Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Σχέδιο νόμου για την Εφεδρεία


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3
Κατάργηση κενών οργανικών θέσεων στο Δημόσιο Τομέα, προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και εργασιακή εφεδρεία
Άρθρο 33
Κατάργηση κενών οργανικών θέσεων και προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα

Μισθολόγιο


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3
Σύστημα Οικονομικών Απολαβών και Εξέλιξης
Άρθρο 9
Σύστημα μισθολογικής εξέλιξης
1. Οι υπάλληλοι του άρθρου 1 λαμβάνουν το βασικό μισθό που αντιστοιχεί στο βαθμό τους.
Περαιτέρω, σε κάθε βαθμό θεσπίζονται μισθολογικά κλιμάκια (Μ.Κ.) στα οποία ο υπάλληλος εξελίσσεται σύμφωνα με της διατάξεις της επόμενης παραγράφου.

ΜΕΙΟΝ 40% ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1.000 ευρώ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ * ΕΩΣ 50% ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Περνάνε πριονοκορδέλα κύριες, επικουρικές και το εφάπαξ
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ
Νέες περικοπές στο εφάπαξ έως και 30% και στις επικουρικές 50% προωθεί η κυβέρνηση. Παράλληλα περικόπτονται οι κύριες συντάξεις και γενικά επιβάλλεται υποχρεωτικό κούρεμα σε κάθε αμοιβή ή παροχή που μοιάζει ότι ξεφεύγει από το όριο της φτώχειας.

Ρέσλερ: Ξεχάστε τις αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των Ναζί

«Πρόσκομμα» χαρακτήρισε τις αποζημιώσεις που διεκδικούν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες από την γερμανική κυβέρνηση για τις θηριωδίες των Ναζί και κάλεσε τους Έλληνες να το ξεχάσουν και να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Συνελήφθησαν χθες δύο έλληνες αρχαιοκάπηλοι που ζητούσαν 10 εκατ. ευρώ για 70 αντικείμενα

Οι θησαυροί επέστρεψαν σπίτι τους!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΙΡΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΡΑΔΕΛΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑΣ
Δέκα εκατομμύρια ευρώ ζητούσαν οι δύο αρχαιοκάπηλοι που συνελήφθησαν χθες το πρωί ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής και των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου

Σταύρος Καλαφάτης: "Προθέσεις επενδύσεων στην Ελλάδα πρέπει να θεωρούνται από όλους μας ως σημαντική εξέλιξη".

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τις τελευταίες τοποθετήσεις του αρμόδιου Υπουργού ΠΕΚΑ για μεγάλες ξένες επενδύσεις στον ενεργειακό χώρο και ειδικότερα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.), έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Νίκος Νικολόπουλος: "Η Μνημονιακή Κυβέρνηση έχει προ πολλού καταστεί Μνημειώδης".

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τις ανακοινώσεις για την Εργασιακή Εφεδρεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εννέα γιατροί της Θεσσαλονίκης στον εισαγγελέα


Η Οικονομική Αστυνομία διαπίστωσε, μετά από ελέγχους, σοβαρές φορολογικές παραβάσεις
 Δικογραφίες σε βάρος εννέα γιατρών στην Θεσσαλονίκη για διάφορες φορολογικές παραβάσεις σχημάτισαν αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 20 έλεγχοι σε ιατρεία από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. μετά από σχετικές καταγγελίες.

