Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Αύριο το μεγάλο ραντεβού της ΔΕΘ

Οι «Αγανακτισμένοι», οι οποίοι συγκεντρώνονται από την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη έχουν δώσει ραντεβού στις 15:00 το Σάββατο στον Λευκό Πύργο. Ανάμεσά τους αναμένεται να βρίσκονται και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω». Στις 15:30 οι ιδιοκτήτες ταξί θα συναντηθούν στην Τσιμισκή.

Παραιτήθηκε ο Γιούργκεν Σταρκ


Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρτ. Επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους. Η αιτία τον οδήγησε στην έξοδο.

Όργιο φημών για ελληνική χρεοκοπία

Νέες φήμες για χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Πανικός στις αγορές. Πληροφορίες για "σχέδιο Β" από τη Γερμανία. Οξύτατη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Μόσιαλος: "Εξαιρετικά ανεύθυνο δημοσίευμα"

«Οργανωμένη σπέκουλα κατά του ευρώ»

Για οργανωμένο «κύμα φημών» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών κληθείς να σχολιάσει διακινούμενα σενάρια περί δήθεν χρεοκοπίας της Ελλάδας μέσα στο σαββατοκύριακο.«Πρόκειται για ένα κακόγουστο παιχνίδι, για μια οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διακινούνται ανάλογες φήμες.

Πρόταση για ποινικές διώξεις στην υπόθεση των υποβρυχίων


Στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ι.Πεπόνη, επικεφαλής του νεοσύστατου τμήματος για το Οικονομικό Έγκλημα, βρίσκεται αναφορά σχετικά με την άσκηση ποινικών διώξεων για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, όπως τη συνέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου.

Θα απολυθούν (σε πρώτη φάση) 120.000 ΔΥ του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της σοσιαλιστικής κυβέρνησης κ. Μόσιαλος, οι 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, θα αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ, μέσω μιας διαδικασίας που θα ανακοινωθεί. Από αυτούς, συνέχισε, το 10%, δηλαδή 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα ενταχθούν στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ένα 30%, δηλαδή 60.000 εργαζόμενοι, θα απασχοληθούν ξανά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Τέλος το υπόλοιπο....

Νίκος Νικολόπουλος: «Η πρόσβαση των Ελλήνων Πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με αξιοπρέπεια και για τους παρόχους και για τους χρήστες είναι εθνικής προτεραιότητας ζήτημα".

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τις ανακοινώσεις των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.κ. Λοβέρδου και Κουτρουμάνη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

X.A.: Αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης

Χωρίς μεταβολή έκλεισε, παρά τις ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 886,73 μονάδες.

Αναβρασμός στη Θεσσαλονίκη


Αλλαγές τις τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού ενόψει ΔΕΘ. Δεν θα κάνει τα εγκαίνια. Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις. Σε κλοιό αστυνομικών η Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο των "Αγανακτισμένων"

Έκρηξη σούπερ-νόβα ορατή από τη Γη

Οι αστρονόμοι εντόπισαν μια σπάνια σε μέγεθος έκρηξη σούπερ-νόβα. Η έκρηξη θα είναι ορατή από τον πλανήτη μας ακόμα και με κιάλια

Η αύξηση της ανεργίας συνεπάγεται αύξηση του ποσοστού των αυτοκτονιών,όπως προκύπτει από την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχετική ερώτηση του Κ. Πουπάκη

"Σε κάθε ποσοστιαία αύξηση της εθνικής ανεργίας αναλογεί αύξηση κατά 0.8% των αυτοκτονιών από άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών, ενώ η αύξηση της ανεργίας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 3%, συνδυάζεται με αύξηση των αυτοκτονιών κατά 4.5%,

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιηθήκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου της Β΄ Παθολογικής κλινικής, παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Μ. Τιμοσίδη.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ανακαινισμένη πτέρυγας της Παθολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, παρουσία του Υφυπουργού υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη. Τον κ. Τιμοσίδη υποδεχτήκαν κατά την άφιξη του ο διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου κ. Γ. Χριστιανόπουλος και ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής κ. Ι. Κλωνιζάκης.

Ποντάρουν και πάλι στη χρεοκοπία μας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Την περίοδο λίγο πριν τη Συμφωνία των Βρυξελλών, της 21ης Ιουλίου, τα ασφάλιστρα κινδύνου για τη χρεοκοπία της Ελλάδας, τα λεγόμενα και πολυθρύλητα CDS είχαν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη.

Υπαίθρια βιβλιοθήκη στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Μία υπαίθρια βιβλιοθήκη με άνετες πολυθρόνες, μαξιλάρες και πληθώρα βιβλίων θα στηθεί την Κυριακή στο Πάρκο του Ήχου, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Επισκέπτες και περαστικοί θα έχουν τη δυνατότητα να καθίσουν αναπαυτικά και να διαβάσουν το βιβλίο που θα επιλέξουν, αρκεί βέβαια να φέρουν και εκείνοι κάποια δικά τους βιβλία και να τα αφήσουν εκεί, για να τα διαβάσει κάποιος άλλος.

Λειτούργησε η μονάδα χορήγησης υποκατάστατων στο «Αγ. Δημήτριος»

Σε κανονικούς ρυθμούς λειτούργησε σήμερα η μονάδα θεραπευτικής υποστήριξης της εξάρτησης (μονάδα χορήγησης υποκατάστατων) του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την πέμπτη μονάδα που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, μετά τις μονάδες που ετέθησαν σε λειτουργία από την 1η Σεπτεμβρίου στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, Ειδικών Παθήσεων, Άγιος Παύλος και Παπαγεωργίου, όπου εξυπηρετούνται χρήστες ηρωίνης που είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα αναμονής του ΟΚΑΝΑ.

Νέα δυσφήμηση της χώρας.Πήγαν για λαβράκι, έπιασαν φαντάσματα και τον... εαυτό τους!

Σοφία Βούλτεψη
Σε ρεσιτάλ πολυλογίας, προπαγάνδας και δυσφήμησης της χώρας συνεχίζει να επιδίδεται η κυβέρνηση, την ώρα που για τρίτη συνεχή ημέρα τα μηνύματα από την Ευρώπη και το σύνολο των δανειστών είναι μηνύματα δυσπιστίας και απειλών.Η κυβέρνηση «απάντησε» χθες με λίστα φοροφυγάδων, όπου τις πρώτες θέσεις κατέχουν δημόσιες επιχειρήσεις όπως ο ΟΣΕ και ο ΟΑΣΑ, πουλήμενες όπως η παλιά Ολυμπιακή και πτωχευμένες από τον καιρό του... Νώε, όπως η Πειραϊκή-Πατραϊκή, το Μινιόν, ακόμη και η Τράπεζα Κρήτης!

Θα τολμήσει η Ελλάδα να αλλάξει;

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Σ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΡΑΤΗΣ
Η φωτογραφία είναι από το debate των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια.Μια φωτογραφία που αποτυπώνει μια δημοκρατική διαδικασία, δίνοντας την αίσθηση του νέου και του φρέσκου, και μας κάνει να αναρωτιόμαστε: Τι θα είναι η Ελλάδα του αύριο;

Όλι Ρεν: «Η συνεχιζόμενη επιδείνωση της ποιότητας των δάνειων επηρεάζει αρνητικά τo κεφάλαιο των eλληνικών τραπεζών».


 Απάντηση στον Νίκο Χουντή.
Λίγες μόνο μέρες με τα την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών τραπεζών ξαφνιάζει η κατηγορηματικότητα της διαπίστωσης του Επίτροπου Oλι Ρεν, αρμόδιου για θέματα οικονομίας, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, ότι «Η συνεχιζόμενη επιδείνωση της ποιότητας των δάνειων επηρεάζει αρνητικά το κεφάλαιο των Ελληνικών τραπεζών».

Ομιλία Νίκου Νικολόπουλου σε επερώτηση της ΝΔ για το Πρόγραμμα Κοινωνική Εργασία (ΜΚΟ)

Την μετατροπή μιας σημαντικής δράσης που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους, σε μικροκομματική πολιτική εξυπηρέτηση ημετέρων, καταγγέλλει ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας σήμερα σε επερώτηση 10 Βουλευτών της ΝΔ για το πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας

seleo aΜε υβριστικά συνθήματα υποδέχθηκαν τον Πάνο Μπεγλίτη οι εργαζόμενοι στο 424 ΓΣΝ (βίντεο)

Με συνθήματα κατά του μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης "υποδέχθηκαν" οι εργαζόμενοι του 424 ΣΝΘ τον Υπουργό Άμυνας Π. Μπεγλίτη στον οποίο μάλιστα απέκλεισαν την είσοδο.Ο υπουργός και η συνοδεία συνάντησαν μπροστά στην Πύλη του νοσοκομείου ομάδα εργαζομένων και για αυτό αναγκάστηκαν να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους και να μπουν πεζοί στο χώρο του νοσοκομείου

Ο Αλμούνια βάζει πλάτη για την Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Χοακίν Αλμούνια, με την άνεση που του προσφέρει το γεγονός ότι κρατούσε για αρκετά χρόνια στα χέρια του το τιμόνι της ευρωπαϊκής οικονομίας, μίλησε απερίφραστα, ως ένα σημείο με πολιτικό κυνισμό, για το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης.

Ερώτηση Νίκου Χουντή προς τον Πρόεδρο της Ευρ. Επιτροπής κ. Μπαρόζο για τις δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου Ενέργειας, κ. Εντιγκερ.

Ερώτηση προς την Κομισιόν και στον πρόεδρό της κ. Μπαρόζο απέστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μετά τις δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου για θέματα Ενέργειας κ. Εντιγκερ, που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild.

Θα πείτε ποτέ και καμιά αλήθεια;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αδυνατώ να κατανοήσω πώς μερικά πράγματα περνούν εντελώς απαρατήρητα ή σχολιάζονται μεταξύ τυρού και αχλαδίου ή απλώς αναφέρονται ως κάτι το συνηθισμένο και το αναμενόμενο ή δεν αναφέρονται καθόλου – είτε από τα μέσα ενημέρωσης, είτε από την αντιπολίτευση.

Προϋπόθεση για την ανάπτυξη η προσέλκυση ερευνητών και επιστημόνων

Απάντηση της Επιτρόπου Εκπαίδευσης της ΕΕ στον Ευρωβουλευτή Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά
«Η Ελλάδα οφείλει να αντιμετωπίσει την «διαρροή εγκεφάλων» και να καταστεί χώρα υποδοχής επιστημόνων, αν θέλει να έχει οποιαδήποτε μακροπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης, προόδου και ανταγωνιστικότητας», δήλωσε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, με αφορμή απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το θέμα της «διαρροής εγκεφάλων» (brain drain).

Αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό στο δημαρχείο - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μέλη του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης την ώρα που έφτασεο πρωθυπουργός για να συναντηθεί με τον δήμαρχο άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του
Seleo.gr News

“Ελεύθερος πολιορκημένος” στη ΔΕΘ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Πολλές φορές, ειδικά στην πολιτική, η σημειολογία μιας πρωτοβουλίας αποκτά μεγαλύτερη σημασία και περιεχόμενο, και από αυτή την ίδια τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.Όπως συμβαίνει με την έλευση του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς ταξί αύριο

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν για ακόμη μία ημέρα αύριο οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά τις ανακοινώσεις για άνοιγμα του -μέχρι πρότινος- κλειστού επαγγέλματός τους.Οι ταξιτζήδες προβαίνουν στην κινητοποίηση αυτή, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας το Σάββατο, με σκοπό να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη και να λάβουν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


Κλείνουν όλα τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

Στις 15:00 θα κλείσουν όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από τη σχετική απόφαση που έλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), εν όψει της μαζικής κινητοποίησης στη Δ.Ε.Θ.

Κατάληψη στα γραφεία του Ι.Κ.Α. στη Θεσσαλονίκη

Σε δίωρη συμβολική κατάληψη στο κτήριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του Ι.Κ.Α. στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του ιδρύματος (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), σήμερα το πρωί, στις 07:00.

Το Κόμμα που “ταλαιπώρησε” τους Έλληνες

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Χθες κατά τις 3 το μεσημέρι χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ο Γιώργος, παιδικός μου φίλος πού εργάζεται στο Δημόσιο. Η συζήτησή μας πέρασε γρήγορα από τις διακοπές στη δυσκολία της καθημερινότητας.

Επι ποδός η Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ


Αυξημένα μέτρα με δεκάδες εργαζόμενους, οχήματα και ειδικό εξοπλισμό στους δρόμους με στόχο να διασφαλιστεί η καθαριότητα στην πόλη, πρόκειται να εφαρμόσει η αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, κατά το διήμερο των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΕΘ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ
Σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, η κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση της πλειοψηφίας του λαού και η εμπορευματοποίηση ακόμα και των πιο βασικών για την επιβίωσή μας αγαθών, αποτελεί προαπαιτούμενο για να δοθεί μια μικρή παράταση ζωής στο βαριά άρρωστο σύστημα.

Χωρις τον πρωθυπουργο για πρωτη φορα τα εγκανια της ΔΕΘ!!!

Ο Γ.Παπανδρεου που φθανει σημερα με αφορμη τα εγκαινια της 76ης ΔΕΘ, δε θα παραστει στα..... εγκαινια της!!!Αυτο τουλαχιστον προκυπτει απο το προγραμμα της επισκεψης του εδω , που εξεδωσε το γραφειο τυπου του. Συμφωνα με αυτο , ο πρωθυπουργος θα