Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σαρκοζί: Ηθική και οικονομική υποχρέωση η στήριξη της Ελλάδας

Πρόσκληση για αποστολή Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων

Την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, επισημαίνοντας παράλληλα πως η Ευρώπη έχει ηθική και οικονομική υποχρέωση να στηρίξει την Ελλάδα.Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαρκοζί αναγνώρισε πως «ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ», επισήμανε όμως πως «για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλών ετών, έχουν καθυστερήσει οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και υιοθετήθηκαν λάθος συνήθειες».

Ερευνα για την «εισβολή» στο Πεντάγωνο


Εντολή για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης μετά τη σημερινή εισβολή απόστρατων αξιωματικών στο προαύλιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έδωσε στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών ο υπουργός Πάνος Μπεγλίτης. Η διενέργεια της προκαταρκτικής σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΕΘΑ έχει στόχο την εξακρίβωση τυχόν αξιόποινων πράξεων στρατιωτικών οργάνων.

Εκτός Ευρωλίγκας ο ΠΑΟΚ

Δεν τα κατάφερε να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα ο ΠΑΟΚ μετά από 10 χρόνια. Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν 77-64 από τη Γαλατάσαραϊ στο Βίλνιους, παρότι στάθηκαν πολύ καλά κόντρα σε μία πιο έτοιμη και πιο δεμένη ομάδα. Στο τρίτο «νεκρό» δεκάλεπτο έγινε η ζημιά για τον «δικέφαλο», που μέχρι τότε ήταν μέσα στο ματς.

Ανοικτή συγκέντρωση-συζήτηση της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας


Κυριακή, 2 Οκτώβρη, 10.30πμ, Δημαρχείο Βόλου, Βόλος

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας σας καλεί σε μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών που οδηγούν, μαζί με τα υπόλοιπα καταστροφικά μέτρα, σε ραγδαία επιδείνωση των όρων ζωής εκατομμυρίων εργαζομένων που καλούνται να πληρώσουν «τις αγορές», δηλαδή τους τοκογλύφους. Στη συγκέντρωση, συζήτηση συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε τα χαράτσια της κυβέρνησης και της τρόικας για να τα επιστρέφουμε μαζικά πίσω.

Συκιές-Νεάπολη: Άδειαζε υπόγειες αποθήκες

 Νεαρός διαρρήκτης δεν χτυπούσε διαμερίσματα αλλά τις... αποθήκες που βρίσκονταν στα υπόγεια των πολυκατοικιών, τις οποίες κυριολεκτικά άδειαζε κάτω από τις μύτες των ενοίκων.
.Πρόκειται για έναν 27χρονο που ρήμαξε ένδεκα αποθήκες πολυκατοικιών στη Νεάπολη και στις Συκιές και σήκωσε αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 11.500 ευρώ.Ο νεαρός διαρρήκτης, αφού πρώτα εντόπιζε στα υπόγεια των οικοδομών τις αποθήκες που ήταν γεμάτες με διάφορα αντικείμενα, πήγαινε μέρα μεσημέρι και κυριολεκτικά τις άδειαζε αρπάζοντας τα αντικείμενα που είχαν αποθηκεύσει οι ιδιοκτήτες τους.

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Ψωμιάδης

Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή ο εν αργία τελών περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης για την υπόθεση των υπερβάσεων στις συμβάσεις που υπέγραψε η νομαρχία για τα σχολικά δρομολόγια των σχολικών ετών 2004-05 και 2005-06.

Καρκινοβατεί η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων

Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς τα χρήματα που διαθέτουν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους μόνο για τους επόμενους οκτώ μήνες. Αιτία είναι το “τσεκούρι” στα κονδύλια που λαμβάνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και το οποίο φτάνει έως και το 50%.
.Της Νικολέττας Μπούκα

Κίνηση πολιτών επανασυνδέει το κομμένο ρεύμα σε νοικοκυριά

Κοινωνικός αυτοματισμός στη Βέροια

.Της Μαρίας Καραούλη

Ο κοινωνικός αυτοματισμός βρίσκει έδαφος σε όλο και περισσότερους πολίτες της χώρας, οι οποίοι, μπροστά στα οικονομικά αδιέξοδα που ορθώνει η κυβέρνηση, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η προσφάτως συσταθείσα κίνηση πολιτών της Βέροιας “Κοινωνική αλληλεγγύη - Επανασυνδέουμε το ηλεκτρικό ρεύμα” άρχισε να επανασυνδέει τις παροχές ρεύματος συμπολιτών τους που διακόπηκαν από τη ΔΕΗ επειδή δεν πλήρωσαν εγκαίρως τον λογαριασμό.

Κιλκίς: Άφησε το παιδί της και πήγε για κλοπή

Παράτησε το ανήλικο παιδί της στη γειτόνισσα και βγήκε για βόλτα και κλοπές με τον 28χρονο φίλο της. Πρόκειται για μια 19χρονη, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία και για παραμέληση ανηλίκου.

Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Βενιζέλος πρώτα μιλά, μετά αποφασίζει και κατόπιν σκέφτεται

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ουδέποτε ένας υπουργός διέψευσε τον εαυτό του τόσο πολλές φορές, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όσο ο κ. Βενιζέλος.Ουδέποτε υπουργός είχε το πολιτικό θράσος να χαρακτηρίζει “αδιανόητα” τα όσα ο ίδιος είπε, όπως έκανε, χτες το βράδυ, ο κ. Βενιζέλος.Ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε είπε πως το νέο μέτρο για τις αποδείξεις θα ισχύσει αναδρομικά από το 2011 και κατηγόρησε τα Μέσα Ενημέρωσης, ισχυριζόμενος ότι μετέδιδαν έναν… “αδιανόητο ισχυρισμό”.

Νέα Δημοκρατία: Με αυτή την κυβέρνηση, ο κόσμος δεν ξέρει τι του ξημερώνει

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μόλις χθες, κορυφαίος Γερμανός πολιτικός -και, μάλιστα, πρώην υπουργός των Οικονομικών- είπε ότι με αυτά τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα, “όχι μόνο δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του, αλλά τον ρίχνεις στο φορείο”.

Διευκρινίσεις για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου

Διευκρινίσεις για τις αλλαγές που επέρχονται αναφορικά με το δικαίωμα των ασφαλισμένων για αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης, μετά τη ψήφιση του νόμου 3996/2011, δίνει με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.
Οι διευκρινίσεις, αφορούν σε κατηγορίες ασφαλισμένων οι οποίες εξαιρούνται από τις νέες ρυθμίσεις για την αναγνώριση πλασματικών ετών.

Σε κίνδυνο βρίσκονται περιοχές στην πρώην επαρχία Λαγκαδά του νομού Θεσσαλονίκης κυρίως εξαιτίας της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων στην «Εγνατία Οδό».

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή

Οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών στο νομό Θεσσαλονίκης αποκάλυψαν τις ελλείψεις που υπάρχουν σε αντιπλημμυρικά έργα επί της Εγνατίας oδού, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο ανθρώπους και καλλιέργειες λόγω των υδάτινων όγκων που δημιούργησαν.

Πρόεδρος Εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης. "Αστυνομικός με έπιασε από τον λαιμό"

Στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου βρίσκονται ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης Π.Τσαραμπουλίδης καθώς και μέλη της διοίκησης αφού λίγο νωρίτερα όπως καταγγέλουνδέχτηκαν επίθεση από αστυνομικούς.

Δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων απέναντι στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες


Σε δελτιο τυπου ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει"Η προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας λειτούργησε ως πραγματικός καταπέλτης για εκατοντάδες μαθητές πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών που πέτυχαν στις εξετάσεις και μάλιστα αρκετοί απ’ αυτούς με υψηλή βαθμολογία.

ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΟ «ΣΚΛΗΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ» Η ΤΡΟΙΚΑ


Πιέζουν για άμεσες απολύσεις

Ως χαμηλού δημοσιονομικού οφέλους κρίνουν οι εκπρόσωποι της τρόικας το ήπιο σενάριο εργασιακής εφεδρείας που τους έχει προταθεί και σύμφωνα με πληροφορίες πιέζουν για άμεσες απολύσεις μέσω καταργήσεων φορέων και οργανισμών.Το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας συζητήθηκε σήμερα στη συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρόντος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Κυριακή στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο.

Πτώση 0,52% στο Χ.Α.

Κάτω από τις 800 μονάδες διολίσθησε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας πτώση 0,52%, εν μέσω του κλίματος αβεβαιότητας που καλλιεργεί η αναμονή της ετυμηγορίας της τρόικας.Συγκεκριμένα, ο Γ.Δ. [.ATG] διαμορφώθηκε στις 798,42 μονάδες, ενώ ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε σε 38,53 εκατ. ευρώ

Σόρος: «Οδηγούμαστε στο Μεγάλο Κραχ λόγω… Ελλάδας»


Με ένα εκτενές άρθρο του στους Financial Times, ο μεγαλοεπενδυτής Τζώρτζ Σόρος, εξηγεί πως μπορεί ο πλανήτης να αποφύγει το νέο Μεγάλο Κραχ στο οποίο, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια… λόγω Ελλάδας!Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Σόρος, οι χρηματοπιστωτικές αγορές ωθούν τον πλανήτη προς ένα νέο Μεγάλο Κραχ με ανυπολόγιστες πολιτικές επιπτώσεις, επειδή οι αρχές στην Ευρώπη έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

Κάτι που κρύβουν από την τρόικα

Ατιμωρησία για τους πολιτικούς, τιμωρίες για τους πολίτες

Σοφία Βούλτεψη

Τραγελαφικές και συνάμα πολύ επικίνδυνες καταστάσεις εκτυλίσσονται πλέον στη χώρα, καθώς η μία εξαγγελία αναιρεί την άλλη, η μία γκάφα διαδέχεται την άλλη και η κυβέρνηση δείχνει να έχει παραδοθεί σε ένα κύμα πανικού που εμποδίζει κάθε λογική σκέψη. Χθες, πρώτη ημέρα της επανόδου της τρόικας στην Αθήνα – και ενώ επισήμως γινόταν γνωστό ότι οι συζητήσεις με τον κ. Βενιζέλο έγιναν σε θετικό κλίμα – το αλαλούμ συνεχίστηκε σε όλα τα επίπεδα.

Νίκος Χουντής: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη ο Πρωθυπουργός του Μνημονίου και οι οικονομικοί υπουργοί των κυβερνήσεών του, αν οι καταγγελίες για σκόπιμο φούσκωμα των ελλειμμάτων αποδειχτούν».

 Συνέντευξη στο περιοδικό Crash.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash που κυκλοφορεί σήμερα και σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για ενδεχόμενο τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος του 2009 εκ μέρους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι

Τα σύνδρομα «Ραν Ταν Πλαν» στην πολιτική

Ο Κλεισθένης γράφει.
Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν ο Ραντανπλάν είναι το συμπαθέστατο σκυλάκι με το άστρο του σερίφη κρεμασμένο στο λαιμό κάτι σαν αστυνομικό σκυλί.Οι ψυχίατροι που εξέτασαν τον Ραντανπλάν απεφάνθησαν ότι το σκυλί πάσχει από μερικά σύνδρομα. Ένα απ’ αυτά είναι η πολύ καθυστερημένη αντίδρασή του στα γεγονότα πχ ένα άλογο του πατάει την ουρά και όταν το άλογο χάνεται στον ορίζοντα ο Ραντανπλάν πετάγεται ξαφνικά και γαβγίζοντας βρίζει που του πάτησαν την ουρά. Αυτό το σύνδρομο οι ψυχολόγοι το ονόμασαν «αντανακλαστικά» Ραντανπλάν.

ΒΡΟΧΗ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα ερήμωσης παρουσιάζει το εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από τις αρχές του 2010 μέχρι τον Αύγουστο του 2011 έκλεισε το 24% των επιχειρήσεων μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στις οδούς Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας.

Σκόνη πάνω απ' τον παράδεισο


Από τη ΝΙΝΕΤΤΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ - ΡΑΣΣΙΑ
Είμαστε άρρωστοι. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ερχεται η τρόικα και μας επιβάλλει μείωση του κράτους υπό την απειλή στάσης πληρωμών, μισθών και συντάξεων. Ερχεται με τη σειρά της η κυβέρνηση και ζητάει από τη δημόσια διοίκηση μείωση του προσωπικού. Η εντολή αυτή διά χειρός Ρέππα φθάνει πριν από λίγες ημέρες και στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

1η Οκτωβρίου: «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία»

Μαύρη Επέτειος για χιλιάδες Έλληνες συνταξιούχους

Βασικό ζητούμενο για μια Ευρωπαϊκή Ένωση που «γερνάει», με περισσότερο από το 17% του πληθυσμού της να αποτελείται από άτομα άνω των 65 ετών, αποτελεί η δημιουργική ενσωμάτωση των ηλικιωμένων στο σύνολο του κοινωνικού βίου. Η προαγωγή της ενεργούς και υγιούς γήρανσης συνιστά κεντρικό ζήτημα άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομική ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, την κοινωνική ευημερία και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα.

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη με αφορμή τη δημοσίευση ενός κρυφού γερμανικού σχεδίου για την Ελλάδα με την κωδική ονομασία «ΕΥΡΗΚΑ»

Οι Έλληνες πολίτες δεν θα επιτρέψουν το «ξεπούλημα της χώρας» Η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση να διαπραγματεύεται συμφωνίες εθνικής μειοδοσίας τύπου «ΕΥΡΗΚΑ» Την ώρα που η λεηλασία του ελληνικού λαού συνεχίζεται και η «φτωχοποίηση» των εργαζομένων κλιμακώνεται, κυβέρνηση και Μέρκελ απεργάζονται το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας «για ένα κομμάτι ψωμί».

Για ποια εισοδήματα ζητάτε φόρους, βρε άθλιοι;

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Όταν λένε ότι μειώνουν το αφορολόγητο όριο στις 5.000 ετήσιο εισόδημα, ξέρετε τι στην πραγματικότητα λένε;
Ότι από έναν εργαζόμενο με μηνιάτικο 350 ευρώ (μεικτά), θα του ζητούν να πληρώνει ...φόρο εισοδήματος!

Η κυβέρνηση του μνημονίου, αντί να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις στην ΕΑΒ, όπως υποσχόταν, έστειλε απολύσεις (εργασιακή εφεδρεία).

Η κυβέρνηση στα πλαίσια της πολιτικής που έχει συνομολογήσει και συνυπογράψει με την τρόϊκα, προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων , ακόμα και σε ευαίσθητους τομείς , όπως η ΕΑΒ, παρότι οι αρμόδιοι υπουργοί, το τελευταίο διάστημα υπόσχονταν προσλήψεις προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στις διαρκείς συμβατικές της υποχρεώσεις.

Κρατήστε τους μισθούς και δώστε τους αστυνομικούς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Παρακολουθώ αυτές τις μέρες το νέο κεφάλαιο του έπους «Θα σας σώσουμε δωρεάν» και πραγματικά αισθάνομαι δυσφορία.  Δυσφορία για τον λαϊκισμό, για το όψιμο πνεύμα οικονομίας, για την εκ των υστέρων απόπειρα εξιλέωσης, για απανωτές δηλώσεις παραίτησης από «προνόμια», για μια εξόφθαλμη προσπάθεια προσωπικής και κομματικής διάσωσης. Δυσφορία για τα εγκωμιαστικά σχόλια και την αυτάρεσκη αποδοχή τους, με ταπεινές εκφράσεις του τύπου «μα το έχουμε πει από καιρό».

Πόσα είναι τα ακίνητα του Πάγκαλου;

Στη γνώριμη τακτική του κατέφυγε και πάλι ο Θόδωρος Πάγκαλος, που δεν είναι άλλη από το να προκαλεί την κοινή γνώμη αυτές τις δύσκολες στιγμές, καθώς δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι έχει -μόνο- 58 ακίνητα και θα αναγκαστεί να πουλήσει ένα από τα ακίνητά του για να μπορέσει να πληρώσει το φόρο που του αναλογεί που φτάνει τα 7.500 ευρώ.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Ρίξτε απλά μια ματια στους πίνακες


 

“Eureca”: Το μοίρασμα της λείας

Φτάσαμε λοιπόν, με εκείνα και τα άλλα στο "δια ταύτα". Το μοίρασμα της λείας. Και η λεία δεν είναι καμιά άλλη από την κρατική περιουσία των Ελλήνων. Προσοχή όμως, όταν λέω κρατική περιουσία δεν εννοώ κάποιες μετοχές ή χρυσάφι στην Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά την ιδιοκτησία των δρόμων που κυκλοφορούμε, των λιμανιών από όπου παίρνουμε το καράβι για να πάνε στα χωριά μας, των αεροδρομίων που φεύγουμε για να πάμε σε μακρινότερους προορισμούς, και κάθε είδους ακίνητη ή μη περιουσία των Ελλήνων.