Η πολιτική δράση του Θεόδωρου Καράογλου

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011
Φίλες και φίλοι,
- 1.000.000 άνεργοι, ίσως και παραπάνω - 2.000 περίπου αυτοκτονίες μέσα σε 1 χρόνο - ύφεση πάνω απο 7%  - μείωση του ΑΕΠ κατά 20% μέσα σε 2 χρόνια
Είναι πολύ λίγα μόνον, από τα απελπιστικά μεγέθη που αποτυπώνουν την κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία, μόλις 2 δύο χρόνια από τότε που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προβλέπει για το επόμενο διήμερο η ΕΜΥ. Ο καιρός χαλάει από το βράδυ του Σαββάτου και επιδεινώνεται ραγδαία σε όλη τη χώρα με πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους, σφοδρές καταιγίδες ακόμη και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη: Έκθεση φωτογραφίας εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Έκθεση με φωτογραφίες από επισκέψεις του στον Άγιον Ορος, εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης.
«Η απεικόνισις στιγμών του παρελθόντος αποτελεί δι' όλους τους ανθρώπους ανάμνησιν των πράξεων και των έργων των. Δι' ημάς, όμως, τους πιστούς, αποτελεί και αφορμή ειλικρινούς ευχαριστίας και ευγνώμονος δοξολογίας του Θεού, διότι ό,τι αγαθόν επράξαμεν εις τον βίον ημών σε Εκείνον το οφείλομεν και διά της χάριτος Αυτού το επιτελέσαμεν», τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Βαρθολομαίος.

Προσχήθησαν τρεις για τη ληστεία σε τράπεζα του «Ελ. Βενιζέλος»

ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Δύο άνδρες και μία γυναίκα προσήχθησαν σήμερα στην Ασφάλεια Αττικής, ώς ύποπτοι για τη ληστεία που είχε διαπραχθεί την περασμένη Κυριακή στο υποκατάστημα της τράπεζας Alpha Bank, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

ΑΔΕΔΥ: Τερατούργημα το πολυνομοσχέδιο

ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

"Τερατούργημα" που χτυπά το σύνολο της μισθωτής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή η ΑΔΕΔΥ.

Στην Μεσσηνία ο Νίκος Νικολόπουλος

Ο Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Νικολόπουλος βουλευτής Αχαΐας , με αφορμή την εξόρμηση του Τομέα στην Μεσσηνία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Μαυροράχη: Μολυσμένα νερά διαρρέουν από τον ΧΥΤΑ

Καταγγελία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ασσήρου “Φίλοι της Γης” για μόλυνση καλλιεργειών.
Της Φανής Σοβιτσλή
Τον κίνδυνο να μολυνθεί άμεσα αντιμετωπίζει ο υδροφόρος ορίζοντας στην περιοχή γύρω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, όπου αναπτύσσονται εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών. Κάτοικοι και περιβαλλοντικοί φορείς διαπίστωσαν προ ημερών ότι στον περιβάλλοντα χώρο του ΧΥΤΑ

Αρκούδα με αδυναμία στις πίτσες


Μία αρκούδα σε παράλια περιοχή του Καναδά μπήκε σε πιτσαρία και καταβρόχθισε τις ζεστές πίτσες. Είχε μάλιστα πολύ καλούς τρόπους Όταν μία αρκούδα πεινάει παραδοσιακά θα αναζητήσει ένα βάζο με μέλι. Την διαφορά όμως, έκανε μία μαύρη αρκούδα στο Whistler, της Βρετανικής Columbia, στον Καναδά, όταν "επισκέφθηκε" μία πιτσαρία για ένα βραδινό γεύμα.

Φοροτρέλα για μια μπουγάτσα


Βαβέλ επικρατεί με εγκύκλιο που εξέδωσε το ΥΠΟΙΚ για σφολιατοειδή που διατίθενται από εστιατόρια, κυλικεία και άλλα καταστήματα.

Ο Ολυμπιακός μηνύει το αγγλικό περιοδικό FourFourTwo

Νομικά ετοιμάζεται να κινηθεί ο Ολυμπιακός εναντίον του FourFourTwo, του κορυφαίου σε πωλήσεις ποδοσφαιρικού περιοδικού στον κόσμο. Στο τεύχος Οκτωβρίου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτηρίζεται «πιθανός υποκινητής επεισοδίων» και στην «ερυθρόλευκη»

Παρέμβαση εισαγγελέα για απειλές φοιτητών σε καθηγητή

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η η καταγγελία καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ότι δέχθηκε εκβιασμό και απειλές από μερίδα φοιτητών αριστερής παράταξης, προκειμένου να συγκαλέσει γενική συνέλευση του τμήματος Χημείας για να επικυρώσει αίτημά τους για την εξεταστική περίοδο και την έναρξη του εξαμήνου, μετά τη λήξη των καταλήψεων.

Εκθεση στο Λούβρο για την Αρχαία Μακεδονία

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Έκθεση με τίτλο "Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου", εγκαινιάζεται στις 12 Οκτωβρίου στο Λούβρο. Τα δημοσιογραφικά εγκαίνια θα γίνουν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο στις 11:00 πμ της Δευτέρας, ενώ οι πόρτες για το κοινό θα "ανοίξουν" την επόμενη ημέρα, στις τέσσερις το απόγευμα.

Υπό κατασκευή η μεγαλύτερη ηλιακή γέφυρα στον κόσμο

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή της μεγαλύτερης ηλιακής στέγης στον κόσμο, πάνω στη σιδηροδρομική γέφυρα Μπλάκφριαρ που διασχίζει τον Τάμεση. Σε μία έκταση που ξεπερνά τα 6.000 τετραγωνικά μέτρα, θα τοποθετηθούν περισσότεροι από 4.000 ηλιακοί συλλέκτες, οι οποίοι αναμένεται να παράγουν περίπου 900.000 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας τον χρόνο, καλύπτοντας το 50% των ενεργειακών αναγκών του σιδηροδρομικού σταθμού.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Κλειστό θα παραμείνει τμήμα της Εγνατίας Οδού την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, από τις 08:00 το πρωί έως και τις 16:00 το απόγευμα, λόγω ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών τοποθέτησης γέφυρας.

Ο “κανένας” είναι η… λάθος απάντηση

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Αν η σημερινή Ελλάδα αποτελείτο από προχωρημένα μορφωμένες γενιές, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι η ακατανόητη εμμονή με τον «κανένα», όπως αποτυπώνεται τα τελευταία πολλά χρόνια στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται, έχει τις ρίζες και την εξήγησή της σε μια ρεαλιστική ανάμνηση του ιστορικού παρελθόντος μας. Και πως όλοι θα θέλαμε να βρεθούμε στη θέση του Οδυσσέα..

Ν. Νικολόπουλος: "Ξένοι υποκλέπτουν το έργο των τουριστικών λεωφορείων"

Τουριστικά λεωφορεία με πινακίδες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής κοινότητας, έχουν κατακλύσει την εγχώρια αγορά και υποκλέπτουν παράνομα, καθ’ υπέρβασιν της κείμενης νομοθεσίας, το έργο των Ελλήνων επαγγελματιών, τονίζει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. και Τομεάρχης Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος.

Η Αριστερά γίνεται… ΠΑΣΟΚ

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η μέτρηση της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή», έρχεται να επιβεβαιώσει τα ευρήματα και άλλων δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Όχι μόνο ως προς τη διεύρυνση της διαφοράς της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε ό, τι αφορά τη σαφή ενίσχυση των κομμάτων της Αριστεράς. Από το ΚΚΕ μέχρι και τη Δημοκρατική Αριστερά, με… ενδιάμεση στάση και πιο εντυπωσιακό «πλασάρισμα» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη: " Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"

 ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ
H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποταγμένη πλήρως στις επιταγές της τρόικα, μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους, καθιστώντας τη χώρα σε μια απέραντη “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ” και τους Έλληνες εργαζόμενους αναλώσιμους, δουλοπάροικους και κολλήγους μιας χρήσης στο “ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ” των “ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ” !!!

"Συνάντηση Καλαφάτη - Τζιτζικώστα με γνώμονα το καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη"

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και τέως Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά την επίσκεψή του στον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Συναντηθήκαμε, σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα για να συζητήσουμε μια σειρά σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της.

