Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΟΑΣΘ. Εκτακτο δρομολογιο για την Όσσα για εξυπηρέτηση πιστών

 Στις 11 Οκτωβρίου , στο χωριό Όσσα τιμάται το όνομα της τοπικής Αγίας Κυρράνας, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Κατά τη διάρκεια της λιτανείας που θα πραγματοποιηθεί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταφέρει τα λείψανα της Αγίας από τον παλαιό Ναό των Ταξιαρχών στο νέο Ιερό Ναό της Όσσας.

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Από την εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, στo πλαίσιο απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών τοποθέτησης μίας γέφυρας στήριξης εξοπλισμού του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας, θα διακοπεί η κυκλοφορία του αριστερού κλάδου, από Α/Κ Νεοχωρίου έως Α/Κ Βασιλικού (κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα), στις 12 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα από 08:00 έως τις 16:00.

Κατασκεύαζαν «κλώνους» πιστωτικών καρτών

Κάρτες «κλώνους», με στοιχεία που αντλούσαν από το διαδίκτυο και από ιστοσελίδες όπου πωλούνται προσωπικά δεδομένα κατόχων πιστωτικών καρτών, κατασκεύαζαν δύο Έλληνες, 47 και 53 ετών και τις χρησιμοποιούσαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, πραγματοποιώντας συναλλαγές με επιχειρήσεις.

"Ας μου κόψουν το ρεύμα"


Υπέρ του "Δεν Πληρώνω" για το χαράτσι στα ακίνητα τάχθηκε για ακόμη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα επισήμανε ότι το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτο και έδειξε ως τη μοναδική διέξοδο για τη χώρα την παραίτηση της κυβέρνησης.

«Κολοβή» αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη από το ΚΚΕ


Με μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, το ΚΚΕ προέβη στην πολιτική αποκατάσταση του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛ.ΑΣ. Άρη Βελουχιώτη, αλλά όχι και στην αποκατάσταση της κομματικής του ιδιότητας. Κατά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της 16ης Ιουλίου, αποφασίστηκε η επίσημη πολιτική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη, στην οποία τονίζεται ότι "είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας".

Συμφώνησαν σε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Λύση στο τέλος Οκτωβρίου υπόσχονται Μέρκελ - Σαρκοζί. Τάχθηκαν υπέρ τροποποιήσεων των ευρωπαϊκών συνθηκών

Χωρίς να μπουν σε λεπτομέρειες η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί υποσχέθηκαν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Βερολίνο ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν βρει συνολική λύση σε όλες τις πτυχές της οικονομικής κρίσης που πλήττει την ευρωζώνη.

ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ


Τα νέα «βενιζέλεια» ψέματα μιας δήθεν «καλύτερης» συμφωνίας...

ZEZA ZHKOY

ΟΧΙ. Η χώρα δεν πρόκειται να σωθεί από την κρίση του κρατικού χρέους. Η κοινωνία θα εξακολουθεί να συνθλίβεται από το βάρος και το κόστος εξυπηρέτησής του και η ελληνική οικονομία θα βυθίζεται στη θανάσιμη παγίδα της ύφεσης. Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός υποθάλπει γερμανικά σχέδια μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης του χρέους με «κούρεμα» 50%, από το «κούρεμα» του 21% που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο, με νέες βαριές συνέπειες για εμάς. Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Εάν υπάρξει νέα συμφωνία για την Ελλάδα, θα είναι καλύτερη από αυτή της 21ης Ιουλίου»! Η αναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους είναι περίπλοκη υπόθεση και ο σεισμός που θα προκληθεί στις ετοιμόρροπες τράπεζες και στα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι καταστροφικός.

