Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Πως θα γίνει η αξιολόγηση για την εργασιακή εφεδρεία

Πριμοδότηση των ειδικών γνώσεων, όπως είναι το διδακτορικό δίπλωμα, ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, η γνώση ξένων γλωσσών και ο χειρισμός ηλεκτρονικού υπολογιστή, για το προσωπικό πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης το οποίο θα περάσει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το αστείρευτο και ευρηματικό χιούμορ του Έλληνα..

Η προσευχή ενός απλού Έλληνα...
"Αγαπητέ Θεέ, τον τελευταίο χρόνο μου πήρες: τον αγαπημένο μου τραγουδιστή Νίκο Παπάζογλου τον αγαπημένο μου συνθέτη Μανώλη Ρασούλη ...τον αγαπημένο μου ηθοποιό Θανάση Βέγγο...
Απλά ήθελα να σου θυμίσω

«Φιλοσοφικές» ατάκες του μικρού βούδα


Τι είναι βία

Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου»

Νέα Δημοκρατία: Ανάγκη για άμεση αλλαγή πολιτικής, μέσα από εκλογές

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε, σήμερα το απόγευμα, επικοινωνία με τους δύο Αντιπροέδρους του κόμματος, το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, το Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος και τους αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομίας, με τους οποίους συζήτησε το κυβερνητικό αίτημα, για την ταχύτερη ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2012

Οι Γερμανοί προτείνουν “ελεγχόμενη χρεοκοπία”!

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο Φίλιπ Ρέσλερ είναι αρχηγός γερμανικού κόμματος, μόλις στα 38 χρόνια του. Κι αν οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες» των οποίων ηγείται, βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, το δικό του πολιτικό αστέρι δεν δείχνει εξαιρετικά πιθανό να σβήσει στα χρόνια που έρχονται.

Ο Γιώργος παρέδωσε…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Σε αντίθεση με τον πατέρα του, Ανδρέα, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπήρξε ποτέ «ερωτευμένος» με την πολιτική και την εξουσία. Ίσως γιατί έζησε για πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Ενδεχομένως επειδή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο «ιερό» της εξουσίας, με παππού και πατέρα πρωθυπουργούς, και μάλιστα λαοπρόβλητους.

Συγκέντρωση πολυτέκνων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Τη «στοχοποίησή» τους, από πλευράς Πολιτείας, καταγγέλλουν στη zougla.gr οι πολύτεκνοι της Θεσσαλονίκης, εννοώντας, εκτός από την περικοπή για την επιβίωση των οικογενειών τους, επιδομάτων, και τις υπόλοιπες διευκολύνσεις, τις οποίες πλέον στερούνται.

Όχι σε εκλογές και μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο

Αποφασισμένος να πάρει οποιαδήποτε απόφαση χρειαστεί για να μην κινδυνέψει η πορεία της χώρας, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ. Για άλλη μια φορά είπε όχι στις πρόωρες εκλογές. Διαβάστε τι δήλωσε για τα νέα μέτρα και τις αλλαγές στο Δημόσιο

Τι “χαράτσι” θα πληρώσει… το Καστρί;


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Είναι θλιβερό να παρακολουθείς τον ευφυέστερο Έλληνα πολιτικό να μεταλλάσσεται σε «άγγελο δεινών» για την κοινωνία. Να μπαίνει μονάχα εκείνος, στο κάδρο της λαϊκής δυσαρέσκειας, χαραμίζοντας το προσωπικό πολιτικό κεφάλαιό του, προκειμένου να δικαιολογήσει την αποτυχία μιας Κυβέρνησης, στην οποία ο ίδιος είχε μέχρι πρότινος συμπληρωματικό ρόλο, καθώς βρισκόταν στο περιθώριο.

Νέα Δημοκρατία: Οι Έλληνες δεν αντέχουν πλέον άλλα φορολογικά βάρη !

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης,αναφερόμενος στα νέα εισπρακτικά μέτραπου εξήγγειλε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν ανακόπτεται η ύφεση με νέα μέτρα ύφεσης, όπως αυτά που εξήγγειλε, προ ολίγου, ο κ. Βενιζέλος.Σήμερα, η αξιοπιστία της κυβέρνησης εξανεμίστηκε απολύτως.Οι συγκρούσεις των μελών της, η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητά της, κατέληξαν σε νέα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα, που ο κ. Παπανδρέου δεν τόλμησε να πει χθες, αφήνοντας σήμερα το έργο αυτό στον “αντ’ αυτού”.

Νέος φόρος στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ

Δυσάρεστες ειδήσεις έρχονται από την 76η ΔΕΘ. Περαιτέρω περικοπές κρατικών δαπανών. Επιπλέον φόρος στα ακίνητα. Κόβεται ακόμα ένας μισθός στους αιρετούς. Επιταχύνεται η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012

Η “11η Σεπτεμβρίου” του ΠΑΣΟΚ


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το Κίνημα που επένδυσε όσο κανένας άλλος πολιτικός φορέας του τόπου, στη σημειολογία και την επικοινωνιακή διαχείριση της πραγματικότητας, μοιάζει να παρέδωσε τα όπλα, υπό το βάρος της αδυναμίας να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την επιβολή του Μνημονίου στην ελληνική κοινωνία.
Ένα Μνημόνιο που, ας μην ξεχνάμε ότι προέκυψε ως μερική εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, και φέρει την υπογραφή ενός Παπανδρέου, του 3ου από την ίδια πολιτική δυναστεία που κάθισε στην καρέκλα του πρωθυπουργού.

Ο ηγέτης που γέννησε ο φόβος

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η Ιστορία έχει τον δικό της τρόπο να αναδεικνύει ή να υπονομεύει ηγετικές φυσιογνωμίες και προσωπικότητες. Από τα αρχαία χρόνια μέχρι και τις μέρες μας, οι ηγέτες αναδείχτηκαν μέσα από τον ρόλο που κλήθηκαν να διαδραματίσουν σε κομβικού χαρακτήρα στιγμές και γεγονότα.

Η συνωμοσία του αιώνα


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Κάτι τέτοιες φορές, η ελληνική γλώσσα μας κάνει περήφανους για το εύρος, την πληθώρα και το περιεχόμενο των εννοιών που περιλαμβάνει: «Συνωμοσία», για παράδειγμα. Σαν και αυτή που φαίνεται να διαδραματίστηκε σαν σήμερα, πριν από 10 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα και την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων, να αλλάζουν για πάντα την εικόνα της ανθρωπότητας, όπως τη γνωρίζαμε. Για πάντα.

Δραματικές αποφάσεις για νέα μέτρα

Ανακοινώνει νέα μέτρα σε λίγο ο Βενιζέλος; Συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργικό -Δείτε ζωντανά τις ανακοινώσεις από τον Ευαγ.Βενιζέλο
Σε βαρύ κλίμα και μετά από νέο τελεσίγραφο της τρόικα το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει εκτάκτως στο Μακεδονία Παλλάς αποφασίζει -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- νέο πακέτο εισπρακτικών μέτρων και μέτρα περιστολής των δαπανών.

Απεργία στις ΔΟΥ και τα τελωνεία

Με 48ωρη απεργία στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου απαντούν εφοριακοί και τελωνειακοί στην απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει τη συμφωνία περί προσωπικής διαφοράς.

Θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

Θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεκρούς σημειώθηκε λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας με Γραβιάς, στη Θεσσαλονίκη.

Προβάδισμα ΝΔ λόγω δυσαρέσκειας

Συγκρούσεις λόγω των άδικων μέτρων βλέπει το 88% των πολιτών. Πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ. Αντ. Σαμαράς και Γ. Καρατζαφέρης πρώτοι στη δημοτικότητα. Κυβέρνηση συνεργασίας θέλει ο λαός

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΥΠΕΞ

Αλέν Ζιπέ: Διορθώστε τα λάθη, τηρήστε τις δεσμεύσεις
Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, ώστε να εξασφαλίσει το νέο πακέτο δανεισμού, το οποίο συμφώνησαν οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης τον Ιούλιο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ.

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 9 συλληφθέντες στα χθεσινά επεισόδια

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα εννέα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν από αστυνομικούς, με την κατηγορία ότι κατείχαν διάφορα αντικείμενα και συμμετείχαν στα επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης.

Παπαρήγα: Δεν είναι υπερβολή να φθάσουμε σε στάση πληρωμών

Δεν είναι υπερβολή να βρεθούμε μπροστά σε στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων, να φθάσουμε σε πτώση της κυβέρνησης και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη λεγόμενη κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" η και άλλης παραλλαγής π.χ. κεντροαριστεράς, εκτίμησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χθες το βράδυ στο 37ο φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο Κάστρο της Πάτρας.

Η Στάη “μετακομίζει” (;) στην πολιτική

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Τα σενάρια περί ενασχόλησης της Έλλης Στάη με την πολιτική, δεν είναι καινούρια. Επί σειρά ετών στο παρελθόν, μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες δημοσιογράφους, που συνέδεσε το όνομά της με την «πολιτικοποίηση» των ΜΜΕ, στο πρότυπο των παρεμβατικών μοντέλων του εξωτερικού, συζητείται ως υποψήφια για να αφήσει την τηλεόραση και να μετακομίσει στη Βουλή.

Το υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να μεταθέση τις ευθύνες του για την καθυστέρηση παράδοσης των βιβλίων.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά κάτω από αντίξοες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η πρωτοφανής ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας και του εποπτευόμενου Οργανισμού Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) έχει ως αποτέλεσμα να αρχίζουν για πρώτη φορά τα μαθήματα χωρίς να έχουν οι μαθητές τα σχολικά βιβλία.

11η Σεπτεμβρίου,10 χρόνια μετά


Δέκα χρόνια νωρίτερα, καθώς στην ανατολική ακτή των Η.Π.Α ξημέρωνε η 11η Σεπτεμβρίου, η τάξη του κόσμου έμελλε να ανατραπεί.
Η διαβόητη πλέον νάιν ιλέβεν (9/11) τροφοδοτεί την σύγχρονη ιστορία με άφθονο πρωτογενές αίμα (2.996 οι νεκροί στις επιθέσεις στο Μανχάταν, στο Πεντάγωνο και από την πτώση του 757 - 200 στην Πενσυλβάνια), συνεχείς ένοπλες εμπλοκές και ασφαλώς όλες εκείνες τις ενδιαφέρουσες θεωρίες συνωμοσίας. Τέλος κληροδοτεί τις επόμενες γενιές με ένα δυσβάστακτο φορτίο, γεμάτο βία, μίσος, διαχωρισμούς και ακόμα περισσότερο αίμα.

Φοιτητές κατασκεύασαν όχημα Formula!

Μια σημαντική επιτυχία σημείωσε φοιτητική ομάδα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που κατέκτησε την 1η θέση στον φοιτητικό διαγωνισμό FormulaStudentSAE (Class 3) που πραγματοποιήθηκε στις 2-5 Σεπτεμβρίου στην πίστα αγώνων αυτοκινήτου στο Varanod’ Melegari της Ιταλίας. Η ομάδα του Π.Θ. σχεδίασε ένα πρωτοποριακό μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Θεσσαλονίκη-ΔΕΘ: Αξιοθέατα-προτάσεις για επισκέπτες και όχι μόνο

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (nchiotopoulou@ekdotiki.gr)
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ιδρύθηκε από τον Κάσσανδρο, ενός από τους Επιγόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μια από τις πρωταγωνιστικές φυσιογνωμίες στους πολέμους των Διαδόχων, που βασίλεψε στο χώρο της Μακεδονίας, συνενώνοντας 26 πολίχνες που βρίσκονταν γύρω από το Θερμαϊκό κόλπο. Έλαβε το όνομά της προς τιμήν της συζύγου του, ετεροθαλούς αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και θυγατέρας του Φιλίππου Β’ και της πέμπτης συζύγου του. Το όνομά της προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων Θεσσαλών και Νίκη, σε ανάμνηση της νίκης των Μακεδόνων και του Κοινού των Θεσσαλών έναντι της τυραννίδας των Φερών και των συμμάχων της, Φωκέων. Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μας, μεταξύ άλλων, σας προσκαλεί και σας καλωσορίζει σ' ένα μοναδικό ταξίδι ιστορικών μνημείων, μουσείων, γεύσεων, παραδόσεων!

Δείτε εικόνες από την ασιατική ζωή



Δραματικές εξελίξεις στην Αίγυπτο


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, σε τηλεοπτικό διάγγελμα αργά το βράδυ του Σαββάτου ευχαρίστησε τις αιγυπτιακές αρχές αλλά και τις Η.Π.Α. για την άμεση επέμβασή τους στο χώρο της ισραηλινής πρεσβείας στο Κάιρο αλλά και για την ασφαλή απομάκρυνση ολόκληρης της διπλωματικής αποστολής.

Με Ισπανία ή Γαλλία η Ελλάδα στους «8» του Ευρωμπάσκετ

Με την βαριά ήττα (67-83) από τη Ρωσία, η Ελλάδα τερμάτισε τρίτη στον όμιλο και θα περιμένει την Κυριακή να μάθει τον αντίπαλο της στους “8” του Ευρωμπάσκετ. Θα είναι ο ηττημένος του ζευγαριού Ισπανίας-Γαλλίας. Το παιχνίδι της Δευτέρας (18:00) είναι χωρίς βαθμολογική σημασία.

Νέα Δημοκρατία: Καταλαβαίνουμε γιατί προσπαθούσε επί μέρες να αποφύγει τη Θεσσαλονίκη

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης,αναφερόμενος στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ,έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Ο Πρωθυπουργός πήγε στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, αλλά εγκαίνια δεν έκανε. Μίλησε στους εκπροσώπους των παραγωγικών ομάδων, αλλά για την παραγωγή δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο και ουσιαστικό.Τον καλέσαμε να υιοθετήσει, ορισμένες –έστω- από τις προτάσεις μας για μείωση της φορολογίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μείωση του ΦΠΑ, στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας, επανασύσταση των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας. Δεν το έκανε.Μίλησε για την ιστορία μιας διαπραγμάτευσης που ποτέ δεν τόλμησε.