Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την κρίση χρέους

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης τόσο στην Αθήνα όσο και στην Ευρώπη με συσκέψεις, τηλεδιασκέψεις, συναντήσεις και τηλεφωνικές συνομιλίες, με επίκεντρο την Ελλάδα, εν μέσω και των πιέσεων των χρηματαγορών προς την Ιταλία.

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός έντασης 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις οκτώ μ.μ. στην Κρήτη.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο ήταν 176 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και 138 χλμ Νότια των Χανίων. Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν 2 χλμ.



Καταναλωτικός παράδεισος τα Σκόπια για τους Έλληνες

Σημαντικό πλήγμα στον τζίρο του ελληνικού εμπορίου αποτελεί η επονομαζόμενη "καταναλωτική μετανάστευση" σε Βουλγαρία και ΠΓΔΜ. Μέχρι και για να τζογάρουν προτιμούν τις Βαλκανικές χώρες οι Έλληνες της Β. Ελλάδος και όχι μόνο

"Η Τουρκία συμπεριφέρεται ως ένας σύγχρονος πειρατής"


Θέμα προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας έθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου. Αιτία, οι τουρκικές απειλές οι οποίες έχουν θορυβήσει την Κύπρο
Οι απειλές της Τουρκίας, αλλά και το ευρύτερο παιχνίδι που παίζει στη Μεσόγειο, έχουν θορυβήσει την ηγεσία στην Κύπρο. Έτσι, εμμέσως, πλην σαφώς, ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, έθεσε θέμα προσφυγής από την Κυπριακή Δημοκρατία στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Γύρω-γύρω όλοι, στη μέση η καρέκλα».

Ο Κλεισθένης γράφει.
Όταν λέμε σύγχυση εννοούμε σύγχυση.
Η προβαλλόμενη λογική ότι τέλειωσαν οι ιδεολογίες και οι διαχωριστικές γραμμές εξυπηρετεί μόνο το σύστημα εξουσίας που αρνείται πεισματικά να καταλάβει ότι πλέον έχει σαπίσει και πρέπει ειρηνικά να παραδώσει την εξουσία. Θα μου πείτε σε ποιόν;;;

Σύσκεψη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την εφεδρεία

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος σύσκεψη υπό τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Αρκαδίας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, με θέμα την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Σταϊκούρας Χρήστος, Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Μηταράκης Νότης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Βρούτσης Γιάννης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Ζώης Χρήστος, Τομεάρχης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Χατζηδάκης Κωστής, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γιαννόπουλος Θανάσης, Τομεάρχης Υγείας, και Νικολόπουλος Νίκος, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου με Μέρκελ και Σαρκοζί αύριο
Έκτακτη σύσκεψη Παπανδρέου-Βενιζέλου στη Βουλή. Την Τετάρτη η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί. Έκτακτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Διαψεύδει η Γαλλία γαλλογερμανική πρωτοβουλία για το "ελληνικό ζήτημα"

Καθηγητές ΤΕΙ: «Οχι» στις καταλήψεις

Υπέρ των ανοιχτών Πανεπιστημίων τάσσονται οι καθηγητές των ΤΕΙ, παρά τις ενστάσεις που εκφράζουν ενάντια σε ορισμένες διατάξεις του νέου νόμου-πλαισίου.Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους μετά τη σημερινή συνεδρίαση που πραγματοποίησαν, οι καθηγητές παρακολουθούν κριτικά την εφαρμογή του νέου νόμου, εντοπίζουν τις δυσλειτουργίες του, καταγγέλλουν μέσω των Ομοσπονδιών τα σημεία που κατά τη γνώμη τους έχουν πρόβλημα συνταγματικότητας και παλεύουν για να αλλάξουν τα αρνητικά σημεία.

Το βελγικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα


Τα κόμματα της βελγικής Βουλής ενέκριναν σήμερα την ευρωπαϊκή συμφωνία της 21ης Ιουλίου σχετικά με την παροχή δεύτερου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα, το οποίο είχαν προτείνει οι χώρες της ευρωζώνης.

Όλα τα σενάρια ανοιχτά

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σε τεντωμένο σχοινί φαίνεται να κινούνται αυτή τη στιγμή οι πολιτικές εξελίξεις, εν αναμονή της αυριανής τηλεδιάσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί, και ενώ ο Λευκός Οίκος ασκεί παρασκηνιακή πίεση για να δοθεί πολιτική λύση στην κρίση χρέους της ελληνικής οικονομίας.

Τί δώρισαν στον Βενιζέλο οι συνεργάτες του;


 Το να δουλεύεις με έναν από τους πιο οξυδερκείς πολιτικούς της χώρας δεν είναι εύκολο πράγμα. Οι συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου μέχρι πρότινος αφιέρωναν πάρα πολύ χρόνο στο να ετοιμάζουν δελτία τύπου, να δακτυλογραφούν ομιλίες και να...τον ενημερώνουν για τα δημοσιεύματα του Τύπου. Σκέφτηκαν λοιπόν να του κάνουν ένα δώρο το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν δώρο και προς τους ίδιους.

Ο Φαήλος στο ραδιόφωνο

REPORTER
Ο αέρας των ερτζιανών, και πιο συγκεκριμένα η συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού «Κανάλι 1» του Πειραιά, θα είναι το επόμενο «μετερίζι» του Φαήλου Κρανιδιώτη, καθώς ο γνωστός δικηγόρος και μέλος του «Δικτύου 21», θα ξεκινήσει εκπομπές στο δημοτικό ραδιόφωνο του «μεγάλου λιμανιού», κάθε Τετάρτη.

«Νευρική» πτώση στη χρηματιστηριακή αγορά

Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών, η σημερινή πορεία του οποίου χαρακτηρίστηκε από νευρικές διακυμάνσεις. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 843,12 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,51%.
Αρχικά η πορεία ήταν ανοδική ενδοσυνεδριακά, έως τα επίπεδα των 862,94 μονάδων, με κέρδη έως και 1,82%, με αφορμή την πληροφορία ότι Μέρκελ και Σαρκοζί θα προχωρούσαν σε κοινή δήλωση για την ελληνική κρίση χρέους. Μετά τη διάψευση της πληροφορίας αυτής, άρχισε η πτώση.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ & ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Συνεχίζεται η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Σε κοινή συνεδρίαση η Γραμματεία Προγράμματος με τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για την Εργασία και την Κοινωνική Ασφάλιση προσδιόρισαν τους βασικούς άξονες της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας για την Εργασία - Κοινωνική Ασφάλιση, οι οποίοι θα τεθούν προς έγκριση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την «Ελλάδα των ίσων ευκαιριών και της αξιοπρέπειας».

"Θα βρεθεί συμβιβαστική λύση για τις ελληνικές εγγυήσεις"

Αισιόδοξη και σίγουρη πως θα βρεθεί λύση για το θέμα των φινλανδικών αξιώσεων για εγγυήσεις από την Αθήνα, εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ. Στροφή 180 μοιρών της Γερμανικής κυβέρνησης Τη βούλησή της να υπερασπιστεί το ευρώ, υπογράμμισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και πήρε σαφείς αποστάσεις από τον υπ. Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ ο οποίος είχε θέσει θέμα ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Σταύρος Καλαφάτης: "Να σταματήσει, επιτέλους, η άδικη αφαίμαξη των ελληνικών νοικοκυριών, με νέες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος".

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) σχετικά με την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Φυσικό Αέριο, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Εδώ και καιρό εφιστούσαμε την προσοχή της κυβέρνησης, να μην προχωρήσει στην επιβολή του ειδικού τέλους κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, διότι οι ζημιές θα είναι μεγαλύτερες, σε σχέση με τα όποια εισπρακτικά οφέλη αναμένει.

Σφαγή… σπλάχνων, αλλά η Κομισιόν στον κόσμο της


Αν οι λέξεις ήσαν σεντς, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα του χρέους!
Σοφία Βούλτεψη
Σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους ίδιους τους εαυτούς τους για την ανάγκη να συγκρουστούν με τα συμφέροντα και να προχωρήσουν επιτέλους στις μεταρρυθμίσεις, πρωθυπουργός και υπουργός των Οικονομικών έκλεισαν χθες την τριλογία απελπισμένων μονολόγων με την παρουσία τους ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Κατά την χθεσινή εκδοχή της ανώφελης απεραντολογίας, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους βουλευτές του να συμβάλουν στην προσπάθεια για «συντριπτική απάντηση» σε όσους επιθυμούν είτε κρυφά είτε φανερά τη χρεοκοπία της Ελλάδας και να διαψεύσουν (και πάλι) τις Κασσάνδρες.

"Χρυσά" πληρώνουν λουκάνικο και μπύρα οι επισκέπτες στην 76η ΔΕΘ

Χρυσό λουκάνικο και golden μπύρα στην 76η ΔΕΘ. Δείτε τιμές να πάθετε σοκ!Το σάντουιτς με λουκάνικο μέσα στα κυλικεία της ΔΕΘ κοστίζει 3,5€ ενώ ένα πλαστικό ποτήρι μπύρας αλλά 3,5€





Seleo.gr News

Μέτρα, μέτρα, νέα μέτρα!

Πάντα επίκαιρο το νέο τραγούδι των Κωστή Χαλάτση και της Σοφίας Γκαγκούση, «ο Χορός του Χρέους».Τραγουδούν: ο Χρήστος Γαννόπουλος και η Κατερίνα Σωτηρίου.
Στο μπουζούκι ο Κώστας Μποροδήμος.

 Πατήστε εδώ http://youtu.be/sajTPXBGi7M

Προς μια νέα, δυναμική ευρωπαϊκή στρατηγική για τις πρώτες ύλες


«Ευρωπαϊκό Χάρτη Πορείας για τις πρώτες ύλες μέχρι το 2050» προτείνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ι.Α. Τσουκαλάς.
Υπερψηφίστηκε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Έκθεση «σχετικά με μία αποτελεσματική στρατηγική στον τομέα των πρώτων υλών για την Ευρώπη». Η Έκθεση θέτει τις προϋποθέσεις για μια νέα δυναμική ευρωπαϊκή στρατηγική για τις πρώτες ύλες δίνοντας έμφαση στην αποδοτική χρήση αλλά και την ανακύκλωσή τους, στην εσωτερική διάσταση του βιώσιμου εφοδιασμού με πρώτες ύλες παραγόμενες στην ΕΕ και στην εξωτερική διάσταση της ισότιμης και δίκαιας πρόσβασης σε αυτές διεθνώς.

Βαρύ πλήγμα για καταναλωτές, επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμό η αύξηση του ΦΠΑ 23% στην εστίαση

Ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Με αφορμή την εφαρμογή του νέου φοροεισπρακτικού μέτρου της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να αυξήσει αυθαίρετα τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στους χώρους εστίασης, από το 13% στο 23%, ο Ευρωβουλευτής κ. Κ. Πουπάκης, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με μελέτες και έρευνες στην Ελλάδα οικονομικών Ινστιτούτων και βιομηχανικών Επιμελητηρίων, που έχουν πρόσφατα δημοσιευτεί, η νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης πρόκειται να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς μεσοπρόθεσμα θα πλήξει για ακόμα μια φορά την ευρύτερη οικονομία.

Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού:" Το επικίνδυνο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού

Παρά την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής, που αποτυπώνεται με τραγικό τρόπο στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ύφεση, την ανεργία και τα λουκέτα, τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να επιδίδονται με εμμονή στην τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού.
Πανικόβλητοι, προφανώς, ενώπιον της καταστροφής που συντελείται στην οικονομία και στην κοινωνία από τις δικές τους λανθασμένες επιλογές, επιδιώκουν απερίσκεπτα να στρέψουν τη μια επαγγελματική ή κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Ελπίζουν ότι με αυθαίρετες γενικεύσεις, που πλήττουν με τρόπο απαράδεκτο, την αξιοπρέπεια και την υπόσταση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, θα στρέψουν αλλού τα βέλη της καθολικής δυσαρέσκειας.

Κομισιόν : «Η Ελλάδα δεν υλοποίησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Φρούτα στα Σχολεία» για το σχολικό έτος 2009/2010»

Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή
Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή , ο οποίος ζητούσε να πληροφορηθεί για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Φρούτα στα Σχολεία» ,το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το διαχειρίζονται και υλοποιούν τα κράτη –μέλη στο πλαίσιο εθνικών ή περιφερειακών στρατηγικών προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους, ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Cioloş απάντησε ως εξής :

Το πιο ακριβό κανό του κόσμου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δύο δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο για ένα κανό; Και για τα «σπλάχνα από τα σπλάχνα σας;». Δεν νομίζετε ότι είναι πολλά, κ. Παπανδρέου και κ. Βενιζέλε και κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ; Πέρασε άπραγο ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Υπήρχε υστέρηση και το ξέρατε, αλλά επαναπαυθήκατε στις δάφνες (λέμε τώρα) τις 21ης Ιουλίου και στα χειροκροτήματα της 22ας Ιουλίου, προχωρήσατε σε διμερή συμφωνία εγγυήσεων με την Φινλανδία και μετά φύγατε για διακοπές, με τον κ. Παπανδρέου να κάνει κανό, αφήνοντας τους υπόλοιπους Έλληνες να βράζουν στο ζουμί τους.

Δήλωση Νίκου Νικολόπουλου για την "πράσινη" εργασιακή εφεδρεία

«Ο εχθρός… από μέσα!»
Μετά την εγκύκλιο που εστάλη στις ΔΕΚΟ, σε οργανισμούς και φορείς του δημοσίου, για την εύρεση του «πλεονάζοντος προσωπικού» στην κατεύθυνση ενεργοποίησης του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ., βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, τόνισε:

Η Ελλάδα πληρώνει τη “μονομαχία ελεφάντων”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η διαφορά ώρας που υπάρχει ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την… από εδώ πλευρά του πλανήτη, δεν επέτρεψε σε δυο εξαιρετικά σημαντικές εξελίξεις από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, να λάβουν τη δέουσα προσοχή, σημασία και προβολή.

Απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα !

Το καθεστώς εφαρμόζει αδίστακτα στρατιωτικό νόμο απέναντι από τη Βουλή,διαλύοντας βίαια και απειλώντας με συλλήψεις ακόμα και 2 πολίτες που παραμένουν στην περιοχή. Μετά τα φαινόμενα των απρόκλητων επίθέσεων των ΜΑΤ κατά των πολιτών που παρευρίσκοντο στην πλατεία Συντάγματος τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις το βράδυ του Σαββάτου 10/9,έρχονται σήμερα δύο νέα δεδομένα στο φώς της δημοσιότητας.

Συνεχίζεται η απεργία των ταξιτζήδων

Η απεργία άρχισε στις 5 το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώνεται στις 5 το πρωί της Τετάρτης.
Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, οι ιδιοκτήτες ταξί θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε διάφορα σημεία, τα οποία θα ανακοινωθούν την τελευταία στιγμή, ώστε να διατηρηθεί και το στοιχείο του αιφνιδιασμού

Οι λέξεις της εβδομάδας : Σχολείο – Σχόλη (: Αργία) – Σκουλαρίκι


και όμως, έχουν ετυμολογική σχέση!!!
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Οι μαθητές στην Ελλάδα (κυρίως στο Λύκειο) είναι, ίσως, οι πιο ταλαιπωρημένοι άνθρωποι. Όσοι, ιδιαίτερα, φοιτούν σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ξεκινούν τη μέρα τους από τις 6π.μ. και τελειώνουν περίπου τα μεσάνυχτα. Αυτοί οι ταλαίπωροι μαθητές σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαν να φανταστούν ότι η λ. σχολείο είχε ως αρχική σημασία την ανάπαυση, την ησυχία, τον ελεύθερο χρόνο (< αρχαία ελληνική λέξη: σχόλη). Η αρχική σημασία της λ. σχόλης είχε την έννοια του:

Κάλεσμα με νόημα...


Πρωτότυπη Έκθεση στο Σύνταγμα κάθε μέρα για όλους τους Έλληνες. Μην την χάσετε. Είσοδος Δωρεάν


http://kanali.wordpress.com/2011/09/12/homo_materthal/