Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΟΑΣΘ. Εξυπηρέτηση του Εμπορικού Κέντρου Mediterranean Cosmos από τη γραμμή Νο 45

Ανακοινώνεται ότι μετά από πρόταση του Ο.Α.Σ.Θ. και έγκριση του Σ.Α.Σ.Θ. τροποποιείται η γραμμή 45 με στόχο την παροχή καλύτερης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης. Η διαδρομή της γραμμής 45, η οποία μετονομάζεται σε ''ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΚΟΣΜΟΣ, επεκτείνεται μέχρι το Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, όπου θα βρίσκεται και το τέρμα της γραμμής.

ΟΑΣΘ. Αλλαγές στο ωράριο εκδοτηρίων

O Oργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από 3.10.2011 τα εκδοτήρια εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών, θα λειτουργούν από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή (πλην αργιών) τις παρακάτω ώρες:

Αεροπλάνο καρφώθηκε σε ρόδα λούνα-παρκ στην Αυστραλία

Ένα μικρό αεροσκάφος συνετρίβη πάνω στη ρόδα λούνα παρκ που είχε στηθεί σε φεστιβάλ, στο Ολντ Μπαρ, βόρεια του Σίδνεϊ. Από την πρόσκρουση, οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους εγκλωβίστηκαν, καθώς και δύο παιδιά, ηλικίας 9 και 13 ετών, που παγιδεύτηκαν στα "βαγόνια". Ύστερα από πολύωρες προσπάθειες και τα τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο


Τραγωδία με τρεις νέους να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Σε κατάσταση σοκ ο φίλος τους και οδηγός του αυτοκινήτου Η υπερβολική ταχύτητα, σύμφωνα με την Τροχαία, οδήγησε σε τραγωδία με τρεις νέους νεκρούς και έναν ελαφρά τραυματισμένο, στις 03.30, στη λεωφόρο Συγγρού.

Κ. Σημίτης:" Όσοι εθελοτυφλούν πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο"

Χρειάζονται έκτακτες διαδικασίες και έκτακτη προσπάθεια για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, τονίζει σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και εκτιμά ότι το αργότερο έως το 2014 θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.Δεν υπάρχει ρήτρα αποπομπής μιας χώρας από την Ευρωζώνης, αλλά μόνο όσοι εθελοτυφλούν μπορούν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο, αναφέρει ο κ. Σημίτης.

Μέχρι το 2020, στην Ευρώπη θα τρώμε έντομα

ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΟΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

Κινούμενη στα χνάρια του ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί την εντομοφαγία με ερευνητικά κονδύλια ύψους 3 εκατ. ευρώ. Μυρμήγκια τηγανητά, σκορπιό-σουπες, ακριδο-σαλάτες και τριζονο-μακαρονάδες. Σιχαμερά και αδιανόητα για έναν Ευρωπαίο, όλα τα παραπάνω πιάτα γίνεται προσπάθεια να εισαχθούν στη διατροφή της Γηραιάς Ηπείρου ως εναλλακτικά του κρέατος.

Συνάντηση Παπανδρέου-Αλ Θάνι με το βλέμμα στα πετροδολάρια


Συνομιλίες με τον εμίρη του Κατάρ θα έχει ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου. Θέμα συζήτησης οι επενδύσεις στην Ελλάδα. Τι προέβλεπε το μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογραφεί πριν ένα χρόνο στη Νέα Υόρκη

Θυσία χιλιάδων υπαλλήλων ζητά η τρόικα


Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας. Συνεχείς επαφές της τρόικας με τους αρμόδιους υπουργούς. Εργασιακή εφεδρεία ή απολύσεις η απαίτηση των αξιωματούχων

Υποβιβάζεται για δωροδοκία ο Αστέρας Τρίπολης!

