Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου για την εργασιακή εφεδρεία

Ομόφωνα αποφάσισε - σύμφωνα με πληροφορίες - το υπουργικό συμβούλιο να βγουν σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 υπάλληλοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι 18.000 θα προέρχονται από το στενό δημόσιο τομέα και οι άλλες 12.000 από συγχωνεύσεις οργανισμών και πλεονάζον προσωπικό.

Κινηματογραφική ληστεία στο "Ελ. Βενιζέλος"


Ληστεία στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας πραγματοποίησε δαιμόνιος κακοποιός το απόγευμα της Κυριακής. Πώς ξεγέλασε τους υπαλλήλους. Πήρε τα χρήματα και έφυγε σαν κύριοςΕκτελώντας ένα τέλεια οργανωμένο σχέδιο, άγνωστος κατάφερε να ληστέψει υποκατάστημα της Alpha Bank, μέσα στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και στη συνέχεια να διαφύγει ανενόχλητος.

Θεσσαλονίκη : Θανατηφόρο τροχαίο σε δασική περιοχή του Χορτιάτη

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα στο Χορτιάτη. Συγκεκριμένα στις 16:45, δίκυκλη μοτοσυκλέτα που κινούνταν σε δασική περιοχή, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 43χρονος οδηγός της.





Δύο κόσμοι...

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μόλις προχτές δημοσιεύτηκε η ετήσια «λίστα Φορμπς» όπου καταγράφονται οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί. Ένας μόνο από αυτούς, ο πρώτος της λίστας, ο Μπιλ Γκέιτς της «Μάικροσοφτ», εμφανίζεται να διαθέτει περιουσία ύψους 59 δισ. δολαρίων.

Ποιοί θα τεθούν σε εφεδρεία

Ενώ και οι δύο συναντήσεις -σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις- έγιναν σε θετικό κλίμα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα συνάντηση, καθώς αυτά που ζητά η τρόικα είναι περισσότερα από αυτά στα οποία μέχρι τώρα φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει η ελληνική πλευρά, ενώ υπάρχουν αμφιβολίες για την αποτελεσματική εφαρμογή τους.

Rover πιάνει τα 107 χλμ/ώρα καίγοντας... καφέ!

Βρετανοί μηχανικοί έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για οχήματα που κινούνται με οργανικά απόβλητα, κατασκευάζοντας ένα αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά με... κόκκους καφέ!

Νέα οργισμένη επιστολή απόστρατου


Μία ακόμα επώνυμη επιστολή απόστρατου αξιωματικού βάλλει κατά της κυβέρνησης. Οργή για τις δηλώσεις του Πάνου Μπεγλίτη αναφορικά με το περιστατικό της εισβολής αποστράτων στον περίβολο του υπουργείου Άμυνας

Ν.Νικολόπουλος : “Με μία φρέσκια και ισχυρή εντολή ο Αντ. Σαμαράς θα δώσει την λύση μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση”.

Συνάντηση με πολιτικούς φίλους, στελέχη, συνεργάτες, ανέργους, εργαζόμενους και επαγγελματίες από την περιοχή του Δήμου Πατρέων είχε την Κυριακή στην Πάτρα ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Προνόμια υπεράνω λογικής


Περί τους δεκαπέντε βουλευτές προσανατολίζονται να μην κάνουν χρήση του «προνομίου» να κυκλοφορούν με αυτοκίνητο μισθωμένο από το Κοινοβούλιο. Ορισμένοι το γνωστοποίησαν δημοσίως τις προηγούμενες ημέρες, ενώ άλλοι 10 έχουν παραιτηθεί των 150 ευρώ για συμμετοχή σε επιτροπές.

Ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ κ. Χρήστος Καζαντζίδης μιλά στα «Εμβόλιμα Νέα»


Την πρώτη του συνέντευξη στα «Ε.Ν» παραχώρησε μετά την προσχώρηση του στο ΛΑΟΣ ο μέχρι πρότινος πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Καζαντζίδης. Ο κ. Καζαντζίδης σε μια συζήτηση, εξομολόγηση, μίλησε για όλους και για όλα χωρίς φόβο και πάθος. Μίλησε για τους λόγους που τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και να ενταχτεί στον κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.

Ψαλίδι έως 60% στις επικουρικές συντάξεις

Από πρώτη Νοεμβρίου θα περικοπούν οι επικουρικές συντάξεις. Το ποσοστό εκτιμάται στο 15% - 30% αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και το 60%. Θα υπάρξει και δεύτερος γύρος περικοπών
Μειωμένες κατά 15% με 30% αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 60% θα είναι οι επικουρικές συντάξεις από πρώτη Νοεμβρίου.

Σκότωσε κατά λάθος τον αδελφό του στο κυνήγι

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ
Σε οικογενειακή τραγωδία κατέληξε χθες το μεσημέρι το κυνήγι αγριόχοιρου σε ορεινή περιοχή της Καλλιθέας Δράμας.Στο κυνήγι συμμετείχε ομάδα κυνηγών εκ των οποίων δύο αδέλφια.

Γερμανικό “Εύρηκα” για τις αποκρατικοποιήσεις

Υπόσχεται διαγραφή του χρέους, επιστροφή στην ανάπτυξη, 1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας.
Συνέντευξη του Μάρκους Κραλ, επικεφαλής της ομάδας που εκπόνησε το πρόγραμμα.
.Την "άνωση" της ελληνικής οικονομίας υπόσχεται η εταιρεία συμβούλων Roland Berger με το δικό της σχέδιο "Εύρηκα". Το σχέδιο προβλέπει ουσιαστικά την αποκρατικοποίηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας με ευρωπαϊκούς θεσμούς, διαδικασίες και ρυθμούς, και υπόσχεται μείωση του χρέους στο 88% του ΑΕΠ, επιστροφή της Ελλάδας σε γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης και δημιουργία 1 εκατομμυρίου θέσεων εργασίας.

Οι κρεμαστοί κήποι της Εγνατίας

Αρχιτεκτονική πρόταση, που θα παρουσιαστεί σε συνέδριο του ΤΕΕ, προτείνει την κατασκευή ενός κρεμαστού κήπου επάνω από την Εγνατία οδό. Στα πεζοδρόμια θα υπάρχουν καθίσματα, παρτέρια, αλλά και σκάλες, από τις οποίες θα ανεβαίνουν οι περαστικοί στο πάρκο και θα θαυμάζουν την πλούσια βλάστηση.
.Tου Φώτη Κουτσαμπάρη

«Πάγωσαν» τα Τέμπη

Τα τούνελ είναι σχεδόν έτοιμα, ωστόσο είναι άγνωστο πότε και αν ολοκληρωθεί το έργο ώστε να παραδοθούν στους πολίτες

ΤΗΣ ΝΤΟΝΙΑΣ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

«Παγωμένα» παραμένουν τα έργα στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Τεμπών, αν και τα τούνελ είναι ουσιαστικά έτοιμα. Η ολοκλήρωση του έργου με τη χρησιμοποίηση των σύγχρονων τούνελ που κατασκευάστηκαν θα μπορούσε να δώσει τέλος στον εφιάλτη της διέλευσης από την κοιλάδα των Τεμπών.

Στη μελέτη της αντιύλης και των αντιπρωτονίων στρέφεται το CERN

Ξεκινά το νέο πείραμα «ΕLΕΝΑ» του CERN, για να μελετήσει τα αντιπρωτόνια και την αντιύλη.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών (CERN) εγκαινιάζει ένα νέο πείραμα, που αποσκοπεί στο να παράγει σε μεγάλες ποσότητες αντιπρωτόνια, δηλαδή σωματίδια αντιύλης, και να τα «παγιδεύσει», έτσι ώστε μετά να τα μελετήσει με άνεση χρόνου. Το πείραμα, που θα εκτελεστεί σε μια νέα υπό κατασκευή εγκατάσταση και ονομάζεται ELENA (Extra Low Energy Antiproton Ring), προγραμματίζεται να παραδώσει τα πρώτα του αντιπρωτόνια υπερβολικά χαμηλής ενέργειας έως το 2016.

Αγνοείται φοιτητής από τη Σιγκαπούρη

Ένας 28χρονος φοιτητής από τη Σιγκαπούρη, εξαφανίστηκε από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στο κέντρο της Αθήνας. Ο νεαρός φοιτητής επισκέφτηκε την Ελλάδα για λίγες ημέρες προκειμένου να παρακολουθήσει διεθνές ιατρικό συνέδριο. Ο Kuok Leong Jin δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής από την περασμένη Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου.

Έργα αναβάθμισης στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί της Θεσσαλονίκης από την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και για δεκαπέντε ημέρες καθώς πρόκειται να πραγματοποιηθούν έργα αναβάθμισης κατά μήκος της οδού Κατσιμίδι από το Καυτατζόγλειο έως την είσοδο του Θεάτρου Γης. Όπως τονίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, πρόκειται για έργα αναβάθμισης της Β.Α. εισόδου της πόλης, με νέες δενδροστοιχίες, πεζοδρομήσεις, και κρασπεδώσεις, με στόχο τη δημιουργία μιας νέας αισθητικής γύρω από το Θέατρο Γης και τον οδικό άξονα προς την περιφερειακή οδό.

Υπάρχουν εφεδρείες για κάθε ενδεχόμενο

 ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΟ ΠΛΑΝΟ ΕΞΟΔΟΥ

Με καθυστερήσεις, αστοχίες και θρυμματισμένες τις "μικρότερες" επιτυχίες από το ασφυκτικό πολιτικό πλαίσιο προσέρχεται -ύστερα από τρία εικοσιτετράωρα "κολασμένων" συσκέψεων- σήμερα η κυβέρνηση (το υπουργικό συμβούλιο) για να αποφασίσει για την "έξοδο" χιλιάδων υπαλλήλων του Δημοσίου είτε προς την εργασιακή εφεδρεία είτε ακόμη και προς την απόλυση.

Αντ. Σαμαράς: Προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη το μικρότερο κράτος

Μικρότερο κράτος και λιγότεροι φόροι είναι προαπαιτούμενα για να μπει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης, τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής. Ο Πρόεδρος της ΝΔ εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί πως διευρύνει το κράτος ιδρύοντας πάνω από 70 γενικές γραμματείες, διευθύνσεις και αρχές. Της χρεώνει ακόμη ότι διορίζει χιλιάδες «ημετέρους» με διαβλητές διαδικασίες.

Στους 1.480 οι νεκροί στην Υεμένη από την έναρξη των συγκρούσεων

Σε τουλάχιστον 1.480 ανέρχονται οι νεκροί στην Υεμένη από την έναρξη των συγκρούσεων ανάμεσα στους διαδηλωτές που αξιώνουν τον εκδημοκρατισμό της χώρας και τις δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας το Φεβρουάριο, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης.

Πάνω από 500 συλλήψεις διαδηλωτών στη Νέα Υόρκη

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε πάνω από 500 διαδηλωτές που παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία στη γέφυρα του Μπρούκλιν και στη συνέχεια επιχείρησαν να κάνουν πορεία.«Πάνω από 500 (διαδηλωτές) συνελήφθησαν στη γέφυρα του Μπρούκλιν αργά το απόγευμα», αφού «παρακώλυσαν την κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση το Μπρούκλιν επί δύο ώρες», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ορισμένοι εξ αυτών, διευκρίνισε, «απελευθερώθηκαν μετά από μερικές ώρες, άλλοι θα περάσουν μια μέρα» στο κρατητήριο». Λίγη ώρα αργότερα η γέφυρα δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

«Παράθυρο» επενδύσεων από το Κατάρ

Συμφωνία ύψους 1,2 δισ. για εξόρυξη χρυσού
Σε επενδυτική συμφωνία ύψους 1,2 δισ. ευρώ για εξόρυξη χρυσου στη βόρεια Ελλάδα ήλθαν σήμερα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» που εκμεταλλεύονται τα Μεταλλεία Χαλκιδικής, αναμένεται να δημιουργηθούν 1.500 νέες θέσεις εργασίας.