Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κάθε βράδυ στο δρόμο για να διώξουν τους οίκους ανοχής

Νέες κινητοποιήσεις από τους κατοίκους της περιοχής Γιαννιτσών.
(Όπως περιγράφουν οι κάτοικοι της περιοχής, ξέφραγα ιδιωτικά και δημοτικά οικόπεδα έχουν γεμίσει με μπάζα και σκουπίδια και μετατράπηκαν σε στέκια τοξικομανών. Στη φωτογραφία ο ρεπόρτερ της “Μ” Φ. Κουτσαμπάρης-αριστερά με τον Ηλία Σιδηρόπουλο και τη Βάσω Στεργίου)
.Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Σενάριο εφεδρείας για 18.000 εθελοντές οπλίτες

ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΥΨΗ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ
Οι ΕΠΟΠ στην εφεδρεία και η θητεία στα ύψη είναι το σενάριο που κυοφορείται στους κύκλους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τις τελευταίες ημέρες. Αυτό διότι και ο αριθμός των εθελοντών οπλιτών που δεν έχουν μονιμοποιηθεί είναι μεγάλος, τείνει στις 18.000, και δεν αποτελούν μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις δηλώσεις του νυν υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου.

Γιάννης Μιχελάκης «Τσουνάμι άδικων και δυσβάστακτων μέτρων"

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τσουνάμι άδικων και δυσβάστακτων μέτρων, αποτέλεσμα της λανθασμένης οικονομικής πολιτικής, που ασκεί η κυβέρνηση, ανακοινώθηκαν πριν από λίγο. Χωρίς –προφανώς- να αναφέρονται στο σύνολό τους, αφού πίσω από τη λιγόλογη ανακοίνωση της κυβέρνησης κρύβονται και άλλα χαράτσια.

Νέα Δημοκρατία: Αντί να φλυαρεί, το αρμόδιο υπουργείο ας απαντήσει επί της ουσίας

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στην ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για τις προσλήψεις του 2010, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στην πολυσέλιδη ανακοίνωσή του, το υπουργείο μιλά για πολλά, αλλά δεν λέει λέξη για την ταμπακιέρα των προσλήψεων.

Νέα Δημοκρατία: Ρεβανσισμός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ


Τι συμβαίνει με τους οπλίτες ΕΠΟΠ;
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, o Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής Έβρου, κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος κ. Στέφανος Γκίκας, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση: « Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, αναφέρει ότι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας «κυοφορείται σενάριο» για πιθανές απολύσεις 18.000 Επαγγελματιών Οπλιτών, που δεν έχουν μονιμοποιηθεί, και στους οποίους δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση.

Νέα σκληρά μέτρα

Ψαλίδι σε συντάξεις-εφάπαξ, στις 5.000 ευρώ το αφορολόγητο, εργασιακή εφεδρεία για 30.000 υπαλλήλους
 Με μια ματια
Στις 5.000 χιλιάδες ευρώ το αφορολόγητο
Περικοπή συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ
Σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο έως το τέλος του 2011
Προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και ιδιωτικοποιήσεων
Reuters: Επεκταση του τέλους στα ακίνητα τουλάχιστον έως το 2014
Πυρά από την αντιπολίτευση

Εξεταστική για τα στατιστικά στοιχεία ζητάει το ΠΑΣΟΚ

Πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της δημοσιονομικής πορείας της χώρας και ειδικά των στατιστικών στοιχείων της τελευταίας 10ετίας, θα καταθέσει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο προεδρείο της Βουλής.

Απαίτηση της κοινωνίας: Πως και γιατί οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο!

Γραμματεία Πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας

Η καταιγίδα των νέων μέτρων, που θα πλήξουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα βυθίσουν βαθύτερα στην ύφεση την οικονομία, αποδεικνύει περίτρανα την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε ως σήμερα, παράλληλα με την παροιμιώδη ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση.

Ψαλίδι στα επιδόματα των πολυτέκνων


Τροπολογία σοκ για χιλιάδες πολύτεκνους και τρίτεκνους. Το επίδομα θα εξαρτάται από το ύψος των εισοδημάτων τους. Τι προβλέπει η τροπολογία Λοβέρδου Μπορεί οι ανακοινώσεις των νέων σκληρών μέτρων να αργούν, ωστόσο οι τροπολογίες-σοκ πέφτουν βροχή και έχουν στόχο συνεχώς το εισόδημα. Δεν θα δικαιούνται πολυτεκνικό επίδομα, όσοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, έχουν ετήσιο εισόδημα που ξεπερνά τα 55.000 ευρώ.

Η πολυεθνική μαφία της Θεσσαλονίκης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ
«Παρακλάδι» μιας από τις γνωστότερες σε διεθνές επίπεδο οργανώσεις της γεωργιανής μαφίας χαρακτηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε εκβιασμούς, τοκογλυφία και προστασία σε καταστήματα.

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μετακίνηση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ αύριο μετά τις 16:00

Τζάμπα θα ταξιδεύουν με τα αστικά λεωφορεία αύριο μετά τις 16:00 οι επιβάτες στη Θεσσαλονίκη

Θα μετακινούνται δωρεάν αύριο Πέμπτη από τις 16:00 και μέχρι τη λήξη της βάρδιας οι επιβάτες στα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη λόγω των εορτασμών για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Οι συσκευές ακύρωσης εισιτηρίων μέσα στα λεωφορεία δεν θα λειτουργούν στη διάρκεια αυτών των ωρών.

Σοβαρά προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα από τις βροχές

Προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας, όπου σπίτια, καταστήματα και δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ σημειώθηκαν διακοπές και στην ηλεκτροδότηση.
Μετ’ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον άξονα από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών.

Ανοδος 1,4% στο Χ.Α.

 Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 45,64 εκατ. ευρώ.

Με θετικό πρόσημο, στις 855,99 μονάδες, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας άνοδο 1,4%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 45,64 εκατ. ευρώ. Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασε ο κλάδος Τροφίμων και Ποτών (7,10%), Εμπορίου (2,62%) και εταιρειών Κοινής Ωφελείας (1,49%), ενώ αμετάβλητος έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης.

Δήλωση του κ. Σταύρου Καλαφάτη, αναφορικά με την συμπερίληψη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) στους φορείς εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την συμπερίληψη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) στους φορείς εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας, ζήτημα για το οποίο κατέθεσε την υπ' αριθ.: 22900/19-09-2011 ερώτηση στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι προφανές ότι η λέξη "ανεξαρτησία" για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει άλλη έννοια, γι' αυτό και δεν τα πάει καλά τελευταία με τις ανεξάρτητες αρχές και επιτροπές.
ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΕΣ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Να προστατευθούν τα αρχεία των υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορέων του Δημοσίου ζητεί η κυβέρνηση.Όπως αναφέρει σε εγκύκλιό του ο υφυπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Ρόβλιας, τα αρχεία αποτελούν σημαντική παράμετρο για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών και πηγές άντλησης ιστορικού ενδιαφέροντος στοιχείων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΝΔ: "Ξεπέρασε κάθε όριο ασυναρτησίας ο κ. Βενιζέλος"

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, με αφορμή όσα ανέφερε σήμερα από το βήμα της Βουλής, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, κατηγορώντας τον ότι "ξεπέρασε κάθε όριο ασυναρτησίας και αντιφατικότητας".

Ν. Νικολόπουλος: Για την ΄ΕΛΣΤΑΤ΄ «Στην επιτροπή ακούσαμε απίστευτα πράγματα.»


Το θράσος τους δεν έχει όρια

«To έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Έπρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14% ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αποκάλυψε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά.

Ο απολογισμός της 76ης ΔΕΘ

Με παρακαταθήκη τη μεγάλη αύξηση της συμμετοχής των ιδιωτών, η οποία ποσοστιαία έφτασε το 28%, έναντι της περσινής διοργάνωσης, ολοκληρώθηκε η 76η ΔΕΘ, η οποία είχε να «αντιπαλέψει» με την ιδιαίτερα αρνητική ψυχολογία, που διακατέχει την αγορά, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

Θα μιλήσουν για τις εκλογές!


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ειδησεογραφικά πρακτορεία με το κύρος, την αξιοπιστία και τη διεισδυτική ματιά του «Reuters», θυμίζουν πόσο μάταιη είναι η προσπάθεια ή έστω επιθυμία κάθε εξουσίας, να κρυφτεί… από τον εαυτό της.

Ο Σόιμπλε ξέρει (;) ποιοι έχουν ποντάρει στα CDS


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Αν σε αυτή την κρίση υπάρχουν δυο άνθρωποι στην Ευρώπη που γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει με την Ελλάδα, την ευρωζώνη, και τα επίμονα σενάρια χρεοκοπίας, είναι χωρίς αμφιβολία ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πατέρα εσύ με σκότωσες!

Οδηγώντας σε μια μεγάλη λεωφόρο, μπροστά στα μάτια μιας κυρίας έγινε ένα τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά ένας νέος. Με τη βοήθεια κάποιων ανθρώπων, έβαλαν στο αυτοκίνητό της το παλικάρι, περίπου 20 ετών, να το μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Στην βουλή ο Ισχυρισμός μέλους της ΕΠΟ Νίκου Προύντζου, πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής έχει ανεξόφλητους λογαριασμούς με διαιτητές!»

Ερώτηση για το σοβαρό αυτό θέμα κατέθεσε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος

Στην εκπομπή «η Δίκη στον ΣΚΑΪ», τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στην οποία ήμουν προσκεκλημένος μεταξύ άλλων σοβαρών θεμάτων που αφορούν στη νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, «έσκασε» από το πουθενά η αποκάλυψη πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, φέρεται μέσα από καταγεγραμμένους διαλόγους στα επίσημα πρακτικά της ΕΠΟ να έχει ανοικτούς λογαριασμού με διαιτητές!

