Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Το "μυστικό" ρωσικό όπλο,που χτυπά μέσα...από κοντέϊνερς,σαν κι αυτά της Κύπρου!Βιντεο!

Το "μυστικό" ρωσικό όπλο,που χτυπά μέσα...από κοντέϊνερς,σαν κι αυτά της Κύπρου!Βιντεο! Διαστάσεις…θρύλου αρχίζει να προσλαμβάνει πλέον η υπόθεση των κοντέϊνερς με τα εκρηκτικά που σκόρπισαν το θάνατο στη ναυτική βάση της Κύπρου. Για το περιεχόμενο αυτών των κοντέϊνερς που προορόζονταν για τη Συρία έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα ,η αξιοπιστία των οποίων όμως δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Ευρωμπάσκετ 2011- Ελλάδα-Κροατία 74-69 :Πέρασε από μόνη της στην επόμενη φάση

Πρόκριση-θρίλερ για την Εθνική Ανδρών στη Β' φάση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, όπου θα μεταφέρει στον 6ο όμιλο 1 νίκη - 1 ήττα.

Στα πολιτικά δικαστήρια προσφεύγει ο Ηρακλής

Στα πολιτικά δικαστήρια θα προσφύγει ο Ηρακλής μετά την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ να μην εξετάσει και πάλι την έφεση του Ηρακλή, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Παντελή, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

"Νομικά αδύνατη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"

Να σβήσει τη φωτιά των φημών για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ επιχειρεί η Άνγκελα Μέρκελ. Τι απαντά στις εκκλήσεις για αποπομπή της χώρας μαςΤην ώρα που στη Γερμανία φουντώνουν τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η πρώτη υπουργική δήλωση για επιστροφή στη δραχμή


ΝΔ: "Ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια"
Δήλωση-"βόμβα" της υπουργού Παιδείας, περί πιθανότητας ο επόμενος πρωθυπουργός να μην είναι "πρωθυπουργός του ευρώ". Το εσωτερικό χάος και τα αρνητικά σενάρια Για πρώτη φορά μέλος της κυβέρνησης και μάλιστα από τα "πρωτοκλασάτα", αναφέρεται ανοιχτά στο σενάριο επιστροφής στη δραχμή.

Νοικιάζουμε ήλιο στους Γερμανούς


Πρόγραμμα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα παρουσίασε σε επενδυτές στη Γερμανία, ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Προβλέπει μακροχρόνιες μισθώσεις εκτάσεων. Τι μπορεί να κερδίσει η χώρα μας

Από κόσκινο επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας


Τέλος στις μαϊμού αναπηρικές συντάξεις φιλοδοξεί να βάλει το υπουργείο Εργασίας με το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας. Ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε ασφαλισμένο και επανεξέταση όλων των περιπτώσεων

Πέθανε ο Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο καθηγητής και πρώην υπουργός Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης. Πήρε μέρος στην εθνική αντίσταση και κράτησε θαρραλέα στάση απέναντι στη δικτατορία

Η Google του αφιερώνει σήμερα στον Freddie Mercury

Ο Freddie Mercury σήμερα θα γίνονταν 65 ετών

Ο Freddie Mercury άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην ροκ μουσική σκηνή. Ως βασικός τραγουδιστής των Queen άφησε πίσω του μία τεράστια μουσική παρακαταθήκη με τραγούδια - επιτυχίες όπως Seven Seas Of Rhye, Killer Queen, Death On Two Legs, Love Of My Life, Bohemian Rhapsody, Somebody To Love, We Are The Champions, Get Down Make Love, Jealousy, Play The Game, Crazy Little Thing Called Love, Life Is Real (Song For Lennon), It's a Hard Life, Is This The World We Created? (with Brian), Friends Will Be Friends (with John), Princes Of The Universe, Made In Heaven.

Κάτι τρέχει με το ποδήλατο

Ολοένα και αυξάνονται όσοι αποδεικνύουν ότι με ένα ποδήλατο μπορείς να γυρίσεις τον κόσμο ολόκληρο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό συμβαίνει ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματικής ακεραιότητας.
.ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΤΑΧΙΑΟΥ

«Βράζει» η Θεσσαλονίκη από αντικυβερνητικές δράσεις

Συντάκτης: Δημήτρης Ουζουνίδης
Η υπό κατάληψη Πρυτανεια του ΑΠΘ
Στον κλοιό διαδηλώσεων και άλλων εκδηλώσεων κατά των κυβερνητικών μέτρων, αλλά και πολιτικών εκδηλώσεων για μια εναλλακτική μορφή δημοκρατίας, βρίσκεται από σήμερα η Θεσσαλονίκη ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην 76η ΔΕΘ, για να την εγκαινιάσει.

Καιρός: Ερχονται τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια στη Θεσσαλονίκη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες. Σύμφωνα με σημερινή πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «Μακεδονία», αύριο το πρωί αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, ενώ μετά το μεσημέρι και κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να εκδηλωθούν έντονες βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στο νομό Πιερίας, στην κοιλάδα του Αξιού, στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών και Καβάλας, καθώς και στη Θάσο. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα.

Ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος


«Αν δεν μπορέσουμε ή δεν αντέξουμε να συμπορευθούμε με τον σκληρό Ευρωπαϊκό πυρήνα, νομοτελειακά θα εξωθηθούμε εκτός ευρώ. Κι αυτό σημαίνει ότι, από τη μία ημέρα στην άλλη, η χώρα μας θα ξανακυλήσει στη δεκαετία του 1950, η ανέχεια θα γίνει καθεστώς, ο λαός μας θα καταδικαστεί στο περιθώριο των φτωχών κρατών. Θα εκμηδενιστούν όλα τα κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών και οι προοπτικές των επόμενων γενεών. Αυτό είναι το εφιαλτικό σενάριο που πρέπει να αποτρέψουμε».

Η Βουλή των Εφήβων “γέρασε” πρόωρα…


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Εσείς έχετε καμία αμφιβολία ότι ο Αντώνης Σαμαράκης είχε φανταστεί τελείως διαφορετικά τη Βουλή των Εφήβων; Σε σημείο που να έβαζε κανείς στοίχημα ότι αν παρακολουθεί τις εργασίες της, θα δυσκολεύεται να μην μελαγχολήσει…

Απώλειες 3,14% στο Χ.Α.

Νέα πτώση κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω ανησυχιών για την εκταμίευση της έκτης δόσης, καθώς και την επιτυχία του προγράμματος μετακύλισης ελληνικού χρέους (PSI). Νέα πτώση κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω ανησυχιών για την εκταμίευση της έκτης δόσης, καθώς και την επιτυχία του προγράμματος μετακύλισης ελληνικού χρέους (PSI).

Εισαγγελική έρευνα για τα μυστικά κονδύλια


Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο υπήρξαν αποκλίσεις που φτάνουν και στο 1.000%, σε σχέση με το παρελθόν, στα ποσά που προϋπολογίζονταν για «μυστικά κονδύλια» υπουργείων, κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

Γιούνκερ: Θερμοκέφαλοι καλλιεργούν κλίμα εξόδου της Ελλάδας

ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ...
Νέα προειδοποιητική βολή, τούτη τη φορά από τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ για τις επιδόσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής: "Η Ελλάδα δείχνει αυτή τη στιγμή να μην τα καταφέρνει" δηλώνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στη βελγική Le Soir. Απορρίπτει πάντως τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αποδίδοντας τη διακίνηση των σχετικών σεναρίων σε θερμοκέφαλους κάθε είδους όπως περίπου τους περιγράφει.

Δήλωση του κ. Σταύρου Καλαφάτη, αναφορικά με την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά, λόγω της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Νίκος Χουντής: " Ένα χρόνο μετά την επιβολή του Μνημονίου η ύφεση δυναμώνει".

• Γιατί μετά τα στρές τέστ επανέλεγχος μόνο των ελληνικών τραπεζών;
• Ανησυχίες για την κατάσταση στην Ν.Α. Μεσόγειο, επηρεάζοντας, όχι μόνο την εξωτερική πολιτική της χώρας, αλλά και ενδεχομένως να επιταχύνει τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις 

Η παταγώδης χρεοκοπία των κυβερνητικών μνημονιακών επιλογών, το θεατρικό «σκωτσέζικο ντους» με την τρόικα και η λήψη πρόσθετων μέτρων.


Το μεσοπρόθεσμο μνημονιακό πρόγραμμα οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο τη χώρα, αφού βαθαίνει την ύφεση και τινάζει στα ύψη την ανεργία, ενώ διευρύνει τις αποκλίσεις σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, όπως βεβαιώνει στην Έκθεσή του και το νεοσυσταθέν Γραφείο της Βουλής για τον προϋπολογισμό του Κράτους.

Η ελληνική βερσιόν του Richistan-Πλουτιστάν βρίσκεται στην πολιτική

Της Σοφίας Βούλτεψη
Ρητορεία. Πομφόλυγες. Ενεστώς διαρκείας. Επανάληψη των ίδιων κλισέ. Συνεχής επίρριψη των ευθυνών σε άλλους. Δύο χρόνια τώρα δεν ακούμε – και δεν γίνεται – τίποτε άλλο.Στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του «κινήματος» επανέλαβε όλα όσα δεν κουράζεται να λέει σε αναρίθμητα υπουργικά συμβούλια, συνεδριάσεις οργάνων, κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις και άλλες συσκέψεις και δημόσιες εμφανίσεις ή κατά τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Νίκος Νικολόπουλος: "Η μόνη λύση είναι οι εκλογές"


«Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές «τις οποίες είναι πολύ δύσκολο να αποφύγει η κυβέρνηση» και ζητεί ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας για καθαρές λύσεις ώστε να προχωρήσει «με λυμένα τα χέρια για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Θεσσαλονίκη: Κατεδάφιση κατοικίας για να συνδεθεί η Αγίου Δημητρίου με τη Μαραθώνος

Με γρήγορους ρυθμούς, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδίου, προχωράει η προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου, προς την οδό Μαραθώνος, με την κατεδάφιση ενός διώροφου κτίσματος, επί της οδού Ύδρας 38, μεταξύ των οδών Γρ. Λαμπράκη και Μαραθώνος, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης.

Στην τελική ευθεία για την εργασιακή εφεδρεία


Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία για την εργασιακή εφεδρεία "στα όρια του στενού δημόσιου τομέα", στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και στις δημόσιες επιχειρήσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

"Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω"

Tα άκουσαν οι πολιτικοί από έφηβους βουλευτές στη συνεδρίαση της Βουλής που έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Εναντιώθηκαν στο "μαζί τα φάγαμε", ανταπατώντας "δεν νομίζω"

Ραντεβού θανάτου

Ένας νεαρός νεκρός και ένας σε κρίσιμη κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της σύρραξης μεταξύ οπαδών των ποδοσφαιρικών ομάδων του ΟΦΗ και του Ηροδότου, κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού που έδωσαν, για «να λύσουν τις διαφορές τους στο... ποδόσφαιρο».

Θύμα του Μνημονίου και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

• Η Κομισιόν καλύπτει πλήρως τις περικοπές στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
• Απάντηση της Κομισιόν στον Νίκο Χουντή
Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός που απευθύνεται στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τη νεολαία, η οποία μαστίζεται από την ανεργία, τα ναρκωτικά, τη συνολική έλλειψη αξιών, δεν εξαιρείται από τις περικοπές του Μνημονίου. Αυτό τονίζει ρητά σε απάντηση της η Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή για τον Αθλητισμό στην Ελλάδα.

Ερωτηματικά για την επιλογή και το ρόλο της BlackRock στην αξιολόγηση των δανείων των Τραπεζών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για την επιλογή και το ρόλο της BlackRock όσον αφορά την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών ενόψει και της εφαρμογής του (προβληματικού) προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Νικος Νικολόπουλος: "Γκάλοπ νίκης και προσδοκία για αυτοδυναμία¨"

Συνέντευξη παραχώρησε στο ραδιόφωνο της Αιγιάλειας «Μέλλον FM» ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή τις νέες δημοσκοπήσεις δημοσιεύθηκαν στα Κυριακάτικα φύλλα.
Ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ μίλησε για γκάλοπ νίκης και προσδοκία για αυτοδυναμία. Ο δημοσιογράφος Τάκης Νικολόπουλος ζήτησε την εξήγηση αυτής της μεγάλης διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ και η τοποθέτηση του Αχαιού πολιτικού είναι πως :

Καταγγελίες πολιτών κατά του Νοσοκομείου Κατερίνης


Μία σειρά από καταγγελίες πολιτών για το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης αναδείχτηκαν την περασμένη Τρίτη από την εκπομπή της Βίκυς Μήτρου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης.
Πολίτες κατήγγειλαν τις προσωπικές τους εμπειρίες που αφορούσαν περιστατικά που είχαν να κάνουν από λάθος διαγνώσεις μέχρι και παραπομπή για εξέταση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

ΔΙΝΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ

Δεν πλήττουν τον Αρχηγό, αλλά τη χώρα
Σοφία Βούλτεψη
Στο ζενίθ της φαίνεται ότι βρίσκεται η επιχείρηση κατασυκοφάντησης του Aρχηγού ΓΕΣ, Φραγκούλη Φράγκου. Αξιωματικός με σπάνιες ικανότητες, αρχηγός της τάξης του, αγαπητός σε όλους τους στρατιώτες που είχαν την τύχη να υπηρετήσουν τη θητεία τους στις μονάδες τις οποίες διοίκησε, με γνώσεις, πτυχία και διδακτορικά, πολύγλωσσος (μεταξύ των ξένων γλωσσών που γνωρίζει είναι και τα τουρκικά και τα ρωσικά), έχει προσφέρει με

αφοσίωση τις υπηρεσίες του στην πατρίδα ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα βρισκόταν στην εξουσία και έχει εκτιμηθεί και τιμηθεί από όλους τους υπουργούς Άμυνας όλων των κομμάτων – οι υπηρεσίες του ως Ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα κρίθηκαν πολύτιμες από όλους.

Η Κεντροαριστερά “λεηλατεί” το ΠΑΣΟΚ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μετά τις εκλογές του 2000, τις οποίες κέρδισε οριακά το ΠΑΣΟΚ, όλοι συνειδητοποιούσαν ότι το μέλλον του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου βρισκόταν στη διεύρυνση και τις… συγχωνεύσεις.

ΧΡΕΗ, ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τα ομόλογα, από μέσον για τη χρηματοδότηση των πολέμων, εξελίχθηκαν στο μονεταριστικό όπλο για την ανάληψη της δημοκρατικής εξουσίας από τους Πολίτες – ενώ η κάποτε απολυταρχική Γαλλία αναδείχθηκε στο πιο φημισμένο θύμα τους
Ανάλυση
Του Βασίλη Βιλιάρδου

Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και η αυτοδυναμία

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στη δημοσκόπηση της MRB που δημοσίευσε χθες η Real News, και ειδικότερα στο μέγεθος της συσπείρωσης των δυο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, βρίσκεται ενδεχομένως το «κλειδί» για την έκβαση των επόμενων εκλογών.

Αυτοδυναμία ή ακυβερνησία


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η πολιτική είναι ο κατεξοχήν χώρος στον οποίο ανθούν τα διλήμματα. Έχει αποδειχτεί άλλωστε ότι έχουν τη μεγαλύτερη χρηστικότητα έναντι της κοινωνίας, καθώς ορίζουν με σαφήνεια το περίγραμμα του διακυβεύματος στο οποίο πρέπει κάθε φορά να απαντήσουν οι πολίτες.

Μυστήριο με πτώμα γυναίκας στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης


Μια 50χρονη γυναίκα χθες το πρωί βρέθηκε νεκρή στη μέση του οδοστρώματος στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Tο πτώμα της γυναίκας εντοπίστηκε από περαστικούς. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για θάνατο που προήρθε από φυσιολογικά αίτια, ενώ αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια.





Θα πουν το νερό… νεράκι! στην Θεσσαλονίκη

Διακοπή υδροδότησης θα σημειωθεί την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στην οδό Επταπυργίου στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας εργασιών εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΛΟΙ.