τομέα, σε ιδιώτες.

Ο Α.Σαμαράς διέγραψε τον Θ.Λυμπερόπουλο

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τη διαγραφή του προέδρου του σωματείου των αυτοκινητιστών ταξί, Θύμιου Λυμπερόπουλου, από τη ΝΔ, ανακοίνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε κατά του διοικητή του ΙΚΑ. Τη διαγραφή του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου από τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε η αξιωματική αντιπολίτευση, με αιχμή τις δηλώσεις του κατά του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των τελωνειακών


Το Πρωτοδικείο Αθήνας έκρινε παράνομη την απεργία των τελωνειακών, κατά της οποίας προσέφυγε το υπουργείο Οικονομικών. Η συζήτηση της προσφυγής ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής χωρίς την νομική εκπροσώπηση των τελωνειακών, λόγω της απεργίας των δικηγορικών συλλόγων.

Γιορτή μελιού στη Θεσσαλονίκη με... 10.000 λουκουμάδες

Η φετινή γιορτή είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα διατροφής και στη διατροφική αξία των προϊόντων της μέλισσας Τα μυστικά του μελιού θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όσοι επισκεφθούν την τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Νέα Δημοκρατία: Όλες τους οι δηλώσεις, επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις μας

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας τους ισχυρισμούς των κ. Ρέππα και Μόσιαλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Χρειάστηκαν δύο υπουργοί και τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες για να απαντήσει η κυβέρνηση στις καταγγελίες μας για διόγκωση του σπάταλου κράτους, τις οποίες υιοθέτησαν και βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ.Όλες τους οι δηλώσεις, όμως, επιβεβαιώνουν ουσιαστικά τις αποκαλύψεις μας.

Πάμε για “κούρεμα” 60%…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το τελικό ύψος του «κουρέματος» που θα αποφασισθεί για το ελληνικό χρέος, προκειμένου να καταστεί αντικειμενικά βιώσιμο, και να απομακρυνθούν οι συστημικοί κίνδυνοι για την ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία, παραμένει ακόμη… καλά κρυμμένο μυστικό.

Πλαφόν στα καύσιμα από αύριο


Πλαφόν στα καύσιμα επιβάλλει το υπουργείο Ανάπτυξης για να αποφευχθούν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις, εν μέσω, μάλιστα, απεργιών στα τελωνεία της χώρας.  Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου, το υπουργείο επιβάλλεται ανώτατη τιμή καταναλωτή για κάθε τύπο καυσίμου, σε όλη τη χώρα, στη μέση τιμή ανά νομό της χθεσινής ημέρας.

Η εφεδρεία χτυπά τα υπουργικά γραφεία


Σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της μπορεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που εφαρμοστεί η εφεδρεία στα γραφεία υπουργών. Διαβάστε πόσους αποσπασμένους υπαλλήλους χρησιμοποιούν τα κορυφαία στελέχη

Βενιζέλος: Ζήτημα ημερών η συμφωνία με Ελβετία για καταθέσεις

Φέρνει λίστα με ονόματα φυσικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου
Δήλωναν εισόδημα κάτω των 1000 ευρώ, έστελναν εμβάσματα 100.000 στο εξωτερικό
Σε λίγες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Ελβετία για τις καταθέσεις Ελλήνων που βρίσκονται εκεί, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, από το βήμα της Βουλής. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2009, που έδωσαν οι τράπεζες στην κυβέρνηση, βγήκαν από τη χώρα 5,4 δισ. ευρώ, από 180.000 πολίτες, 542 εκ των οποίων δήλωναν εισοδήματα κάτω των 1000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία με την Ελβετία θα είναι στο ίδιο ύφος με αυτές που έχουν οι Ελβετοί με την Βρετανία και τη Γερμανία, για αυτό ο Ε. Βενιζέλος δηλώνει αισιόδοξος για την αποδοχή της από τις αρχές της χώρας.

Τους 700.000 πλησιάζουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ


Αυξημένος κατά 18,4% είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού για το φετινό Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2010. Συνολικά ανήλθαν στα 695.259 άτομα ενώ από αυτούς πάνω από ένας στους τρεις είναι μακροχρόνια άνεργος, δηλαδή είναι χωρίς δουλειά τουλάχιστον επί ένα χρόνο.

