Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μπέρδεψαν τις γραμμές στο ALTER

Ενώ όλοι περίμεναν να απαντήσει σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Ξενάκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παραστατίδης ξαφνικά άγνωστος βγαίνει στην γραμμή βρίζει τον πρωθυπουργό χυδαία και κλείνει το τηλέφωνο. Ξαφνιαστήκαν όλοι στο πάνελ αλλά όλοι αντιλήφθησαν ότι το πρόσωπο δεν είχε καμία σχέση με τον κληθέντα βουλευτή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ «Ανεύθυνα και γελοία τα περί χρεοκοπίας»

"Πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις" αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος και στην αναβολή της επίσκεψης του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στις ΗΠΑ. Χαρακτηρίζει "ανεύθυνα αλλά και γελοία" τα σχόλια για χρεοκοπία της χώρας και κάνει λόγο για "οργανωμένη επίθεση του σπεκουλαδόρικου τμήματος των διεθνών αγορών".

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Στις φλόγες τυλίχθηκε σήμερα στις 10:25 π.μ. διαμέρισμα πρώτου ορόφου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, από άγνωστη αιτία.Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις,

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ. Εκλογές ζήτησε ο Σαμαράς

"Μόνη λύση" χαρακτήρισε την προσφυγή στις κάλπες ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως μόνον ο λαός μπορεί να δώσει την ισχυρή εντολή τόσο για τα οικονομικά όσο και τα εθνικά θέματα. "Θα ζητήσω ισχυρή εντολή και καθαρές λύσεις", πρόσθεσε. "Οι Ελληνες μπορούμε" ήταν η επωδός στην ομιλία του αρχηγού της ΝΔ κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ."Η μόνη λύση στο σημερινό αδιέξοδο είναι οι εκλογές", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη ΔΕΘ και ζήτησε καθαρή εντολή από τους πολίτες για να κυβερνήσει.Πρόσθεσε πως όσοι μιλούν για συναίνεση κι εννοούν συγκυβέρνηση τώρα πρέπει να ξέρουν ότι τέτοιες συγκυβερνήσεις είναι αβέβαιες και εύθραυστες.

Η ματαίωση της επίσκεψης “δείχνει” εκλογές


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Σε μια χρονικά άκαιρη συγκυρία, λίγες ώρες πριν την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι ματαιώνεται η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκεί όπου ο Πρωθυπουργός θα είχε μακρά σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης Ομπάμα, και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας των ΑμεΑ

Εκκληση προς τα άτομα με αναπηρία του νομού Αττικής και τις οικογένειές τους να δώσουν βροντερό “παρών” στην κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 (υπουργείο οικονομικών, ώρα 10 το πρωί) απευθύνει η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, επισημαίνοντας ότι

Κατάθεση ερώτησης του Νίκου Νικολόπουλου με αφορμή την παραποίηση των οικονομικών στοιχείων για το έλλειμμα του 2009

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στα περίπτερα της ΔΕΘ και με αφορμή Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που πρόκειται να καταθέσει την Δευτέρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς τον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομίας σχετικά με την καταγγελία της καθηγήτριας κ. Γεωργαντά “περί παραποίησης των στατιστικών οικονομικών στοιχείων, με σκοπό να εμφανιστεί υψηλότερο του πραγματικού το έλλειμμα του 2009”, ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Νίκος Νικολόπουλος και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ερώτηση δημοσιογράφου είπε τα εξής:

Τέσσερα χρόνια μετά…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την 17η Σεπτεμβρίου του 2007, τότε που, μια μέρα μετά την άνετη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, ο Κώστας Καραμανλής ανέβαινε και πάλι τα σκαλοπάτια του Προεδρικού Μεγάρου, για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια.

Εισήγηση για εκλογές τον Νοέμβριο

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ όπου ήδη βρίσκεται, μετά από περίπου μια εβδομάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει μπροστά του ολοκληρωμένο το παζλ της πολιτικής πραγματικότητας, την οποία καλείται να διαχειριστεί. Και να αποφασίσει τι σκοπεύει να πράξει.

Καθαρές λύσεις…

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Εθνική ανάταση… Αλλά και πολιτικός ρεαλισμός. Ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει σήμερα το βράδυ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα εθνικής συσπείρωσης απέναντι στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του Μνημονίου, που παρουσιάζεται ως μονόδρομος.

Ο Βενιζέλος “αντ’ αυτού”


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σε μια από τις κρισιμότερες εβδομάδες για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, αν όχι της χώρας συνολικά, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα βρίσκεται στην Αθήνα. Θα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα έχει σειρά επαφών, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η στρατηγική του φόβου


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Οι δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τις εργασίες του χθεσινού Ecofin στη Βαρσοβία, δείχνουν τη μετατόπιση της πολιτικής της Κυβέρνησης, στην υιοθέτηση, διασπορά και εμπέδωση της «στρατηγικής του φόβου».

Συνεχίστηκαν έως αργά το βράδυ οι επαφές του Αντώνη Σαμαρά και του επιτελείου του με μικρομεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, εργαζομένους και απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα .

Σήμερα από το πρωί ξεκίνησαν οι συναντήσεις και με εκπροσώπους Α΄θμιων οργανώσεων ενώ πρόκειται να ακολουθήσει η επίσκεψη στα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Μαζί του βρίσκονται και οι αρμόδιοι Τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος στην ΜΕΒΓΑΛ

Με αφορμή την επίσκεψη στο εργοστάσιο Γάλακτος της ΜΕΒΓΑΛ στην Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τομέα Εργασίας της ΝΔ, ο Τομεάρχης Εργασίας και Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης. Κουρέας, έκανε απίστευτο «Κούρεμα» στις τιμές

Μπορεί να μην έγινε ακόμα «κούρεμα» στα Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά ο κουρέας της γειτονιάς πρωτοστατεί, εν μέσω οικονομικής δυσπραγίας των πολιτών, να “κουρέψει” σε απίστευτα χαμηλές τιμές τα κουρέματα των πελατών του.

Στο στόχαστρο όσοι διαφώνησαν με το ύψος του ελλείμματος. Σάλος με τις αποκαλύψεις για φούσκωμα του ελλείμματος του 2009

Μετά τη Ζωή Γεωργαντά και ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, υποστηρίζει ότι είχε διαφωνήσει για το έλλειμμα. Αντιμετωπίζει κατηγορία για παράβαση προσωπικών δεδομένων και την αποδίδει στη στάση που κράτησε
Επέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε η αντιπολίτευση για το ζήτημα με το έλλειμμα "μαϊμού" (;) και η επέμβαση ήρθε αλλά όχι προς την κατεύθυνση της έρευνας.Την ώρα που συνεχίζονται οι αντιδράσεις, μετά την απίστευτη καταγγελία της Ζωής Γεωργαντά, περί διόγκωσης του ελλείμματος για να επιβληθούν σκληρά μέτρα λιτότητας, η Δικαιοσύνη ξαφνικά πήρε μπροστά και "ξεσκονίζει" όλα τα πρώην μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η σύζυγος του Θ. Πάγκαλου πήρε επίδομα τρίτεκνης

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, έλαβε το 2010 επίδομα τρίτεκνης. Πολιτικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι το έδινε σε κοινωφελές ίδρυμαΤο ερώτημα αν το νόμιμο είναι και ηθικό, που είχε απαντήσει σε τηλεοπτικό παράθυρο, ο πρώην υπουργός Γ. Βουλγαράκης (εξοργίζοντας το πανελλήνιο), επανέρχεται για άλλη μια φορά.

Μίκης στο Ελληνικό: Σύμβολο αντίστασης στο ξεπούλημα

Μήνυμα για αντίσταση έστειλε απόψε από το Ελληνικό ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος δίνει συναυλία στο κτίριο Ξιφασκίας, στο πλαίσιο του «φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας στο Ελληνικό». "Η χώρα ξεπουλιέται και πρέπει να αντισταθούμε όλοι" είπε ο Μίκης Θεοδωράκης ενώ για την κίνηση πολιτών για το Ελληνικό είπε ότι αποτελεί "σύμβολο αντίστασης" το οποίο "πρέπει να γίνει παράδειγμα και θάρρος που να φωτίζει και να προκαλεί παρόμοιες πρωτοβουλίες".

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου

Σε 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου προχωρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του συνδικαλιστικού της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.

Μήνυμα Αντ. Σαμαρά στους νέους να παραμείνουν στη χώρα

«Η Ελλάδα μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της»

Πρόσκληση στους νέους να μείνουν στην Ελλάδα και να βοηθήσουν τη χώρα να ξανασταθεί στα πόδια της, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε διαδικτυακή του επικοινωνία με νέους, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη.«Να μείνουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα, πιστεύω πραγματικά,

το πιστεύω βαθύτατα μέσα μου, μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξουν «καινούργιες αιμορραγίες».

Άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο

Ένας νεκρός είναι ένας σοβαρά τραυματισμένος είναι ο απολογισμός του τροχαίου που σημειώθηκε χθες το απόγευμα μεταξύ των κόμβων της Ξηρολίμνης και της Σιάτιστας, της Εγνατίας Οδού, στην κατεύθυνση Θεσσαλονίκη- Γιάννενα. Νεκρός είναι ο νεαρός οδηγός μιας νταλίκας, ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο, τύπου ΒΑΝ, όταν σταμάτησε, λόγω βλάβης του οχήματος, στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ έχει λάβει απόφαση να μην πληρωθεί κανένα χαράτσι και να κινηθεί ενάντια στους κεφαλικούς φόρους.

1. Καλούμε τα σωματεία να λάβουν απόφαση ΓΣ ή ΔΣ και να μαζέψουν αντίγραφα των χαρατσιών και να επιστραφούν στην Ομοσμπονδία Εφοριακών με συνοδευτική επιστολή να μην βεβαιώσουν, να μην εισπράξουν, να ακυρώσουν.