Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ερώτηση στη Βουλή - Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Νέα Δημοκρατία


Πυρά κατά της ΕΡΤ για τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ Επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα η δημόσια τηλεόραση

Σάλος έχει προκληθεί από τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υπέρογκα ποσά τα οποία καλείται να πληρώσει η ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ζήτημα της σύμβασης της δημόσιας τηλεόρασης με την ΤΕΑΜ έφτασε στα έδρανα της Βουλής, με τους ανεξάρτητους βουλετές (μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς) Νίκο Τσούκαλη, Γρηγόρη Ψαριανό και Θανάση Λεβέντη να καταθέτουν σχετική ερώτηση στον Υπουργό Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλο.

Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα


Τα πολλά της πρόσωπα, δείχνει η εγκληματικότητα, η οποία παρά τις προσπάθειες της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε έξαρση. Άκρως ανησυχητικό πλέον είναι το φαινόμενο της χρήσης όπλων ακόμα και σε απλές διαρρήξεις
Στέλιος Μπαμιατζής

Yπερψηφίστηκε το σχέδιο νόμου για τις οικοδομικές άδειες

Με τις θετικές ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ πέρασε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο που καθορίζει το νέο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη το νομοσχέδιο θα περιορίσει την αυθαίρετη δόμηση και θα εξασφαλίσει την διαφάνεια του ελέγχου των κατασκευών.



Δήλωση του κ. Νίκου Νικολόπουλου για την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση για την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Η ενοχοποίηση και στοχοποίηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για την επιτυχία των στόχων της Ανταγωνιστικότητας και της Παραγωγικότητας της Ελληνικής Οικονομίας είναι ένα ακόμη εγκληματικό λάθος της Μνημονιακής Πολιτικής.

Αύριο στον Ο.Α.Σ.Θ. δεν γίνεται απεργία

Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ., ότι  αύριο 5/10/2011, δεν γίνεται απεργία. Όλες οι λεωφορειακές γραμμές λειτουργούν κανονικά

Στις 730,33 μονάδες ο Γενικός Δείκτης


«Βουτιά» 6,28% στο Χ.Α

Στο βαθύ «κόκκινο» έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος τερμάτισε στις 730,33 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 6,28%, στον απόηχο των ανακοινώσεων του Eurogroup για μετάθεση των αποφάσεων σχετικά με την καταβολή της έκτης δόσης.

Προς επίκληση του άρθρου 120 βαδίζουν οι δικηγόροι

Το Σύνταγμα της Ελλάδας δεν επιτρέπει «επαφές» της τρόικας με τους φορείς της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Οι δικηγόροι τονίζοντας ότι είναι αντίθετοι στην απόπειρα εξωθεσμικής νομιμοποίησης της τρόικας, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προβούν σε επίκληση του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Νέα Δημοκρατία: Αθλητισμός: Επιστροφή στις αξίες, όλοι οι Έλληνες μία ομάδα

Συνεχίζεται η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.Σε κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Αθλητισμού συζητήθηκαν οι βασικοί άξονες της πολιτικής που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία στο χώρο του Αθλητισμού.

Νέα Δημοκρατία: Όλοι οι στόχοι για το 2011, έπεσαν έξω και αναθεωρούνται προς το χειρότερο για το 2012

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος, στη σημερινή συνέντευξή του και τις ύβρεις που εξαπέλυσε στη Νέα Δημοκρατία, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο υπουργός Οικονομικών έκρινε, για μιαν ακόμα φορά, σκόπιμο να κατακρίνει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, για τα αδιέξοδα της δικής του πολιτικής, για τις διαψεύσεις των δικών του δηλώσεων, για τα αλλεπάλληλα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνησή του, πολύ πέρα από τα όρια αντοχής του Ελληνικού λαού.

Πλήρωσαν με αίμα την τσιγγάνικη τιμή


Ένοπλη συμπλοκή με τρεις τραυματίες στο Κορδελιό μετά τη διάλυση ενός γάμου
Του Κώστα Καντούρη
Ενοπλη συμπλοκή για την τιμή μιας Τσιγγάνας συγκλόνισε χθες το απόγευμα τη γειτονιά των Ρομά στο Κορδελιό. Ενας πατέρας και οι δύο γιοι του νοσηλεύονται τραυματισμένοι από σφαίρες, ο πρώτος σε σοβαρή κατάσταση. Η αστυνομία αναζητεί επτά “φουσκωτούς”, οι οποίοι σύμφωνα με τους γείτονες ανέλαβαν να λύσουν με τα όπλα τη διαφορά δύο οικογενειών και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Πρόβλημα πάλι με τα σκουπίδια στην Θεσσαλονίκη

Ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης είναι κλειστός από χθες και θα παραμείνει έως αύριο, ενώ υπό κατάληψη τελεί από τους εργαζόμενους και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Φοίνικα.
.Της Φανής Σοβιτσλή

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ενώ ολόκληρη η καπιταλιστική Ευρώπη αναζητά τη λύση του γόρδιου δεσμού του χρέους, τρισεκατομμύρια ευρώ είναι αναγκαία για να διασωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, η καπιταλιστική ύφεση βουλιάζει τη ζωή εκατομμυρίων στην ανεργία και τη φτώχια.

Ανατροπή της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής


Γράφει ο Γιάννης Χατζηγιάννης

Όλο το σχέδιο των απεργιακών μας κινητοποιήσεων, από την εφαρμογή του μνημονίου μέχρι σήμερα, έχει αποδειχτεί, όχι απλώς αναποτελεσματικό ή ανεπαρκές αλλά απόλυτα συνένοχο με την πολιτική της κυβέρνησης της τρόικας.Οι τελετουργικά επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές τουφεκιές συνθλίβουν τη διάθεση εκατομμυρίων εργαζομένων να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους.

Ευγνωμοσύνη

Σμιλεύοντας το μάρμαρο και αποτυπώνοντας πάνω του, με καλλιτεχνική μαεστρία την προσωπογραφία της, ο κ. Γιώργος Χουνουτζίδης εξέφρασε τα αισθήματα ευγνωμοσύνης που έτρεφε προς τον άνθρωπο και γιατρό Άννα – Μαρία Μπελεχρή που έφυγε πρόωρα από την ζωή. Ο κ. Χουνουτζίδης είναι νεφροπαθής εδώ και 15 χρόνια και μέρα παρά μέρα πραγματοποιεί αιμοκάθαρση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Δήλωση κ. ΣταύρουΚαλαφάτη, για το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού της ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε.,

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού της ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε., από τον οποίον αμείβονται οι παραγωγοί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), ζήτημα για το οποίο κατέθεσε την υπ' αριθ.: 84/03-10-2011 ερώτηση στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΑΚΕ Ι.Τ. «Εφεδρεία» στις χρεοκοπημένες πολιτικές που οδηγούν σε ανεργία, ανασφάλεια, φτώχεια και εξαθλίωση


«Απόλυση» της κυβέρνησης που «εξοντώνει» τους εργαζόμενους και «αφανίζει» τα δικαιώματά μας

Εργαζόμενες και Εργαζόμενοι,

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να πράξει επιτέλους το αυτονόητο, αποφασίζει για μια ακόμη φορά το αδιανόητο... και προχωρεί με όχημα το τερατούργημα της «εργασιακής εφεδρείας» σε αναίτιες μαζικές απολύσεις. Μέσα από αδιαφανείς όρους και αντισυνταγματικές διαδικασίες οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στο «μακρύ κατάλογο» των ανέργων του ΟΑΕΔ και τις οικογένειές τους στην «γκιλοτίνα» της φτώχειας.

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ

«Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί και χωρίς να πεθάνουν οι Έλληνες!»
Την ανάγκη να υπάρξει ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται, επανέλαβε ο βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με τα νέα μέτρα που λαμβάνει δείχνει ότι δεν κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει το περιεχόμενο της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και να αποκαλύψει ότι: «Επιτέλους μετά δύο χρόνια τώρα στην τρόικα έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν….»

Το προκλητικό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας

Αγαπητοί φίλοι σε όλη την Ευρώπη,
Το προκλητικό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, που έχει συνταχθεί από τραπεζίτες, πλημμυρίζει τράπεζες και κερδοσκόπους με δωρεάν χρήματα και αφήνει την Ελλάδα στο έλεος του Θεού. Οι υπουργοί οικονομίας των χωρών μας θα συναντηθούν σε 3 ημέρες, ας τους στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα να στρωθούν στη δουλειά και να μας παρουσιάσουν ένα σχέδιο για τη διάσωση της Ελλάδας και όχι των τραπεζών:

Στη χώρα της πλατείας Κλαυθμώνος...

Γράφει:ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Κάποτε ήταν οι «εργαζόμενοι - ρετιρέ».
Και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ έτσι τους αποκάλεσαν. Τους διέσυραν και τους έβαλαν απέναντι στους «μη προνομιούχους». Βάφτισαν τα δικαιώματα σε «προνόμια»! Και τα αφαίρεσαν. Από τους «μη προνομιούχους»...

Ν. Νικολόπουλος: "Όνειρο η απελευθέρωση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας"

Παρά την δέσμευση του πρωθυπουργού και την υπογραφή του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, όλο και απομακρύνεται το όνειρο της απελευθέρωσης του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας, επισημαίνει με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος.

Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων

Ο Επίτροπος Andor είχε προϊδεάσει για τις απαράδεκτες και παράνομες απαιτήσεις της Τρόικας.

Πριν 20 μέρες ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για θέματα απασχόλησης κ.Andor, είχε προϊδεάσει για τις απαράδεκτες και παράνομες απαιτήσεις της Τρόικα που αφορούσαν είτε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, είτε την επαναδιαπραγμάτευση τους με στόχο τη δραστική μείωση - ισοπέδωση του κατώτερου μισθού στην Ελλάδα.

Η απόλυση 120 εισπρακτόρων από την Εθνική Ασφαλιστική

Η ανακοίνωση από την Εθνική Ασφαλιστική της απόλυσης 120 εισπρακτόρων, αρκετοί από τους οποίους εργάζονταν επί δεκαετίες στην εταιρεία, συνιστά μια πράξη βαρβαρότητας απέναντι σε δεκάδες οικογένειες που μένουν στην ουσία στο δρόμο.

Η Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας στη Ν. Μηχανιώνα που τελεί υπό κατάληψη από τους σπουδαστές της σχολής αφού απειλείται άμεσα με λουκέτο.

Η δεύτερη μεγαλύτερη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού(ΑΕΝ) στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης από το πρωί της Δευτέρας 3 Οκτώβρη τελεί υπό κατάληψη από τους σπουδαστές όταν πληροφορήθηκαν από δελτίο τύπου πως αναστέλλεται η λειτουργία της σχολής με εντολή του υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

70 ΛΕΠΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ- ΤΡΟΪΚΑΣ

Συνάντηση διάρκειας περίπου 70 λεπτών είχαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς και στελέχη της τρόικας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης η ΝΔ παρουσίασε την πρότασή της για την εργασιακή εφεδρεία, επισημαίνοντας ιδιαίτερα το δημοσιονομικό όφελος που μπορεί να έχει για την Ελλάδα η εφαρμογή της. Η Τρόικα όμως, συμπλέοντας πλήρως με την κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή την πρόταση της ΝΔ.

Αφού δεν μας απαντά η κυβέρνηση, μήπως να ρωτήσουμε τον εμίρη;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μέσα στον ορυμαγδό των ηρωικών και μηδέποτε συνταξιοδοτούμενων βετεράνων της πολιτικής και των εξαθλιωμένων και τρομοκρατημένων υποψηφίων εφέδρων του προηγούμενου σαββατοκύριακου, παραλίγο να περάσει απαρατήρητη η επίσκεψη στη χώρα μας του εμίρη του Κατάρ, με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου έδωσε κοινή συνέντευξη για να… ανακοινώσει την συμμετοχή του πρώτου σε άλλη μια επιχείρηση που ανήκει σε ιδιώτες.

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΟΥΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ

Οι Ρομπέν του ρεύματος

Του Ν. ΡΟΥΜΠΟΥ
 Σε κρυφτούλι με τη ΔΕΗ εξελίσσονται οι ακτιβισμοί των «Πολιτών της Βέροιας», που επανασυνδέουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά με οικονομικά προβλήματα, κι έρχεται μετά η ΔΕΗ για να το κόψει ξανά. «Σε συνθήκες πολέμου τέτοιες ενέργειες επιβάλλονται στα φτωχά στρώματα»

Εξαφάνιση των χάρτινων εφημερίδων ως το 2040

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (OMPI), εκτιμά ότι ως το 2040 οι χάρτινες εφημερίδες θα έχουν εξαφανιστεί και θα έχουν αντικατασταθεί από τις ψηφιακές εκδόσεις τους.

Παπανδρέου: Δεν παραιτούμαι

Διαψεύδει το γραφείο του πρωθυπουργού γερμανικό δημοσίευμα

«Σκουπίδια» χαρακτήρισε σήμερα το γραφείο του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου δημοσίευμα των γερμανικών «Financial Times», σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός είπε δύο φορές, σε συνεργάτες του, ότι προτίθεται να παραιτηθεί.

Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος : «Μην πληρώνετε το χαράτσι». Διαβάστε με προσοχή!

Με εγκύκλιο που έστειλε προς το ποίμνιο της επαρχίας του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος καλεί τους πιστούς να μην πληρώσουν τον ειδικό φόρο για τα ακίνητα μιλώντας ταυτόχρονα για «σπασμωδικές αποφάσεις των υπευθύνων διαχειριστών της ζωής».Ο Νικόλαος στην εγκύκλιο σχολιάζει με καυστικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και απευθύνεται στους πιστούς ζητώντας τους να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν.

Οι λέξεις της εβδομάδας: από την άμαξα... στο αμάξι

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Όσοι, συνήθως, αναφέρονται στην ιστορία του αυτοκινήτου ορίζουν ως απαρχή το 1880 (κινητήρας Otto, αν και υπήρχαν ατμοκινούμενα οχήματα από το 1772). Όμως, τα πράγματα στη ζωή δε στηρίζονται στην παρθενογέννηση. Τα πάντα, ακόμα και τα πιο ασήμαντα, είναι γρανάζια της ίδιας αεικίνητης μηχανής, που ατέρμονα δουλεύει χιλιάδες χρόνια τώρα.