Σύσκεψη για την εφεδρεία στην Νέα Δημοκρατία

Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, συγκάλεσε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος για το θέμα των επιπτώσεων της Εργασιακής Εφεδρείας στις οικογένειες των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων κα Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων κ. Γιάννης Μανώλης και ο Γραμματέας Πολιτών με Αναπηρία κ. Σπύρος Σταυριανόπουλος.

Ο Τόμσεν έληξε το “θρίλερ”


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Απάντηση ξεκάθαρη δεν έδωσε. Προσπάθησε ωστόσο να δείξει ότι κανένας από τους δανειστές δεν θέλει το… κακό της Ελλάδας. Με την προϋπόθεση να μην θέλουμε το κακό μας, εμείς οι ίδιοι.
Σύμφωνα με πηγές του Reuters, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας και εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την

Η Μπατζελή προσπαθεί να… λογικέψει το ΠΑΣΟΚ

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Σε μια εποχή κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί ακριβώς… μόδα για την ελληνική κοινωνία, στελέχη και βουλευτές δίνουν μια αξιοθαύμαστη μάχη για να αποφύγουν το «τσουνάμι». Αρθρώνοντας πολιτικό λόγο που θυμίζει… ποιες ήταν κάποτε οι αρχές και οι αξίες του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας ταυτόχρονα την προοπτική για το μέλλον.

Πρώτα εκλογές και μετά “κούρεμα”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το «κούρεμα» της Συμφωνίας των Βρυξελλών, στην κατεύθυνση της περαιτέρω αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, δείχνει να αποτελεί την πολιτική επιλογή στην οποία θα καταλήξουν οι διεθνείς εταίροι μας, απαντώντας στα κελεύσματα της συγκυρίας, για μόνιμη και βιώσιμη αντιμετώπιση του «ελληνικού προβλήματος».

Νίκος Χουντής : «Αποτελεί πατριωτικό καθήκον η ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και της Τρόικα»


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής παρευρέθηκε σήμερα σε συγκέντρωση εργαζομένων και απολυμένων της Ολυμπίας Οδού στα διόδια του Ρίο και έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Είμαστε δίπλα στους απολυμένους –ανέργους της Ολυμπίας Οδού που εξαιτίας της υποχωρητικότητας της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις τράπεζες και τους «εθνικούς» εργολάβους έχασαν τη δουλειά τους.

Στρατοκρατία βία και τρομοκρατία κατά των πολιτών στην Αθήνα

Τα αποκλειστικά και συγκλονιστικά βίντεο της ντροπής απο το Σύνταγμα που κάνουν σήμερα το γύρο του κόσμου.Ξυλοδαρμοί και χημικά.Επιτέθηκαν για να φιμώσουν το STOPCARTEL. Το άνευ προηγουμένου μπογκρόμ επιθέσεων,ξυλοδαρμών και χρήσεων χημικών απο τα ΜΑΤ μέσα στην ιστορική πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα την Τετάρτη 5/10 το απόγευμα,αποκαλύπτουν οι μαγνητοσκοπήσεις της ΖΩΝΤΑΝΗΣ μετάδοσης του STOPCARTEL TV που κάνουν απο σήμερα το γύρο του κόσμου.

Ν. Νικολόπουλος: Πρωταθλήτρια στα λουκέτα η Αχαΐα

Το πρώτο εξάμηνο του 2011, η Αχαΐα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στα λουκέτα, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, επισημαίνει με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης μέτρων ειδικά για την Αχαΐα.

Η “επόμενη Ελλάδα” και ο… Στιβ Τζομπς

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Στην ιδεώδη προσέγγισή της, η δημοσιογραφία θα έπρεπε να είναι παρεμβατική, επώνυμη, με διεισδυτική ανάλυση και φρεσκάρισμα των κεφαλαίων της «εθνικής αφήγησης», για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Ενώ, στη ρεπορταζιακή εκδοχή της, θα όφειλε να αποκαλύπτει, να καυτηριάζει και να προτείνει εναλλακτικές για τα «κακώς κείμενα».

Εκτός από τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει και ο κανονικός!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Και ξαφνικά, άρχισαν όλοι να συζητούν για τον ελληνικό ήλιο. Και τι φωτεινός είναι και πόσο ζεστός και πόσο πολύ μας προτιμά, μένοντας με τις ώρες πάνω από τα κεφάλια μας. Συγγνώμη, αλλά τώρα ανακαλύψαμε τον ελληνικό ήλιο; Τώρα πληροφορηθήκαμε την μεγάλης διάρκειας ηλιοφάνεια στη χώρα μας; Μήπως τελικά πράγματι, δύο χρόνια μετά την επανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ανέτειλε επιτέλους ο ήλιος πάνω από τη χώρα;

Συνάντηση της βουλευτού Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με τους εποχικούς εργαζομένους του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ( ΕΒΖ ) Σερρών.

Την αγωνία τους για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) εξέφρασαν οι εποχικοί εργαζόμενοι του εργοστασίου στις Σέρρες στη συνάντηση που είχαν με την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγελίας Αμμανατίδου- Πασχαλίδου και τους συνεργάτες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή Β’ Πειραιά Παναγιώτη Λαφαζάνη και της βουλευτού Λάρισας Ηρώς Διώτη.

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ…

Με τη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής αύριο Σάββατο, στις 9.30 π.μ. συνεχίζεται η δραστηριότητα της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον καλύτερο προγραμματισμό των δραστηριοτήτων αλλά και οργανωτικά θέματα.
Στο μεταξύ σήμερα (Παρασκευή) εγκαινιάζονται τα νέα γραφεία της Τοπικής Μαλακοπής,

ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ…

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και αφού στο μεταξύ ακύρωσε πρωτοποριακές ανάλογες κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες (Πέμπτη) δύο σημαντικές αποφάσεις για την αποκρατικοποίηση φορέων της Θεσσαλονίκης: την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ.) του Λιμένος Θεσσαλονίκης και την προκήρυξη της πρόσληψης τεχνικού συμβούλου για την πώληση του μεριδίου του Δημοσίου στην Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (Ε.Υ.Α.Θ.).

Η ΝΔ Θεσσαλονίκης για την εξέλιξη αυτή επιθυμεί, να τονίσει τα παρακάτω:
ΕΥΑΘ.

«Αποκαλυπτήρια» για το μισθολόγιο και την εφεδρεία

Πώς θα διαμορφώνονται πλέον οι μισθοί - Ποιοι μπαίνουν στην εφεδρεία, ποιες κατηγορίες εξαιρούνται

Δημόσιοι υπάλληλοι που θέλουν μέχρι και δύο χρόνια για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μπαίνουν στην εργασιακή εφεδρεία. Θα παίρνουν το 60% του μισθού για διάστημα έως και δύο ετών και μετά θα απολύονται, θα βγαίνουν στη σύνταξη και η θέση τους θα καταργείται.

Παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή

Συνολικά πέντε ώρες διήρκησε το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ο φαντάρος που τραυματίστηκε χθες το πρωί λόγω έκρηξης σε καυστήρα σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης. Ο νεαρός ο οποίος είναι από τη Λάρισα και υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στον Έβρο έχει πολλαπλά κατάγματα και εγκαύματα σε μεγάλο μέρος του σώματός του.

“….να ζεις την κάθε μέρα σου σαν να είναι η τελευταία…”, από την ομιλία του Steve Jobs στο Stanford το 2005 …

Όταν ήμουν 17, διάβασα κάτι που έλεγε πάνω κάτω: «να ζεις την κάθε μέρα σου σαν να είναι η τελευταία». Αυτό μου έκανε εντύπωση κι από τότε, για 33 ολόκληρα χρόνια, κάθε πρωί κοιτάζομαι στον καθρέφτη και ρωτάω τον εαυτό μου: