Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Ηρεμία στο Βελλίδειο μετά την ένταση
Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, με το πέρασμα του μεγαλύτερου μπλοκ –άνω των 12.000 ατόμων- το οποίο αποτελούσαν φοιτητές καταλήψεων, πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία και όσοι από την πορεία της ΓΣΕΕ ανασυντάχθηκαν και ενώθηκαν με αυτή την πορεία.Πλέον, στην περιοχή επικρατεί ηρεμία, ενώ από το χώρο έχουν αποχωρήσει οι ιδιοκτήτες ταξί.

Νέα Δημοκρατία: Συνεχίζει να καπηλεύεται την ιστορία της μίας και μοναδικής ελληνικής Μακεδονίας

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων κ. Νίκολα Γκρουέφσκι, περί μη υποχώρησης στο ζήτημα της ονομασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ηγεσία των Σκοπίων εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της.

Νέα Δημοκρατία: Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την τρομοκρατία, όποια προσχήματα κι αν επικαλείται

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης,για τα δέκα χρόνια που πέρασαν από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, ολόκληρη η ανθρωπότητα συγκλονιζόταν από το θράσος και τη βαρβαρότητα της διεθνούς τρομοκρατίας. Εκατοντάδες ανυποψίαστοι πολίτες έχαναν τη ζωή τους από την επίθεση αδίσταχτων εγκληματιών, που είχαν μετατρέψει το θρησκευτικό φανατισμό σε δύναμη καταστροφής.

Γ. Παπανδρέου : Θα βγούμε νικητές

Η κυβέρνηση θα πάρει με αυταπάρνηση όσες αποφάσεις χρειαστεί για να σώσει τη χώρα, να μην χρεοκοπήσει, να παραμείνει στο ευρώ και να υλοποιηθούν πλήρως οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις 21 Ιουλίου, επισήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

emvolimanea Δηλώσεις του κ Ν Φωτόπουλου προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

emvolimanea Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ Α Τσίπρα




Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την μεγαλειώδη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη


Η Ευρώπη παραδόθηκε στη Γερμανία


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Μια βαθιά και πολυσύνθετη οικονομική κρίση… Μια πρώην Ανατολικογερμανίδα χωρίς ενδοιασμούς να εξουδετερώσει όσους στέκονται εμπόδιο στα πλάνα της… Πολλοί ηγέτες στις άλλες χώρες της Ευρώπης, που είτε δεν μπορούν, είτε δεν θέλουν να ορθώσουν γραμμές Μαζινό… Και ο Πρωθυπουργός μιας μικρής σε μέγεθος, αλλά μεγάλης σε ιστορία και συμβολισμούς χώρας, που άνοιξε την Κερκόπορτα, για να περάσουν οι απόγονοι των θαυμαστών του ράιχ…

NewsIt.gr: Συλλήψεις έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Η μεσήλικη γυναίκα σήκωσε το κινητό της να βγάλει φωτογραφίες και αυτό ήταν αρκετό για να την συλλάβουν οι αστυνομικοί που βρίσκονται παρατεταγμένοι έξω απο το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Στις 12.40 αφίχθη στον επιβατικό Σταθμό Θεσσαλονίκης το τρένο της «αντίστασης» με διαμαρτυρόμενους πολίτες. Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από της άφιξη καθώς και βίντεο.

Περισσότερα πατήστε εδώ

Θεσσσαλονίκη : Εγκαινιάστηκε η 76η ΔΕΘ

«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει» δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα εγκαίνια της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ,που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα.

Θα σηματοδότηση πολιτικές εξελίξεις η σημερινή αντίδραση της κοινωνίας; Η θα είναι μια ακόμη διαμαρτυρία της κοινωνίας, χωρίς αντίκρισμα;. Ίδωμεν.


Τα «Εμβόλιμα Νέα» θα είναι παρόν στις σημερινές διαμαρτυρίες των εργαζομένων και θα καλύψουν τα γεγονότα από κοντά.

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Από σήμερα οι εκδηλώσεις για την 11η Σεπτεμβρίου
Από σήμερα το πρωί ξεκινούν οι εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς αύριο Κυριακή συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, ενώ η "αξιόπιστη" αλλά "ανεπιβεβαίωτη" τρομοκρατική απειλή πλανάται πάνω από τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Ναυάγιο φέρι-μποτ στην Τανζανία


Φόβους για μεγάλο αριθμό νεκρών εκφράζουν οι αρχές της Τανζανίας μετά τη βύθιση φέρι-μποτ που υπολογίζεται ότι μετέφερε τουλάχιστον 500 άτομα. Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ δυο νησιών στα ανοιχτά της Τανζανίας και βυθίστηκε γύρω στις 4 το πρωί ώρα Ελλάδας. Εκπρόσωπος των αρχών δήλωσε πως έχουν διασωθεί τουλάχιστον 250 άτομα, όμως έχουν εντοπιστεί και νεκροί, ο αριθμός των οποίων είναι για την ώρα άγνωστος.



900.000 ευρώ θα μας στοιχίσει το γραφείο του Βενιζέλου

Και άλλο θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός. Γραφεία από χρυσάφι για Ευ. Βενιζέλο και Θ. Πάγκαλο. Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως

Παραιτείται και ο Γιούνκερ!

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι Αμερικανοί, οι οποίοι διακρίνονται για τον λυρισμό τους, συνηθίζουν να λένε ότι «όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, μόνο οι σκληροί επιβιώνουν»…

Σεισμός 4.1R στην Κάλυμνο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 05.22 τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Καλύμνου, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.

Μήνυμα τρόικας από το Γιώργο

Για πρώτη φορά στα χρονικά της ΔΕΘ, ένας πρωθυπουργός, εν προκειμένω ο Γ.Παπανδρέου, δεν θα απευθυνθεί στην κοινωνία με εξαγγελίες και υποσχέσεις, αλλά με έμμεση υπόμνηση ότι τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου θα εφαρμοστούν γράμμα. Έτσι, ο πρωθυπουργός, απευθύνεται και στους δανειστές της χώρας, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με το Μεσοπρόθεσμο.

Το ρολόι γύρισε στο 2009


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης περιβάλλεται διαχρονικά από έναν περίεργο πολιτικό μυστικισμό. Στο παρελθόν, αποτελούσε το βήμα από το οποίο ο εκάστοτε πρωθυπουργός ανακοίνωνε την οικονομική πολιτική που σκόπευε να ακολουθήσει η κυβέρνησή του. Στη συνέχεια, απέκτησε πρόσθετη πολιτική βαρύτητα, καθώς συνδέθηκε με αφηγήσεις που καθόρισαν ακόμη και την έκβαση εκλογικών αναμετρήσεων.

Θεσσαλονίκη-ΔΕΘ:Πόλη-φρούριο με δεκάδες κλειστούς δρόμους

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
Η οργή και η αγανάκτηση λόγω των οικονομικών μέτρων, το πλήθος των διαδηλωτών, που αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά, αλλά και ο μεγάλος αριθμός συγκεντρώσεων είναι τα βασικά στοιχεία που λήφθηκαν υπόψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛΑΣ. Για πρώτη φορά τα στελέχη της ΕΛΑΣ χρειάστηκε να προχωρήσουν σε ένα σχέδιο με πρωτοφανή μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, η οποία ήδη από χτες μοιάζει με αστυνομοκρατούμενη πόλη.

Θεσσαλονίκη: Ο Θερμαϊκός θα γεμίσει με ιστιοπλόα σήμερα για τους ναυταθλητικούς αγώνες

Ο Θερμαϊκός θα πλημμυρίσει με σκάφη, έτοιμος να μας ταξιδέψει στο απέραντο γαλάζιο. Δέκα συναρπαστικές μέρες, οκτώ συνολικά αγώνες στους οποίους θα πάρουν μέρος μεγάλος αριθμός αθλητών και σκαφών.

ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 09-09-11

ΚΑΝΑΔΑ Σεισμός 6,7R ανοιχτά του Βανκούβερ

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοιχτά του Βανκούβερ, στον Καναδά.Οπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο ήταν 281 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης του Βανκούβερ και σε σημειώθηκε σε βάθος 26 χιλιομέτρων.