Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Από το 2012 οι αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων


 Από τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2012 και θα δηλωθούν από τους φορολογούμενους το 2013 θα ισχύσουν τελικά οι αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων, σύμφωνα με νέες διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών. Για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2012 και θα δηλωθούν από τους φορολογούμενους το 2013 θα ισχύσουν τελικά οι αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων, σύμφωνα με νέες διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Εύοσμος: Ληστεία για μια χρυσή αλυσίδα

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, δεμένη χειροπόδαρα, παρακολουθούσε με τρόμο τους ληστές να ερευνούν το σπίτι της στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα, που είχε ξυπνήσει στις 4.30 ξημερώματα, βρισκόταν στην τουαλέτα του διαμερίσματός της, όταν άκουσε έναν περίεργο θόρυβο στο σαλόνι του σπιτιού της, στον δεύτερο όροφο οικοδομής στην οδό Ολυμπιάδος στον Εύοσμο.

“Κάποτε εδώ υπήρχε ένα δένδρο!”

Εκστρατεία σήμανσης των κενών δενδροδόχων από τη ΧΑΝΘ ..Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr
Σε δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται σήμερα η εκστρατεία της ΧΑΝΘ, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, για τη σήμανση των 200 και πλέον κενών δενδροδόχων, δηλαδή των σημείων όπου υπήρχαν δένδρα αλλά καταστράφηκαν, τα περισσότερα με ανθρώπινη παρέμβαση.

Την Πέμπτη επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα

Αύριο επιστρέφουν στην Αθήνα οι επιθεωρητές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, προκειμένου να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Yπουργικό με ενιαίο μισθολόγιο και εργασιακή εφεδρεία την Πέμπτη


Θέματα φωτιά για την κυβέρνηση όπως το ενιαίο μισθολόγιο, η εργασιακή εφεδρεία και ο προϋπολογισμός του 2012 θα βρεθούν στην ατζέντα του αυριανού υπουργικού που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί.

ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ 'Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!


ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Του Παν. Λαφαζάνη

Η χώρα κάτω από την μπότα της μνημονιακής λεηλασίας δεν έχει κανένα μέλλον.  Αντίθετα, κάτω από το νεοαποικιακό ζυγό της τρόικας και των μνημονίων η Ελλάδα θα λεηλατείται και θα καταστρέφεται, βλέποντας το χρέος της συνεχώς να γιγαντώνεται, την ύφεση να βαθαίνει, τους ανέργους να γίνονται όλο και περισσότεροι από τους ''απασχολήσιμους'' και τις επενδύσεις να έχουν μετατραπεί σε μουσειακό είδος!

Δήλωση των Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ευαγγ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Θ. Δρίτσα και Τ. Κουράκη, για την αναστολή λειτουργίας της ΑΕΝ Μακεδονίας

Η αναστολή λειτουργίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Μακεδονίας στη Νέα Μηχανιώνα Ν.Θεσσαλονίκης αποτελεί μία ακόμα ένδειξη της υποβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας και της αδιαφορίας των κυβερνήσεων να δώσουν λύση στα επιτακτικά προβλήματα του χώρου.

«Διπρόσωπος» γάτος μπήκε στο βιβλίο Γκίνες


Τα δώδεκα χρόνια κατόρθωσε να κλείσει ο Φρανκ-Λούη, ένας γκρίζος γάτος που πάσχει από «διπροσωπία» και έχει δύο μουρίτσες, δύο στόματα, δύο μύτες και τρία μάτια.

Kέρδη 2,37% για το Χ.Α.


Σημαντικά κέρδη 2,37% σημείωσε σήμερα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ξεπερνώντας τις 800 μονάδες. Έκλεισε στις 809,94 μονάδες ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραφε απώλειες έως και 1,52%, καταγράφοντας κατώτερη τιμή στις 779,20 μονάδες.

Έκανε το γύρο του κόσμου περπατώντας 11 χρόνια


Τον γύρο του κόσμου με τα πόδια αποφάσισε να κάνει ένας Καναδός μετά την πτώχευση της επιχείρησής του. Περπατάει ήδη 11 χρόνια και σε λίγες μέρες αναμένεται να φτάσει στον τελικό προορισμό του το Μόντρεαλ.

25 εκατομμύρια ευρώ το πρόστιμο που έχουν πληρώσει οι Έλληνες πολίτες στην ΕΕ για τα τυχερά παιχνίδια εξαιτίας της κυβερνητικής ανεπάρκειας.


Απάντηση Μπαρόζο στον Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθ. κ. Ιωάννη Α. Τσουκαλά.

Για «κακιστοκρατία» κάνει λόγο
ο Έλληνας Ευρωβουλευτής.

«Το ποσό που κατέβαλε η Ελλάδα συνεπεία καταδίκης της στην υπόθεση C-109/08 ανερχόταν τον Ιούλιο του 2011 σε 24.917.520 ευρώ» απαντά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά. Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση με τα «φρουτάκια» και την καταδίκη της Ελλάδας εκ μέρους του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αδυναμία της να ψηφίσει και να εφαρμόσει ένα σχετικό νόμο συμβατό με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Όλο και πιο κοντά στο στόμα του Μινώταυρου

Δεν βρίσκουν μίτο Αριάδνης

Σοφία Βούλτεψη
Μπορεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων να αναφέρθηκε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, στον μύθο του Θησέα και του Μινώταυρου, καλώντας τον να νικήσει το δημοσιονομικό τέρας αναζητώντας (όπως και ο Θησέας) τον έξυπνο τρόπο του μίτου της Αριάδνης για να βγει από τον Λαβύρινθο, στην Ελλάδα όμως η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς αντίθετο.

Η στήριξη και ενίσχυση των ερευνητικών κέντρων ΕΚΚΕ, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ΕΛΚΕΘΕ και Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ)


Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή
Σε πρόσφατη συνάντησή σας με τους προέδρους των Ερευνητικών Κέντρων που έγινε την 20/9/2011 καθώς και με επιστολή 10631/14/9/2011 του ΓΓΕΤ, τέθηκαν τα θέματα (α) της μείωσης των τακτικών προϋπολογισμών των Ερευνητικών Κέντρων για το 2012 κατά 30%, (β) της μετατροπής των τεσσάρων Ερευνητικών Κέντρων από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ και (γ) της μείωσης ή/ και συγχώνευσης των 55 Ινστιτούτων των Ερευνητικών Κέντρων σε 30.

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: “Η κυβέρνηση εισάγει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας ως ΄΄προθάλαμο΄΄απόλυσης”

“H Νέα Δημοκρατία προτείνει το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας για την αποφυγή της απόλυσης. Η Κυβέρνηση τον εισάγει ως προθάλαμο της απόλυσης. Και απόλυση σε συνθήκες ύφεσης, εκτόξευσης των ποσοστών της ανεργίας και πανδημίας «λουκέτων» ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη.

Στάση εργασίας αύριο στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη

ΔΑΚΕ Ι.Τ. "Η κύβερνηση οδηγεί τους εργαζόμενους σε οικονομική εξαθλίωση, τους συνταξιούχους στην ανέχεια και το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας σε μαρασμό".

Η εργασιακή… ομηρεία που η Κυβέρνηση ψήφισε με τον εφαρμοστικό νόμο και προσπαθεί να επιβάλλει με την …”στρατιωτική πειθαρχία” του Υπουργού Οικονομικών, είναι μέτρο απάνθρωπο και αντισυνταγματικό.Βασικά δικαιώματα των εργαζομένων που προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις όπως “αποζημίωση λόγω απόλυσης”, “βλαπτικές μεταβολές”, “μειώσεις μισθών” και “συντάξεων” ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ με μια υπογραφή στο όνομα τάχα της διάσωσης της χώρας!!!

Αδικαιολόγητη ενσωμάτωση αγροτικών ενισχύσεων σε εκκαθαριστικά σημειώματα εισφορών του Ν. 3986/2011

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή

Την ώρα που η αγροτική παραγωγή και οικονομία καταρρέει και οι αγροτοκτηνοτρόφοι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, ενώ το δημόσιο τους χρωστά ιδιαίτερα μεγάλα ποσά από αποζημιώσεις, λαμβάνοντας το έκτακτο χαράτσι-εκκαθαριστικό σημείωμα εισφοράς αλληλεγγύης Φυσικών Προσώπων του Ν. 3986/2011 είδαν με έκπληξη σε αυτό, στο συνολικό δηλωθέν τους εισόδημα, να έχουν ενσωματωθεί ποσά που είχαν λάβει από την ενιαία ενίσχυση κι άλλες αγροτικές ενισχύσεις.

Νίκος Χουντής : «Το Πακέτο οικονομικής διακυβέρνησης θα βαθύνει την ύφεση, θα αυξήσει την ανεργία και θα διευρύνει τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής και η Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωκοινοβούλιο, καταψήφισαν σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το νομοθετικό πακέτο της Οικονομικής Διακυβέρνησης, που αυστηροποιεί το πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και του ευρώ.

Ελλάδα στο επίκεντρο μίας φανταστικής ιστορίας συνωμοσίας, στην οποία συμμετέχουν οι Η.Π.Α. και η Γερμανία, με στόχο την απόκρυψη των προβλημάτων τους, καθώς επίσης την ηγεμονία της πλουσιότερης ηπείρου του πλανήτη


Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος
“Η θεωρία της συνωμοσίας στην κοινωνία είναι η άποψη ότι, η εξήγηση ενός κοινωνικού φαινομένου συνίσταται στην ανακάλυψη των ανθρώπων ή των ομάδων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμβεί αυτό το φαινόμενο – ενώ το έχουν σχεδιάσει και συνωμοτήσει για να το προκαλέσουν. Η άποψη αυτή πηγάζει από τη αντίληψη πως, οτιδήποτε συμβαίνει στην κοινωνία (ιδιαίτερα, φαινόμενα όπως ο πόλεμος, η ανεργία, η φτώχεια και οι διάφορες ελλείψεις – καταστάσεις που κατά κανόνα όλοι οι άνθρωποι απεχθάνονται), αποτελεί αποτέλεσμα άμεσου σχεδίου ορισμένων ισχυρών ανθρώπων ή ομάδων” (K.Popper)

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη

Κάθε “Κυβερνητική Επιτροπή” και κάθε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή είναι ένας ακόμη “Γολγοθάς” για την κοινωνία. Η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των δήθεν “ειδικών” της Τρόικας είναι συνολική και καθολική. Με το «μαγείρεμα» των στατιστικών στοιχείων, τα περιβόητα “Greek Statistics”, επιχείρησαν να κατασκευάσουν ένα ισχυρό “άλλοθι” για την προσυμφωνημένη υπαγωγή της χώρας στη “μέγγενη” του ΔΝΤ, το “ξεπούλημα” του εθνικού πλούτου, την απαξίωση των κρατικών επιχειρήσεων και τελικά το διεθνή διασυρμό και την ταπείνωση ενός περήφανου λαού.

Ολες οι αποδείξεις στη φορολογική δήλωση

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

Διευκρινίσεις για το γενικό περίγραμμα του νέου συστήματος αποδείξεων έδωσε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με αυτό οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τεκμηριώνουν το σύνολο του εισοδήματος που είτε καταναλώνουν (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια, κ.λπ.) είτε αποταμιεύουν/επενδύουν.

Κατάργηση της εξαίρεσης του 13% ΦΠΑ για τις υπηρεσίες all inclusive στα ξενοδοχεία ζητά η Κομισιόν


· Ερευνάται η διαφορετική φορολογική μεταχείριση στο χώρο της εστίασης. ( 13% ΦΠΑ για πακέτο και 23% ΦΠΑ για σερβίρισμα)

· Απάντηση της Κομισιόν στο Ν. Χουντή

Ενώ εφαρμόζεται μόλις από 1/9/2011 η εξαίρεση στο 13% ΦΠΑ των υπηρεσιών all inclusive στα ξενοδοχεία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντώντας σήμερα, 28/9/2011, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, αφήνει με απόλυτη σαφήνεια να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της κατάργησης της εξαίρεσης των all inclusive ξενοδοχείων, που όπως λέει παραβιάζει την «αρχή της φορολογικής ουδετερότητας».

Η κυβέρνηση υπονομεύει πρόσφατες θεσμοθετημένες ρυθμίσεις για τη διαχείριση των νερών, διαλύοντας τους αρμόδιους φορείς.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2017) θεσμοθέτησε την ενσωμάτωση της οδηγίας - πλαίσιο για την ορθολογική διαχείριση των υδάτων. Με αυτήν καλύπτεται ένα σημαντικό κενό και συγκεκριμένα η υποχρέωση συγκρότησης εθνικού δικτύου παρακολούθησης της ποιότητας και της ποσότητας των νερών, επιφανειακών και υπογείων της χώρας μας.

Στο Βερολίνο με καθυστέρηση δύο χρόνων: Μια πολύ ύποπτη συμπεριφορά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μετά από σκόπιμη καθυστέρηση δύο ολόκληρων χρόνων απευθύνθηκε επιτέλους ο πρωθυπουργός στους φυσικούς μας συμμάχους. Έπρεπε να καταστραφεί η χώρα, να χρεοκοπήσει, να χάσει την αξιοπρέπειά της, να υπογράφει δηλώσεις νομιμοφροσύνης, να ματώσει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, για να στρέψει επιτέλους και αναγκασμένος από τα γεγονότα ο κ. Παπανδρέου το βλέμμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

Παράθυρο για απολύσεις στο Δημόσιο


Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εντός του έτους αλλά και περικοπές στους μισθούς στο Δημόσιο, από 1ης Νοεμβρίου, με το νέο μισθολόγιο, εντάσσονται στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τη συρρίκνωση της μισθολογικής δαπάνης, ώστε να «κλειδώσει» η συμφωνία με την τρόικα και να αποδεσμευτεί η έκτη δόση του δανείου.

ΗΠΑ. Πεπόνια - δηλητήριο σκότωσαν 13 ανθρώπους

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και ακόμη 72 μολύνθηκαν στις ΗΠΑ, από λιστερίωση , αφού κατανάλωσαν μολυσμένα πεπόνια, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις αξιωματούχων υγείας.
Το Αμερικανικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών, ανακοίνωσε ότι, μέχρι στιγμής, περισσότερες από 18 Πολιτείες έχουν αναφέρει μολύνσεις λιστερίωσης.

24ωρες απεργίες σε όλα τα μέσα μεταφοράς και τον ΟΣΕ, 48ωρη στα ταξί

Ακινητοποιημένα τα μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα

Απεργούν και σήμερα τελωνειακοί- εφοριακοί

Απεργούν και σήμερα οι Ομοσπονδίες των εφοριακών, των τελωνειακών και των συλλόγων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους με το νέο μισθολόγιο για το δημόσιο.