Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Στο έλεος των πλημμύρων η Θεσσαλονίκη

Ελάχιστη η χρηματοδότηση των έργων.
Ποιες είναι οι οτκώ εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος περιοχές της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στο κόκκινο
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Λαχτάρησαν σε λεωφορείο που πήρε φωτιά, σε σήραγγα κοντά στο Μέτσοβο

Σε σερβικό λεωφορείο που επέστρεφε από την Ιταλία και κατευθυνόταν προς την Θεσσαλονίκη, ενώ κινούνταν στην Εγνατία Οδό, στη σήραγγα Ανηλίου Μετσόβου, εκδηλώθηκε φωτιά στη μηχανή του.
Ο οδηγός σταμάτησε έγκαιρα το αυτοκίνητο και με την βοήθεια διερχομένων και συνεργείων της Εγνατίας Οδού, έσβησαν την φωτιά πριν επεκταθεί στο υπόλοιπο λεωφορείο.

Το 2015 σε λειτουργία η βασική γραμμή του μετρό της Θεσσαλονίκης – Τα σχέδια για τις επεκτάσεις

Εντός του 2015 θα λειτουργήσει η βασική γραμμή του μετρό της Θεσσαλονίκης, αντί για τον Οκτώβριο του 2012 που είχε οριστεί αρχικά ως η ημερομηνία παράδοσης του έργου.Σύμφωνα με τον Διευθυντή έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης Α.Ε., Γιώργο Κωνσταντινίδη, ο οποίος ενημέρωσε για το θέμα τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, τα έργα κατασκευής των σταθμών και των σηράγγων έχουν ολοκληρωθεί κατά 38% καθώς ολοκληρώθηκε η κατασκευή του σταθμού Ευκλείδης και η διάνοιξη των σηράγγων κατά 65%.

Ρόβλιας: Εφεδρεία με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια

ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Τη διαβεβαίωση ότι η εργασιακή εφεδρεία θα προχωρήσει με "απολύτως διαφανή και αντικειμενικά" κριτήρια έδωσε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ, την οποία κάλεσε να σταματήσει να εκμεταλλεύεται την αγωνία των εργαζομένων για "μικροκομματικούς λόγους".

ΡΩΣΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ

Μικροσκοπικοί ταξιδιώτες στον Αρη
Ο Φόβος, φεγγάρι του Αρη, θα είναι το θέατρο του νέου πειράματος

Της KRISTINA GRIFANTINI
Οι πρώτοι ζωντανοί οργανισμοί θα πάρουν τον δρόμο για τον πλανήτη Αρη κατά πάσαν πιθανότητα τον Νοέμβριο.

Κατάργηση χιλιάδων θέσεων στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο Δ. Ρέππας

Αντίστροφη μέτρηση για την εργασιακή εφεδρεία

Την κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη διαδικασία βρίσκεται προ των πυλών.

Βενιζέλος: Αναδρομικά από αρχές του 2011 οι κουτσουρεμένες φοροαπαλλαγές

Μειώνονται κατά 20% οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων - Γκάζι για την πώληση του ΟΠΑΠ
Μια πρόσληψη για δέκα αποχωρήσεις στο Δημόσιο μέχρι το 2014
Τα είπε στη νύφη (τους εκπροσώπους των δανειστών) για να τ' ακούσει η πεθερά (οι φορολογούμενοι) ο υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος, που σε ομιλία του στην αμερικανική πρωτεύουσα αναφέρθηκε εκτενώς στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Ανακοίνωσε μείωση μισθών 20% στο Δημόσιο ενώ προανήγγειλε ότι οι κουτσουρεμένες φοροαπαλλαγές θα εφαρμοστούν αναδρομικά από τις αρχές του 2011.

Το πρόγραμμα συγκέντρωσεων της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας

Η επιτροπή μας δεν τα καίει αλλά τα στέλνει στην Ομοσπονδία Εφοριακών με επιστολή "μην βεβαιώσετε, μην εισπράξετε, να ακυρώσετε τα χαράτσια", καλώντας τους υπό απόλυση εργαζόμενους σε κοινό αγώνα ενάντια στις μειώσεις των μισθών, τα χαράτσια, την εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις.

Πολύωρη κατάθεση Γεωργαντά για το έλλειμμα

Στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου

Έξι ώρες διήρκησε η κατάθεση της καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, παρόντος και του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγ. Πεπόνη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, με αφορμή τις καταγγελίες της, ως μέλους, μέχρι πρότινος, της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, για "τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009".

Ο Νίκος Νικολόπουλος μίλησε σε εκπροσώπους εργαζομένων για την εργασιακή εφεδρεία

Ο Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Νικολόπουλος - βουλευτής Αχαΐας, στη συγκέντρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων σε φορείς που θα μπουν στην Εργασιακή Εφεδρεία μεταξύ άλλων τόνισε τα παρακάτω:
«Η παρατεινόμενη οικονομική κρίση, τα απανωτά, δυσβάστακτα μέτρα, η αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον δεν επιτρέπουν ούτε ωραιοποιήσεις, ούτε λαϊκισμούς, ούτε υποσχεσιολογία.

Πέφτει η Κυβέρνηση;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η πρωτοφανής πολιτική φθορά την οποία έχει υποστεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή στη διάρκεια της εφαρμογής των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που προέκυψαν ως δεσμευτικές υποχρεώσεις της χώρας από την υπογραφή του Μνημονίου με την τρόικα, αποτυπώνεται πλήρως στις δημοσκοπήσεις, που προδιαγράφουν ως περίπου δεδομένη την εκλογική καταβαράθρωσή της, όταν στηθούν κάλπες.

Εφεδρεία: Σπεύδουν να σώσουν τα δικά τους παιδιά


«Δεν θα εξαιρεθεί κανείς» απαντά ο κ. Δ. Ρέππας στο «ΒΗΜΑ»

Μείζον θέμα ηθικής τάξεως ανακύπτει με τους υπαλλήλους των υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών - το προσωπικό των οποίων θα τεθεί σε εφεδρεία - που είναι αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών όλων των πολιτικών κομμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης ότι θα τεθούν σε εφεδρεία περίπου 30.000 εργαζόμενοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, κυβερνητικοί πράγοντες έσπευσαν να εκδόσουν αποφάσεις με τις οποίες αποσπώνται υπάλληλοι των οργανισμών με πλεονάζον προσωπικό σε υπουργικά γραφεία.

Ποιοι θέλουν τον Καψή στο ΠΑΣΟΚ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η σχέση της πολιτικής με τη δημοσιογραφία, διακρινόταν πάντοτε από… πάθος και έντονα συναισθήματα. Πολλοί ήταν εκείνοι οι λειτουργοί του χώρου των ΜΜΕ, που επέλεξαν να περάσουν στην αντίπερα όχθη, και να βρεθούν στον χώρο της πολιτικής, της εξουσίας δηλαδή στην οποία μέχρι τότε ασκούσαν κριτική και ήλεγχαν για λογαριασμό των πολιτών.

ΟΜΙΛΙΑ Ν. Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

«Καχεκτική η ασφάλιση σε ένα καχεκτικό κράτος»
Την άποψη, ότι σε κάθε σύγχρονη κοινωνία υπάρχουν τρεις πυλώνες ασφάλισης, (κοινωνική, επαγγελματική και ιδιωτική), οι οποίες θα πρέπει να λειτουργούν συνθετικά, ενισχύοντας το εισόδημα των συνταξιούχων και όχι ανταγωνιστικά μεταξύ τους, κατέθεσε ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μιλώντας σήμερα, σε ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Φοβισμένοι «στρατηγοί» οδηγούν το στράτευμα στην ήττα

Τρόμαξαν με την τρομολαγνεία τους
Σοφία Βούλτεψη
Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει παλαιά και νέα μέτρα και ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για τις πολυδιαφημισμένες «κρίσιμες συνομιλίες» του με αξιωματούχους του ΔΝΤ και της ΕΕ, η κυβερνητική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο τελεί υπό συνθήκες παράκρουσης και παράλυσης.

"Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, είναι σαν να πυροβολείς ένα πτώμα".

Σε ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης για την "Επενδυτική Άπνοια", ο κ. Καλαφάτης επεσήμανε ότι :
• Το ΕΣΠΑ, βρίσκεται αιχμάλωτο της γραφειοκρατίας, των καθυστερήσεων και της κυβερνητικής αδράνειας με αποτέλεσμα πολύτιμοι κοινοτικοί πόροι να μένουν αναξιοποίητοι. Η χώρα μας κατρακύλησε στην 20η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά την απορροφητικότητα.

Το “παράδοξο” των δημοσκοπήσεων

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, που μετράει τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ στο 5,8% έως 8%, σύμφωνα και με την αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, παρουσιάζει ένα «παράδοξο».

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν η έλλειψη δεύτερης Μ.Ε.Λ στη Θεσσαλονίκη και η υποβάθμιση της ιατρικής φροντίδας σε οροθετικούς εξαιτίας των περικοπών που αποφάσισε η κυβέρνηση

Σημαντικά είναι τα προβλήματα που παρατηρούνται στην ουσιαστική παροχή ιατρικής φροντίδας σε εκατοντάδες οροθετικά άτομα στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της έλλειψης δεύτερης Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων ( Μ.Ε.Λ) παρά την υπουργική απόφαση του 2001 που προβλέπει ρητά την ίδρυσή της.

Ο Νίκος Νικολόπουλος στην εκπομπή "η Δίκη στο Σκάι”,

«Αιχμηρός ο Νίκος Νικολόπουλος στην πρόσφατη συνέντευξη του στην εκπομπή “η Δίκη στο Σκάι”, σχετικά με το θέμα του Χρήστου Παπουτσή και τα πρακτικά της ΕΠΟ για τα στημένα του Ποδοσφαίρου!»

Η εξήγηση του αδιεξόδου

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η επιμονή της Κριστίν Λαγκάρντ προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την παροχή «γραπτών διαβεβαιώσεων» από την πλευρά της ελληνικής Κυβέρνησης, για την υλοποίηση των μέτρων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο και ανακοινώθηκαν πρόσφατα, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Ίσως και… την αιτία του κακού.

Αν αυτοί είχαν πετύχει τη συμφωνία στον ΟΤΕ, θα φούσκωναν σαν διάνοι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ο καιρός περνά και η Ελλάδα όχι μόνο δεν βλέπει μια αχτίδα φωτός, αλλά βολοδέρνει με κύματα που μέρα με την ημέρα αγριεύουν όλο και πιο πολύ, με την οικονομία της στραγγαλισμένη και τον λαό της τρομοκρατημένο, μουδιασμένο, εξουδετερωμένο, εξουθενωμένο, ανίκανο να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε προσπάθεια για μια καινούργια αρχή – έστω και με αιματηρές θυσίες.Το πρόβλημα της χώρας ήταν και παραμένει το ίδιο: ΠΟΛΙΤΙΚΟ! Kαι πρόκειται για πρόβλημα στο οποίο οι ξένοι δεν μπορούν να δώσουν λύση.

Πόσο “επικίνδυνη” ήταν η εθνική συμφιλίωση

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Το πρωινό της 26ης Σεπτεμβρίου 1989 έμελλε να μείνει βαθιά χαραγμένο στην ιστορική μνήμη της σύγχρονης Ελλάδας, για τον πόνο που προκάλεσε, αλλά και για το κενό που δημιούργησε.Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφονούσε τον Παύλο Μπακογιάννη, γαμπρό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και διαμόρφωνε συνθήκες χάους στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Σούπερ Λίγκα: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται από την Κυριακή το βράδυ ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του με 3-0 επί της ΑΕΚ στην Τούμπα, χάρη σε γκολ των Βιεϊρίνια, Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη.