Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Αμεση προώθηση των διαρθωτικών αλλαγών

«Οριστικές αποφάσεις» σε πολλά μέτωπα

«Οριστικές αποφάσεις» σε πολλά μέτωπα έλαβε το υπουργικό συμβούλιο, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας σε όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε το χαρακτήρα του επείγοντος.

Μόνος απέναντι στο πολιτικό κόστος


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Το γαλάζιο φόντο που «έντυνε» οπτικά τη συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν αρκούσε από μόνο του για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τα «μαύρα μαντάτα» που μετέφερε στην ελληνική κοινωνία ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών.

Μειωμένο το εισιτήριο στη ΔΕΘ

 Με μειωμένο εισιτήριο κατά 34%, λόγω της οικονομικής κρίσης, ανοίγει της πύλες της στις 10 Σεπτεμβρίου η 76η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Δραματικές αποφάσεις υπό την πίεση της τρόικας

Όλα τα μέτωπα ανοίγει η κυβέρνηση. Τι αποφασίστηκε για τα κλειστά επαγγέλματα και το ενιαίο μισθολόγιο. Μπαίνει τέλος στην "προσωπική διαφορά". Άμεση κατάργηση και συγχώνευση φορέων. Προανήγγειλε παρουσίαση νέου φορολογικού συστήματα

Πάει σε εκλογές… λόγω απολύσεων

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Σε αντίθεση με την προεκλογική ρητορική περί χρημάτων που υπήρχαν αλλά… ακόμη αναζητούνται, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ειλικρινής όταν δηλώνει ότι δεν περιλαμβάνεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Δηλαδή, η με δική του πρωτοβουλία και υπογραφή… πολιτική αυτοχειρία του ΠΑΣΟΚ.

Συντονιστικό όργανο για τα μεγάλα θέματα της πόλης

Στη σύσταση συντονιστικού οργάνου για την αναπτυξιακή στρατηγική της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα ασχολείται με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την πόλη, προχωρούν δεκαοκτώ παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης. Η σύσταση του οργάνου αποφασίστηκε χθες, έπειτα από πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο ίδιος στο δημαρχείο με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των φορέων.
.Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Σε λίγο θα φέρουν και... κούληδες από την Κίνα!

Στα χέρια του υπουργικού συμβουλίου η ηρεμία της χώρας
Σοφία Βούλτεψη
Ή ταν ή επί τας. Δηλαδή, ή το (νομοσχέδιο) ή επί του (νομοσχεδίου): Η τρόικα έχει φύγει. Η Ευρώπη πασχίζει να βγάλει άκρη σχετικά με το πώς θα εφαρμοστούν οι (δικές της) αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. Όλοι οι αξιωματούχοι της (Τρισέ, Ρομπάι, Μπαρόζο, Μέρκελ) προβαίνουν σε σειρά δηλώσεων για την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων και ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη, ξορκίζοντας την ύφεση, την κατάρρευση του ευρώ, την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Το ζήτημα των εγγυήσεων συζητείται σήμερα στο Βερολίνο. Τα σχολεία θα ξεκινήσουν χωρίς βιβλία – με την κ. Διαμαντοπούλου να ζητά συγγνώμη, αλλά από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο.

Νίκος Νικολόπουλος : "Πόσοι είναι οι ανάπηροι μαϊμού";

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις συντάξεις και τις παροχές των ατόμων με αναπηρία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αυστηροποίηση των κανόνων Σένγκεν για έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων για πρόσφυγες και μετανάστες προωθεί η ΕΕ


Ασφυκτικότερος ο κλοιός για τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα από το Δουβλίνο ΙΙ
• Απάντηση της Κομισιόν στον Ν. Χουντή«Το νομικό πλαίσιο της Ένωσης δεν προσδιορίζει τους όρους υπό τους οποίους τα κράτη μέλη δύνανται να εκδίδουν ταξιδιωτικά έγγραφα» …. Αλλά «ενδέχεται να είναι σκόπιμο να εκδοθούν κατευθυντήριες γραμμές για τους όρους υπό τους οποίους τα κράτη μέλη δύνανται να εκδίδουν ταξιδιωτικά έγγραφα». Αυτά απάντησε, μεταξύ άλλων, η Επίτροπος εσωτερικών υποθέσεων κ. Malmström σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, ο οποίος ρωτούσε για το είδος των ταξιδιωτικών εγγράφων που «εν μία νυκτί» χορήγησε η Ιταλία σε περίπου 20.000 τυνήσιους πρόσφυγες, επιτρέποντάς τους να μετακινηθούν προς την Γαλλία.

Βόρεια Ελλάδα: Ερχονται μισθοί ...Βουλγαρίας

Η τρόικα επιμένει σε μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΑΚΗ

“Τύμπανα” εκλογών στη Συγγρού

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Σε προσκλητήριο εκλογικής ετοιμότητας αναμένεται να καλέσει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με τους οποίους θα συναντηθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Συγγρού.

Η Ελλάδα… ποτέ δεν πεθαίνει

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η Δικαιοσύνη μίλησε… Για το τι είπε όμως, αφήστε το καλύτερα. Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών αποφάσισε σήμερα να αθωώσει τον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου, λόγω αμφιβολιών, για την ιστορικών πλέον διαστάσεων υπόθεση με το τροχαίο στο οποίο συμμετείχαν, την παραμονή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, τον Αύγουστο του 2004.

Σταύρος Καλαφάτης: «Για το ΠΑΣΟΚ το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι μέσο επικοινωνίας και όχι μέσο συγκοινωνίας»

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης με θέμα την πορεία του έργου «Μετρό Θεσσαλονίκης», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όταν η προπαγάνδα αποτυπώνεται στα γκάλοπ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη θερινή ραστώνη δεν μας έκαναν σοφότερους. Αν εξαιρέσουμε την μεγάλη απόκλιση – όσον αφορά στη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων – που εμφανίζει η μία από τις τρεις εταιρίες σε σχέση με τα ευρήματα των άλλων δύο, τα πράγματα βρίσκονται εκεί που τα αφήσαμε πριν από το καλοκαίρι.

Νίκος Νικολόπουλος: «Τη μάχη θα την δώσουμε και θα την κερδίσουμε μέσα στην ευρωζώνη»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος στο Ράδιο ΑLPHA και στην πρωινή ζώνη του δημοσιογράφου Γ. Καρβουνιάρη, καθώς και στη μεσημβρινή ζώνη του FLASH, στο δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο, μεταξύ άλλων είπε:

Ο Σιράκ… θύμισε Ανδρέα


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Όταν το 1990 ξεκίνησε η δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επέλεξε να μην παρουσιαστεί στην αίθουσα. Επικαλέστηκε «πολιτική δίωξη» και μείωσε απαξιωτικά για τη Δικαιοσύνη, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για ποδηγέτησή της.

Στό δρόμο 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Θα απολύονται χωρίς να λαμβάνουν καμία απολύτως αποζημίωση!Συγχωνεύσεις και κλείσιμο φορέων.Ενιαίο μισθολόγιο πείνας.Στο 10% του ΑΕΠ φέτος το έλλειμμα παρά τις βάρβαρες φορολογικές επιδρομές.Έρχονται σφοδρές λαικές αντιδράσεις.Πρώτο πεδίο η ΔΕΘ.

Τα μη μεταδοτικά νοσήματα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ερώτηση του Ν. Χουντή ενόψει της συνεδρίασης στα Ηνωμένα Έθνη
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής από κοινού με άλλους ευρωβουλευτές υπέβαλε ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με την πρόληψη και τον έλεγχο των μη μεταδοτικών νοσημάτων και αίτημα να συζητηθεί κατά την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Η Νέα Δημοκρατία “μπετονάρει” τις διαρροές της


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Οι δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από την MRB, την Alco και την Κάπα Research, και τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν στον κυριακάτικο Τύπο, δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταφέρει να αυξήσει σε σημαντικό βαθμό το ποσοστό συσπείρωσης της εκλογικής βάσης της. Και την ίδια στιγμή, να περιορίσει αισθητά τις διαρροές της προς τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής στο Νομό Κορινθίας

Περιοδεία στο Νομό Κορινθίας θα πραγματοποιήσoυν την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Νίκος Χανιάς

Νίκος Νικολόπουλος : «Πόσο αξιοκρατικές είναι οι επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης;»

Τον τελευταίο μήνα γίναμε μάρτυρες μιας κακόγουστης κωμωδίας στο χώρο της εκπαίδευσης. Με σκηνοθέτη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και κομπάρσους τα διορισμένα μέλη των Συμβουλίων Επιλογής παίχτηκε μια κακόγουστη παράσταση με τίτλο: «Αξιοκρατικές επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης».

«Αναμορφώτρια»!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Η σχολική χρονιά που έρχεται πρόκειται να είναι η πιο δύσκολη χρονιά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο...»! Αυτά λέγονταν ήδη από τις 12 Αυγούστου. Και προς Θεού! Δεν τα έλεγαν οι κομμουνιστές βουλευτές, εναντίον των οποίων εξεμάνη η κυρία Διαμαντοπούλου όταν οι τελευταίοι τάχθηκαν υπέρ της μη εφαρμογής των νόμων της.

Προ των πυλών σύγκρουση στη Μεσόγειο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ
Λιάνα Μυστακίδου
Από την πολιτική των μηδενικών προβλημάτων φθάσαμε στις απειλές του Ισραήλ και της Κύπρου.
Οι λεονταρισμοί, όμως, του κ. Μπαγίς και του κ. Νταβούτογλου δεν πείθουν κανέναν, ακόμα και τους Τούρκους πολίτες.

Αν δεν είχαμε αναλάβει τους Αγώνες…


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η 5η Σεπτεμβρίου του 1997 ήταν η ημέρα μιας εθνικής δικαίωσης. Ή τουλάχιστον, έτσι πιστεύαμε, όταν ο τότε πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ανακοίνωσε ότι η Αθήνα θα ήταν η πόλη που θα φιλοξενούσε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η Πόπη αντί… ή δίπλα στην Κοσιώνη

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Τα «σύννεφα» που έχουν συγκεντρωθεί στο Νέο Φάληρο πάνω από τις σχέσεις της Σίας Κοσιώνη με τη διοίκηση του ΣΚΑΪ, επανέφεραν στην επικαιρότητα σενάρια που είχαν δει και παλαιότερα το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με το μέλλον της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού.

Απεργούν οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης

Διήμερη προειδοποιητική απεργία θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 8 και 9 Σεπτεμβρίου οι οδοντίατροι του νομού Θεσσαλονίκης.Διαμαρτύρονται για την διακοπής της παροχής στους ασφαλισμένους η οδοντιατρική περίθαλψη από τον ΕΟΠΥΥ, λόγω μη εξασφάλισης από την κυβέρνηση των αναγκαίων οικονομικών πόρων.