Γαλλία: Καθηγήτρια αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στους μαθητές της

Μια 44χρονη Γαλλίδα καθηγήτρια μαθηματικών αυτοπυρπολήθηκε στο προαύλιο γυμνασίου, στη Μπεζίερς της νότιας Γαλλίας αφού περιλούστηκε με βενζίνη. Επιβίωσε με εγκαύματα τρίτου βαθμού.  Συνάδελφοι της ήξεραν ότι υπέφερε από κατάθλιψη και έμοιαζε εξαιρετικά εύθραυστη, ενώ δεν τα πήγαινε καλά με μαθητές της και είχε εκφραστεί επιθετικά σε συγκέντρωση γονέων και κηδεμόνων την προηγούμενη μέρα.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Την πλήρη πρόταση της ΝΔ για το φορολογικό σύστημα της χώρας παρουσίασε χθες Πέμπτη ο αρμόδιος τομεάρχης Γιάννης Βρούτσης. Όπως επεσήμανε, σε μια στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση δεν υπάρχει, η οικονομία βυθίζεται περιμένοντας τις αποφάσεις των δανειστών, και ο κ. Βενιζέλος βάζει σε ρυθμό πολυβόλου νέους φόρους, η ΝΔ παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

H Eurogendfor ήρθε στην Ελλάδα;


Μία ολόκληρη Ταξιαρχία, αποτελούμενη από Γερμανούς και Ολλανδούς, με πολιτικά ρούχα και βαλιτσάκια με την ένδειξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor) μπήκε στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και μετακινήθηκε στη Λάρισα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- στρατοπέδευσε.
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε πως οι εν λόγω πληροφορίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατέληγε με την παρατήρηση πως «και η ανευθυνότητα έχει τα όρια της». 

Ο Μεντβέντεφ σπάει το “εμπάργκο” για τον Γιώργο

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Εφόσον η σημερινή αποκάλυψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή περί της επικείμενης επίσκεψης του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στην Αθήνα, για να έχει συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, προχωρήσει στη φάση της υλοποίησης, θα είναι η πρώτη στιγμή βαθέως… αναστεναγμού για την Κυβέρνηση.

Εξόρμηση στην Ηλεία πραγματοποίησε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος

Ο Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Νικολόπουλος βουλευτής Αχαΐας, με αφορμή την εξόρμηση του Τομέα στην Ηλεία προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ήρθαμε στην Ηλεία για να δούμε από κοντά τα προβλήματα του κόσμου της Εργασίας.Ήρθαμε για ν΄ ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των Παραγωγικών και Δημιουργικών φορέων της Περιοχής.

Συνεχίζει μόνος του…

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Βενιζέλος ήταν και πάλι εκεί. Ο Παπανδρέου όχι… Η νέα, σημερινή εμφάνιση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, ήρθε να επιτείνει τη… σύγχυση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, για τις ισορροπίες εξουσίας ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον άλλοτε αντίπαλό του για την ηγεσία, στην εσωκομματική μάχη του 2007.

Αλληλεγγύη στους 6.000 Παλαιστίνιους φυλακισμένους απεργούς πείνας, επιστολή ευρωβουλευτών της Αριστεράς στην κα. Ashton

 Συνυπογράφει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής

Επιστολή απέστειλαν στις 10 Οκτωβρίου 13 ευρωβουλευτές της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας. Με την επιστολή τους προς την κυρία Ashton, οι ευρωβουλευτές διαμαρτύρονται για την κατάσταση και τις συνθήκες κράτησης των 6.000 Παλαιστινίων κρατουμένων που κάνουν απεργία πείνας από τις 28 Σεπτεμβρίου.

Το G20 θα αποφασίσει για το ελληνικό “κούρεμα”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η εκτίμηση ότι η κρίση χρέους της Ελλάδας έχει εξελιχθεί σε δομική παθογένεια της ευρωζώνης, απειλώντας συνολικά την παγκόσμια οικονομία, είναι μια διαπίστωση χιλιοειπωμένη, ταυτόχρονα όμως και διαρκώς επιβεβαιούμενη.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ…

- Το 2008 το ΠΑΣΟΚ μέσα σε έξαρση λαϊκισμού και μηδενισμού ξεσήκωνε τους δημοτικούς υπαλλήλους να αποκλείουν τις χωματερές και να απεργούν από την αποκομιδή των σκουπιδιών…
- Χωρίς ντροπή ο τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης απαντούσε ότι το κόμμα του στηρίζει ανεπιφύλακτα τις κινητοποιήσεις των εργατών καθαριότητας γιατί αυτοί έχουν δίκιο και πρέπει να αμυνθούν απέναντι στην επίθεση που δέχεται το εισόδημα τους από την (τότε) κυβέρνηση!!!

“Φλερτ” ΣΚΑΪ με Καψή

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου εμφανίστηκε το πρωί ο Παντελής Καψής, πρώην διευθυντής των «Νέων» και του «Βήματος της Κυριακής», και τέως κορυφαίο διοικητικό στέλεχος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Αύριο 15 Οκτωβρίου όλος ο κόσμος μια πλατεία

Αύριο 15 Οκτωβρίου οι λαοί σε όλο τον κόσμο βγαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία , από την Αφρική ως την Ευρώπη ξεσηκωνόμαστε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να δείξουμε στους πολιτικούς και την παγκόσμια οικονομική ελίτ που υπηρετούν ότι εμείς οι λαοί θʼ αποφασίσουμε για το μέλλον μας.

Το ΠΑΣΟΚ “κατεβάζει ρολά”

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Το κλίμα που διαμορφώθηκε χθες στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την περαιτέρω επιδείνωση των συνεπειών από τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, το οποίο προωθεί η Κυβέρνηση για ψήφιση από τη Βουλή, δείχνει ότι το Κίνημα βρίσκεται στα πρόθυρα του… λουκέτου.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΘ

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση, κατά την προσφιλή της τακτική, διαρρέει το σχέδιο της πριν το ανακοινώσει προκειμένου να μετρήσει τις αντιδράσεις. Η συγκεκριμένη είναι πολύ κακή επιλογή. Το οικόπεδο της ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης δεν είναι ένα ακόμη ακίνητο του Δημοσίου που μπορεί να πωληθεί ή αξιοποιηθεί προκειμένου να εισπραχθούν χρήματα που θα διοχετευτούν στη μείωση του Δημοσίου Χρέος.

Ο Τρισέ “εκβιάζει” τη Μέρκελ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το βήμα των Financial Times επέλεξε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ για να στείλει το μάλλον πιο ηχηρό μήνυμά του προς το Βερολίνο και την Άνγκελα Μέρκελ, αναφορικά με την πολιτική διαχείριση του ελληνικού χρέους.

Δράσεις του του Νίκου Χουντή ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

Ενημερωτικό σημείωμα τεύχος 7ο   κοινοβουλευτική δράση από 1 Ιουλίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2011  Περισσσότερα πατήστε εδώ      www.chountis.gr

Αν το μάνατζμεντ ήταν κακό, ποιοι ήσαν οι μάνατζερς;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το καινούργιο πρωθυπουργικό εφεύρημα, δια του οποίου καταβάλλεται προσπάθεια να εξηγηθούν οι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα βρίσκεται στα σημερινά χάλια, είναι πως η χώρα μας είναι καλή, χρυσή και άγια, αλλά υπήρχε κακοδιαχείριση, κακό μάνατζμεντ. Το είπε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στους Γερμανούς βιομηχάνους, το επανέλαβε και μετά τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με διάφορους Ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς ζητιάνευε για την έκτη δόση και (δεν) ενημερωνόταν για τα σχέδιά τους σχετικά με το ύψος του «κουρέματος» - και επομένως για το πότε μας έχουν προγραμματίσει να χρεοκοπήσουμε για τα καλά.

Χωρίς γιατρούς και δικηγόρους η χώρα


Από Δευτέρα απεργούν και οι ναυτεργάτες

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν προχωρήσει οι γιατροί του ΙΚΑ, αντιδρώντας στην κατάργηση οργανικών θέσεων και το καθεστώς εφεδρείας. Οι γιατροί έχουν εξαγγείλει για όλη την ερχόμενη εβδομάδα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενώ τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Παράλληλα οι δικηγόροι έχουν κατέβει σε πανελλαδική αποχή μέχρι και την Τετάρτη 19 του μηνός ενώ οι λιμενεργάτες έχουν εξαγγείλει 3ήμερη απεργία η οποία θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα.

«Αντί για θεωρίες, να συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχων στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων…»

«Ουδέν μεμπτόν» κατά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Μπεγλίτη, με βάση τα στοιχεία που ο ίδιος έχει στην διάθεσή του, σχετικά με την ποιότητα καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε στον βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκο Ι. Νικολόπουλο. Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς κάθε αρμόδιο και συναρμόδιο Υπουργείο μετά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Γ. Σούρλα σχετικά με εκτεταμένη νοθεία καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις, ωστόσο τα στοιχεία που έχει αντλήσει μέχρι τώρα είναι ελάχιστα.