Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας στο Ιντερνετ

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ
Πέντε από τα βασικά Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, μιας από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα, είναι πλέον διαθέσιμα μέσω διαδικτύου χάρη στη συνεργασία του Μουσείου του Ισραήλ με τη Google και στο πρόγραμμα ψηφιοποίησής τους, που κόστισε 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

"Δεν υπάρχει ελληνικό κράτος"


Έξαλλος με τους καταληψίες υπουργείων εμφανίστηκε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος. Έκανε λόγο για συνταγή καταστροφής και διακοπή της λειτουργίας του κράτους. "Δεν έχουμε δυνατότητα να δουλέψουμε" είπε χαρακτηριστικάΗ ρήση του Γιώργου Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση αποτελείται από "αντιεξουσιαστές στην εξουσία", έχει κάποια βάση αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, πλέον δεν υπάρχει κράτος.

Η έκρηξη αποκάλυψε οπλοστάσιο

Τις διασυνδέσεις του νεκρού Κούρδου στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Τι βρέθηκε στο διαμέρισμά του. Θεωρείται σίγουρο πως είχε επαφές με κουρδική εκτός νόμου οργάνωση. Έκτακτη σύσκεψη στη Βουλή

Ο Παπανδρέου φεύγει, η Ελλάδα χρεοκοπεί"


Μετά το δημοσίευμα-κόλαφο για την ελληνική πραγματικότητα, ο Michael Lewis επιστρέφει με νέες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία. Διαβάστε τι δήλωσε στο Reuters
Μίκα Κοντορούση

Την έσωσε το στήθος της

Μία γυναίκα από την Ρωσία σώθηκε από την παρέμβαση του... στήθους της. Ο σύζυγός της προσπάθησε να την μαχαιρώσει στην καρδιά, αλλά τον εμπόδισε το εμφύτευμα Ένα εμφύτευμα δεν ομορφαίνει μόνο το γυναικείο σώμα, αλλά μπορεί να σώσει και μια ζωή. Δεν πρόκειται για αστείο, αλλά για την πραγματική ιστορία μίας γυναίκας από την Ρωσία.

Τα τμήματα των εφοριών που καταργούνται


Κατάργηση, αναστολή λειτουργίας και μεταφορά αρμοδιοτήτων τμημάτων εφοριών από την 1η Νοεμβρίου προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για τμήματα συγκεκριμένων εφοριών ανά την Επικράτεια, των οποίων οι αρμοδιότητες μεταφέρονται σε άλλα τμήματα γειτονικών εφοριών. Σε πρώτη φάση τα περισσότερα εξ αυτών αφορούν στα τμήματα: Ελέγχου και Δικαστικό.

Αρχίζει το κυνήγι οφειλετών του Δημοσίου από ιδιώτες


Από τις 10 Οκτωβρίου ξεκινάει και επισήμως το κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου από τις ελεγκτικές εταιρείες και τους δικηγόρους στους οποίους θα ανατεθούν οι υποθέσεις των φορολογούμενων. Από την ημερομηνία αυτή ξεκινάει η λειτουργίο της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Πρωτογενές πλεόνασμα το 2012 υπόσχεται ο Ηλ. Μόσιαλος


Σε συνέντευξη του σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, είπε “το Δεκέμβριο που μας έρχεται θα έχουμε ένα πρωτογενές έλλειμμα 2,3 δισ. ευρώ. Μια υπερπροσπάθεια, επομένως, μείωσης του πρωτογενούς ελλείμματος από τα 24 δισ. στα 2,3 δισ.

Ηλιακή ενέργεια τη νύχτα από πρωτοποριακή μονάδα στην Ισπανία

Ένα πρωτοποριακό ηλιακό εργοστάσιο που παράγει ενέργεια ακόμα και τη νύχτα εγκαινίασε χθες ο διάδοχος του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, στρατηγός Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν και ο Βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος.Η μονάδα ισχύος 19,9 megawatt στην Ανδαλουσία της Ισπανίας, ονομάζεται «Gemasolar», μπορεί να τροφοδοτήσει 25.000 νοικοκυριά και αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση εκπομπών ρύπων κατά 30.000 τόνους ετησίως.

Νέα Δημοκρατία: Διόγκωση του κράτους, παράνομες προσλήψεις, αύξηση της σπατάλης

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ότι υιοθετεί προτάσεις για νοικοκύρεμα και περιορισμό του σπάταλου κράτους και ενώ ετοιμάζει από καιρό 30 χιλιάδες απολύσεις, την ίδια ώρα προχωρά σε διόγκωση του κράτους, παράνομες προσλήψεις, αύξηση της σπατάλης.Έχουμε μιλήσει για τη δημιουργία περισσότερων από 70 νέων γραμματειών και νέων κρατικών δομών, την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει καταργήσεις και συγχωνεύσεις.

«Ο Παπανδρέου εκτελεί συμβόλαιο θανάτου»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως: «Η κυβέρνηση Παπανδρέου εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της ελληνικής οικονομίας και της χώρας, που λήγει το 2013».

7ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Κομοτηνή

1.500 χορευτές μέλη των 400 σωματείων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, συγκλόνισαν με την παρουσία τους, τους 4.000 θεατές που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου της Κομοτηνής, κατά την διάρκεια του 7ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Έγκλημα-μυστήριο στη Σιάτιστα

Συγκλονισμένη είναι η μικρή κοινωνία της Σιάτιστας μετά την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία το πτώμα του άγνωστου νεαρού άνδρα, που βρέθηκε μισοθαμμένο πριν από δέκα μέρες στην ευρύτερη περιοχή, ανήκει στον 23χρονο Κωστή Πολύζο, ο οποίος είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς τη νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου. Η ταυτοποίηση έγινε ύστερα από αντιπαραβολή γενετικού υλικού με γενετικό υλικό της μητέρας του άτυχου νέου.
.Του Χρήστου Βήττα

Εργοτάξιο για ένα χρόνο η οδός Μοναστηρίου

Της Φανής Σοβιτσλή
Σε εκτεταμένο λίφτιγκ τμήματος της οδού Μοναστηρίου, μήκους δύο χιλιομέτρων, προχωρά τις επόμενες ημέρες ο δήμος Ευόσμου-Κορδελιού. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης, που όμως εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από φθορές και κακοτεχνίες, ενώ κρύβει παγίδες θανάτου για τους οδηγούς.

Αυθαίρετο ολόκληρο χωριό, εκτός… από το σπίτι του πρώην νομάρχη!

Νομιμοποίησε το δικό του σπίτι την τελευταία μέρα της θητείας του

Της Μαρίας Καραούλη
Ενδεχομένως να αποτελεί παγκόσμια πρωτιά ο οικισμός Φτέρης στις πλαγιές των Πιερίων, καθώς και τα περίπου εκατό σπίτια του είναι αυθαίρετα, πλην ενός! Το ένα και μοναδικό σπίτι που έχει νόμιμη οικοδομική άδεια ανήκει στον τέως νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου, όπως καταγγέλλει εγγράφως στη “Μ” ο πρώην διευθυντής της πολεοδομίας Θεσσαλονίκης Αντώνης Ζαρκανέλας.

Θέατρο παραλόγου με κουρελιασμένα σκηνικά η χώρα

Δέχονται διαταγές με sms!

Σοφία Βούλτεψη
Σε θεατρική σκηνή επί της οποίας παρουσιάζονται έργα από το ρεπερτόριο του θεάτρου του παραλόγου εξελίσσεται η χώρα, όπως προκύπτει από τα γεγονότα του τελευταίου εικοσιτετραώρου:
Η προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup είχε ακυρωθεί σε μια ακόμη μεταμεσονύκτια διελκυστίνδα, όταν ο υπουργός των Οικονομικών κ. Βενιζέλος, ξενυχτισμένος, έδινε χθες άλλη μια «έκτακτη» (είναι σαφές ότι το «έκτακτο» έχει πλέον εξελιχθεί σε «τακτικό») συνέντευξη Τύπου στην οποία υποστήριζε πως η έκτη δόση «δεν είναι το πρόβλημα», καθώς σημασία έχει η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου (που αφορά στο δεύτερο δάνειο και ενώ δεν έχει εξασφαλιστεί η ομαλή καταβολή του πρώτου).

Θεσσαλονίκη: Πολίτες απέτρεψαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Γουσίδης

Η παρέμβαση πολιτών που… τα «έψαλλαν ένα χεράκι» στους αστυνομικούς στάθηκε καθοριστική ώστε να αποφευχθούν σήμερα το μεσημέρι παντελώς αναίτια επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και νεαρών διαδηλωτών έξω από το κτίριο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης. Τα αίματα άναψαν όταν μετά το πέρας της διαδήλωσης που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, άντρες των ΜΑΤ παρατάχτηκαν χωρίς κανέναν απολύτως λόγο δίπλα σε ομάδα συγκεντρωμένων νεαρών.

Πίνακες με τους επιτυχόντες ειδικούς φρουρούς

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας αναρτήθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων κατά κατηγορία απολυτηρίων-πτυχίων υποψηφίων Ειδικών Φρουρών έτους 2011.Στους πίνακες αναφέρονται η αναλυτική βαθμολογία τους, κατά κριτήριο και συνολικό αριθμό μορίων κατά φθίνουσα σειρά.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλεισαν το Σύνταγμα όπου ενώθηκαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και εκπαιδευτικοί-φοιτητές-μαθητές

Ογκώδη απεργιακά συλλαλητήρια οργής και χημικός πόλεμος Επίθεση ΜΑΤ με δακρυγόνα, 2 τραυματίες στο μετρό

Με 3 ογκωδέστατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες προς τη Βουλή, απάντησαν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, σπουδαστές, μαθητές και απλοί πολίτες στα αβάσταχτα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης. Για περισσότερο από μία ώρα η Σταδίου και η Πανεπιστημίου είχαν ξεχειλίσει από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, δημιουργώντας την μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων μηνών. Αστυνομικοί και χημικά έφτασαν μέχρι το μετρό όπου η κατάσταση ήταν αποπνικτική και βίαιη, αφήνοντας πίσω της δύο τραυματίες.

Την πραγματοποίηση «δοκιμών αντοχής» για τις ενεργειακές υποδομές της ΕΕ ζητά ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς

Απάντηση του Γερμανού Επιτρόπου Ενέργειας κ. Έτινγκερ

Την πραγματοποίηση «δοκιμών αντοχής» (stress tests) στις κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ευρώπης ζητά με ερώτησή του ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς.

Και ξαφνικά… δημοψήφισμα!

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης με το οποίο περιγράφονται ρητώς οι προϋποθέσεις και το περιεχόμενο δημοψηφισμάτων, ο Χάρης Καστανίδης εκτόξευσε μια μικρή πολιτική «βόμβα».Ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αναφορικά με την κρίση την οποία διέρχεται η Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τον χρόνο διεξαγωγής του, αλλά ούτε και να γίνει πιο συγκεκριμένος για το ερώτημα που θα τεθεί στον ελληνικό λαό.

Ο Παπαδήμος πυροδοτεί… υποψίες

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Την Κυριακή ήταν ο Κώστας Σημίτης εκείνος που «έκλεψε την παράσταση», με το άρθρο το οποίο δημοσίευσε στην «Καθημερινή της Κυριακής», προχωρώντας σε μια αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, και προβλέποντας ότι ίσως είναι θέμα χρόνου η (βίαιη) αποπομπή της χώρας από την ευρωζώνη.

Δεν θα υπάρξει 6η δόση…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα έμαθε, ή υποχρεώθηκε, να ζει στον αστερισμό της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης της τρόικας. Μια δόση που σύμφωνα με την… κοινή λογική, αλλά και τις εκτιμήσεις των αγορών, είναι εξασφαλισμένη. Μόνο που φαίνεται ότι θα πρέπει να «βασανισθεί» επαρκώς η χώρα, προς γνώση και συμμόρφωση για το μέλλον.

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν.Κιουτσούκη για την κατάργηση της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε

Έπειτα από δυο χρόνια “MEΓΑΛΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ & ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ” στη χώρα μας από την ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι Έλληνες πολίτες βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, με την ακολουθούμενη “φασίζουσα” πολιτική του αποφασίζουμε και διατάσσουμε και τους εκβιασμούς τύπου Μνημόνιο ή χρεωκοπία, Μεσοπρόθεσμο ή τάνκς “σώζοντας” έξι και πλέον φορές την Ελλάδα!!!

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής με τους εργαζομένους και απολυμένους της Ολυμπίας Οδού

Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 18:30, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην κινητοποίηση των εργαζομένων και των απολυμένων της Ολυμπίας Οδού, που οργανώνει το Σωματείο τους «Η Γαλαρία» στα διόδια του Ρίο στην Πάτρα. 

Νίκος Νικολόπουλος: "Τα ασφαλιστικά ταμεία στον σύγχρονο καιάδα του ΠΑΣΟΚ"

Οι κραυγαλέες αδυναμίες της κυβέρνησης, οδηγούν τα στελέχη της σε ενέργειες βαθιάς απελπισίας, όπως η ρευστοποίηση των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων των Ασφαλιστικών Ταμείων (μετοχών, ομολόγων κ.λπ.) και παράλληλη διασπάθιση των ταμειακών διαθεσίμων στις τράπεζες. Τα παραπάνω επισημαίνει σε ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τις σχετικές οδηγίες προς τα ασφαλιστικά ταμεία, του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Εργασίας και της Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η χώρα υποδουλώνεται και οι «σωτήρες» της ψάχνουν ψήφους στη… Βόρειο Ήπειρο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν πρόκειται για κάτι το πρωτότυπο, αλλά η επανάληψις είναι μήτηρ της μαθήσεως: Δεν είναι τυχαία η σημερινή οικονομική (επομένως και οτιδήποτε άλλο) υποδούλωση της χώρας.Όταν, ακόμη και σήμερα, μετά από τέτοια καταστροφή, που ήλθε ως συνέπεια μιας μικροπολιτικής και παραπολιτικής θεώρησης του δημόσιου βίου, το ενδιαφέρον και τα βλέμματα παραμένουν ακόμη στραμμένα στην ψηφοθηρία και σε παραδόξως καταρτιζόμενους και κατηγοριοποιημένους καταλόγους υποψηφίων «σωτήρων», είναι προφανές πως τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Το χρυσάφι, το Κατάρ και ο Σόρος

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ… ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σπύρος Θεοδωράτος

Ο Βάρταν ΓκρεγκόριανΟι ανακοινώσεις του περασμένου Σαββάτου για την περίφημη συμφωνία της κυβέρνησης με τους Καταρινούς για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, έφερε οπωσδήποτε ένα κάποιο χαμόγελο στον αντικειμενικό αναγνώστη της είδησης - και τα δύο πρώτα σκέλη της είναι οπωσδήποτε θετικά: Πρώτον, προβλέπεται με την έναρξη κιόλας των εργασιών στα… σκουριασμένα μεταλλεία να βρουν απασχόληση περίπου 1.500 άνθρωποι, γεγονός οπωσδήποτε παρήγορο, ιδίως για την ντόπια οικονομία της περιοχής, που μαστίζεται.

Απύθμενο θράσος Βενιζέλου προς τους πολίτες:

 Πληρώστε τα χαράτσια για να μπορέσει το Δημόσιο να πληρώσει τις υποχρεώσεις του»

Έκκληση ( ; ) προς τους πολίτες να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές και τους υπόλοιπους φόρους προς το κράτος, απηύθυνε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για να μπορέσει το Δημόσιο να καλύψει τις εσωτερικές του υποχρεώσεις.Δηλαδή, μισθούς, συντάξεις, και κρατικοί τίτλοι που λήγουν μέσα στον Δεκέμβριο (7 - 8 δις. ευρώ) και ασκούν ασφυκτική πίεση στις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού. Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η καθυστέρηση στη χορήγηση της 6ης δόσης των δανείου, ο υπουργός διέψευσε κάθε σενάριο περί στάσης πληρωμών στο Δημόσιο.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!

Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Αυτό επιβεβαιώνεται πλέον από τα ίδια τα μεγέθη του Προϋπολογισμού.Μεγέθη στα οποία αποτυπώνεται η αποτυχία επίτευξης, παρά τις αιματηρές θυσίες των πολιτών, όλων των δημοσιονομικών στόχων, κυρίως όμως της μείωσης του ελλείμματος.
Έτσι, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 23,8 δισ. ευρώ το 2011, από 18,8 δισ. ευρώ το 2010 (και προηγούμενη πρόβλεψη για 21,1 δισ. ευρώ στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο). Εκτιμάται δηλαδή αυξημένο κατά 20,2% έναντι της περυσινής χρονιάς!!!

Στη Βουλή την Πέμπτη το πολυνομοσχέδιο για εφεδρεία, ασφαλιστικό και μισθολόγιο

Υπό τις πιέσεις της τρόικα

Κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο στο οποίο εντάσσονται τα μέτρα για την εργασιακή εφεδρεία, τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και το ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι της τρόικα.  Σύμφωνα με τα Νέα, αμέσως μετά την ακολουθούμενη κοινοβουλευτική διαδικασία, η οποία θα επισπευσθεί, το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου πιθανότατα το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Έκρηξη με ένα νεκρό στην Τριανδρία σε υπόγειο διαμέρισμα. Νεκρός ο Κούρδος ένοικός του.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έσκασε χειροβομβίδα στα χέρια του.

Του Κώστα Καντούρη
Έκρηξη σε υπόγειο διαμέρισμα με θύμα έναν 35χρονο Κούρδο συγκλόνισε χτες λίγο πριν τα μεσάνυχτα την Τριανδρία και προκάλεσε συναγερμό σε Αντιτρομοκρατική υπηρεσία και Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών έκαναν λόγο για έκρηξη χειροβομβίδας καθώς άλλη μία άθικτη βρέθηκε κάτω από το διαμελισμένο πτώμα.

Δεν απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά

«Ρολά» σε δημόσιο και ΔΕΚΟ

Μετ΄ εμποδίων οι μετακινήσεις

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα της κυβέρνησης και κυρίως στην εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις οργανισμών.Οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10.30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Συντριβή ελικοπτέρου στη Νέα Υόρκη

Ένα ελικόπτερο με πέντε επιβαίνοντες κατέπεσε σήμερα το απόγευμα στον ποταμό Ιστ Ρίβερ, στα ανατολικά του Μανχάταν. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχει ένας νεκρός ένω ο πιλότος και οι υπόλοιποι τρεις επιβαίνοντες διασώθηκαν.

Φονική έκρηξη σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη

Έκρηξη σημειώθηκε στις 23.45 χθες το βράδυ, σε υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Υψηλάντου 27, στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, ένας 35χρονος άνδρας, κουρδικής καταγωγής έχασε τη ζωή του, πιθανότατα τη στιγμή που κατασκεύαζε εκρηκτικό μηχανισμό.