Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Έδωσαν στήριξη, μετά το χαράτσι

Τη στήριξή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαν με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Το φως της δημοσιότητας «καυτή» συνέντευξη της Τζάκι Κένεντι

Η Τζάκι Κένεντι δεν συμπαθούσε τον στρατηγό ντε Γκολ, τον οποίο θεωρούσε «κακό», ούτε τους Γάλλους που χαρακτήριζε εγωιστές, σύμφωνα με εμπιστευτικές δηλώσεις της το 1964, αποσπάσματα των οποίων δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νέα Δημοκρατία: Προσλήψεις ανήθικες, εγκληματικές και παράνομες

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα που η κυβέρνηση απολύει, τουλάχιστον, 20 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, αποκαλύπτεται ότι έχει προσλάβει, τουλάχιστον, 25 χιλιάδες νέους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτές είναι προσλήψεις ανήθικες, εγκληματικές και παράνομες.

Άστεγοι, η νέα "γενιά" των Ελλήνων

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν θύματα της κρίσης και των περικοπών. Δραματική η αύξηση των αστέγων στη χώρα μας
Μαρίνα Χατζηδημητρίου

Μοτοσικλετιστής στις φλόγες

Ένας μοτοσικλετιστής γλύτωσε από θαύμα χάρη στην αυταπάρνηση των συνανθρώπων του. Παγιδεύτηκε κάτω από αυτοκίνητο μετά από σύγκρουση Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί κανείς το βίντεο στο οποίο μια ομάδα ανθρώπων έδειξε την αυτοθυσία της για να σώσει έναν άνδρα σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Γρεβενά: Δύο νεκροί και 9 τραυματίες, από σύγκρουση μίνι μπας με τζιπ στην Εγνατία Οδό

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο των Γρεβενών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών, μίνι-μπας (λεωφορείο), με τσέχικες πινακίδες, συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο (τζιπ), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα και να τραυματιστούν άλλα εννέα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ


Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, από τις 08:00 έως τις 15:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες σύνδεσης νέου αγωγού δικτύου ύδρευσης στην οδό Γαμβέττα στον Εύοσμο.

Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος στην Αγκόλα,30 οι νεκροί

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και τρεις στρατηγοί, όταν ένα στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη σε αεροδρόμιο της πόλης Χουάμπο, στην Ανγκόλα.

Ανάπλαση με... ηλεκτρικό πριόνι

Οικολογική καταστροφή στο πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου καταγγέλλουν επιστήμονες
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Θεσσαλονίκη: Παγκάκια στην Τσιμισκή και πεζοδρομήσεις 50 δρόμων

Συντάκτης: Δημήτρης Ουζουνίδης
Στην οδό Ρογκότη, οι κ. Μπουτάρης και Κουράκης συζητούν για τις πεζοδρομήσεις στη Θεσσαλονίκη καθώς και την παράνομη στάθμευση οχημάτων

Διευκρινίσεις για τον υπολογισμό του ειδικού τέλους για τα ακίνητα

Διευκρινήσεις για τον υπολογισμό του ειδικού τέλους για τα ακίνητα, την επιβολή του οποίου αποφάσισε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη το υπουργικό Συμβούλιο, έδωσε απόψε το υπουργείο Οικονομικών.

Έφτασε Τουρκία η αποστολή του ΠΑΟΚ

Στην Αντάλια βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης η αποστολή του ΠΑΟΚ, προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ «Rixos Cup». Ο «Δικέφαλος» θα παραμείνει στην τουρκική πόλη μία εβδομάδα και, εκτός από την συμμετοχή της στο συγκεκριμένο τουρνουά, θα πραγματοποιήσει και προπονήσεις,

Έρχονται αυξήσεις φωτιά στα ασφάλιστρα

Σε στάση πληρωμών οδηγείται το Επικουρικό Κεφάλαιο, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. Προειδοποιούν με αύξηση 60% στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτωνΑυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων μέχρι και 60% θα επιφέρει η διατήρηση του σημερινού αδιεξόδου στη λειτουργία του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων.

Στο «Οικόπεδο Αφροδίτη» η πρώτη γεώτρηση της κυπριακής ΑΟΖ


Μία εβδομάδα νωρίτερα από την προαναγγελθείσα ημερομηνία, ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία μετακίνησης της πλατφόρμας-γεωτρύπανου Νoble Ηomer Ferrington προς το Οικόπεδο «Αφροδίτη», στη θαλάσσια περιοχή εντός της κυπριακής ΑΟΖ, όπου θα πραγματοποιηθούν ερευνητικές γεωτρήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Ανοδος 1,67% στο Χ.Α.

Με θετικό πρόσημο, στις 857,18 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας κέρδη 1,67%, εν όψει της τριμερούς τηλεδιάσκεψης Γ. Παπανδρέου, Ν. Σαρκοζί και Α. Μέρκελ.

Τα μαζεύει τώρα ο Γερμανός Επίτροπος Ενέργειας

Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχείρησε η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, μετά το αίτημα που υπέβαλαν 150 ευρωβουλευτές για την παραίτησή του.

Μαζικές Απολύσεις ο μόνος στόχος της εργασιακής εφεδρείας

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για το “ξεπούλημα” των κρατικών επιχειρήσεων
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να “χτίζει” την καταστροφική της πολιτική πάνω σε κοινωνικά ερείπια και οικονομικά συντρίμμια χωρίς να υπολογίζει το ανθρώπινο κόστος.
Χρησιμοποιώντας ως όχημα το ανάλγητο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και με αδιαφανείς όρους οδηγεί περισσότερους από 40 χιλιάδες εργαζόμενους στο μακρύ κατάλογο των ανέργων του ΟΑΕΔ. Η Δημόσια Διοίκηση απαξιώνεται και ένα νέο σκληρό καθεστώς πολιτικής “ομηρίας και τρομοκρατίας” δημιουργείται, την ώρα που το “ρουσφέτι”, η “πελατειακή σχέση” και το “κομματικό κράτος” επιστρέφουν δριμύτερα.

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Υποδέχτηκαν τους Λαμπαδηδρόμους της ζωής.

Με θερμά λόγια υποδέχτηκε τους λαμπαδηδρόμους εθελοντές αιμοδότες ο διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου κ. Γιώργος Χριστιανόπουλος.
Σύντομη τελετή υποδοχής των λαμπαδηδρόμων εθελοντών αιμοδοτών πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο του κέντρου αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Τους λαμπαδηδρόμους υποδέχτηκε ο διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Γ. Χριστιανόπουλος οποίος στην ομιλία του υπογράμμισε την αναγκαιότητα και την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Νίκος Χουντής προς Μπαρόζο: «Τι λέτε για τον Επίτροπό σας που ζήτησε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών;».

Παρέμβαση του Ν. Χουντή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μπαρόζο, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, για τις δηλώσεις του Επιτρόπου Ενέργειας, κ. Έντιγκερ, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, στη συζήτηση που έλαβε χώρα σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με θέμα «Οικονομική κρίση και ευρώ», ο Νίκος Χουντής, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Ελεύθερος άνευ περιοριστικών όρων ο Παπαγεωργόπουλος

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, μετά την απολογία του στον β’ ειδικό ανακριτή, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος απολογήθηκε για το σκάνδαλο της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου, το έλλειμμα της οποίας εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 534.000 ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί τον αρχηγό του

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Τις τελευταίες εβδομάδες, και πολύ περισσότερο τις τελευταίες ημέρες, ενισχύθηκαν οι… διάσπαρτες φωνές από το εσωτερικό της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, που επαναφέρουν στο τραπέζι της πολιτικής καθημερινότητας την προοπτική συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας.
Υποστηρίζοντας ότι ένα τέτοιο σχήμα, είναι η «τελευταία ευκαιρία» για να αντιμετωπιστεί με πειστικό και αποτελεσματικό τρόπο η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, και την οδηγεί στο φάσμα της χρεοκοπίας.

Κηδεμόνες από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη και από την Ευρώπη στην Ελλάδα

Μεγαλώνει καθημερινά η μύτη του Πινόκιο
Σοφία Βούλτεψη
Ο κηδεμονεύων του κηδεμονεύοντος: Ο Πρόεδρος Ομπάμα στέλνει κηδεμόνα στην Ευρώπη – τον υπουργό των Οικονομικών Γκάιτνερ – και η ΕΕ στέλνει κηδεμόνα στην Ελλάδα – τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Ράιχενμπαχ. Μέσα σε αυτό το κλίμα, μέσα έναν απόλυτο πανικό, έχοντας καταφέρει να στρέψει όλους τους κλάδους εναντίον της, με τον λαό εξοντωμένο εξαιτίας των εγκληματικών αστοχιών, η κυβέρνηση παραζαλισμένη προσπαθεί να διαβουλευθεί, να λάβει μέτρα που όφειλε να είχε λάβει πριν… από τις εκλογές του 2009 και συσκέπτεται υπό τον πρωθυπουργό.

ΕΞΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΓΑΠΗ


Είναι το έκτο κατά σειρά χαράτσι στα ακίνητα σε 20 μήνες. Δηλαδή ένα χαράτσι κάθε 3 μήνες.
Μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Μακεδονίας ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος, απαρίθμησε ένα προς ένα τα δυσβάσταχτα βάρη που επέβαλε η κυβέρνηση του Μνημονίου στα ακίνητα:

Διασφάλιση συμβάσεων εργασίας με μεγαλύτερη προστασία και αντιμετώπιση του κατακερματισμού της αγοράς εργασίας πρότεινε ο Επίτροπος Andorσε ερώτηση του Κ. Πουπάκη για την καταπολέμηση του φαινομένου των «φτωχών εργαζομένων»

Το αυξανόμενο φαινόμενο των «φτωχών εργαζομένων» και την υποβάθμιση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας σε ένα περιβάλλον απορρύθμισης της αγοράς εργασίας έθιξε ο Κ. Πουπάκης σε προφορική ερώτηση που απηύθηνε προς τους Επιτρόπους L. Andor, V. Reding και A. Tajani, στο πλαίσιο συζήτησης για τις νέες μορφές απασχόλησης, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τρίτη 13.09.2011.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: "ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ"

Η αυτοαποκαλούμενη Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ, η εταιρεία που εισπράτει τα χαράτσια στον εθνικό μας δρόμο στο τμήμα ΠΑΘΕ Μαλιακός – Κλειδί (συμπεριλαμβανομένης και της καρμανιόλας των Τεμπών), έβγαλε μια ψευδέστατη και εκφοβιστική ανακοίνωση.

Ανάγκη να μην συγχωνευθεί το ΕΘΙΑΓΕ

Ερώτηση της κ.  Αμμανατίδου -Πασχαλίδου στην βουλήΗ γεωργία αποτελεί σε περίοδο οικονομικής κρίσης τον μοναδικό ίσως πραγματικά αναπτυξιακό τομέα της χώρας. Δεν είναι τυχαίο ότι καταγράφεται αύξηση του αριθμού των νέων που εισέρχονται στην αγροτική παραγωγή τα τελευταία χρόνια.
Είναι γνωστό επίσης ότι οι ανάγκες παραγωγής ποιοτικών και πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων επιβάλουν τον μετασχηματισμό της ελληνικής γεωργίας από «ποσοτική» σε «ποιοτική».

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ.Νικ. Κιουτσούκη

"Μετά τον “κεφαλικό φόρο” για τα εισοδήματα του 2010 ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ακόμη ένα έκτακτο χαράτσι, φορολογώντας και τους πολίτες οι οποίοι “τόλμησαν” με δάνεια να αγοράσουν ένα σπίτι!!!Και δεν φθάνει αυτό, επειδή δεν μπορούν να εισπράξουν τα ποσά αυτά καθ’ ότι ανίκανοι, προχωρούν στην είσπραξή τους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, απαξιώνοντας την επιχείρηση και στρέφοντας τους καταναλωτές εναντίον των εργαζομένων!!!

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Επερώτηση και για την κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ
Στον καιάδα της εργασιακής εφεδρείας και ανεργίας, οδηγούνται χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου, με απόλυτα αδιαφανείς διαδικασίες, τονίζεται σε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας που κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, από κοινού με τους συναδέλφους του Θεόδωρο Καράογλου και Αναστάσιο Καριπίδη.Όπως τονίζουν οι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όσους κρίνει το ΠΑΣΟΚ ως απαραίτητους, θα διατηρήσουν την εργασία τους και θα παραμείνουν ως επίστρατοι στον κομματικό του Στρατό στο Δημόσιο.

Ν. Χουντής: παράνομα ζητάτε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων


 L. Andor: «η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση. Ευτυχώς εμείς οι υπόλοιποι είμαστε σε καλύτερη θέση»!!!!
Ενώ την Δευτέρα αναμένεται ξανά η Τρόικα στην Αθήνα όπου ένα από τα αγκάθια της συζήτησης θα είναι η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, ο αρμόδιος Επίτροπος για τις κοινωνικές υποθέσεις, κ. Andor στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή,

Η Ευρώπη δεν αντέχει τη χρεοκοπία μας

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η προ ετών επιλογή του Ζοζέ Μπαρόζο για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και η εν συνεχεία ανανέωσή της, έδειξε ότι οι ηγέτες των μεγάλων χωρών της Ευρώπης δεν έχουν διάθεση να διαχειριστούν πολιτικά το ζήτημα μιας κεντρικής «πολιτικής διακυβέρνησης».

«Κερκόπορτα» απολύσεων για 40.000 εργαζόμενους η εργασιακή εφεδρεία της Κυβέρνησης Προχειρότητα-Αδιαφανείς Διαδικασίες-Αναβίωση Κομματικού Κράτους

Δήλωση με αφορμή τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία και τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις οργανισμών του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη
Η παραγωγική ανασυγκρότηση και ο εξορθολογισμός στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα και να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να προσφέρουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, αλλά και να μειωθεί το λειτουργικό κόστος με παράλληλη κάλυψη των «κενών» σε κρίσιμους τομείς, είναι ένα καθολικό και διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας.

Η “μόλυνση” και η θεραπεία της

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η ψύχραιμη σκέψη δεν είναι φυσικά ό, τι το πιο εύκολο και ρεαλιστικό, για την εποχή της μεγάλης σύγχυσης στην οποία ζούμε. Πόσο μάλλον, η ψύχραιμη ανάγνωση της πραγματικότητας, και η ακόμη πιο ψύχραιμη δρομολόγηση των πρωτοβουλιών που θα μας οδηγήσουν πέρα από την κρίση.

ΔΕΚΟ: Κατάλογος ντροπής για πολιτικούς και πλούσιους κοσμικούς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με μεγάλο ενδιαφέρον και περιέργεια αναμένουμε να δούμε με ποιον τρόπο θα εφαρμοστεί η εγκύκλιος του ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ, δια της οποίας καλούνται οι διάφοροι οργανισμοί (151, ζωή νάχουν) να αποστείλουν καταλόγους με το πλεονάζον προσωπικό τους-καταλόγους προγραφών κατ΄ουσίαν-που πρέπει να αποτελεί τουλάχιστον το 10% του προσωπικού.

Πόσο “έτοιμος για όλα” είναι ο Γιώργος;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Οι οριακές καταστάσεις, απαιτούν συνήθως οριακά μέτρα διαχείρισης. Και τις περισσότερες φορές οδηγούν σε οριακά αποτελέσματα και επιπτώσεις, για τους πρωταγωνιστές του δράματος.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα ζει σήμερα μια οριακή κατάσταση. Με τη λέξη «χρεοκοπία» να έχει γίνει περίπου μόνιμο… ζευγάρι με τη λέξη Ελλάδα, και να κατέχει περίοπτη θέση ανησυχίας στα διεθνή ΜΜΕ.

«Υπέρ σκυβάλου κοπρηρού και δυσοσμίας ούρου»!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα χαράτσια που επιβάλλονται από την κυβέρνηση - και η τακτική με την οποία επιβάλλονται - είναι ...οθωμανικού τύπου. Η στήλη αρνείται διαρρήδην την παραπάνω κακόβουλη κριτική εναντίον της κυβερνήσεως.

Ο Καρατζαφέρης και ο… Καραμανλής

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Τον Φρανσουά Μιτεράν απολαμβάνεις να τον διαβάζεις, επιχειρώντας μέσα από τις «γωνίες» της πολιτικής διαδρομής, αλλά και της ρητορικής του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, να διαπιστώσεις πόσο συχνά και πόσο έντονα η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Διακοπή ύδρευσης στα δυτικά

Για επτά ώρες θα μείνουν χωρίς νερό, σήμερα, οι κάτοικοι της περιοχής του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, που περικλείεται από τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου - Φιλιππουπόλεως - Γευγελής - Πανταζοπούλου - Παπαφλέσσα - Πλαστήρα - Σβώλου. Στην περιοχή αυτή θα γίνει διακοπή ύδρευσης από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι, καθώς η ΕΥΑΘ θα πραγματοποιήσει εργασίες επανασύνδεσης νέου δικτύου

ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ

30 γκαουλάιτερ θα επιβλέπουν τα υπουργεία
Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
Επιασαν δουλειά οι «τοποτηρητές» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι αναλαμβάνουν ουσιαστικά να βάλουν... τάξη στην ελληνική οικονομία.

Σεισμική δόνηση 4,5R βορειοδυτικά της Καλαμάτας

Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:35 τα ξημερώματα βορειοδυτικά της Καλαμάτας, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10 χλμ. νότια της Οιχαλίας στην περιοχή της Μεσσηνίας και 1 χλμ. ανατολικά του Μελιγαλά και είχε εστιακό βάθος 20 χλμ..