Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΚΑ: Δεν φτάνουν τα χρήματα για συντάξεις, περισσεύουν για ενοίκια

Παρά την μεγάλη ακίνητη περιουσία που διαθέτει, το ΙΚΑ πληρώνει αδρά για ενοίκια στη Θεσσαλονίκη.
(φωτ.: Για τη στέγαση του Κέντρου Παιδοψυχιατρικής Υγιεινής ΙΚΑ ΕΤΑΜ στην οδό Δωδεκανήσου το ΙΚΑ δαπανά περίπου 17.000 ευρώ μηνιαίως)
.Της Νικολέττας Μπούκα
φωτό: Σίσσυ Βασιλειάδου

Σε παράταξη μάχης και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις

Εκτός από τους εργαζόμενους στις φετινές κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν δυναμικά ταξιτζήδες, εστιάτορες, επαγγελματίες αλλά και “αγανακτισμένοι”

Πειραιάς: Πλαστά πιστοποιητικά είχαν 16 πλοία

Εκδόθηκαν από το Γραφείο Ρωσικού Νηογνώμονα
Πλαστά πιστοποιητικά κλάσης είχε εκδώσει σε δεκαέξι πλοία το γραφείο του Ρωσικού Νηογνώμονα στον Πειραιά. Τα στοιχεία της υπόθεσης διαβιβάστηκαν απ' το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στον αρμόδιο εισαγγελέα.

«Πάμε ψάρεμα» στη Θεσσαλονίκη

Το παρών έδωσαν περισσότεροι από 200 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς
Υπό το σύνθημα «πάμε ψάρεμα», περισσότερα από 50 παιδιά ηλικίας από πέντε έως δεκαπέντε χρονών και 200 ενήλικες ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς βρέθηκαν σήμερα στην παραλία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 1ης συνάντησης ψαρέματος που διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών.

Φόβοι για πλημμύρες στη Λουϊζιάνα

Η Τροπική καταιγίδα Λι (Lee), που έφτασε νωρίτερα σήμερα στις ακτές της Λουϊζιάνας (Νότια Αμερική), άρχισε να προκαλεί έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή, αυξάνοντας τους φόβους για πλημμύρες.Ο Κυβερνήτης, Μπόμπι Τζίνταλ, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία, εκφράζοντας ιδιαίτερη ανησυχία για τον κίνδυνο πλημμυρών.

Επιστοφή στις νίκες για την Εθνική

Μετά την αναπάντεχη ήττα από τα Σκόπια, η Εθνική ομάδα ξαναβρήκε τον καλό της εαυτό επικρατώντας του Μαυροβουνίου με 71-55 για να σφραγίσει έτσι το εισιτήριό της για την επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Η Λαγκάρντ διαψεύδει τη χρεοκοπία της Ελλάδας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το πολιτικό εκτόπισμα της Κριστίν Λαγκάρντ δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνο του Ντομινίκ Στρος-Καν. Μια διαπίστωση που ενδεχομένως αδικεί τη σημερινή Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιας και η τεχνοκρατική κατάρτισή της γύρω από την οικονομία, είναι σαφώς πιο… επικαιροποιημένη, ως προς την αντιστοιχία της με τις σύγχρονες θεωρίες και παραμέτρους.

Αρχίζει η φοροεπιδρομή

Όλες οι έκτακτες εισφορές συμπεριλαμβάνονται στο εκκαθαριστικό, που θα αρχίσει να αποστέλλεται στους πολίτες από τη Δευτέρα. Διαβάστε ποιους αφορά. Τα ποσά και οι εξαιρέσεις
Ξεκινά η αποστολή του πολυεκκαθαριστικού στους φορολογούμενους, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο. Το μέσο νοικοκυριό θα επιβαρυνθεί με περίπου ένα μισθό.

Βλαστοκύτταρα εναντίον στηθάγχης

Της KAREN WEINTRAUB
 Μια νέα πειραματική θεραπεία με βλαστοκύτταρα για τους χρόνιους πόνους στο στήθος δείχνει να έχει θετικά αποτελέσματα. Το βλαστοκύτταρο CD34+ λαμβάνεται από τον νωτιαίο μυελό των ασθενών και εμφυτεύεται στην καρδιά τους.
Οι ασθενείς που συμμετείχαν έλαβαν ενέσεις κυττάρων στην καρδιά που ελήφθησαν από τον νωτιαίο τους μυελό. Ολοι ανέφεραν πως ένιωθαν καλύτερα μετά το τέλος της θεραπείας, με τους πόνους να έχουν υποχωρήσει σημαντικά και τη φυσική τους κατάσταση να βελτιώνεται.

Η υπόθεση Ρόσγουελ

Επειτα να έχουν περάσει 64 χρόνια από το συμβάν με τον ιπτάμενο δίσκο στο Ρόσγουελ του Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, όμως οι συζητήσεις και οι διαμάχες συνεχίζονται. Μετά από 64 χρόνια, η υπόθεση Ρόσγουελ επανέρχεται συχνά στην επικαιρότητα.Πρόσφατα η δημοφιλής ενημερωτική ιστοσελίδα «Huffington Post» ασχολήθηκε ξανά με την υπόθεση, δημοσιεύοντας ένα εκτενές άρθρο με βίντεο και μαρτυρίες στρατιωτικών και επιστημόνων, που εμπλέκονταν άμεσα ή έμμεσα με τα αμφιλεγόμενα γεγονότα του Ιουλίου του 1947.

Μεθυσμένος δάγκωσε πύθωνα

Ένας 54χρονος, τύφλα στο μεθύσι, αποφάσισε να δείξει την αντιπάθειά του σε έναν πύθωνα τεσσάρων μέτρων. Του έκοψε κομμάτι από το δέρμα του. Σοκαρισμένοι οι ιδιοκτήτεςΉπιε λίγο παραπάνω και πέρασε τον πύθωνα για κομφετί! Είναι η ιστορία ενός 54χρονου από το Σακραμέντο των Η.Π.Α ο οποίος μέσα στο μεθύσι του δάγκωσε έναν πύθωνα μήκους τεσσάρων μέτρων.

ΛΙΒΥΗ.Εντόπισαν τον Καντάφι οι αντικαθεστωτικοί

Εντοπίστηκε από άνδρες των ένοπλων δυνάμεων του Εθνικού Μετώπου η τοποθεσία στην οποία πιστεύεται ότι βρίσκεται ο Μουαμάρ Καντάφι, μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα.Οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης έχουν εντοπίσει πού μπορεί να βρίσκεται ο ανατραπείς ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι, μετέδωσε ανταποκριτικής της τηλεόρασης του Αλ Τζαζίρα.

Επέστρεψε ως “εθνική ντροπή”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Πριν από τέσσερις μήνες, και πάλι μια Κυριακή, ο Ντομινίκ Στρος-Καν σόκαρε τη διεθνή κοινή γνώμη, όταν τα τηλεοπτικά δίκτυα άρχισαν να μεταδίδουν εικόνες που τον εμφάνιζαν να οδηγείται με χειροπέδες στο δικαστήριο, κατηγορούμενος για την απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης.

Εντυπωσιακή ολική επαναφορά των πολιτών στο Σύνταγμα χθές βράδυ

Μαζική η Λαική Συνέλευση.Στρατόπεδο ΜΑΤατζήδων ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ.Ανανδρη επίθεση της αστυνομίας.10 συλλήψεις και 6 τραυματισμοί Εντυπωσιακό παρόν έδωσαν οι πολίτες το βράδυ της 3ης Σεπτέμβρη στην πλατεία Συντάγματος σε μία εκδήλωση ολικής επαναφαράς μετά τη θερινή ραστώνη.Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που ακόμα επικρατούν στην Αθήνα,ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λαικής Συνέλευσης και προσήλθαν μαζικά στην ιστορική πλατεία.

76η ΔΕΘ: "Πολεμοφόφια" για τους ταραξίες ετοιμάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης (φωτογραφίες)

Μπορεί ο δήμος Θεσσαλονίκης να αποφάσισε τις ημέρες των εγκαινίων της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να απομακρύνει τους κάδους απορριμμάτων από τους κεντρικούς δρόμους για να μην τους πυρπολήσουν διαδηλωτές, προσφέρει όμως άλλες "διευκολύνσεις" στους ταραξίες. Τι εννοούμε? Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε

Έκλεισαν για μία περίπου ώρα το μεθοριακό σταθμό

Διαμαρτυρία στους Ευζώνους για την τοποθέτηση ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια
Μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου και της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας έκλεισαν για μία περίπου ώρα το μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, διαμαρτυρόμενοι για την τοποθέτηση ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου , στα Σκόπια.





Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέος εκτροχιασμός του κόστους

Εξακολουθεί να... εκτροχιάζεται το κόστος για την κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης. Επειτα από το σταθμό «Παπάφη», που θα στοιχίσει επιπλέον περίπου 15 εκατ. ευρώ, τουλάχιστον άλλα 8,5 εκατ. ευρώ θα απαιτηθούν για το σταθμό «Ανάληψη», ενώ άγνωστο επιπλέον τίμημα θα απαιτηθεί για το σταθμό «Σιντριβάνι», αφού και σε αυτόν γίνεται τροποποίηση της μελέτης.

Γάμος τώρα στην Ξηροκρήνη της Θεσσαλονίκης. Δείτε το βίντεο.

Ευχές για καλότυχη ζωή στο νεαρό ζευγάρι








Νίκος Νικολόπουλος: "Μόνη λύση είναι οι εκλογές"

«Η ΝΔ θεωρεί ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές, ‘’τις οποίες είναι πολύ δύσκολο να αποφύγει η Κυβέρνηση’’, και ζητεί ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας για καθαρές λύσεις ώστε να προχωρήσει ‘’με λυμένα χέρια για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος’’»

Iαπωνία: Δεκαεπτά νεκροί από την τροπική καταιγίδα

Το βαρομετρικό χαμηλό στο οποίο υποβαθμίστηκε νωρίτερα η τροπική καταιγίδα Τάλας, έπληξε τη δυτική Ιαπωνία με έντονες βροχοπτώσεις το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας 17 θανάτους και μερικές δεκάδες αγνοούμενους, μετέδωσε σήμερα Κυριακή ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK.

Νεκρή 46χρονη στη Θεσσαλονίκη

Σε χρήση ναρκωτικών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τη νεκροψία, οφείλεται ο θάνατος 46Χρόνης Ελληνίδας, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στην περιοχή Μενεμένης Θεσσαλονίκης.
Η σορός της άτυχης γυναίκας βρέθηκε σε παλιό εγκαταλελειμμένο σπίτι κι αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Επιτόπου κλήθηκε η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγκελίδου, που παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροτομής. Ωστόσο, σύμφωνα με την μακροσκοπική εξέταση εκτίμησε ότι ο θάνατος επήλθε από χρήση ναρκωτικών. Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα της Μενεμένης.

Τρεις πυρκαγιές σε εξέλιξη

Καταπράσινο δάσος στο όρος Μαίναλο της Αρκαδίας απειλεί η πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στην θέση Ραπούνι. Σε εξέλιξη είναι επίσης στην Πάργα Πρέβεζας και το Αχλαδοχώρι Σερρών. Αναλυτικά:

Νεκρός 50χρονος ψαροντουφεκάς στη Χαλκιδική

Νεκρός εντοπίστηκε , 48 ώρες μετά την εξαφάνισή του, 50χρόνος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν από την περασμένη Πέμπτη, στη θαλάσσια περιοχή της Ηράκλειας Χαλκιδικής. Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενiκό Σώμα, ο άτυχος άνδρας είχε πάει μαζί 40xρόνη για ψάρεμα με τη βάρκα του, αλλά από τη στιγμή που βούτηξε στο νερό δεν ξαναβγήκε. Η γυναίκα ανησύχησε και κάλεσε σε βοήθεια, καθώς δε γνώριζε να χειρίζεται το σκάφος.

Ληστεία στην Πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκης

Θύμα ληστείας μέσα στην Πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης έπεσε 24χρόνος Τούρκος που περπατούσε μαζί με φίλο του, τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυο νεαροί δέχθηκαν επίθεση από "συμμορία" 10-15 ατόμων, που τους πλησίασαν κοντά στο αστεροσκοπείο, τους ακινητοποίησαν και με τη χρήση σωματικής βίας άρπαξαν από τον 24χρόνο, 50 ευρώ. Το περιστατικό καταγγέλθηκε από το θύμα στην αστυνομία, που διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.



Απεβίωσε ο γηραιότερος Έλληνας της Αυστραλίας

Σε ηλικία 106 ετών απεβίωσε ο ομογενής, Αργύριος Νίκιας, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν ο γηραιότερος Έλληνας της Αυστραλίας. Ο Αργύρης Νίκιας καταγόταν από το Βρονταμά Λακωνίας, έναν τόπο που λάτρευε, και επιθυμούσε να «επιστρέψει» μετά το θάνατό του.  Ο 68χρονος γιος του Παναγιώτης είπε ότι θέλησε να ικανοποιήσει την επιθυμία του πατέρα του.

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας ενόψει ΔΕΘ

Σε ισχύ τίθενται από αύριο σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω της 76ης Διεθνούς Έκθεσης. Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, στις οδούς Εθνικής Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Συντριβανίου και Εγνατία, από Πλατεία Συντριβανίου μέχρι Γ΄Σεπτεμβρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα δυτικά της πόλης.







Αυτοκτόνησε στρατιωτικός στην Ορεστιάδα

Στο κεφάλι αυτοπυροβολήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στρατιωτικός στην οδό Μουρούζη στην Ορεστιάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός, που εργαζόταν ως ΕΠΟΠ, βγήκε μετά τα μεσάνυχτα στον δρόμο και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

Αντίο στη φαλάκρα

Λιποκύτταρα χαρίζουν πλούσια κόμη σε φαλακρά πειραματόζωα. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι και ο ανθρώπινος οργανισμός θα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο Εμβόλιο και άλλα σκευάσματα κατά της φαλάκρας, τα οποία χρησιμοποιούν λιπώδη κύτταρα από την κοιλιά για να αναζωογονήσουν τους μηχανισμούς ανάπτυξης τριχών στο κεφάλι, θα είναι έτοιμα σε πέντε περίπου χρόνια σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Γέιλ.

Νίκος Νικολόπουλος: «Χρυσό μετάλλιο» στην ηγεσία Υπουργείου Παιδείας και για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για μία ακόμα φορά κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στην προχειρότητα και στην αναλγησία. Μετά το πρωτοφανές φιάσκο στο ζήτημα της ανακοίνωσης των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, διαδικασία που ολοκληρώθηκε στο παρά πέντε της έναρξης της ακαδημαϊκής χρονιάς, αντίστοιχο γεγονός καταγράφηκε και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το μισό ΠΑΣΟΚ δεν θέλει τον Παπανδρέου

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στη δημοσκόπηση της «MRB» που δημοσιεύει η «Real News», οι απαντήσεις που δίνουν οι πολίτες στο ερώτημα περί της πρωθυπουργικής καταλληλότητας, και η χαρτογράφηση της δεξαμενής του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, είναι αρκούντως αποκαλυπτικές των τάσεων που διαμορφώνονται στην κοινωνία, και φυσικά στο εσωτερικό των δυο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας.

Οι Έλληνες… μετάνιωσαν που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η δημοσκόπηση της «Κάπα Research», την οποία δημοσιεύει σήμερα το «Βήμα της Κυριακής», περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα, το οποίο σχετίζεται με την «ψήφο ψυχολογίας», όπως ονομάζεται στην επιστήμη της πολιτικής επικοινωνίας η αποτίμηση της εκλογικής συμπεριφοράς μιας κοινωνίας, από την ίδια την κοινωνία, όταν τα δείγματα γραφής της νέας Κυβέρνησης προσφέρουν επαρκές ποσοτικό και ποιοτικό συμπέρασμα.

Τρεις στους τέσσερις θέλουν να φύγουν


Το 75% των νέων θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα. Ο εφιάλτης της ανεργίας τους κάνει να βλέπουν τη φυγή στο εξωτερικό ως μόνη λύση για ένα καλύτερο μέλλον Σε μία περίοδο που ο εφιάλτης της ανεργίας μαστίζει την Ελλάδα, έχοντας εκτιναχθεί πάνω από το 16%, οι νέοι σκέφτονται να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.

Επέστρεψε στη Γαλλία ο Στρος-Καν

Έχοντας αφήσεις τις δικαστικές περιπέτειες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Ντομινίκ Στρος-Καν έφτασε το πρωί, μετά της συζύγου του Αν Σινκλέρ, στο Παρίσι.

Επιχείρηση διάσωσης ναυαγών στην Κεφαλονιά


Πλοίο με λαθρομετανάστες ναυάγησε 60 μίλια δυτικά του νησιού, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για πνιγμούς. Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ναυαγών-λαθρομεταναστών διεξάγεται από τα ξημερώματα 60 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς στα όρια του ελληνικού FIR.Στην διάσωση συμμετέχει ένα ελικόπτερο SUPER PUMA και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος.

Πρωτοσέλιδο της «Κυριακάτικης Μακεδονίας»

Μήπως πρέπει να τα μαζεύετε;

Στην ΔΕΘ, ο λαός θα βροντοφωνάξει, φύγετε.




Ελληνική ιθαγένεια για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης

Το δικαίωμα επανάκτησης της ελληνικής ιθαγένειας από τους εβραίους της Θεσσαλονίκης, εξετάζει το επιτελείο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκαλώντας προκαταβολικά τις αντιδράσεις του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

Δεν άντεξε τις δοκιμές το διαστημόπλοιο του Τζεφ Μπέζος

Tο τουριστικό διαστημικό σκάφος που αναπτύσσει ο Τζεφ Μπέζος, ο ελληνικής καταγωγής ιδρυτής της Amazon, απέτυχε σε μη επανδρωμένη δοκιμή λόγω μιας «αστάθειας» που εμφανίστηκε σε ύψος 13.700 μέτρων.

Βρέφος πνίγηκε την ώρα της βάπτισης του

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Rascani στην Μολδαβία, η είδηση του θανάτου ενός βρέφους που εξέπνευσε την ώρα της βάπτισής του.Την ώρα της βάφτισης ο ιερέας δεν του έκλεισε το στόμα, όπως θα έπρεπε να κάνει και το βούτηξε αρκετές φορές με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Τι επιτρέπεται να πωλούν τα σχολικά κυλικεία

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά αλλά πολλά κυλικεία δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων πωλούν μη εγκεκριμένα είδη, παρά την αυστηρή νομοθεσία. Ποιά προϊόντα επιτρέπεται να πωλούν και προστατεύστε τα παιδιά από διατροφικά ατοπήματα.