Ν. Κακλαμάνης στο Statesmen: “Εδώ και τώρα εκλογές”

«Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας» (sic) είναι ο τίτλος της εισηγητικής έκθεσης του νομοσχεδίου που συνυπογράφουν 5 συναρμόδιοι υπουργοί υπενθυμίζοντας στους υπηκόους τους , ότι «κάθε σύγχρονη Δημοκρατία πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική, άμεση και συμμετοχική»… Έτσι απλά αποφάσισε η κυβέρνηση των μνημονίων να αγοράσει πολιτικό χρόνο, μοιράζοντας δωρεάν γραμμάτια δημοκρατίας στους πολίτες για να ξεχάσουν τα δεινά που ζουν καθώς και τη βαρβαρότητα που έρχεται.

Εφαρμογή του δόγματος … σοκ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ


Γράφει ο Γενικός  Γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη

Μετά την “επιτυχημένη” τηλεδιάσκεψη της κυβέρνησης με την τρόικα και τους τοκογλύφους δανειστές, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας βλέπουν για πολλοστή φορά τα στοιχειώδη βασικά δικαιώματά τους, οικονομικά και εργασιακά να μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη.

Στάση εργασίας για αύριο κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης

Στάση εργασίας από της 11 το πρωί μέχρι την λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν τα σωματεία της δυνάμεως του εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που εμπλέκονται στο πρόγραμμα εργασιακής εφεδρείας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τι θα προηγηθεί των εκλογών…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μια παλιά πολιτική «παροιμία», η διαχρονική επιβεβαίωση της οποίας ενισχύει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα νοήματα που προσπαθεί να περιγράψει, υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα, η συζήτηση για τις εκλογές ξεκινάει από την επομένη κιόλας των… προηγούμενων εκλογών.
Πιο συγκεκριμένα, η εκλογολογία συμβιώνει με την πολιτική καθημερινότητα, από το ξεκίνη

Έκπληξη! Είμαστε «ειδική περίπτωση»!

της Σοφίας Βούλτεψη
Δεν γνωρίζω αν έχει πλέον απομείνει κάτι που να μας προκαλεί έκπληξη – πιθανόν γι’ αυτό και προχθές το υπουργείο των Οικονομικών έστειλε sms με το οποίο μας παρουσίαζε ως έκπληξη το γεγονός ότι η (πρώτη) τηλεδιάσκεψη του κ. Βενιζέλου με την τρόικα είχε τελειώσει στις τρεις ώρες και δεν μας κράτησαν ξάγρυπνους ως τα ξημερώματα.

Δέκα Τούρκοι βουλευτές στο Βερολίνο!

Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Λιάνα Μυστακίδου
Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι τουρκικής καταγωγής βουλευτές στις εκλογές της Κυριακής στο Βερολίνο. Από τους 40 υποψηφίους κατάφεραν να εκλεγούν οι δέκα.
Αναλυτικά: Με το Κόμμα των Πρασίνων εκλέχτηκαν οι Ozcan Mutlu, Canan Bayram και Turgut Altur. Με το Κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών οι Dilek Kolat, Ulker Radziwill, Ilkis Ozisik και Erol Ozkaraca. Με το Αριστερό Κόμμα οι Evrim Baba, Hakan Tas και με το CDU η Emine Demirbuken-Wegner.

Ο Πρωθυπουργός… ως φήμη


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Μέχρι και την επόμενη Αναθεώρηση του Συντάγματος, υπό τον όρο ότι θα υπάρξει «μετάταξη» των πραγματικών εξουσιών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφόσον το πολίτευμα μετεξελιχθεί σε Προεδρική Δημοκρατία, η Ελλάδα θα παραμένει ένα βαθιά πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα.

Η εξίσωση στο πετρέλαιο ρίχνει (;) την Κυβέρνηση

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και η προφανής πίεση κάτω από την οποία βρίσκονται οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, δείχνει να εξελίσσεται στην αστάθμητη μεταβλητή, που ενδεχομένως και να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις, μέχρι και το τέλος του έτους. Ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εντός του Νοεμβρίου.

Ιδιαίτερα σκληρό το νέο πακέτο μέτρων

Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και των επικεφαλής της τρόικας
Εξοντωτικό πακέτο μέτρων συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, στη διάρκεια της νέας τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, που πλήττει νοικοκυριά, δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Προβλέπει εξίσωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, αθρόες απολύσεις στο δημόσιο (200.000 μέχρι το 2015) νέες εισφορές σε συντάξεις, που θα κλιμακώνονται για τους νέους συνταξιούχους, αλλά και μειώσεις μισθών στο δημόσιο μέχρι 40%.

Στηρίζει Αγοραστό ο Σαμαράς

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Στη στήριξη της υποψηφιότητας του Κώστα Αγοραστού για το αξίωμα του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, φαίνεται ότι καταλήγει ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

End of game για το ΠΑΣΟΚ

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Το… sequel της τηλεδιάσκεψης με την τρόικα, στην οποία τον ρόλο του «γενναίου» για λογαριασμό της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, φέρνει ένα βήμα πιο κοντά το… end of game, για το Κίνημα που κυριάρχησε πολιτικά στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Σήμερα (20/9) στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας, η βάση του σώματος των εργαζομένων, παρά τη θέληση του Δ.Σ. και των εκπροσωπούμενων σε αυτό παρατάξεων, αποφάσισε κατάληψη διαρκείας.