Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Περισσότερες από ένα εκατ. παραγγελίες για το νέο iPhone


Σε επίπεδα ρεκόρ έχουν φτάσει οι κρατήσεις για το τελευταίας γενιάς iPhone σύμφωνα με την apple καθώς αγγίζουν τις ένα εκατομμύριο προ- παραγγελίες σε μία μόνο ημέρα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 600.000 κρατήσεις σε 24 ώρες. Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις 14 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ και σε έξι άλλες χώρες.

Σύγκρουση πλοίων μέσα στο λιμάνι του Πειραιά

ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ
Μέσα στο λιμάνι του Πειραιά συγκρούστηκαν το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο "Β.Κορνάρος" με το "European Express", με συνέπειανα προκληθούν ζημιές και στα δύο πλοία και να απαγορευτεί ο απόπλους τους.

Αρχίζει η αποστολή του ειδικού τέλους ακινήτων

ΝΕΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
Εντός των επομένων ημερών θα αρχίσουν να αποστέλλονται, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τα πρώτα σημειώματα που αφορούν το ειδικό τέλος ακινήτων, όπως είπε, μιλώντας σε ημερίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο Διευθυντής Πωλήσεων της επιχείρησης Ευάγγελος Καρακατσάνης.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Παρα τις αντιξοες καιρικες συνθηκες, οι συναγωνιστες του κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝ πορευτηκαν, κατω απο εντονη βροχη, απο την Ομονοια προς τα κεντρικα γραφεια της ΔΕΗ, σημερα Δευτερα 10/10/11. Μοιραστηκαν προκηρυξεις εναντια στα χαρατσια και ακολουθως εγινε συμβολικη καταληψη του κτιριου της ΔΕΗ.Οι εργαζομενοι εξεφρασαν την συμπαραταξη με τον αγωνα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και πολλοι θελησαν να συμμετασχουν στον αγωνα μας.

Απόλυση χωρίς αποζημίωση μετά την εφεδρεία

Από τον προθάλαμο της απόλυσης στο δρόμο και άνευ αποζημίωσης θα βρεθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.  Τι προβλέπει η ρύθμιση παγίδα. Νέοι υποψήφιοι για εφεδρεία μέσω κατάργησης οργανισμών
Μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα ενταχθούν στην εργασιακή εφεδρεία. Σύμφωνα με αυτό, οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα βγουν σε εφεδρεία και στη συνέχεια θα απολυθούν, δεν θα λάβουν τελικά αποζημίωση.

Η τρόικα φεύγει και η Ελλάδα γυρίζει στο 2004

Το τέλος των διαπραγματεύσεων για την 6η δόση ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Δήλωση σοκ για τα εισοδήματα των Ελλήνων. Νέα μέτρα 6 δισ. ευρώ ζήτησε η τρόικα
Με τη συμφωνία για επιπλέον μέτρα 6 δισεκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2013-2014, ολοκληρώθηκαν οι σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε ακόμα μία συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους αξιωματούχους της τρόικας, η οποία διήρκεσε τρεις ώρες.

Β. Παπανδρέου: "Δεν πας στο διάολο ρε μ*λάκα"


Ιδού ο πολιτισμός των πολιτικών μας
Άγριος καυγάς μεταξύ Βάσως Παπανδρέου και Μανώλη Κεφαλογιάννη στη Βουλή. Διαβάστε πώς ξεκίνησε και που... κατέληξε. Διάλογοι φωτιά και ένα βίντεο κατάλληλο για την περίσταση
Ακόμα ένα επεισόδιο μεταξύ βουλευτών που δεν τιμά την ελληνική Βουλή συνέβη τη Δευτέρα με πρωταγωνιστές την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου και τον βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, τα πράγματα ξέφυγαν από κάθε έλεγχο με τους δύο να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Η Κυβέρνηση των 213 νομοσχεδίων, μηδενικής αποτελεσματικότητας, προωθεί το 15ο «φορομπηχτικό» νόμο.


Ο ένας υπουργός τον αποκαλεί «έκθεση ιδεών», ο άλλος «επαναστατικό σχέδιο», αναλόγως με τις αλλαγές στον τομέα ευθύνης του
Μιλώντας σήμερα το πρωί στις ραδιοφωνικές εκπομπές των δημοσιογράφων Κων. Φλαμή («max fm») και Γιωργ. Καρβουνιάρη (Alpha Πάτρας), ο Βουλευτής Αχαΐας και Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ, Νίκος Νικολόπουλος, επεσήμανε αρχικά τα εξής: «Δυστυχώς και πάλι οι κυβερνητικοί Βουλευτές, θα ψηφίσουν εν μέσω “κροκοδειλίων δακρύων”, μία

Νέα Δημοκρατία: Εμείς είμαστε αυτό που έρχεται και που θα αλλάξει τη μοίρα της χώρας

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη ΣαμαράΣτην Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος
Οι χθεσινές εξελίξεις δεν έφεραν τη λύση στο πρόβλημα του Ελληνικού χρέους.
Όλα δείχνουν ότι η απόφαση της 21ης Ιουλίου θα αναθεωρηθεί.Όμως, ο χρόνος περνά και η αβεβαιότητα μεγαλώνει.Πράγμα που δεν κάνει καλό ούτε για την Ελλάδα, αλλά ούτε και για την Ευρώπη.Απ’ όλη αυτή την εξέλιξη, είναι εντυπωσιακή η απουσία της επίσημης Ελλάδας.Όχι μόνο από τις διαπραγματεύσεις, αλλά κι από το να έχει εκφράσει οποιαδήποτε άποψη.Δημιουργείται, έτσι, η αίσθηση ότι βρισκόμαστε χωρίς εκπροσώπηση και πέφτουμε στο κενό!

Άλαλα τα χείλη των ασεβών μπροστά στο γενναίο «κούρεμα»

Ερήμην του πρωθυπουργού που προτίμησε τους… ερημίτες
Σοφία Βούλτεψη
Σημειολογικά χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή εικόνα από το μέτωπο της… χρεοκοπίας: Μέρκελ και Σαρκοζί συζητούσαν (χωρίς αποτέλεσμα) για το τι μέλλει γενέσθαι, για να καταλήξουν στο τέλος πως… συμφωνούν ότι πρέπει να… συμφωνήσουν επί μιας συνολικής λύσης. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συνέχιζε τον μαραθώνιο των συζητήσεων με την τρόικα πασχίζοντας ακόμη για την περίφημη έκτη δόση και ενώ στο μεταξύ ακόμη και οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου βρίσκονται εντελώς στον αέρα.

“Είμαστε αυτό που έρχεται”…

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η εισήγηση του Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, δεν άφηνε πολλά περιθώρια παρερμηνειών, για την αποφασιστικότητα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και το συγκροτημένο σχέδιο που έχει για την έξοδο από την κρίση.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η πολιτική πρόταση της παράταξής του κομίζει την ελπίδα στην ελληνική κοινωνία. Απέναντι στην εθνική κατάθλιψη, στην οποία έχει βυθίσει την Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ.

Ο Φαν Ρόμπεϊ είπε στον Γιώργο το… μυστικό

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η είδηση που ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου το πρωί, ήταν φαινομενικά αθώα: Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις που διαμορφώνονται πλέον στην ευρωζώνη, μετά και τη χθεσινή κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί στο Βερολίνο.

Οι εκλογές που άλλαξαν το μέλλον

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Πριν από 18 χρόνια, σχεδόν δηλαδή όσα χρειάζεται ένα παιδί για να γίνει έφηβος, και να μπορεί με την ψήφο του να επηρεάζει τις εξελίξεις σε αυτόν τον τόπο, έγινε ένα καθοριστικό βήμα για να χαραχθεί η εθνική περπατησιά που μας οδήγησε στο Μνημόνιο, την τρόικα, τη χρεοκοπία.Στις βουλευτικές εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993, το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψαν πανηγυρικά στην εξουσία.

Έχουν… σχέδιο για την Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Τα χρόνια που η Μεγάλη Βρετανία ήταν η «φωνή» των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν παρέλθει, όχι όμως ανεπιστρεπτί. Μπορεί η «εγκάρδια συνεννόηση» του Μπιλ Κλίντον και αργότερα του Τζορτζ Μπους του νεώτερου με τον Τόνι Μπλερ να είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναληφθεί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η σημερινή «συγκατοίκηση» του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ντέιβιντ Κάμερον δεν επηρεάζει καθοριστικά τις εξελίξεις στον πλανήτη.

Θα χάσω την τράπεζα μου;


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Αφού επί τόσους μήνες δεν ενεργοποιήθηκε το δακρυϊκό σύστημα του πολιτικοδημοσιογραφικού κατεστημένου, όταν χιλιάδες οικογένειες βρέθηκαν απ’ τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο της εξαθλίωσης, αισθάνθηκε την ανάγκη να… κλάψει για την πτώση του τραπεζικού δείκτη. Η δημοσιοποίηση της Proton Bank, και το επικείμενο «κούρεμα» των ομολόγων που έχουν οι τράπεζες στη κατοχή τους, σκόρπισε τον τρόμο στους καταθέτες, μέχρι σημείου να αισθάνονται τύψεις γιατί οι μέτοχοι θα χάσουν τις τράπεζές τους.

Ο Ολάντ… ψάχνει τα κλειδιά για τα Ηλύσια Πεδία


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η διαδικασία της προκριματικής εκλογής υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του 2012, από μια διευρυμένη βάση, στην οποία μπορούσαν να συμμετάσχουν και όσοι… δεν πιστεύουν στον σοσιαλισμό, ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία για το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας.Έδειξε ωστόσο ότι η κοινωνία δεν απέχει και πολύ από την αίσθηση «ρεύματος» που έχουν καταγράψει όλες οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος.

Δεν είναι λύση η “συνυπευθυνότητα”

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
Πληθαίνουν και εντείνονται οι ‘φωνές’ και οι πιέσεις για κυβερνήσεις συνεργασίας. Μαζί και η κοινή γνώμη και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Και εύλογα. Αν τα σχετικά ερωτήματα υποδεικνύουν ουσιαστικά τις ‘οικουμενικές λύσεις’, ως το διαβατήριο για να ξεπεραστεί η κρίση. Είναι όμως έτσι; Είναι η ευρεία συσπείρωση των πολιτικών δυνάμεων που θα δώσει λύσεις;

Το Λαϊκό Κόμμα πάει για… σάρωμα


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Αν οι δημοσκοπήσεις δεν πέσουν (πολύ) έξω, η 20η Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία, θα σηματοδοτήσει το «τέλος εποχής» για το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη, μετά την Κοινή Συνέντευξη Τύπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το “Πολυνομοσχέδιο”

Όπως τελικά διαπιστώνουμε όλοι οι πολίτες, η Κυβέρνηση “ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΟ” και το εκτελεί με απίστευτη βαρβαρότητα έχοντας “ΣΤΟΧΟ” όχι μόνο τους οικογενειάρχες της Ελληνικής Κοινωνίας οι οποίοι “ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑΝ” το κράτος, αλλά και τη Νέα γενιά της πατρίδας μας.

Τι σημαίνει για την ελληνική οικονομία ένα "κούρεμα" ομολόγων κατά 60%

Σε είκοσι μέρες σύμφωνα με τα υπονοούμενα Μέρκελ - Σαρκοζί, θα μάθουμε πως "ξυρίζουν το γαμπρό"... Διαβάστε τι σημαίνει λοιπόν κούρεμα 60% για τη τσέπη μας...
Αν και η συνάντηση Μέρκελ- Σαρκοζί δεν ξεκαθάρισε το νεφελώδες τοπίο για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, που θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας, οι γερμανικές διαρροές κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση ενός κουρέματος της τάξης του 60%.

Ελλάδα: Μια αγορά εργασίας σε Τριτοκοσμικά Πρότυπα στην «καρδιά» του αναπτυγμένου κόσμου

Σε αντίθεση με κάθε έννοια κράτους δικαίου και σε ευθεία σύγκρουση με θεμελιώδεις αρχές του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Κεκτημένου αλλά και Διεθνείς Συμβάσεις, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νέο «Πολυνομοσχέδιο» καταργεί «πραξικοπηματικά» το ρόλο των κοινωνικών εταίρων στη διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης ενώ υπονομεύει ακόμη και την ίδια τους την υπόσταση, εμμένοντας τυφλά σε ένα απάνθρωπο και παράλογο «ιδεολόγημα» για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσα από τον μισθολογικό εξευτελισμό των εργαζομένων και την καταστρατήγηση του θεσμικά και συνταγματικά κατοχυρωμένου πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Από τον απολογισμό… στις εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Υπάρχει φυσικά ή (ημι) επαρκής αιτιολογία της συμπλήρωσης δυο ετών στη διακυβέρνηση του τόπου. Η συγκυρία της στιγμής ωστόσο, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στη δυσμενέστερη πολιτικά θέση της ιστορίας του, καθιστά τη δημοσιοποίηση του «απολογισμού του κυβερνητικού έργου», εξαιρετικά… ύποπτη. Ως προάγγελο μιας εκλογικής αναμέτρησης, που η Κυβέρνηση δείχνει να μην θέλει και τόσο πολύ να αποφύγει, προκειμένου να απαλλαγεί από το άγος της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης.

Ν. Νικολόπουλος: Ανεδαφικός, λόγω της ανικανότητας της Κυβέρνησης, ο Προϋπολογισμός του 2012

Μιλώντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Υποθέσεων της Βουλής για το Σχέδιο του νέου προυπολογισμού ο Βουλευτής Αχαίας και τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε. «Στη χώρα του ανεδαφικού κινείται το Υπουργείο Οικονομικών με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2012, ο οποίος βασίζεται σε τρεις παραδοχές που η Κυβέρνηση, αποδεδειγμένα, έχει μέχρι σήμερα αποτύχει: αύξηση εσόδων, μείωση δαπανών και εναρμόνιση με τους στόχους του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και των βασικών εφαρμοστικών νόμων.

Οι “διόσκουροι” κινούνται για την επόμενη μέρα

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Μέχρι και τον ανασχηματισμό του καλοκαιριού, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποτελούσαν τους δυο ισχυρότερους υπουργούς της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Έστω κι αν είχαν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτες και σοβαρές ρωγμές στην πολιτική σχέση των δυο «διόσκουρων», οι οποίοι ανδρώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ επί ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου, και προωθήθηκαν σε κορυφαίες θέσεις.

Ο Σαμαράς στέλνει μήνυμα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται να προσφέρει στον Αντώνη Σαμαρά το κατάλληλο βήμα, προκειμένου να στείλει ξεκάθαρα και ηχηρά μηνύματα, για τις πολιτικές εξελίξεις, και τη στάση που ο ίδιος έχει αποφασίσει να κρατήσει.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα υπενθυμίσει ότι «δεν υποκύπτει σε πιέσεις», όπως είχε πει πρόσφατα και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, απορρίπτοντας κάθε σκέψη για συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Το “κούρεμα” ξεκίνησε… χωρίς εμάς


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ούτε αυτή τη φορά το Βερολίνο είχε καλές ειδήσεις για την Ελλάδα. Η συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Νικολά Σαρκοζί, είχε… ουρά προσδοκιών να τη συνοδεύουν, καθώς ήταν προπαρασκευαστική της επικείμενης έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 17 και 18 Οκτωβρίου. Εκεί όπου πιθανολογείται ότι θα δοθεί η… χιλιοτραγουδισμένη πολιτική λύση για το ελληνικό πρόβλημα.

Να ξανακάνουμε την Ελλάδα… μόδα

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Η Ελλάδα ζει ακόμα με τους μύθους της περιόδου του «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ, περιμένει την εκπλήρωση των υποσχέσεων του Ανδρέα και ενώ κατά βάθος γνωρίζει ότι όλα αυτά δεν ήταν παρά μια φάρσα, τόσο επιμένει πεισματικά να αποδείξει ότι «τότε τα πράγματα ήταν καλύτερα». Είναι σαφές ότι η κοινωνία τελεί υπό σύγχυση. Πορεύεται αποχαυνωμένη μεταξύ συνθημάτων. Απ’ το αφελές «σοσιαλισμός στις 18» μέχρι το «μουσολινικής» έμπνευσης σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», γαντζώνεται απελπισμένα στο χθες νομίζοντας ότι έτσι θα αποφύγει τη σύγκρουση με το μέλλον.

Υπό επιτροπεία-κατοχή ξένων η χώρα

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο η Τρόικα αποφάσισε να αναλάβει τον οικονομικό έλεγχο της Ελλάδος.Δημιουργούν ομάδα επιτρόπων ειδικά για την Ελλάδα για την υλοποίηση του μνημονίου.Δεσμευτικό πλαίσιο προϋπολογισμού για την κυβέρνηση..Σύμφωνα με πληροφορίες συστήνουν ειδική ομάδα κρούσης ειδικών επιτρόπων ειδικά για την Ελλάδα οι οποίοι θα αναλάβουν να τρέξουν μια σειρά εκκρεμών υποθέσεων για τις οποίες η κυβέρνηση έδειξε σοβαρή αδυναμία υλοποίησης.

ΝΕΚΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΕΡΚΕΛ- ΣΑΡΚΟΖΙ

Μέρκελ και Σαρκοζί αποφάσισαν στη συνάντηση κορυφής που είχαν να μην ανακοινώσουν απολύτως τίποτε από το σχέδιο που επεξεργάζονται. Αν και είναι πασίγνωστο ότι ετοιμάζουν κούρεμα 50%-60% του ελληνικού χρέους και… γαία πυρί μειχθήτω για την Ελλάδα.Λες και βλέπουν τις συνεντεύξεις του Βενιζέλου, οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες μιλούσαν χωρίς να λένε τίποτε, παρά μόνο ότι θα υπάρξει συνολική λύση για την Ελλάδα εντός του επόμενου 20ήμερου. Εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους πως θα βρεθεί μια βιώσιμη και τελεσίδικη λύση για την Ελλάδα την οποία χαρακτήρισαν μέρος της Ευρωζώνης, επομένως απέκλεισαν έξοδο από το ευρώ.

Πόσες φορές θα πληρώσουμε τον πόλεμο στον Καραμανλή;


Σοφία Βούλτεψη
Μπορούμε να μάθουμε για πόσο ακόμη χρονικό διάστημα το υπουργικό συμβούλιο, το κοινοβούλιο και η αντιπολίτευση θα συνεχίσουν να ανέχονται μια πρωτοφανή εκτροπή, δια της οποίας η χώρα δέχεται τη μία βολή μετά την άλλη, χωρίς να γνωρίζουμε πότε και ποια θα είναι η χαριστική; Μπορούμε να μάθουμε έως πότε η στατιστική υπηρεσία της χώρας θα λειτουργεί χωρίς διοικητικό συμβούλιο, δηλαδή παρανόμως, χωρίς να ξεσηκώνεται η αναγκαία θύελλα που θα επιβάλει τη νομιμότητα;