Nα παταχθεί η φαυλότητα ή τα θύματά της;

Tου Χρηστου Γιανναρα
Σε σχόλιο του Nίκου Ξυδάκη, πρωτοσέλιδο στην «K» (24.9.2011), οι περικοπές των συντάξεων, στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, χαρακτηρίζονταν απερίφραστα «βίαιη υπεξαίρεση ανταποδοτικών εισφορών». Tα λεξικά της ελληνικής γλώσσας ορίζουν την «υπεξαίρεση» ως «έγκλημα κατά της ιδιοκτησίας σε βαθμό πλημμελήματος ή και κακουργήματος, το οποίο συνίσταται στην παράνομη ιδιοποίηση ξένου πράγματος υπό προσώπου διακατέχοντος αυτό προς φύλαξιν». H ηθική και νομική αποτίμηση της υπεξαίρεσης είναι ίδια με αυτήν της κλοπής, λωποδυσίας, διαρπαγής, λαθροχειρίας.

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Πίστη για την επαναλειτουργία της Χάλκης

Την ελπίδα του να τελεσφορήσει το αίτημα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης διατύπωσε κατά τη διάρκεια γεύματος με αγιορείτες πατέρες στις Καρυές, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.  "Ελπίζαμε ότι τον περασμένο Αύγουστο στα σαράντα χρόνια ακριβώς από την επαναλειτουργία της Σχολής θα είχαμε θετικάς ειδήσεις, από την Άγκυρα, αλλά δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε αυτό" τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Φοιτήτρια τραυματίστηκε σε συμπλοκή με διαρρήκτες

Γύρισε από διασκέδαση για να έρθει αντιμέτωπη με δύο άτομα με καλυμμένα πρόσωπα.

Επίθεση στο ίδιο της το σπίτι δέχθηκε 21χρονη φοιτήτρια στο Ρέθυμνο από δύο κουκουλοφόρους οι οποίοι είχαν εισβάλει στο χώρο κατά τη διάρκεια της απουσίας της.Επιστρέφοντας το πρωί από διασκέδαση, η φοιτήτρια βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο άτομα που την ακινητοποίησαν και την απείλησαν με μαχαίρι, προκειμένου να τους υποδείξει που έχει χρήματα και χρυσαφικά.

Εξετάζουν κούρεμα έως 60%

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Τα μέλη της ευρωζώνης εξετάζουν μια πιθανή μείωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους έως και 60%, δήλωσαν σήμερα Γερμανοί διαπραγματευτές, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μερικές ώρες πριν από την αναμενόμενη συνάντηση ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο ʼγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στο Βερολίνο.

Προσπάθησε να διαφύγει πετώντας σχεδόν 200.000 ευρώ

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΛΑΘΡΑΙΩΝ
Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και άλλων προϊόντων. Συνελήφθησαν τρία μέλη και εντοπίστηκε αποθήκη με εκατομμύρια τσιγάρα, αλλά και το... αρχείο των συναλλαγών. Οπως ανακοινώθηκε και επισήμως σήμερα, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης αστυνομικοί του Α.Τ. Αχαρνών μετά από πληροφορίες εντόπισαν 23χρονο Ελληνα που βρισκόταν έξω από ισόγειο κτίριο στο Μενίδι.

Το ΠΑΣΟΚ στον αστερισμό της διαδοχής


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Αν γυρίσει κανείς το ρολόι των αναμνήσεων στο 2007, θα διαπιστώσει εντυπωσιακές ομοιότητες με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.Τότε βέβαια, το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε βιώσει μια οδυνηρή εκλογική ήττα από τη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, βλέποντας μάλιστα τα ποσοστά του να έχουν υποχωρήσει σε σχέση με εκείνα των εκλογών του 2004.

Εκπλήξεις από Σαμαρά στο Επικρατείας

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας κάθε κόμματος, αποτελεί παραδοσιακό τον προνομιακό χώρο για τον αρχηγό του, να αποτυπώσει με σημειολογικές επιλογές προσώπων, το σχέδιο και τις κατευθυντήριες γραμμές, πάνω στις οποίες σκέφτεται να κινηθεί, από τη στιγμή που θα κερδίσει τις εκλογές.Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Αντώνη Σαμαρά ως τον βέβαιο νικητή των επόμενων εκλογών, με αποτέλεσμα οι κινήσεις του να παραπέμπουν σε σχεδιασμό «επόμενου πρωθυπουργού».

