Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κάισα Έκις Έκμαν: "Είστε έτοιμοι για επανάσταση. Εκμεταλλευτείτε το..."


"Είστε όλοι μία γροθιά. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αυτό". Η Σουηδέζα δημοσιογράφος Κάισα Έκις Έκμαν μιλά στο NEWS 247 και παραδέχεται ότι η κρίση χρέους δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Διαβάστε όσα είδε και άκουσε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2011 και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας

Μίκα Κοντορούση

Στο υπουργικό της Κυριακής η εφεδρεία

Νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή για να ασχοληθεί με τα θέματα της εργασιακής εφεδρείας και του προϋπολογισμού του 2012. "Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, αυτές και μόνο αυτές, καθορίζουν το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε" και "σε αυτό πλαίσιο πρέπει να είμαστε συνεπείς", τόνισε μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός. "Όλοι είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στην κοινωνία για να προχωρήσουμε το σχέδιό μας", κατέληξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Θεσσαλονίκη: Μόνο πεζοί από αύριο μετά τις 10:30 στην οδό Αγίας Σοφίας

Την έναρξη της πιλοτικής πεζοδρόμησης στην οδό Αγίας Σοφίας (στο τμήμα της οδού από τη συμβολή της με την Πλατεία Αγίας Σοφίας έως την οδό Τσιμισκή) θα κηρύξουν αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011, στις 10.30 το πρωί, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: “Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για την εφεδρεία.

Συγκεκριμένα η πρόταση της ΝΔ για εργασιακή εφεδρεία είναι η ακόλουθη:
Για όσους είναι  o πάνω από τα 50 εφεδρεία με το βασικό μισθό ως τη σύνταξη, εκτός κι αν βρει δουλειά αλλού.   από τα 40-50 δύο τριετίες και   από τα 30-40 μια τριετία.
Για τις δυο τελευταίες κατηγορίες, τα όρια εφεδρείας ισχύουν εφόσον στο μεταξύ υπάρχει ανάκαμψη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και μπορούν να τις διεκδικήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, τα όρια εφεδρείας παρατείνονται.

Οι νέες, ενιαίες, παροχές υγείας


Κουτσουρεμένες θα είναι πλέον οι παροχές υγείας με τον ενιαίο κανονισμό που θεσπίζεται για όλα τα ταμεία.

 Οι ασφαλισμένοι θα απολαμβάνουν κοινή αντιμετώπιση, αλλά και σημαντικά λιγότερα προνόμια σε σύγκριση με το προϋπάρχον καθεστώς.  Πλέον η ιατρική περίθαλψή θα παρέχεται σε όλους τους ασφαλισμένους από όλες τις κατά τόπους δομές, όπως νοσοκομεία του ΕΣΥ, στρατιωτικά, πανεπιστημιακά κλπ. Σε περιπτώσεις όπου για την ίδια νοσηλεία υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση των ασφαλισμένων, θεσπίζεται κοινή αντιμετώπιση. Αναλυτικότερα:

Υποβαθμίζεται το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Με συρρίκνωση και υποβάθμιση κινδυνεύουν οι υπηρεσίες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το μαχαίρι που μπαίνει στον προϋπολογισμό τού νοσοκομείου για το 2012, το οποίο προβλέπει μείωση κατά 65%, καθιστά μη βιώσιμη τη λειτουργία του.
Της Νικολέττας Μπούκα

Ρουμπίν Καζάν-ΠΑΟΚ 2-2

Με γκολ των Αθανασιάδη, Φωτάκη ο ΠΑΟΚ πήρε την ισοπαλία (2-2) στο Καζάν κόντρα στην Ρουμπίν για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Όρθιος έμεινε ο ΠΑΟΚ στο παγωμένο Καζάν. Η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι με γκολ των Αθανασιάδη και Φωτάκη, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 κόντρα στην Ρουμπίν για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Περικοπές και πλαφόν στους μισθούς

Στα 2.200 ευρώ θα διαμορφωθεί ο ανώτατος μισθός στο δημόσιο. Μικρές αυξήσεις σε ελάχιστους υπαλλήλους. Αλλάζουν όλα και στον τρόπο εξέλιξης και προαγωγής Απώλειες που θα αγγίξουν τα 1.500 ευρώ το μήνα θα υποστούν οι υψιλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ανώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 2.200 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το επίδομα ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας.

Σταύρος Καλαφάτης: "Η ενέργεια και οι φυσικοί πόροι αποτελούν για την Ελλάδα αναπόσπαστα και σημαντικά εργαλεία, ενταγμένα σε μια ολοκληρωμένη οικονομική πολιτική ανάπτυξης".

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη σύσκεψη της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τι προβλέπει το ν/σ για το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο

Το σχέδιο νόμου για το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας. Το νέο σύστημα αξιολόγησης καθορίζει τον τρόπο τόσο των βαθμολογικών προαγωγών, όσο και της μισθολογικής εξέλιξης, αφού συνδέει τις αποδοχές ως κίνητρο για τη διάκριση και τη βαθμολογική προαγωγή. Μεταξύ άλλων, οι θέσεις ευθύνης (Γεν. Δ/ντής, Δ/ντής, Τμηματάρχης) σε όλο το δημόσιο τομέα και τα ΝΠΔΔ θα προκηρύσσονται ανοιχτά, ενώ προβλέπεται η συγκρότηση συλλογικών οργάνων για τη διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών και διαδικασιών αξιολόγησης, παρακολούθησης και παραλαβής με κλήρωση.

Απώλειες 0,91% στο Χ.Α.

Με αρνητικό πρόσημο, στις 802,57 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας πτώση 0,91%. Με αρνητικό πρόσημο, στις 802,57 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας πτώση 0,91%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 39,73 εκατ. ευρώ.

O Περιφερειάρχης είναι υπεύθυνος να ξεκαθαρίσει το θέμα των λατομείων Αράξου

ΛΕΕΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ  ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ

Ο αιρετός Περιφερειάρχης - εν προκειμένω ο Απ. Κατσιφάρας - είναι αρμόδιος να ξεκαθαρίσει το θέμα λειτουργίας των λατομείων του Αράξου και να αξιολογήσει εάν εμπίπτουν ή όχι στη διάταξη του νόμου, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα παράτασης λειτουργίας μέχρι τις 31/12/2013.Αυτό αναφέρεται σε απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, στην σχετική ερώτηση που είχε υποβάλλει ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Θεσσαλονίκη: Ξηλώνονται περίπτερα από το κέντρο

Σε ξήλωμα συνολικά 13 περιπτέρων που λειτουργούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προχωρά η δημοτική αρχή, προκειμένου να απελευθερωθούν ζωτικοί κοινόχρηστοι χώροι και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πεζών.

Ο καιρός... στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Έγχρωμος ψηφιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης, με τη λεωφορειακή γραμμή και το σημείο που βρίσκεται κάθε στιγμή το λεωφορείο, θα εμφανίζεται σε οθόνες που θα τοποθετηθούν πιλοτικά σε δέκα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, από τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός νέου συστήματος τηλεματικής.

Διαμαρτυρία εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΥΠΕ  στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της πόλης, συμμετέχοντας στην τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ, που ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά.
Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, εξέφρασε την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εργασιακή εφεδρεία, τονίζοντας παράλληλα ότι τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας διαθέτουν προσωπικό που είναι μικρότερο από αυτό που χρειάζεται για την ασφαλή λειτουργία τους.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. Καλεί σε συγκέντρωση τα στελέχη και τα μέλη της στις 4 Οκτωβριου.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. αφουγκραζόμενη την αγωνία, την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων από τη συνεχιζόμενη φορομπηχτική, φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και της εφαρμογής της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ, καλεί την Τρίτη 4 Οκτώβρη και ώρα 18.00 στον κήπο της Ρηγίλλης

Έτοιμο Plan B με ελληνικό όνομα: «Εύρηκα!»

Συνεχίζεται το φορο-αλαλούμ
Σοφία Βούλτεψη
Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πάσχιζε, με διευκρινίσεις επί διευκρινίσεων – τέσσερις μέσα σε μια μέρα και μέχρι χθες το βράδυ – να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από ένα πέλαγος αποδείξεων και ακροβατούσε στα όρια της νομιμότητας και της λογικής, αποσύροντας τελικά την αναδρομική εφαρμογή των μέτρων, ένα καινούργιο σχέδιο με αρχαιοπρεπές όνομα έκανε δειλά – δειλά την εμφάνισή του στον ευρωπαϊκό ορίζοντα.

Δήλωση του κ. Νίκου Νικολόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΛΣΕΚΕΚ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κουρελόχαρτο τα Συντάγματα των χωρών της Ε.Ε.

Τα 6 μέτρα της Κομισσιόν είναι ανεφάρμοστα, ισοδυναμούν με ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της αρχής της αλληλεγγύης, παραβιάζουν τα συντάγματα των κρατών -μελών και εγγυώνται την πιο βαθιά ύφεση.Με ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω ισοδυναμεί το «πακέτο των 6 μέτρων» επί των οποίων κλήθηκαν να αποφασίσουν οι ευρωβουλευτές στη συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

Εργασιακή εφεδρεία. Στόχος να αποφευχθεί το οριζόντιο «κούρεμα» σε όλες τις υπηρεσίες, ενώ αναζητείται φόρμουλα για να ξεπεραστούν τα νομικά κωλύματα

Καταλήγουν στα κριτήρια, ψάχνουν ακόμη τους φορείς


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αναδεικνύεται το θέμα της εργασιακής εφεδρείας μετά τις διαφωνίες που καταγράφτηκαν στους κόλπους της κυβέρνησης για το πεδίο εφαρμογής του και οδήγησαν τελικώς είχαν στην απόφαση να μη συζητηθεί στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.
Αγκάθι δεν αποτελεί μόνο ο προσδιορισμός των αντικειμενικών κριτηρίων βάσει των οποίων θα γίνει η επιλογή, αλλά και η επιδίωξη υπουργών να περιορίσουν όσο το δυνατόν τις απώλειες εργαζομένων από τους εποπτευόμενους φορείς τους.

Οι «τελευταίες ευκαιρίες» πριν από το Ειδικό Δικαστήριο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν δεν πρόκειται για πολιτικό καιροσκοπισμό, τότε πρόκειται για βαριάς μορφής σχιζοφρένεια. Αν δεν έχουμε να κάνουμε με διχασμένες προσωπικότητες, τότε μιλάμε για πολιτικό αμοραλισμό.Αν δεν πρόκειται για βαριά ανεπάρκεια, τότε έχουμε να κάνουμε με απόλυτη έλλειψη πολιτικού φιλότιμου.
Οι βουλευτές που επιμένουν να ψηφίζουν ό,τι βλέπουν μπροστά τους, είτε επειδή φοβούνται για την καρέκλα τους, είτε επειδή έχουν αρκούντως τρομοκρατηθεί από τον κ. Βενιζέλο, είτε επειδή έχουν πιστέψει πως πράττουν το καθήκον τους, είτε επειδή το βλέπουν ως μια «τελευταία ευκαιρία» εκ μέρους τους προς την κυβέρνηση, οφείλουν να επισκεφθούν τάχιστα έναν ψυχίατρο.

Πρόσκληση του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου στην έκθεση “Logistic Eurasia Fair” στην Κωνσταντινούπολη.

Αγαπητοί Κύριοι, 

Στα πλαίσια της έκθεσης “Logistic Eurasia Fair” που θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Νοεμβρίου 2011 στην Κωνσταντινούπολη.    Το Ελληνοτουρκικό επιμελητήριο συμμετέχει με περίπτερο 200 μ2,  το οποίο παρέχει δωρεάν σε ελληνικές εταιρείες,  που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ανωτέρω έκθεση εκθέτοντας τις υπηρεσίες τους.Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες που επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να δραστηροποιούνται στους κάθετους τομείς:

Τράπεζες έβαζαν χέρι στους λογαριασμούς των πελατών τους

Τέσσερις τράπεζες έκαναν αναλήψεις από λογαριασμούς μισθών και συντάξεων πελατών τους οι οποίοι καθυστερούσαν να πληρώσουν δόσεις δανείων και πιστωτικών καρτών. Τις εγκαλεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή Σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Κουτσούκου, το οποίο διαβιβάστηκε τη Τετάρτη στη Βουλή, τα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα έχουν ήδη υποβάλλει σχετικά υπομνήματα για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών και συγκεκριμένα για παράνομη πρόκληση ζημιάς κατά την παροχή υπηρεσιών τους και τη χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών.

Μπάχαλο με την εφεδρεία, τελευταία στιγμή εκτός ατζέντας;

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για εμπλοκή στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας με αποτέλεσμα να έχει αποσυρθεί από την ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου. Δεν υπάρχει αλλαγή στην ατζέντα, λέει το γραφείο του ΠρωθυπουργούΠροβληματισμός επικρατεί στη κυβέρνηση ως φαίνεται με την εργασιακή εφεδρεία, καθώς σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", αποσύρθηκε το θέμα αργά το βράδυ της Τετάρτης από την ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά τις διαφωνίες υπουργών για το ζήτημα της εφαρμογής της στο στενό δημόσιο τομέα.

Γραμματεία Πολιτικου Σχεδιασμού Ν.Δ. Πολιτική στάση υπεύθυνη και ξεκάθαρη

Η πολιτική στάση της Νέας Δημοκρατίας παραμένει πάντοτε υπεύθυνη και ξεκάθαρη. Απέναντι στην αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική απαντά με συγκεκριμένες προτάσεις, επεξεργασμένες και στοχευμένες, τις οποίες υποστηρίζει με επιμονή και σταθερότητα. Στο παρόν σημείωμα περιλαμβάνονται οι θέσεις του κόμματος για καίρια ζητήματα της επικαιρότητας: την επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα, το φόρο για τα ακίνητα, το λεγόμενο «κούρεμα» και τέλος το στόχο της αυτοδυναμίας στις επερχόμενες εκλογές.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ανοικτή συγκέντρωση-συζήτηση Κυριακή, 2 Οκτώβρη, 10.30πμ, Δημαρχείο Βόλου,

Ανοικτή συγκέντρωση-συζήτηση Κυριακή, 2 Οκτώβρη, 10.30πμ, Δημαρχείο Βόλου,
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας σας καλεί σε μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών που οδηγούν, μαζί με τα υπόλοιπα καταστροφικά μέτρα, σε ραγδαία επιδείνωση των όρων ζωής εκατομμυρίων εργαζομένων που καλούνται να πληρώσουν «τις αγορές», δηλαδή τους τοκογλύφους. Στη συγκέντρωση, συζήτηση συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε τα χαράτσια της κυβέρνησης και της τρόικας για να τα επιστρέφουμε μαζικά πίσω.

Στο Υπουργικό συμβούλιο σήμερα, το ενιαίο μισθολόγιο και εργασιακή εφεδρεία

Κρίσιμα ζητήματα, μεταξύ των οποίων το ενιαίο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα και ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον Πρωθυπουργό.