Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Οι νοσοκομειακοί γιατροί Απορρίπτουν τη σύμβαση του ΕΣΥ με τις ασφαλιστικές εταιρείες

Ως προσβλητικούς και έξω από το πνεύμα του ΕΣΥ απορρίπτουν οι νοσοκομειακοί γιατροί τους όρους της σύμβασης μεταξύ νοσοκομείων του ΕΣΥ και ασφαλιστικών εταιρειών.
Σχολιάζοντας την Τρίτη την υπογραφή της συμφωνίας, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αττικής και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αναφέρει πως η συμφωνία που υπογράφτηκε είναι "ιδιαίτερα συμφέρουσα για τις ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά τα ασφαλιστικά ταμεία δεν γλιτώνουν τίποτα".

Βενιζέλος: Με ευθύνη των υπουργών οι κατάλογοι της «εργασιακής εφεδρείας»

Ο ΥΠΟΙΚ δεν αποκλείει απολύσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι το μειωμένο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ θα ισχύσει αναδρομικά και για το 2011. Από το 2012 η εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Από τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν εφέτος και θα δηλωθούν στην εφορία το 2012, θα ισχύσουν αναδρομικά όλα ανεξαιρέτως τα νέα φορολογικά μέτρα, ενώ το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοσθεί από την 1η Νοεμβρίου εφέτος και οι υπουργοί αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, χωρίς να αποκλείονται οι απολύσεις.

Στη φυλακή για την υπόθεση Άλεξ

Ποινές κάθειρξης τριών έως δώδεκα μηνών, με τριετή αναστολή, αποδόθηκαν στους γονείς των πέντε ανήλικων παιδιών που εμπλέκονται στην υπόθεση του μικρού Άλεξ από τη Βέροια, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Φεβρουάριο του 2006.

Φτωχά κέρδη για το Χ.Α.


Μικρή άνοδο σημείωσε σήμερα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς κέρδισε 0,83% και έκλεισε στις 791,19 μονάδες. Στην άνοδο βοήθησε η θετική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών παρότι η συνεδρίαση χαρακτηρίσθηκε από χαμηλό τζίρο της τάξεως των 44 εκατ. ευρώ.

Πέρασε η τροπολογία για το νέο χαράτσι στα ακίνητα


Χωρίς εκπλήξεις και διαφοροποιήσεις οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το ειδικό τέλος στα ακίνητα. Έξω από τη Βουλή αγανακτισμένοι πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Μικροένταση με τα ΜΑΤ
Με 155 "ναι" υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που περιλαμβάνει το νέο ειδικό τέλος για τα ακίνητα, το οποίο θα πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ Υπέρ ψήφισαν οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία είναι ανεξάρτητη μετά τη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία. Κατά ψήφισαν 142 βουλευτές.

Κοινό ευρωπαϊκό στρατηγικό πλαίσιο για την χρηματοδότηση της έρευνας και της Καινοτομίας

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθ. κ. Ιωάννη Α. Τσουκαλά, στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο

Με μεγάλη πλειοψηφία υιοθετήθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Έκθεση της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας σχετικά με τη δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου στρατηγικής για τη χρηματοδότηση της έρευνας και της καινοτομίας.

Νέα Δημοκρατία: Αποκλίσεις και αστοχίες που οδηγούν σε νέα, δυσβάσταχτα, μέτρα

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση, συνεχώς, αποδεικνύει ότι έχει έλλειμμα πολιτικού θάρρους, ενώ διαθέτει πλεόνασμα αμετροέπειας και αλαζονείας.

Γενικό μπλάκ άουτ την Τετάρτη στις συγκοινωνίες

Δεν κυκλοφορεί κανένα μέσο μεταφοράς

Απίστευτη θα είναι η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και την Τετάρτη, καθώς δεν θα λειτουργήσει κανένα μέσο μεταφοράς. Ακινητοποιημένα θα μείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, προαστιακός και ΟΣΕ.Χειρόφρενο θα τραβήξουν για 48 ώρες, την Τετάρτη και την Πέμπτη, και οι ιδιοκτήτες ταξί, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.

Extreme καταστάσεις στο πάρκο της ΧΑΝΘ

Στίβο εναέριων παιχνιδιών, πίστα αναρρίχησης, τραμπολίνο, skate park και paintball περιλαμβάνει το πρώτο εναλλακτικό πάρκο στην Ελλάδα με εξτρίμ υπαίθριες δραστηριότητες που δημιουργείται στο ανατολικό τμήμα του πάρκου της ΧΑΝΘ.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
φωτ. Σίσση Βασιλειάδη

Παρελθόν οι επιστροφές φόρου


Η μείωση του στα 5.000 ευρώ ισχύει αναδρομικά από την πρώτη Γενάρη του 2011. Αυτό αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενώ το αφορολόγητο θα μειωθεί και στους νέους
Επάρθη η απόφαση και η μείωση του αφορολόγητου θα ισχύει από την πρώτη Ιανουαρίου του 2011. Παράλληλα το αφορολόγητο θα μειωθεί τόσο στους νέους κάτω των 30 ετών όσο και στους συνταξιούχους άνω των 65.

1ο Φεστιβάλ Εργατικής Αυτοοργάνωσης


15-16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 [ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΠΘ]
Η συνέλευση της Κίνησης Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης για τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Εργατικής Αυτοοργάνωσης, καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους, την νεολαία, τους μετανάστες, τις πολιτικές συλλογικότητες και τα συλλογικά εγχειρήματα,

Την πληρώσαμε ακριβά και τώρα θα την ξαναπληρώσουμε


Καταρρέει η Εγνατία οδός από την Ασπροβάλτα μέχρι τον Προφήτη.

Παραδέχεται η Εγνατία Οδός Α.Ε. ότι χρειάζονται συμπληρωματικά έργα.
Της Φανής Σοβιτσλή

Το βράδυ που… μπορεί να βγάλει εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ένα μακρόσυρτο πολιτικό καρδιοχτύπι συνοδεύει το τρέχον εικοσιτετράωρο για το ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο σε δυο χώρες, και μάλιστα με διαφορές ολίγων ωρών.

Ο Μεντβέντεφ πέφτει σε παγίδα


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η ανακοίνωση, δια στόματος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, της επιστροφής του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία της Ρωσίας, στις εκλογές του 2012, συνοδεύτηκε και από την προαναγγελία της πρωθυπουργοποίησης του σημερινού Προέδρου της χώρας από τον πολιτικό μέντορά του.

Νέα Δημοκρατία: Σύσκεψη με αντικείμενο τις εργασιακές σχέσεις των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων.

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Βουλευτή Αρκαδίας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, σύσκεψη με αντικείμενο τις εργασιακές σχέσεις των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων.

«Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να μας αποδείξει ότι βρίσκεται σε πανικό.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης περί συγχώνευσης του ΙΓΜΕ, με το ΚΑΠΕ και το ΕΚΠΑΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στα όρια της… πολιτικής “συνωμοσίας”

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Αν κάποιος αναζητούσε… πολιτικές συνωμοσίες, θα τόνιζε την προφανή αντίθεση που μεταδόθηκε σήμερα το πρωί, και μάλιστα απευθείας, από την ελληνική τηλεόραση. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να χειροκροτείται από όσους συμμετείχαν στο συνέδριο του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας, και να ομιλεί με… οραματική διάθεση για το μέλλον, για επενδύσεις, για μια Ελλάδα αναπτυξιακής προοπτικής.

Φοβούνται ότι ψήφισαν τον… λάθος Μίλιμπαντ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μετά τη συντριβή των Νέων Εργατικών στις βουλευτικές εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας, που οδήγησαν στη «βίαιη» έξοδο του Γκόρντον Μπράουν από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ, και την ιστορική επάνοδο των Τόρις στην εξουσία, έστω και με «πολιτικό δεκανίκι» από τους Φιλελευθέρους, το κόμμα που χρειάστηκε στο παρελθόν να… ανακαλύψει έναν Τόνι Μπλερ, για να αγκιστρωθεί στην εξουσία, βυθίστηκε σε κρίση εσωστρέφειας.

Η Ισπανία αποχαιρετά τους Σοσιαλιστές


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η σελίδα που άνοιξε στην πολιτική ζωή της Ισπανίας, μετά την τραγωδία της 11ης Μαρτίου του 2004, που χρεώθηκε σχεδόν αποκλειστικά στο Λαϊκό Κόμμα και τον τότε πρωθυπουργό Χοσέ Μαρία Αθνάρ, φέρνοντας στην εξουσία τους Σοσιαλιστές και τον Χοσέ Θαπατέρο, γυρίζει, και μάλιστα με κρότο.

Αναδρομική η μείωση του αφορολόγητου

Αναδρομική ισχύ από 1ης/1/2011 θα έχουν όλα τα νέα φορολογικά μέτρα τα όποια όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, θα έχουν ψηφιστεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου. Στα 9.500 ευρώ το αφορολόγητο για συνταξιούχους άνω των 65 ετών και νέους κάτω των 30 ετών, μειώσεις φοροαπαλλαγών από τόκους στεγαστικών δανείων, ιατρικές δαπάνες, ασφάλιστρα ζωής, κτλ. Αλλάζει και το σύστημα συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους.

Σφοδρή σύγκρουση συρμών του μετρό στην Σανγκάη

Δυο συρμοί του μετρό της Σανγκάης συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 40 επιβάτες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κινεζικής εφημερίδας, Ντονγκφάνγκ Ζαομπάο.
Το ατύχημα, που φέρεται να προκλήθηκε από βλάβη του αυτόματου συστήματος σηματοδότησης,

Επιχειρεί ξανά τον «Φειδιππίδειο Άθλο»

Τον «Φειδιππίδειο Άθλο» επιχειρεί να επαναλάβει, έξι χρόνια μετά το πρώτο του κατόρθωμα, ο Γιάννης Κούρος. Ο θρύλος των υπερμαραθωνίων θα προσπαθήσει να καλύψει τη διαδρομή Αθήνα - Σπάρτη - Αθήνα, που είναι περίπου 500 χιλιόμετρα.

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Στο αμφιθέατρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη Γενική συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων, με βασικά θέματα τις τρέχουσες εξελίξεις και ιδιαίτερα στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, τις περικοπές στους μισθούς στο νέο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο και στα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Αστοχίες, ψέματα και λεονταρισμοί έφεραν... δηλώσεις μετανοίας!

Στον αέρα επιστροφή της τρόικας και δάνειο
Σοφία Βούλτεψη
Χωρίς μέχρι στιγμής να έχουμε πληροφορηθεί τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους η τρόικα έφυγε από την Αθήνα και χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία επιστροφής της, η έκτη δόση του δανείου παραμένει στον αέρα, ενώ για το νέο δάνειο, που υποτίθεται ότι αποφασίστηκε στις 21 του περασμένου Ιουλίου, δεν γίνεται πλέον ούτε λόγος.

Καταστροφικοί χειρισμοί έχουν οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του ολέθρου, με τον υπουργό των Οικονομικών να υποχρεώνεται τώρα σε νέες δεσμεύσεις εν ονόματι του ελληνικού λαού, ενώπιον των δανειστών.

«ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Επίσκεψη σε υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, με κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη», πραγματοποίησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Νίκος Χουντής : "Η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι αντίθετη στη λογική του χαρατσιού μέσα από τους λογαριασμός της ΔΕΗ;"

Δεν επιτρέπεται να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα, επειδή δεν έχεις πληρώσει το χαράτσι της κυβέρνησης ενώ έχεις πληρώσει τον λογαριασμό.
Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» (Γ.Κυρίτσης).
- Το χαράτσι της ΔΕΗ πέρα του ότι είναι αντικοινωνικό, εξουθενωτικό , κατά την κοινοτική νομοθεσία είναι και παράνομο.

Θαυμάστε τους αδίστακτους τρομοκράτες !

«Γιατί τέτοια βαναυσότητα σήμερα στο μικρό παιδί μου; Γιατί τέτοια βαναυσότητα απέναντι σε τόσο κόσμο»; «Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Να μη διαμαρτύρεται κανείς. Να υποταχθούν όλοι.
ΜΠΑΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕ;
«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος;» αναρωτήθηκε, σοκαρισμένη ακόμα, η οκτάχρονη Μελίνα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί». Λίγο μετά το χτύπημα της μικρής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον παιδικό τρόμο και η...φωτογραφία της, γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, δημοσιεύθηκε σε χθεσινό πρωτοσέλιδο προκαλώντας αίσθηση.

Σκέψεις για νέο Συμβούλιο Αρχηγών


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Το κύριο άρθρο το οποίο δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή», καταθέτοντας δημοσίως την πρόταση για τη σύγκληση ενός διευρυμένου Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, για να συζητηθούν τα καινούρια δεδομένα τα οποία έχουν διαμορφωθεί στη χώρα, κυρίως λόγω των δυσμενών εξελίξεων στην οικονομία, δεν φαίνεται να απέχει και πολύ από τις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα σε παρασκηνιακό επίπεδο. Από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι και το Προεδρικό Μέγαρο.

Πόλεμος στους ριφιφήδες της ζωής μας!

Γράφει ο  Δημήτρης Τσιμούρας
Αποδείχτηκε με τον καλύτερο τρόπο και για τους πλέον δύσπιστους -ύστερα και από τα τελευταία μέτρα - ότι η λεγόμενη «κρίση» αποτέλεσε ένα θαυμάσιο εργαλείο για όλους αυτούς που έχουν τον πλούτο στα χέρια τους, μέσω των πολιτικών τους υπαλλήλων, να οργανώσουν και να εξαπολύσουν μια γενική επίθεση ενάντια σε όλους εμάς που τον παράγουμε.

ΒΡΑΔΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Μετά από μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέλευση στην Πλατεία Κοραή στο σκάκι,την Δευτέρα 26/9, όπου εκτός πολλών συναγωνιστών της τοπικής Λαϊκής Συνέλευσης, συμμετείχαν και δεκάδες αγωνιστές του Δεν Πληρώνω, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση πορείας στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά.

Στατιστικά στοιχεία και έλλειμμα: Ποιος επιδιώκει αθώωση μέσω Εξεταστικής;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή για να διερευνηθεί αν και σε ποιες περιόδους η Ελλάδα έστελνε στην ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία «πειραγμένα» στοιχεία. Αν κρίνουμε από την τύχη που είχε η γνωστή βιομηχανία εξεταστικών που στήθηκε στη Βουλή τα τελευταία δύο χρόνια, μπορούμε να προδικάσουμε και αυτής της εξεταστικής την τύχη.

Αύριο απεργούν οι σιδηροδρομικοί

Η Ομοσπονδια σιδηροδρομικών στην ανακοίνωση της γράφει:

"'Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών καταδικάζει την επίθεση της Κυβέρνησης κατά των εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που επιδιώκει να ρίξει στην ανεργία με απολύσεις ή με τη λεγόμενη «εργασιακή εφεδρεία» χιλιάδες εργαζόμενους και να οδηγήσει σε συρρίκνωση τις ΔΕΚΟ σε εφαρμογή των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πακέτου της Τρόικα.

Σήμερα η ψηφοφορία για το ειδικό τέλος ακινήτων

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία επί του ειδικού τέλους στα ακίνητα, την ώρα που συνεχίζονται οι τριγμοί εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κυβέρνησης.

Νόμος-Πλαίσιο: Αλήθειες και ψέματα

του Πέτρου Παπαθανασίου
Για το νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ταυτόχρονα ηχηρότατη αντίθεση από την ακαδημαϊκή κοινότητα, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Δυστυχώς, τα περισσότερα δεν ξεπέρασαν το επίπεδο του ευχολόγιου ή του κατηγορητήριου, βασισμένων περισσότερο στις εντυπώσεις, παρά στην ουσία και το περιεχόμενό του. Ενός νόμου, που ακριβώς επειδή αλλάζει εντελώς το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, θα πρέπει να διαβάσουμε σχολαστικά πριν καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

Μία «μπέμπα» 750.000 ευρώ για τον Μπένι!

!Ένας υπουργός ανακοινώνει ξανά και ξανά μέτρα εξαθλίωσης και αποχωρεί με μία κούρσα συνολικής αξίας 750.000 ευρώ. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Μιλάμε για ντόπιο οξύμωρο σχήμα.
Τη στιγμή που όλοι ζουν με την αγωνία της ανακοίνωσης νέων μέτρων λεηλασίας, που μετρούν τις οικονομίες τους για να δουν εάν - και πόσο- αντέχει η τσέπη τους να πληρώνει φόρους, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις ψαλιδίζονται,

Ξεχασμένοι Ήρωες…


ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ για τους Ήρωες, που χάνονται στη Λήθη.
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Προς αναζήτηση ηρώων· ανθρώπων που αρνήθηκαν το “εγώ” και αγωνίστηκαν για το “εμείς”. Δεν έχει σημασία τι πίστευαν, αν είχαν ευθυκρισία ή αν, τελικά, πέτυχαν το σκοπό τους. Σημασία έχει ότι υπερέβησαν εαυτούς· ακολούθησαν το δύσκολο δρόμο της ανιδιοτελούς άρνησης· θυσιάστηκαν