Διασπάται το Άρμα Πολιτών;

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Στα πρόθυρα της διάσπασης βρίσκεται το Άρμα Πολιτών, το κόμμα που ίδρυσαν ο Γιάννης Δημαράς και ο Βασίλης Οικονόμου, μετά την αποχώρησή τους από το ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που αρνήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ της ένταξης της Ελλάδας στον μηχανισμό του Μνημονίου.

Ο Ρουσόπουλος μίλησε με τον Καραμανλή

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Την πόρτα του γραφείου του Κώστα Καραμανλή πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα». Ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός Επικρατείας, συναντήθηκε για αρκετή ώρα με τον πρώην πρωθυπουργό, και σύμφωνα με όσα καταγράφει η εφημερίδα, αντάλλαξαν απόψεις για το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό, καθώς και για το ενδεχόμενο δημόσιας παρέμβασης του Κώστα Καραμανλή.

Ο Βουλγαράκης “μετακόμισε” στην Κύπρο

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου ξεκίνησε συνεργασία ο Γιώργος Βουλγαράκης. Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας έκανε αίτηση που έγινε δεκτή, και συνεργάζεται πλέον με το Πανεπιστήμιο, μέσω διαδικτύου, αλλά και με διαλέξεις τις οποίες πραγματοποιεί στη μαρτυρική νήσο.

Ποιοι έχουν κρύψει 20 δισ στην Ελβετία;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Το όνομά του είναι Τζον Κρίστενσεν, και πρόκειται για τον διευθυντή του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης. Ο οποίος, με δηλώσεις του στο «Βήμα της Κυριακής», αποκαλύπτει σε όλη την έκτασή της, την εθνική ντροπή.

Ο Γιώργος εκχωρεί την πρωθυπουργία. Ξανά…


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Το σενάριο που δημοσιεύει σήμερα η «Ημερησία του Σαββάτου», προφανώς είναι κάτι παραπάνω από σενάριο. Η εγκυρότητα της εφημερίδας, αλλά και το εύρος των λεπτομερειών που αναφέρονται στο ρεπορτάζ, δείχνουν ότι αποτελεί επί της ουσίας «σχέδιο δράσης», το οποίο έχει επεξεργαστεί εις βάθος το Μέγαρο Μαξίμου.

Ν. Νικολόπουλος: "Απογοητευτική η Πορεία Είσπραξης της Έκτακτης Εισφοράς από την Κυβέρνηση"

Εντελώς έξω από το σχεδιασμό της βρίσκεται η Κυβέρνηση και στην είσπραξη της Έκτακτης Εισφοράς. Η πορεία είσπραξης βρίσκεται εκτός όλων των στόχων της Κυβέρνησης, καθώς μόλις το 15% - 20% των φορολογουμένων ανταποκρίθηκε στην καταβολή της Έκτακτης Εισφοράς, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2011.

100 νεκροί από τυφώνες στις Φιλιππίνες

Τις πιο βίαιες τυφώνες που έπληξαν τις Φιλιππίνες το 2011 ζει η χώραΕκατομμύρια άνθρωποι έμειναν άστεγοι. Οι τυφώνες κτύπησαν την πόλη Nesat όπου σκοτώθηκαν 82 άνθρωποι και την Nalgae με 19 νεκρούς.







Ένα "like" της κόστισε τα μαλλιά

Εξαγριωμένος σύζυγος επιτέθηκε στην γυναίκα του, όταν εκείνη δεν απάντησε σε ανάρτησή του στο facebook.


Ένας άντρας από το Texas, το πήρε κατάκαρδα, όταν η γυναίκα του δεν έδειξε να συγκινείται από μια ανάρτησή του σχετικά με τη μητέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, χτύπησε τη σύζυγό του και της τράβηξε τα μαλλιά.Όπως φαίνεται από τις κατηγορίες, ο άντρας που ονομάζεται Benito Apolinar έγραψε ένα σχόλιο σχετικά με την επέτειο του θανάτου της μητέρας του, αλλά η σύζυγός του Dolores δεν "πάτησε" like στην ανάρτηση.

Υπολογιστή-ταμπλέτα των 26 ευρώ λανσάρει η Ινδία

Η ινδική κυβέρνηση παρουσίασε έναν υπολογιστή-ταμπλέτα των 26 ευρώ που θα διανέμεται στους φτωχούς μαθητές και δασκάλους της υπαίθρου. Ο υπολογιστής, με την ονομασία Aakash, ή «ουρανός» στα ινδικά», έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ινδικών καινοτομιών που προωθούνται ως οι «φθηνότερες του κόσμου»

Την Τρίτη πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο στο Σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης


Στις 11 Οκτωβρίου πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο, που βρίσκεται εντός του σιδηροδρομικού σταθμου Θεσσαλονίκης και που φέρει το όνομα του αγίου Φιλίππου, ενός εκ των 7 Διακονών.

Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ Μισθολόγιο χωρίς καμία εξαίρεση στο Δημόσιο

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ
 Επέκταση του νέου μισθολογίου στους εξαιρούμενους κλάδους (σώματα ασφαλείας, άμυνα κ.λπ.), μαζική εφεδρεία-απολύσεις και ολική κατάργηση των φοροαπαλλαγών είναι κάποια από τα μέτρα που ζητά η τρόικα για να κλείσουν οι τρύπες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που υπολογίζει ότι φτάνουν στα 2,5 δισ. ευρώ.

Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο


Η τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» κινήθηκε μεταξύ ελληνικών νησιών πλέοντας στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου.  Τουρκική πρόκληση από τουρκική φρεγάτα που εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, σημειώθηκε το απόγευμα.

Έκρηξη σε υποσταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ στο Κερατσίνι

Φωτιά εκδηλώθηκε σε υποσταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην οδό Πελοποννήσου, στο Κερατσίνι η οποία έχει επεκταθεί και στα καλώδια. Σημειώνονται διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Πειραιά, της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και της Δάφνης.

ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Ο πρωθυπουργός παρίσταται στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του Οικουμενικού Πατριάρχη.
 
Την Κυριακή ο Γ.Παπανδρέου και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης θα παρακολουθήσουν την πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές. Χτες Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης επανέλαβε την στήριξη της κυβέρνησης στο έργο και στα ζητήματα που απασχολούν τους αγιορείτες μοναχούς, κατά την ολιγόωρη επίσκεψη.

Χωρίς συγκοινωνίες αύριο

ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Γολγοθάς περιμένει τους πολίτες του λεκανοπεδίου, καθώς ακινητοποιείται για 24 ώρες το σύνολο σχεδόν των μέσων μαζικής μεταφοράς.Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα σωματεία τους, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά των περικοπών και του προγράμματος εφεδρείας, δεν πρόκειται να κινηθούν για 24 ώρες:

ΤΩΡΑ, ευρύ λαϊκό μέτωπο για την ανατροπή του παράνομου καθεστώτος.


Γράφει ο Γιώργος Παπανικολάου
«Είναι χούντα», «πως ν αντιμετωπίσεις μια χούντα», είναι τα λόγια που άκουγες σε κάθε γωνιά του μετρό απ τους ανθρώπους που κατέφυγαν εκεί για ν αποφύγουν τα χημικά και την αγριότητα των πραιτωριανών των ΜΑΤ, στη διαδήλωση της 29 Ιούνη στο Σύνταγμα.

Άφησε την τελευταία του πνοή στη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, χθες το απόγευμα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΑ » Χαλκιδικής, 55χρονος υποβρύχιος αλιέας.Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου,