Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα Δημοκρατία: Ο κόσμος αποσβολωμένος δεν πιστεύει σε αυτά που βλέπει και ακούει

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης,έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της αλήθειας κ. Βενιζέλος, με το αποψινό του παραλήρημα, απέδωσε την πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης σε όσους πολιτικούς ή δημοσιογράφους τολμούν να έχουν διαφορετική από την κυβέρνηση άποψη.

“Εθνικό θέμα” η… απάντηση στον Σαμαρά

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Πριν ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινήσει να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε μια παραφιλολογία σεναρίων, ως προς τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που θα ακολουθούσε.

Ο Νίκος Νικολόπουλος στην Δράμα

Αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στα πλαίσια της ΔΕΘ, ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας του κόμματος Νίκος Νικολόπουλος αναχώρησε για την Δράμα όπου πρόκειται να πραγματοποιήσει περιοδεία με στελέχη του τομέα Εργασίας.

Ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της νύχτας, της Δευτέρας προς την Τρίτη και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και την πτώση της θερμοκρασίας, που μέχρι την Τετάρτη θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Απόλυση 100.000 υπαλλήλων και μείωση συντάξεων

Ακόμα μια μαρτυρική Κυριακή για τον ελληνικό λαό. Μέτρα σοκ ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Η τρόικα απαιτεί εδώ και τώρα απολύσεις, μείωση συντάξεων και ακόμα πιο χαμηλούς μισθούς στο δημόσιο. Σε εξέλιξη η έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη
Την ώρα που οι αντιδράσεις για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ δεν έχει κοπάσει η κυβέρνηση συζητά σε έκτακτη σύσκεψη τη λήψη νέων δυσβάστακτων μέτρων.Μετά την ακύρωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και το πολύ βαρύ κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, αναμένεται να ανακοινωθούν περικοπές χωρίς προηγούμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα απαιτεί, την απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων και τη θέσπιση νέου μισθολογίου, που θα προβλέπει ακόμα πιο χαμηλές αποδοχές.
Για να εκταμιευθεί η 6η δόση του δανείου, η κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί για:
*Απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015. Ζητείται λύση συμβάσεων και κατάργηση θέσεων από τη Δευτέρα.
*Παράλληλα θα ενταθεί η εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας με ένταξη 50.000 υπαλλήλων (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ και ΕΡΤ). Εντός της εβδομάδας θα λάβουν ειδοποίηση. Μέχρι τον Δεκέμβριο θα κλείσουν άλλοι 65 οργανισμοί.
*Νέο μισθολόγιο με περικοπές στο δημόσιο. Θα τεθεί σε ισχύ από 1η Οκτωβρίου και δεν θα εξαιρείται κανένας υπάλληλος.

*Μείωση συντάξεων σε ΟΓΑ, ΝΑΤ και ΟΤΕ

Στο τραπέζι της κυβερνητικής σύσκεψης αναμένεται να συζητηθούν επίσης τα εξής μέτρα:
*Ακύρωση όλων των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν το 2010 και το 2011.
*Νέα αύξηση έμμεσων φόρων σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, καθώς και αύξηση του φόρου στα είδη πολυτελείας.
*Νέα μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό.
*Περικοπές στα προνοιακά επιδόματα.
*Περισσότερες καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του δημοσίου.

Δραματική κυβερνητική σύσκεψη

Ξεκίνησε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή η έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου , μετά την αναβολή του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.
Στη διευρυμένη σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου, συμμετέχουν οι υπουργοί Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Παπουτσής, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης και Ηλίας Μόσιαλος.
Πριν από την έναρξη της σύσκεψης προηγήθηκε συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην οποία ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών συζήτησαν διεξοδικά τα όσα διημείφθησαν στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin καθώς και τα αιτήματα που θέτουν οι ευρωπαίοι εταίροι.
news247


"Ισχυρή εντολή για να μηδενίσω το έλλειμμα σε τρία χρόνια


Δριμύ κατηγορώ κατά των επιλογών της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Ζητά εκλογές και νωπή λαϊκή εντολή για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου
Επισημαίνοντας ότι ζούμε σε μία άνευ προηγουμένου οικονομική καθίζηση που ουδείς στην κυβέρνηση έχει αντιληφθεί, ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στα πλαίσια της ΔΕΘ, άσκησε οξύτατη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

"Οφείλουμε ακόμα χρήματα στους Έλληνες;"

Μέχρι και 70 δισ. ευρώ μπορεί να χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Songtag. Η προϋπόθεση για να αναγνωριστεί η οφειλή

"Καυτά" ερωτήματα σχετικά με την πιθανότητα να χρωστάει χρήματα η Γερμανία στην Ελλάδα, διατυπώνει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα"Welt am Sonntag" Το δημοσίευμα αφορά στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων, αλλά και του κατοχικού δανείου, ύψους 476 εκατομμυρίων μάρκων, το οποίο έδωσε η Ελλάδα στη Γερμανία, χωρίς φυσικά να πάρει ποτέ πίσω τα οφειλόμενα.

Νέες εκλογές, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Αντώνης Σαμαράς «έσβησε» όποια παρερμηνεία για τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, μπορούσαν να προκαλέσουν τα σενάρια περί κυβερνήσεων συνεργασίας, που είδαν και πάλι σήμερα το φως της δημοσιότητας, με κύρια άρθρα και προτροπές ιστορικών εκδοτών, όπως του Σταύρου Ψυχάρη στο «Βήμα της Κυριακής».

Μίλησε ως επόμενος πρωθυπουργός…

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Όταν ο Αντώνης Σαμαράς ανέβαινε χθες στο βήμα, για να εκφωνήσει την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, γνώριζε ότι τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα πάνω του. Γι’ αυτό και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε να απευθυνθεί στην κοινωνία, χωρίς παραμορφωτικούς φακούς. Να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας ότι «οι Έλληνες μπορούμε». Να μην δώσει υποσχέσεις, αλλά να προτείνει τη δική του, ρεαλιστική πολιτική για την έξοδο από την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Και να δεσμευτεί για την επαναδιαπραγμάτευση ενός Μνημονίου που έφερε την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της κατάρρευσης.

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη το μεσημέρι

Ο πρωθυπουργός αφού ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, θα πραγματοποιήσει έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη σήμερα, Κυριακή, για την οικονομία με κυρίαρχα θέματα: την 6η δόση και την συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Το 62,7% “βλέπει” συμφέροντα πίσω από τη συγκυβέρνηση


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η εξαιρετικά κρίσιμη θέση στην οποία έχει βρεθεί η Ελλάδα, και οι οριακές καταστάσεις για την οικονομία, έχουν αναζωπυρώσει και πάλι τα σενάρια συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, είτε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, είτε με τη συμμετοχή και άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Πρώτο βήμα για νέο κόμμα από Φλωρίδη

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Όταν στις αρχές του καλοκαιριού, λίγο πριν ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρήσει σε πολιτικό συμβιβασμό με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μέσω ενός ανασχηματισμού που έφερε στην Κυβέρνηση τα «πολλά ΠΑΣΟΚ», ο Γιώργος Φλωρίδης ανακοίνωνε την απόφασή του να παραιτηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, οι περισσότεροι έβαζαν στοίχημα ότι δεν θα αργούσε η στιγμή, που θα προχωρούσε και στο επόμενο, περισσότερο «ανεξάρτητο» βήμα.

Δημοτικά Διαμερίσματα της Αχαΐας μπορούν να γίνουν «πράσινες αγροτικές περιοχές»

Η δυνατότητα να ενταχθούν οι πυρόπληκτοι Δήμοι της Αχαΐας στο πρόγραμμα δημιουργίας πρότυπων περιοχών με μηδενικές εκπομπές ρύπων και μηδενική κατανάλωση ενέργειας επισημαίνεται σε απάντηση που έλαβε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Ο Ψυχάρης προτείνει συνεννόηση ή… “3η λύση”

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Πολιτική παρέμβαση επιχειρεί ο εκδότης του «Βήματος της Κυριακής» Σταύρος Ψυχάρης, με το σημερινό κύριο άρθρο που υπογράφει στην εφημερίδα του, και ναυαρχίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Το θρίλερ της χρεοκοπίας


Οι εξελίξεις, που οδήγησαν στην απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, να ματαιώσει το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είναι ραγδαίες.
Στον αέρα το πακέτο των μέτρων, η έκτη δόση και η συμφωνία της 21ης Ιουλίου μετά το αδιέξοδο στο Εurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέφρασαν ευθέως τη δυσπιστία τους για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα μέτρα που εξήγγειλε. Τι ζητούν οι Ευρωπαίοι για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας

Εννέα νεκροί σε αεροπορική επίδειξη στις ΗΠΑ

Τους εννέα έφτασαν οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στη διάρκεια επιδείξεων.
Τους εννέα έφτασαν οι νεκροί μετά τη χθεσινή συντριβή κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης στο Ρίνο της Νεβάδα ενός καταδιωκτικού αεροσκάφους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κοντά σε εξέδρα όπου βρίσκονταν θεατές, σύμφωνα με αξιωματούχο της τοπικής αστυνομίας.

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που θα κινηθούν στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας λόγω έργων για την τοποθέτηση καλωδίων οπτικών ινών που έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, στο τμήμα χ/θ 45+500 έως χ/θ 47+500 (1η ανατολική είσοδο προς Δημοτικό Διαμέρισμα Γιαννιτσών).

Επεισοδιακή καταδίωξη φυγόποινου στη Θεσσαλονίκη

Σκηνές βγαλμένες από ταινία δράσης εκτυλίχθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στους δρόμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης όταν ένας αλλοδαπός άνδρας 43 ετών με καταγωγή από τη Γεωργία,

ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ


Το σύστημα του κεφαλαίου και του κέρδους αγκαλιά με τις μαριονέτες της πολιτικής προσπαθεί να βρει τρόπους να μας ξεζουμίσει ολοκληρωτικά . Κάνει ευθεία επίθεση στα κοινωνικά αγαθά , υγεία, συγκοινωνία, δρόμους, ηλεκτρικό, νερό….. Δεν χορταίνει.