Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Το κίνημα "Καταλαμβάνουν Wall Street" εξαπλώνεται πέρα απο την Νέα Υόρκη

Είναι τώρα τρεις εβδομάδες από τότε που το κίνημα  «Καταλαμβάνουν Wall Street" ξεκίνησε διαμαρτυρίες  στο οικονομικό κέντρο της Νέας Υόρκης, και η κίνηση έχει αυξηθεί, εξαπλώνεται και σε άλλες πόλεις. Διαδηλωτές στις  ΗΠΑ έχουν οργανώσει πορείες, συλλαλητήρια,  στη Βοστώνη στο Boise, Λος Άντζελες στη Νέα Ορλεάνη, στο Σιάτλ στην Τάμπα.

Ανθισμένη Βανιλιά καταμεσής του φθινοπώρου


Έκπληκτος κάτοικος της Νυμφόπετρας είδε στον κήπο του ανθισμένη βανιλιά στα μέσα Οκτωβρίου και αναρωτήθηκε όπως ήταν φυσικό τι μπορεί να σημαίνει αυτό το γεγονός και τι προμήνυμα να φέρνει. Μήπως θα έχουμε ήπιο χειμώνα που όλοι ευχόμαστε η ο καιρός άλλαξε και τα δένδρα τρελάθηκαν; Ποιος ξέρει.. Δείτε το Βίντεο

Τρόικα: Πιθανόν να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα το 2013

Πιθανότατα στις αρχές Νοεμβρίου η έκτη δόση
Το κλιμάκιο στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η περαιτέρω μείωση του ελλείμματος με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο και να δημιουργηθούν οι όροι που θα επιτρέψουν την ανάκαμψη, είναι απαραίτητο οι ελληνικές αρχές να επιμείνουν περισσότερο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και την οικονομία γενικότερα.

Νέα Δημοκρατία: Η κα Β. Παπανδρέου, αναγνωρίζει το πρόβλημα και ζητά την κατάργησή τους!

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάποτε πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία! Η κυβέρνηση Παπανδρέου υπόσχεται προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μειώσει το κράτος. Την ίδια στιγμή, το μεγαλώνει. Μεθοδεύει απολύσεις και ταυτόχρονα κάνει προσλήψεις.

Γεωργία-Ελλάδα 1-2

Με γκολ των Φωτάκη και Χαριστέα η Ελλάδα έκανε την ανατροπή και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα τελικά του EURO 2012, επικρατώντας με 2-1 της Γεωργίας. Η Εθνική μας ομάδα μπορεί να μην έπιασε σπουδαία απόδοση, αλλά πήρε αυτό που ήθελε στην Γεωργία και επιστρέφει στην Ελλάδα με το εισιτήριο της τελικής φάσης του EURO 2012 που θα γίνει σε Πολωνία και Ουκρανία στις αποσκευές της.

Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

Την αναστολή της απεργίας τους αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ. Η απόφαση ελήφθη καθώς σύμφωνα με το Σωματείο των εργαζομένων η Σύμβαση Εργασίας που καθορίζει τους όρους αμοιβών και εργασίας συνεχίζει να ισχύει έτσι όπως έχει συμφωνηθεί, αφού το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης εξαιρεί τα ΕΛΠΕ.

Κλήσεις σε επτά πρώην στελέχη του ΟΤΕ


Οι πρώτες κλήσεις σε απολογία για την υπόθεση της Siemens, έφυγαν από το γραφείο των τριών ανακριτών της μεγάλης υπόθεσης. Καλούνται επτά πρώην στελέχη του ΟΤΕ με "ύποπτες" τραπεζικές καταθέσεις.

Ιός γίγαντας εντοπίστηκε ανοικτά της Χιλής

Επιστήμονες ανακάλυψαν σε νερό που εξέτασαν, ανοικτά της Χιλής τον μεγαλύτερο σε μέγεθος ιο, που έχει μέχρι σήμερα εντοπιστεί. Ο Megavirus chilensis είναι 10 με 20 φορές μεγαλύτερος από τον μέσο ιό, έχοντας μέγεθος 0,7 micrometres (χιλιοστά του χιλιοστού) τέτοιο ώστε να μπορείς να τον δεις χωρίς ηλεκτρονικό μικροσκόπιο αλλά με ένα απλό. Οι επιστήμονες εικάζουν ότι προσβάλει αμοιβάδες και έχει τριχοειδή δομή, από λεπτές ίνες.

Αν τολμάτε, ρίξτε την κυβέρνηση


"Πόλεμος" για το ζήτημα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Για "εργοδότες-κουκουλοφόρους" μίλησε ο Χ. Πρωτόπαπας. Νέο χτύπημα από τη Β. Παπανδρέου. Τι απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Αποδοκίμασαν Κουκουλόπουλο και Κασαπίδη


Έντονα αποδοκιμάστηκαν στην Κοζάνη ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδη. Δείτε το βίντεο
Για την παρέλαση ξεκίνησαν για να παραστούν, την έντονη αποδοκιμασία πολιτών της Κοζάνης συνάντησαν. Ο λόγος για τον υφυπουργό Εσωτερικών, Πάρι Κουκουλόπουλο και το βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κασαπίδη.

Ποιοι είναι οι ληστές με τα καλάσνικοφ


Τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση και τις έρευνες καθώς και τις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τις ληστείες με τα καλάσνικοφ δημοσίευσε την Τρίτη η ΕΛΑΣ
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες των ληστών με τα καλάσνικοφ. Η εξάρθρωση της σπείρας ήταν το αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Ουρανοξύστης σε σχήμα Παγκοσμίου Κυπέλλου

Σύμβολο ανάπτυξης και ευημερίας το χωριό Χουαξί στην Κίνα. Τελευταίο του "απόκτημα" ένας ουρανοξύστης ύψους 328 μέτρων .

Οι Αγανακτισμένοι πρωταγωνιστές σε σποτ της Αργεντινής


Οι Έλληνες χρησιμοποιούν την περίπτωση χρεοκοπίας της Αργεντινής το 2001 ως παράδειγμα προς αποφυγήν, ενώ τώρα, φαίνεται πως ήρθε η σειρά της Αργεντινής, να κάνει το ίδιο με την ελληνική "περίπτωση"

ΕΛΛΑΔΑ, Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος
ΕΛΛΑΔΑ, Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ: Συνέντευξη σε πέντε βίντεο, σχετικά με τη χρεοκοπία, τις τράπεζες, το ΔΝΤ, την Ευρωζώνη, το δημόσιο χρέος, τις ευθύνες των κυβερνήσεων, την παγίδα της διαγραφής χρεών, τη Γερμανία, τη στάση πληρωμών, τη δραχμή και τη φοροδιαφυγή των πολυεθνικών
Είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς θετικές προοπτικές, όσον αφορά το μέλλον μίας χώρας, στην οποία η κυβέρνηση ενοχοποιεί τους Πολίτες της για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, προσπαθώντας να τους επιρρίψει όλες τις ευθύνες της χρεοκοπίας και χωρίς να τους προσφέρει την ελάχιστη ανταποδοτικότητα (παιδεία, υγεία κλπ.) στους φόρους τους - ενώ όλοι σχεδόν οι Πολίτες κατηγορούν την κυβέρνηση, σύσσωμη την Πολιτική καλύτερα, διαδηλώνοντας στους δρόμους με συνθήματα όπως: «κλέφτες και απατεώνες».

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας σε οργανωτική σύσκεψη

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας μετά τις πετυχημένες παρεμβάσεις της για τα φορολογικά χαράτσια στις λαϊκές του Βόλου το περασμένο Σάββατο, καλεί σε οργανωτική σύσκεψη στην εβδομαδιαία συνάντησή της, Τετάρτη, 12/10, 6.30μμ στο ΧΩΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ,Ιωλκού 33, Βόλος.

Συνάντηση για το ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο


Συνάντηση είχε σήμερα με τους τ. Γενικούς Διευθυντές ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος στην αίθουσα συνεδριάσεων του μεγάρου της Βουλής.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το Ενιαίο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο.
Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος αφού άκουσε προσεκτικά την κριτική και τις παρατηρήσεις των έμπειρων και καταξιωμένων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και αφού έλαβε υπ’ όψιν και τα γραπτά υπομνήματα του Δ.Σ. του Συλλόγου τους, τοποθετήθηκε λέγοντας: «Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση σχεδίαζε το «νέο μισθολόγιο» των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ας μην ξεχνούμε ότι αποτέλεσε προγραμματική της δέσμευση.

Ο Τρισέ προβλέπει κατάρρευση

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ προήδρευσε για τελευταία φορά μιας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς από την 1η Νοεμβρίου, στη θέση του και στα… προβλήματά του θα βρίσκεται ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι.

Το “Stratfor” θεωρεί ότι χρεοκοπήσαμε


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η παρεμβατική δυνατότητα των Ηνωμένων Πολιτειών σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά και σε πείσμα μιας οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, με την κατάρρευση της Lehman Brothers, τον Σεπτέμβριο του 2008, παραμένει αναλλοίωτη, και προφανώς μια από τις σταθερές σύμφωνα με τις οποίες οφείλει κάποιος να «διαβάζει» τις εξελίξεις. Και να προσπαθεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί.

Το Συμβούλιο Αρχηγών… αναβάλλεται

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αλλά και λίγο νωρίτερα, ξεκίνησε μια έρπουσα και διαρκώς αυξανόμενη φημολογία, περί του ενδεχομένου να ζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου από τον Κάρολο Παπούλια τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Προκειμένου να τους ενημερώσει για τα νέα δεδομένα τα οποία προκύπτουν γύρω από το θέμα της οικονομίας, και την ίδια στιγμή να διερευνήσει τις προοπτικές ευρύτερης συνεννόησης.

Γιατί δεν ρίχνει την Κυβέρνηση;

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ο Μίμης Ανδρουλάκης αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση δημοσίου προσώπου. Όχι απλώς και μόνο πολιτικού, καθώς επί σειρά ετών βρίσκεται στην επικαιρότητα, με τις «παρένθετες» ιδιότητες του συγγραφέα και του δημοσιογράφου. Πάντοτε όμως με το θάρρος της γνώμης του, και με έναν λόγο που ανατροφοδοτεί… θύλακες αντίστασης.

Το κούρεμα οδηγεί σε απώλεια της Δεδηλωμένης

Ανοιχτή διαφωνία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Σοφία Βούλτεψη

Ακυβέρνητο καράβι που πηγαίνει κατευθείαν στα βράχια είναι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να προτείνει και να θέσει σε εφαρμογή ένα αξιόπιστο πρόγραμμα διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, χωρίς να μπαίνουν κόκκινες γραμμές στους δανειστές, χωρίς να γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι η γνώμη της ελληνική κυβέρνησης για το επερχόμενο «ριζικό κούρεμα».

Σε μια από τις πιο δύσκολες ιστορικά στιγμές της, η χώρα δεν διαθέτει κανενός είδους ηγεσία. Και για πρώτη ίσως φορά δεν διαφαίνεται κάτι στον ορίζοντα.

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού


Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού δέχεται σφοδρή επίθεση από το Υπουργείο Υγείας με μείωση σχεδόν 60% στον προϋπολογισμό του 2011, ενώ νωρίτερα είχαμε ειδοποιηθεί ότι και το 10% του προσωπικού μας (είμαστε 56 εργαζόμενοι) θα μπει σε εργασιακή εφεδρεία. Πρακτικά, τα μέτρα αυτά καταργούν το έργο του ΙΥΠ και στερούν τα παιδιά που γεννιούνται στον ελλαδικό χώρο από μια σειρά αναγκαίων και μοναδικών υπηρεσιών υγείας.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι
Στη σύσκεψη των νοσοκομειακών επιτροπών της ΕΝΙΘ που έγινε χτες συμμετείχαν συνάδελφοι από το Ιπποκράτειο, το ΑΧΕΠΑ, το Γεννηματάς, το Παπανικολάου, το Παπαγεωργίου και το Λοιμωδών, ενώ έγινε ενημέρωση και για τις κινητοποιήσεις στο ΨΝΘ. Αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στη συγκέντρωση των σωματείων της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 13/10, 12μ στις ΔΥΠΕ με στάση εργασίας (11πμ με 3μμ).  Επίσης συμφωνήθηκε η συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε νοσοκομείο με τη συμετοχή των νοσοκομειακών επιτροπών, γιατρών και υπόλοιπων εργαζόμενων

• Ν. Χουντής: Γιατί η χρηματοδότηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων από τις Ελληνικές Τράπεζες είναι αναντίστοιχη της βοήθειας που λαμβάνουν;


 Όλι Ρέν:  «Κύριος στόχος πρέπει να είναι η κεφαλαιακή επάρκεια και η βιωσιμότητα των ελληνικών τραπεζών»
«Η συνεχής διάβρωση της καταθετικής βάσης» και «η έλλειψη πρόσβασης στις αγορές» οι βασικές αιτίες.
Ανησυχίες για την κεφαλαιακή επάρκεια και τη βιωσιμότητα των ελληνικών τραπεζών εκφράζει ο Όλι Ρέν, με αφορμή ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή για τις «ανεπαρκείς» χρηματοδοτήσεις των ελληνικών τραπεζών σε Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.

«Κούρεμα» και αναχρηματοδοτήσεις δανείων προς όφελος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Η παρατεταμένη ύφεση, η ανεργία, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η ακρίβεια και η αυξημένη φορολογία είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που συρρικνώνουν το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη χιλιάδων νοικοκυριών, ανατρέποντας διαρκώς τον οικογενειακό προϋπολογισμό και προγραμματισμό, και διαμορφώνουν συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας αλλά και αδυναμίας να ανταποκριθούν με επάρκεια στις τραπεζικές υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει σύμφωνα με δεδομένα προηγούμενων εποχών.

Ο Μπάιντεν έρχεται για τις εκλογές

                                                                          ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το… χρονολόγιο των σημαντικών γεγονότων που ανοίγεται μπροστά μας, πιθανόν και να μπορέσει να διακρίνει στον – όχι και τόσο μακρινό – ορίζοντα την προοπτική διενέργειας πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, πριν το τέλος του 2011.Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου. Η Σύνοδος του G20 στις 3-4 Νοεμβρίου.

ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

«Ακριβώς ό,τι… δεν χρειάζεται η χώρα!»
Τη βεβαιότητα πως το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση και το οποίο αφορά τα νέα φορολογικά μέτρα και παράλληλα, ρυθμίσεις για τη δημόσια διοίκηση (ενιαίο μισθολόγιο, βαθμολόγιο, κλπ), είναι αντίθετο με την προσπάθεια εξόδου της χώρας από τη κρίση, και ως εκ τούτου αναποτελεσματικό, διατύπωσε ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στην έκτακτη ολομέλεια του Τομέα Εργασίας του κόμματος.

Ο Γιώργος ενημερώνει τους… δελφίνους

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να κατευνάσει τα πάθη στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, προχωρώντας σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με βουλευτές του Κινήματος. Τους ζήτησε να τον στηρίξουν. Να «βάλουν πλάτη» για την τελευταία προσπάθεια της Κυβέρνησής του να αντέξει.

Ειδικό αφιέρωμα: “Αυτοκίνητο και Ελληνική Γλώσσα προλογίζει ο Κώστας Καββαθάς

Όροι αυτοκίνησης
γράφει ο Κώστας Καββαθάς
Όσοι σκέπτονται, «ψάχνονται» και προβληματίζονται με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα που ανθεί φαιδρά η πορτοκαλέα γνωρίζουν ότι η σχέση του μέσου Έλληνα με την τεχνολογία είναι, επιεικώς, προβληματική. Χιλιάδες τα παραδείγματα αλλά, από το πιο χαρακτηριστικά συναντώνται στο χώρο του επιβατικού ή «γιωταχί» και του επαγγελματικού (φορτηγό, κλούβα, νταλίκα κλπ).

Προλαβαίνουμε να το… βάλουμε στα πόδια;

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Είπα και εγώ να πάω να κουρευτώ μια και το μήκος από τις τρίχες του κεφαλιού μου ξεπέρναγε τα αποδεκτά «θεσμικά» όρια.Φτάνω λοιπόν στο παλαιότερα λεγόμενο κουρείο (coiffure) και στην κρίσιμη στιγμή δέχομαι το ερώτημα «…με την μηχανή ή με το ψαλίδι;» 

Βγάζουν στο «σφυρί» 2.000 ακίνητα και δεν κουνιέται φύλλο!

Τον επόμενο μήνα η προκήρυξη για το Ελληνικό.Προς πώληση και η περιουσία των ΔΕΚΟ που φθάνει τα 10 δις.Η «λίστα» με τα ακίνητα που θα βγουν προς πώληση, έχει ήδη αρχίσει να συντάσσεται από την κοινοπραξία των τραπεζών..«Πακέτο» από 2.000 ακίνητα του Δημοσίου ετοιμάζεται να βγάλει στο «σφυρί» η κυβέρνηση για να μπορέσει να μαζέψει τα 28 δις. ευρώ των αποκρατικοποιήσεων έως το 2014.Κεντρική θέση σε αυτό το «πακέτο» έχει το μεγαλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης, το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΕΞΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ!

Να πως βολεύουν τα δικά τους τα παιδιά οι του ΠΑΣΟΚ, την ίδια ώρα που κόβουν τους μισθούς των υπαλλήλων. Στις 18 Απριλίου 2011 διορίσθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Γιώργος Παλαιοδήμος, ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό με ειδικότητα «εφαρμοσμένα οικονομικά – μικροοικονομική θεωρία και πολιτική, οικονομετρία, πολιτική ανταγωνισμού» (η απόφαση διορισμού είναι στο ΦΕΚ Γ 252/2011). Ο Γ. Παλαιοδήμος, εκτός από ειδικός επιστήμονας, είναι και διευθυντής του γραφείου του Σαχινίδη από τότε που ήταν υφυπουργός.

“Λεφτά υπάρχουν”. Το ΠΑΣΟΚ ξέρει…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Για σκεφτείτε το καλά… Η παραδοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η Ελλάδα επιστρέφει στο βιοτικό επίπεδο του 2004, αποτελεί την πρώτη δημόσια επιβεβαίωση για το… ακατόρθωτο που πέτυχε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: Πάτησε φρένο στην ανάπτυξη του τόπου.Είναι η πρώτη φορά, για χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή ακόμη και χώρα του αναπτυγμένου κόσμου, που, εν καιρώ ειρήνης και όχι πολέμου, μπαίνει σε αναστολή.

Οι φούσκες που δημιούργησαν τις… φούσκες!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν αντελήφθημεν ποιο ήταν το νόημα των χθεσινών δηλώσεων του υπουργού των Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του με την τρόικα, από τις οποίες προέκυψε νέο μνημόνιο, ύψους τουλάχιστον 6 δις ευρώ ως το 2014. Ο κ. Βενιζέλος τύλιξε το νέο πακέτο με ένα χιλιοτσαλακωμένο από την επαναλαμβανόμενη χρήση περιτύλιγμα, αναφερόμενος στο (φαύλο) παρελθόν και στο (άθλιο) παρόν, αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση του προβλήματος.

Μήπως είναι έτσι;

του Σταυριανίδη Κων/νου
Ισχυρίζομαι ότι τα συνδικάτα οργανώνουν απεργίες στα πλαίσια του συστήματος. Ισχυρίζομαι ότι οι απεργίες τους δεν αποτελούν συστημικό κίνδυνο. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έθεταν θεσμικά και οικονομικά αιτήματα, μόλις όμως ικανοποιούνταν τα οικονομικά, ξεχνάγανε αμέσως τα θεσμικά. Το σύστημα δανειζόταν χρήματα και τα ικανοποιούσε, δεν τα έπαιρνε από τους φοροκλέφτες η φοροκλοπή στα υψηλά στρώματα έμεινε ανέγγιχτη και εξακολουθεί να παραμένει.