Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

"Όποιος απεργεί, δεν θα πληρώνεται"


Διακοπή μισθοδοσίας για απεργούς και καταληψίες στον τομέα της καθαριότητας ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Σε ιδιώτες η αποκομιδή. Προανήγγειλε άνοιγμα των ΧΥΤΑ με τη συνδρομή της αστυνομίας. Δεν υποχωρούν οι εργαζόμενοι

Στηρίξτε τα «Εμβόλιμα Νέα» και τα «Σιδηροδρομικά Νέα» κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις, είναι θέμα βιωσιμότητας των ιστοσελίδων μας

Λιποθυμούν παιδιά στα σχολεία λόγω ασιτίας

Σοκ έχουν προκαλέσει τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της Αθήνας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.

Οι εκλογές της μεγάλης ανατροπής θα έλθουν, ο κόσμος να χαλάσει!..

Μια σπίθα και τότε, αλίμονο στην κυβέρνηση της συμφοράς…
άρθρο του Χρήστου Πασαλάρη
ΝΑ ΤΗ, ΛΟΙΠΟΝ, η χαοτική ανατροπή που μας ήλθε βαδίζοντας, προχωρεί καλπάζοντας. Τώρα πια, η παραμικρή σπίθα αρκεί για να προκαλέσει τη μεγάλη έκρηξη. Ολοι το φοβούνται, όλοι το περιμένουν. Ολοι, εκτός του μοιραίου πρωθυπουργού που δεν αφουγκράζεται τα μπουμπουνητά, όπως (το ξαναθυμίζω) δεν τα άκουγε και εκείνος ο έρμος βασιλιάς Λουδοβίκος της Γαλλικής Επανάστασης, που έγραψε στο ημερολόγιό του: «14 Ιουλίου 1789: Rien», ενώ την ίδια μέρα ο λαός του Παρισιού γκρέμιζε τη Βαστίλη!..

ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Από μισθούς και συντάξεις θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά

Σε δόσεις και μεσω παρακράτησης φόρου θα γίνει η είσπραξη της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης από το 2012, με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος."Τώρα αυτό θα εισπράττεται σταδιακά μέσα από την παρακράτηση του φόρου. Και αυτό, όμως, δεν συνιστά καμία περαιτέρω επιβάρυνση, είναι τα ποσά τα οποία έχουν ψηφισθεί και ισχύουν, απλώς είναι η τεχνική μέθοδος της μηνιαίας καταβολής του ποσού", είπε ο κ. Βενιζέλος.

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Με μειώσεις μισθών, συντάξεων, μαζική ανεργία και φορο-επιδρομή με τα φορολογικά χαράτσια και το φόρο ακινήτων στους λογαριασμούς ρεύματος εκατομμύρια νοικοκυριά θα μείνουν χωρίς ρεύμα, αφού αν δεν πληρωθεί το χαράτσι θα κόβεται η παροχή ρεύματος.

Μετρό: Η βυζαντινή Θεσσαλονίκη αποκαλύπτεται

Πολλές πληροφορίες για τη βυζαντινή Θεσσαλονίκη αποκαλύπτει η έρευνα στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό
Η καρδιά της βυζαντινής Θεσσαλονίκης έμεινε η ίδια σχεδόν μέχρι τις μέρες μας. Η Μέση Οδός, βασικός άξονας της πόλης βόρεια της σημερινής οδού Εγνατία, με τα εργαστήρια, τις κατοικίες, τα κοινωφελή έργα, άλλαξε ελάχιστα σε μορφή και ρυμοτομία από τον 11ο αιώνα μέχρι και το 19ο.

Η ΝΔ… πρόλαβε την Κυβέρνηση στις ΗΠΑ


REPORTER
Την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα τις ΗΠΑ, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι εκεί. Η Νέα Δημοκρατία δείχνει μεγάλη διεθνή κινητικότητα το τελευταίο διάστημα, καθώς προ είκοσι ημερών ήταν παρούσα στη Μόσχα, δια του Αντιπροέδρου της, στο Συνέδριο του Κόμματος «Ενωμένη Ρωσία». Εκεί, όπου «γράφτηκε ιστορία» με την ανακοίνωση της επιστροφής του Βλαντιμίρ Πούτιν στη θέση του (υποψηφίου) Προέδρου.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να… διώξει την Κυβέρνηση

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Τις τελευταίες ημέρες, κορυφώνεται σε επίπεδο πολιτικού παρασκηνίου, μια μάχη χαρακωμάτων, που αφορά το παρόν και το μέλλον της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να… απαλλαγεί από την Κυβέρνηση.

Η Σεγκολέν… έκανε πέτρα την καρδιά της

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μια κυρία που δεν δίστασε να κλάψει, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κάνοντας θρύψαλα τη δημόσια εικόνα την οποία με προσεκτικά βήματα είχε φιλοτεχνήσει επί σειρά ετών, προφανώς και δεν θα είχε κανένα «κράτημα» να προχωρήσει και στο να κάνει… πέτρα την καρδιά της.

Αλλάζει και πάλι ο καιρός από αύριο με Βροχές και καταιγίδες

Χαλάει από την Παρασκευή ξανά ο καιρός. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια, που όμως όμως σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το βράδυ θα πέσουν και χιόνια στα ορεινά.Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειανατολική 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Βροχερός θα είναι ο καιρός έως και τη Δευτέρα, ενώ αναμένεται βελτίωση την Τρίτη.

Φεύγει δεν φεύγει ο Θ.Ρομπόπουλος

Έντονα κυκλοφόρησε πριν από λίγο η φήμη ότι ο Θ.Ρομπόπουλος παραιτείται από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού αν και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης το "σκέφτεται" εν τούτοις δεν το έχει αποφασίσει.

Είχαν ρημάξει τον ΟΣΕ

Δεν πάει που δεν πάει καλά ο ΟΣΕ λόγω της κρίσης, τον είχαν ρημάξει και πέντε Ρουμάνοι οι οποίοι δεν είχαν αφήσει ούτε ένα καλώδιο. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και επιχειρησιακό σχεδιασμό, εντόπισαν και ακινητοποίησαν στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στη Θήβα, αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις από τους πέντε δράστες.

"Σε ασφυξία η Δ.Ε.Θ. και ο πνεύμονας πρασίνου στην καρδιά της πόλης"

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και τέως Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ.Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρεται σε λίστα ακινήτων του ελληνικού δημοσίου προς αξιοποίηση, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η έκταση της Δ.Ε.Θ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Η Χίλαρι εγκαταλείπει την πολιτική


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στην περίπτωση που ο Μπαράκ Ομπάμα και το Δημοκρατικό Κόμμα καταφέρουν να κρατήσουν τον Λευκό Οίκο, ανανεώνοντας για άλλα τέσσερα χρόνια την παρουσία τους στην κορυφή της Ουάσινγκτον, μετά δηλαδή τις προεδρικές εκλογές του 2012, θεωρείται περίπου βέβαιο ότι η Χίλαρι Κλίντον θα είναι και πάλι η επικεφαλής του State Department.

Μοναξιά στην αρένα με τα θηρία, μέχρι να έλθει ο… Μόσκοβος!

Χωρίς δελφίνο στις Βρυξέλλες
Σοφία Βούλτεψη
Ο «πονηρός» τρόπος με τον οποίο ο πρωθυπουργός εισήγαγε χθες στο υπουργικό συμβούλιο το θέμα του επικείμενου νέου κουρέματος («διαπραγματευόμαστε με κάθε τρόπο για να ελαφρύνουμε το χρέος»), αποδεικνύει ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει και σήμερα ο κ. Παπανδρέου πηγαίνει στις Βρυξέλλες για να βάλει την υπογραφή του.

Η ώρα της αλήθειας για τοκογλύφους και τα όργανά τους έρχεται..

Αμερικανοί και Βρετανοί θα πληρώσουν 25-30 δις δολ.για την κερδοσκοπία που έστησαν.Μεγάλοι υπεύθυνοι και έλληνες -στελέχη τους που ήξεραν και τώρα παριστάνουν τους..αντιστασιακούς
Στο παρελθόν η J P Morgan, Goldman Sachs, Citigroup, Morgan Stanley και λιγότερο η Bank of America Merrill Lynch από τις ΗΠΑ και από την Μ Βρετανία η Barclays, η RBS είχαν εκδώσει CDS και διακινήσει με βασικό στόχο να πριμοδοτήσουν τα hedge funds τα οποία ήθελαν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της ελληνικής οικονομίας.

Τροπολογία για παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς


Αναστολή κλαδικών έως το 2014

«Έχουμε πει ότι για τις εισηγμένες στο ΧΑ εταιρείες του Β' κεφαλαίου του νόμου περί ΔΕΚΟ, οι οποίες ανήκουν κατά πλειοψηφία στο ελληνικό δημόσιο και των οποίων τη διοίκηση ασκεί το ελληνικό Δημόσιο, η μείωση είναι στο επίπεδο του 65% των αποδοχών της 31/12/2009», σημείωσε ο κ.Βενιζέλος.

Η BlackRock Solution «κριτής» ενδεχόμενης «ένταξης» των ελληνικών τραπεζών στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας;


Απάντηση του Όλι Ρέν στον Νίκο Χουντή.

Την ενδεχόμενη προσφυγή των ελληνικών τραπεζών στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ν.3864/2010) περιγράφει ο Όλι Ρέν για να εξηγήσει γιατί αμέσως μετά τα πανευρωπαϊκά stress-tests, η Τράπεζα της Ελλάδας ανέθεσε στην BlackRock να ξαναελέγξει τις ελληνικές τράπεζες. Ο Επίτροπος τονίζει ταυτόχρονα ότι εφόσον συντρέξουν λόγοι, θα ενισχυθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, «με τον ίδιο τρόπο όπως το ιρλανδικό τραπεζικό σύστημα ανέκτησε μέρος της εμπιστοσύνης μετά από παρόμοια διαδικασία στην Ιρλανδία» !!!

Πως φτάσαμε στην κρίση. Και πως μπορούμε να βγούμε…

STATESMEN
Η κατάσταση σήμερα. Γιατί απέτυχε η πολιτική της Κυβέρνησης.  Ποια λάθη έγιναν. Οι ευθύνες της τρόικα. Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα άμεσα.
Το Statesmen, ζήτησε από επιστημονικούς συνεργάτες του, να ετοιμασθεί μια παρουσίαση των λόγων που οδήγησαν την Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια, σε βαθιά παρατεταμένη ύφεση και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν άμεσα. Η παρουσίαση περιορίζεται μόνο στα δύο τελευταία χρόνια, όπου η Ελλάδα κατρακύλησε, με πρωτοφανή ταχύτητα, προκαλώντας το τελικό αδιέξοδο. Χωρίς να παραβλέπονται και οι διαχρονικές ευθύνες, πρώτα απ΄ όλα των κυβερνήσεων και των θεσμών, αλλά και του συνδικαλισμού, των παραγωγικών και επαγγελματικών τάξεων, και όχι μόνο από το 1981 μέχρι σήμερα.

Το ιστορικό “κοτέτσι” της Ευρώπης

STATESMEN
Αν η Αθήνα έχει σήμερα ακόμη κάποια ομορφιά, την οφείλει στη Δημαρχία του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Τα πολυσυζητημένα κάγκελα, συνεχίζουν να ομορφαίνουν την Αθήνα, όταν δεν είναι κατεστραμμένα και άβαφα, και προσφέρουν προστασία στους πεζούς.

Το ΠΑΣΟΚ “παρκάρει” ψηφοφόρους

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Τα κοινά μηνύματα που εκπέμπουν οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων, οδηγούν σε εύγλωττα συμπεράσματα για τις πολιτικές εξελίξεις που ανοίγονται στον κοντινό ορίζοντα.Μετά από δυο χρόνια παραμονής στην εξουσία, και έχοντας υποστεί μια πρωτοφανή φθορά, που κατάφερε να διεισδύσει στο μαλακό υπογάστριο της ιστορικής κοινωνικής βάσης του, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να επιστρέψει στα κοινοβουλευτικά έδρανα της Αντιπολίτευσης.

Νίκος Χουντής : «Οι οικονομικοί εθνικισμοί της Γερμανίας και της Γαλλίας θέτουν σε κίνδυνο την ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή συνοχή»

«Το ευρώ είναι ανάπηρο , έχει κουσούρια και δεν μπορεί να λειτουργήσει»
Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στον Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM» (κ. Παύλο Τσίμα).
Π.Τσίμας : Που βλέπετε κύριε Χουντή να οδηγείται η συζήτηση σε ότι αφορά το ελληνικό χρέος, θα καταλήξει σύντομα, μέχρι τέλος του μήνα και που θα καταλήξει;

Που θα σταματήσει η Αριστερά;


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
«Έρχονται οι κόκκινοι», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος μιας βιαστικής ανάγνωσης της δημοσκόπησης της V-PRC, την οποία δημοσιεύουν τα «Επίκαιρα», καθώς αθροιστικά οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς φτάνουν σε ύψη που το πολιτικό σύστημα είχε να γνωρίσει πολύ πριν τη Μεταπολίτευση.

Η Κυβέρνηση απειλεί τους δημοσιογράφους

REPORTER
Σάλο έχει προκαλέσει η τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία στέλνει τους επαγγελματίες δημοσιογράφους των δημόσιων ΜΜΕ στο… ΙΚΑ και δεν τους εξαιρεί από τη λίστα των προς μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων. Ήδη, η ΕΣΗΕΑ αντέδρασε και όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ κ.α.) ξεκίνησαν από το πρωί 48ωρη απεργία. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής:

Η Ελλάδα χρειάζεται “δημιουργικό γκρέμισμα”


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Η Ελλάδα είναι ένα μπάχαλο. Τα σκουπίδια πλημμυρίζουν τους δρόμους, οι λαθρομετανάστες εξελίσσονται σε εγκληματίες, οι μαφιόζοι σκορπούν τον τρόμο ανατινάζοντας μαγαζιά, και οι απεργίες έχουν παραλύσει τα πάντα. Η χώρα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι ανοιχτό στις ορέξεις των συμμοριών, ενώ την ίδια στιγμή το κράτος εμφανίζεται αδύναμο να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα. Η ανασφάλεια των πολιτών συνδυασμένη με το αίσθημα του φόβου, σε συνθήκες μάλιστα κάθε άλλο παρά ομαλές λόγω της οικονομικής κρίσης, δημιουργούν ένα άκρως ανησυχητικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία.

Η οικονομική κρίση αλλάζει τον πολιτικό χάρτη

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ
Σε μια από τις πρόσφατες συνεντεύξεις του ο Ζακ Ντελόρ, άλλοτε Πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε μεταξύ άλλων : “Δεν πρόκειται μόνο για οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη αλλά και για έλλειψη πολιτικής στην ΕΕ”. Ένας άλλος γνωστός τεχνοκράτης και πολιτικός είπε συμπληρώνοντας τα λόγια του Γάλλου: ” Οικονομική κρίση “ναι”. Αλλά και απουσία πολιτικού ηγέτη ικανού να αναλάβει το βάρος μιας τόσο μεγάλης διαχείρισης, όπως είναι η ευρωπαϊκή κρίση ολόκληρου του συστήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα κράτη μέλη”.

Ξεκινήστε τον πόλεμο χωρίς τη γενιά σας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά είμαι υποχρεωμένη να διαφωνήσω για άλλη μια φορά με τον υπουργό των Οικονομικών. «Πόσους πολέμους θα κάνει η γενιά μου;», αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος. Και συνέχισε διερωτώμενος: «Θα απουσιάσω από τον πόλεμο της γενιάς μου για να βάλω τα προσόντα μου στον τόκο;». Δήλωσε δε απόλυτα βέβαιος πως αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς του. Αν αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας, όπως ισχυρίστηκε στη συνέντευξή του στον Γιάννη Πρετεντέρη, τότε είναι ένας πολύ ντροπιαστικός πόλεμος.

Επιτέθηκαν στον δήμαρχο Συκεών Νεάπολης Σ.Δανιηλίδη

Εργαζόμενοι της ΠΟΕ ΟΤΑ που εισέβαλλαν στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.  Χτύπησαν κι άλλους δημάρχους. Θύμα επίθεσης από εργαζόμενους της ΠΟΕ ΟΤΑ έπεσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Συκεών Νεάπολης Σ.Δανιηλίδης.

Περιοδεία του κ. Νικολόπουλου στην Ηλεία

Ο Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Νικολόπουλος βουλευτής Αχαΐας , με αφορμή την εξόρμηση του Τομέα στην Ηλεία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
« Ο Τομέας Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα, τα Χανιά, τα Τρίκαλα, το Βόλο, τις Σέρρες, τη Δράμα, την Καστοριά, τη Μεσσηνία στο πλαίσιο των εξορμήσεων με Κεντρικό Σύνθημα «Θα πάμε παντού» πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ηλεία την Παρασκευή 14-10-2011.

Από αύριο αρχίζουν τη 10ήμερη απεργία τους οι τελωνειακοί

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΜΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ • 14-24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΥΠΑΘΗ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑ ΖΩΑ • ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ • ΤΡΕΙΣ 48ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ \
Απεργιακή πρεμιέρα από αύριο για τους τελωνειακούς, μετά την επίσπευση της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να μπλοκάρει την αγορά κυρίως ελλείψει καυσίμων.
Ακόμη και από το Σαββατοκύριακο εκφράζονται φόβοι πως θα φανούν οι επιπτώσεις της απεργίας των τελωνειακών στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΠ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

Αντίθετη στις καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών δηλώνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εκπρόσωποι της οποίας παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου τις προτάσεις της παράταξης για τη συμμετοχή τω ν φοιτητών σε συλλογικά όργανα των πανεπιστημίων…

Θησαυρός στην κυπριακή ΑΟΖ

Αναθεωρούνται προς το καλύτερο οι εκτιμήσεις για το κοίτασμα φυσικού αερίου στο "οικόπεδο 12" της κυπριακής ΑΟΖ. Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία. Πυρά Ταλάτ για την τακτική που ακολουθεί η Τουρκία

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΒΟΛΟΥ

Με πρωτοβουλία των εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση  για τη συγκρότηση πλατιάς απεργιακής επιτροπής προκειμένου να οργανωθεί με αποτελεσματικότητα ο απεργιακός αγώνας ενάντια στη κυβέρνηση και τη τρόικα με έμφαση τις γενικές απεργίες της επόμενης εβδομάδας.

Η εξαπάτηση του λαού είναι τιμωρητέα, με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή!

Γράφει ο Βασ. Αθ. Κόκκινος
 Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατάει εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή. Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον Ελληνικό λαό προεκλογικώς κατά την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το Κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" (www.denplironodenplirono.com), ως αναπόσπαστο κομμάτι του εργατικού λαϊκού Κινήματος, και σάρκα από τη σάρκα των αγωνιζόμενων αυτής της κοινωνίας, στηρίζει και συμμετέχει με δεκάδες μέλη του, στην Κατάληψη του Μηχανογραφικού της ΔΕΗ από τους εργαζόμενους.