Αθώοι ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα

Στη Β' Εθνική οδηγείται ο Αστέρας Τρίπολης. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας έκρινε ένοχη την ομάδα της Αρκαδίας για δωροδοκία και της επέβαλε ποινή υποβιβασμού, ενώ επέβαλε ποινή τριετούς αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο, στον πρόεδρό της, Γιώργο Μποροβήλο. Πλέον, μετά τις ομάδες Α και Β, προστίθεται και ομάδα Γ' που πρέπει να αντικατασταθεί, ενώ τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του Αστέρα και των αντιπάλων του θα ακυρωθούν (0-0 με Ατρόμητο, 0-0 με Κέρκυρα, ήττες 1-0 από Παναιτωλικό και 3-1 από ΠΑΣ Γιάννινα). Αθωωτικές οι αποφάσεις για τις ΠΑΕ ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Εφεδρεία και απολύσεις "καταστρέφουν τη μεσαία τάξη"

Η εργασιακή εφεδρεία αποτελεί τον προθάλαμο της ανεργίας και οι μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, με όποια μορφή και αν γίνουν, θα χειροτερεύσουν τις ήδη υποβαθμισμένες κρατικές παροχές, ενώ η μεσαία τάξη θα καταστραφεί, οδηγώντας σε απόγνωση μισθωτούς, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ισχυρίζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

"ΤΑ ΝΕΑ" απέλυσαν τον σκιτσογράφο τους γιατί δεν μπόρεσαν να τον φιμώσουν

Απολύθηκε από την εφημερίδα τα "ΤΑ ΝΕΑ" ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου διότι με τα σκίτσα του ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση και καυτηρίαζε τους παλιάτσους του πολιτικού θιάσου.
"Εργάζομαι από 10ετίας στα «Νέα» ως σκιτσογράφος-γελοιογράφος και κατά την περίοδο αυτή η διεύθυνση της εφημερίδας ενέκρινε τη δημοσίευση χιλιάδων πολιτικών γελοιογραφιών μου, χωρίς κάποια λογοκριτική διάθεση. Η κατάσταση αυτή άλλαξε άρδην μετά την ανάληψη της διεύθυνσης από τον κ. Μεμή, ο οποίος περιόρισε τη δημοσίευση των σκίτσων μου στο ελάχιστο, «κόβοντας» ό,τι δεν συναινούσε με την κυβερνητική πολιτική.

Ο μαγικός κόσμος των πουλιών στην Αγαθούπολη Πιερίας

Μια μέρα παρέα με τους φτερωτούς κατοίκους της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας, όπου εδρεύει το παρατηρητήριο πουλιών, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν οι επισκέπτες που θα βρεθούν στην περιοχή την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Θα μπορέσουν να δουν από κοντά ερωδιούς, αργυροπελεκάνους, καλαμόκιρκους και άλλα αρπακτικά, καθώς και εκατοντάδες παπιά του υγροτόπου.

Δύο ηλικιωμένα αδέλφια οινοποιοί πέθαναν σε δεξαμενή μούστου

 Οικογενειακή τραγωδία στη Νάουσα, όταν δύο ηλικιωμένα αδέλφια, απόγονοι γνωστών αμπελουργών της Νάουσας, άφησαν την τελευταία τους πνοή στη δεξαμενή του μούστου στο οινοποιείο που διατηρούν στην είσοδο της πόλης.

Εισαγγελέας για τις καταστροφές

Προκαταρκτική εξέταση για την κατάρρευση της γέφυρας Μελισσουργού και τις κακοτεχνίες στην Εγνατία

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com
Ποινικές ευθύνες για την κατάρρευση της γέφυρας του Μελισσουργού από τις τελευταίες πλημμύρες, παρότι κατασκευάστηκε μόλις το 2006, διερευνά η εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Χθες παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που ανατέθηκε σε πταισματοδίκη, στο πλαίσιο της οποίας όμως θα εξεταστούν και οι κακοτεχνίες που είχαν ως συνέπεια την κατάρρευση υποστηριγμάτων στην Εγνατία οδό.

Νέες αστικές γραμμές για τον Λαγκαδά

 Σε αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά προχωρά ο ΟΑΣΘ σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή.
.Η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά, μετά από αιτήματα των δημοτών για αναβάθμιση της αστικής συγκοινωνίας και υλοποίηση διαδημοτικής σύνδεσης όλων των δημοτικών κοινοτήτων με την πόλη του Λαγκαδά, συνεργάστηκε με τον ΟΑΣΘ και από σήμερα θα λειτουργούν νέες λεωφορειακές γραμμές.

Στη Θεσσαλονίκη ο Πατριάρχης

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί την προσεχή Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης της Αγιορείτικης Εστίας, με τίτλο “Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Οδοιπορία στον Άθω 1992-2011”. Η έκθεση οργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι ετών πατριαρχίας του κ. Βαρθολομαίου.

Κατηγορώ του Πρωτόπαπα στην κυβέρνηση για την εργασιακή εφεδρεία


Ευθύνες στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις σε συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου, με αποτέλεσμα την εργασιακή εφεδρεία για 30.000 δημοσίους υπαλλήλους επέρριψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, μέσα από το ραδιοφωνικό σταθμό «Flash».

ΑΙΤΙΑΤΙΚΗ ΣΕ ΛΕΩ!.

Άρθρο του Γ. Μπαμπινιώτη στο ΒΗΜΑ

"...Το όλο θέμα ξεκινά σε παλαιότερες εποχές, με την κατάργηση της δοτικής, οπότε και γεννιέται η ανάγκη να βρεθεί νέα λύση εκεί που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούταν η συγκεκριμένη πτώση.
Έτσι, καθημερινές φράσεις όπως π.χ.. το "λέγεις μοι" παύουν να υφίστανται και η γλώσσα αναζητά έναν νέο τρόπο έκφρασης. Στην Βόρειο Ελλάδα προτιμήθηκε η αιτιατική ενώ στην Νότιο Ελλάδα η γενική για να δώσουν (σε νεώτερα ελληνικά) "με λες" και "μου λες", αντίστοιχα.

Αμερικανοί σκότωσαν τον αλ Αουλάκι σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ

Η εξόντωση του ισλαμιστή κληρικού και μέλους της Αλ Κάιντα Ανουάρ αλ Αουλάκι στην Υεμένη, φέρεται πως έφερε την έγκριση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, καθότι Αμερικανός υπήκοος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως ο Αουλάκι σκοτώθηκε από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος της CIA.

Μια τεράστια πολιτική και οικονομική απάτη εκτυλίσσεται σε δύο φάσεις, ως μέρη του ίδιου σχεδίου, με τον κωδικό «21η Ιουλίου»

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Την ώρα που το Ντούο Φαλιμέντο (ο «Λεφτά Υπάρχουν» και ο «Αργεντινή Θα Γίνουμε») έπειθαν κόσμο και κοσμάκη ότι μας ξανασώσανε, την 21η Ιουλίου, ντάλα καλοκαίρι με τους αφελείς στις παραλίες, πίσω από την πλάτη μας στηνόταν η μεγαλύτερη αρπαχτή που έγινε ποτέ εις βάρος της ταλαίπωρης Ελλαδίτσας και των αφελών που την κατοικούν. Όμως, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, ακόμη κι αν τον χαρίζουμε (και αυτόν!) στη Γερμανία.

Οκτώβριος μας φέρνει τη φοροκάρτα

Ξεκινά στις 3 Οκτωβρίου η διάθεση της φοροκάρτας. Διαβάστε στο NEWS 247 πώς ενεργοποιείται και σε ποιες τράπεζες μπορούμε να την προμηθευτούμε Στη ζωή μας μπαίνει η φοροκάρτα, η διάθεση της οποίας σε όλους τους φορολογούμενους θα ξεκινήσει από τις τράπεζες στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Πάγκαλος ζητά 1 εκατ. ευρώ από φοιτητή


Αποζημίωση μαμούθ ζητά από 26χρονο ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο φοιτητής είχε επιτεθεί στον ίδιο και τη σύζυγό του, μέσω του ιστολογίου του. Διαβάστε στο NEWS 247 γιατί τους κατηγόρησε Δεν ξεχνά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση άρθρου που θεωρεί ότι τον έθιγε, έκανε αγωγή σε 26χρονο φοιτητή.

Πυρκαγιά που καίει από το… 1688!

Υπάρχει πυρκαγιά που να μαίνεται αδιαλείπτως από το 1688;

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η απάντηση είναι καταφατική. Μάλιστα, η επιμονή της υπόγειας αυτής φωτιάς, σε παλιό ορυχείο του κρατιδίου Ζάαρλαντ (Saarland) της Γερμανίας, είχε προκαλέσει την έκπληξη ακόμη και του Γκαίτε, ο οποίος αδυνατώντας να πιστέψει ότι καίει ακόμη, πήγε επιτόπου το 1770, για να τη δει με τα μάτια του.

Από σήμερα οι αιτήσεις για τα αυθαίρετα

Από σήμερα, Σάββατο ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, οι οποίες θα γίνονται μέσω Internet από μηχανικούς.Η καταβολή του τέλους υπαγωγής και του σχετικού προστίμου θα γίνεται στις τράπεζες.



Αποδοκίμασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πιερίας

Την έντονη αποδοκιμασία των πολιτών γνώρισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της εμποροβιοτεχνικής έκθεσης Πιερίας στην Κατερίνη.

Πέταξαν αβγό στην Ντ. Μπακογιάννη

Στον… κυκεώνα των αποδοκιμασιών κατά πολιτικών βρέθηκε και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.Χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με φίλους της ΔΗ.ΣΥ. στη Ναύπακτο, ένας πολίτης επιτέθηκε στην κ. Μπακογιάννη με αβγό, το οποίο «έσκασε» πίσω από τον τοίχο του κάστρου που βλέπετε στην φωτογραφία.

Επιτακτική η ίδρυση μονάδας ΕΚΑΒ στα Καλάβρυτα

Την αναγκαιότητα ίδρυσης μονάδας ΕΚΑΒ στην περιοχή των Καλαβρύτων, επισημαίνει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος στην παρέμβαση του προς τον Αν. Λοβέδρο τονίζει:.

Παράνομη και αντισυνταγματική η εργασιακή εφεδρεία!


Συνέντευξη του καθηγητή εργατικού δικαίου του ΑΠΘ, Άρη Καζάκου

Είναι δυνατό να μπλοκαριστεί η εργασιακή εφεδρεία με την έκδοση προσωρινών δικαστικών αποφάσεων αναστολής της σχετικής εντολής, για τους Οργανισμούς που δεν διαθέτουν πλεονάζον προσωπικό, τονίζει ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ Αρις Καζάκος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία (27/09)και το δημοσιογράφο Νίκο Ρούμπο.

Η εφεδρεία στο Δημόσιο καθυστερεί τη νέα δόση

Ενδέχεται να καθυστερήσει η σύνταξη της έκθεσης των ελεγκτών 2-3 εβδομάδες, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης


Οι επαφές με την τρόικα συνεχίζονται σήμερα, καθώς έχουν προγραμματιστεί νέες συναντήσεις με τους κ.κ. Βενιζέλο και Ρέππα «για να συνεχιστεί η συζήτηση για την εργασιακή εφεδρεία», ενώ στην Κυβερνητική αναμένονται οι αποφάσεις. Επίσης, σήμερα, θα υπάρξει κοινή συνάντηση του κ. Βενιζέλου και του υπουργού Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, με την τρόικα για το θέμα της Δικαιοσύνης. Στη φωτογραφία o Κλ. Μαζούχ (αριστερά) της ΕΚΤ και ο Μ. Μορς της Ε.Ε. χθες έξω από το υπουργείο Οικονομικών.